Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
SkyLimit

#8801 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

mgogic wrote:Treba iskoristiti vrhunskog selektora, i afirmisati nove igrace...svakako cemo ispusiti EP, da se mene pita (a ne pita me se) ja bi poveo mladje igrace, pa da se pravi ekipa za buducnost.

Ne treba pitu od govana praviti, jer ionako cemo halaliti ovo prvenstvo.
Tako je, idealna prilika da se na prvenstvo povedu Buza, Vrabac i Atic, a da se zahvali Persicu, Sutalu i slicnima. Bolje poslati ekipu koja je mlada i losa nego koja je stara i losa :D A Amerikanac je valjda trebao biti taj kotacic koji nedostaje da u punom sastavu imamo bas ozbiljnu ekipu, a ovako uz sve izostanke ako odemo na prvenstvo samo da se pruzi prilika mladjima on je tu skroz suvisan :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#8802 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ako može Hezonja doći igrati za Hrvatsku, a tek je draftovan, ne znam što ne bi mogao Mirza.
A znao si sto ne bi mogao Jusuf :mrgreen:
Nejse. Opet kazem, Mirza sve i da ne bude, halalim mu. Proslu je sezonu svasta preturio preko glave, novi klub, treba ga razumjeti. Iako sam siguran da ce on sve uciniti da bude na EP.
Za Nihada mi nikako nije jasno da se cijelo vrijeme tvrdi da je u ekipi, a ispade sasvim jasno da nema nikakve sanse da igra za reprezentaciju. Ko je tu lud, mi, Ivanovic ili neko treci?

Edit: da ne bude zabune, ovo za Jusufa sam mislio na proslu sezonu, nikako na ovu ;-)
Jusuf se oporavlja od operacije.
Citaj :D
phillie

#8803 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by phillie »

relativno84 wrote:Nihad je znao od starta da nece moci na dvije stolice, ali mozda je vrijeme da malo bude sebican i gleda sebe i svoj dobitak.
Juka je rovit i to vise nije ni neka dilema. Mozda je mogao i ranije to odraditi ali i on je gledao sebe.
Mirza nakon ove sezone i svih nesretnih okolnosti napokon ima priliku da se povrati u formu, novi klub, novi su odnosi, biznis je to, nema previse emocija. Neka i on gleda sebe.

:mrgreen: :bih:
Kako je Nihad na dobitku ako se do zadnjeg momentackrije da nece moci nastupati za nas?
Promjenio drzavljanstvo radi svoje koristi? Ok ni prvi ni zadnji, ali o tome sutiti i "zavlaciti" javnost to ne razumijem...
relativno84

#8804 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by relativno84 »

phillie wrote:
relativno84 wrote:Nihad je znao od starta da nece moci na dvije stolice, ali mozda je vrijeme da malo bude sebican i gleda sebe i svoj dobitak.
Juka je rovit i to vise nije ni neka dilema. Mozda je mogao i ranije to odraditi ali i on je gledao sebe.
Mirza nakon ove sezone i svih nesretnih okolnosti napokon ima priliku da se povrati u formu, novi klub, novi su odnosi, biznis je to, nema previse emocija. Neka i on gleda sebe.

:mrgreen: :bih:
Kako je Nihad na dobitku ako se do zadnjeg momentackrije da nece moci nastupati za nas?
Promjenio drzavljanstvo radi svoje koristi? Ok ni prvi ni zadnji, ali o tome sutiti i "zavlaciti" javnost to ne razumijem...
Nije bas jednostavno napraviti presicu i reci Nihad nece moci igrati jer mu je bitniji trenutno klub od repke, posebno kad znamo kako narod reaguje na te stvari. Kako god, igrat ce oni koji zele i mogu.
mgogic

#8805 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mgogic »

Jel Nihad vise nikako nece igrati zbog pasosa? Ili samo privremeno (ako privremeno, onda kol'ko je to privremeno)?
relativno84

#8806 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by relativno84 »

http://www.klix.ba/sport/kosarka/upitno ... /150722042

Svi koji ne dodju na okupljanje imaju :thumbup: uvijek neko natezanje, ko da su privatni klub.
Butmiran

#8807 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Butmiran »

E čuj odrek'o se pasoša, alaselamet.
Mustang1

#8808 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Bilo je pitanje samo vremena kada ce se desiti da objave da su pred bankrotom. Covjek je unistiio sve u kosarci sto se moglo unistiti i neko ga brani jos uvijek :-)
Ludzak

#8809 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ludzak »

Ne treba biti pametan da se zna da odricanjem drzavljanstva zapravo udaljava i od reprezentcije.
zenit dozic

#8810 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

ma nije samo kod nas takva situacija, u mnogim repkama je haman isto ili slično, malo je igrača kao što su Nowitzki ili Parker.
Samo mi ti igrači nisu baš najjasniji, pa pružila im se jedinstvena prilika da nešto naprave u svojoj karijeri-nikad bolji sastav i trener,pa da imaju nešto iza sebe kad završe karijeru, kad ono sva 3 najbolja igrača iz ovog ili onog razloga neće igrati.

Sve u svemu tuga :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#8811 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Sramota! :(
Nema para....ma ja, jebo kosarku :(
zenit dozic

#8812 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

Tomahawk11 wrote:Sramota! :(
ma vala ako idu u ovakom krnjem sastavu bolje da ne idu i ne brukaju nas tamo.
Mustang1

#8813 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Jebo to igraci su najmanji problem. Ako ne odemo na ovo prvenstvo a poceli su nas pripremati na to istog trenutka nek se Konakovic i ostali pohapse. Pa jbt toliko godina traje sve to i odjednom se sve raspadne od kad su oni tu :-)
SkyLimit

#8814 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Meni neprijatno zbog Ivanovica, pa covjek je toliko puta izjavio da je i dosao zbog Teletovica. Da je znao kakvi ce ga eminentni majstori u baratanju loptom spopasti da ih mora voditi na Eurobasket, nema sanse da bi nas preuzeo. A sad je i njemu kasno da se povuce iz svega, a vjerovatno bi radije bio negdje na Karibima nego sto mora ovu druzinu uciti osnovama kosarke na + 40 u dvoranama bez klime.

A ovo kukanje o financijama, ne obracajte paznju na tu, to je samo vrsenje pritiska na drzavne institucije da budu siroke ruke, valjda ste dosad naucili to. Imamo sedam aktivnih selekcija sto muskih sto zenskih, to je osamdeset i cetiri igraca ne racunajuci one koji otpadnu sa spiska a bili su na pripremama, pa jos i strucni stab, sve njih valja smjestiti, nahraniti, opremiti, pripremiti, odvesti na takmicenja, vama ako je cudno da kosarkaski savez u ovakvoj drzavi ima odredenih problema da to sve financijski pokrije onda ne zivite u realnom svijetu. A opet kazem situacija nije bas takva kakvu celnici saveza prikazuju u medijima, obicno vrsenje pritiska na institucije, mada priznajem da se malo i pretjeruje u zadnje vrijeme :oops:
Last edited by SkyLimit on 22/07/2015 17:16, edited 2 times in total.
vade_mecum

#8815 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vade_mecum »

Ludzak wrote:Ne treba biti pametan da se zna da odricanjem drzavljanstva zapravo udaljava i od reprezentcije.
pa to je jasno bilo u startu da nece moci igrati jer BIH i Njemacka nemaju bilaterlani sporazum o dvojnom drzavljanstvu tj. svi koji uzimaju DE drzavljanstvo moraju donjeti potvrdu da se odricu prethodnog drzavljanstva, a jbg preduslov da igras za nacionalnu reprezentaciju je da si drzavljanin te zemlje. samo ne znam sta je gore za ove nase levate - sto fakat to nisu znali ili se prave da nisu znali. tuga kako god okrenes. :(

djedovica razumjem u potpunosti jer od patriotizma se ne zivi mada je trebao biti iskren od pocetka i reci da je zavrsio sa reprezentacijom. :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8816 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

zenit dozic wrote:
Tomahawk11 wrote:Sramota! :(
ma vala ako idu u ovakom krnjem sastavu bolje da ne idu i ne brukaju nas tamo.
Ma ono jeste, ali opet ova prica o parama svaki put, nema vise smisla.
Steta, u punom sastavu se moglo nesto napraviti, Ivanovic bi sigurno iz ekipe izvukao maksimum.
Cijelo vrijeme se gura prica da svi igraju, a neke stvari su se odavno znali. Ko je kriv za tako neozbiljan pristup?
karanana

#8817 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by karanana »

komedija.

i da im se sad milion uplati bolje da se ne okupljaju.

fuj! ne znam kome prvo jebem mame, "celnicima" ili "kosarkasima".....
zenit dozic

#8818 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

Mustang1 wrote:Jebo to igraci su najmanji problem. Ako ne odemo na ovo prvenstvo a poceli su nas pripremati na to istog trenutka nek se Konakovic i ostali pohapse. Pa jbt toliko godina traje sve to i odjednom se sve raspadne od kad su oni tu :-)
Kako su igrači najmanji problem, pa bez ove trojice mi ne možemo dobiti Ruandu, samo bi se tamo obrukali.
A ni za prošlo prvenstvo koliko se sjećam nije bilo para nego je Nihad davo iz svog džepa, tako da nije ovaj problem od jučer.
It_is_a_Leclerc

#8819 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

karanana wrote:komedija.

Čelnicima dabome. Ja sam danima upozoravao da se radi o grupi prije svega nesposobnih ljudi. Oni stvaraju privid ozbiljnog rada . Jedino ozbiljno što oni rade je medijska histerija oko svakog koša našeg reprezentativca čime su i vazdigli narod koji će sutra biti opravdano ogorčen kad vidi da će nam na Eurobasketu igrati Minja Milošević i Draško Albijanić.
FreakyStyley

#8820 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

Naravno da ce se okupit. Ovo im je tek visokosofisticirana taktika trazenja para. :oops:

Doduse, s obzirom na to ko sve nece igrat... :cry: samo da se ne ispostavi na kraju da bi bolje bilo da se nisu ni okupili.
kakavdanakneiskustvu

#8821 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

mgogic wrote:Jel Nihad vise nikako nece igrati zbog pasosa? Ili samo privremeno (ako privremeno, onda kol'ko je to privremeno)?

niko to ne zna izgleda,navodno je on sam negdje izjavio da ce igrati a navodno i nece moci igrati godinu dana,sve navodno,niko nista zvanicno ne objavljuje ko da je eurobasket iduce godine
kakavdanakneiskustvu

#8822 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

vade_mecum wrote:
Ludzak wrote:Ne treba biti pametan da se zna da odricanjem drzavljanstva zapravo udaljava i od reprezentcije.
pa to je jasno bilo u startu da nece moci igrati jer BIH i Njemacka nemaju bilaterlani sporazum o dvojnom drzavljanstvu tj. svi koji uzimaju DE drzavljanstvo moraju donjeti potvrdu da se odricu prethodnog drzavljanstva, a jbg preduslov da igras za nacionalnu reprezentaciju je da si drzavljanin te zemlje. samo ne znam sta je gore za ove nase levate - sto fakat to nisu znali ili se prave da nisu znali. tuga kako god okrenes. :(

djedovica razumjem u potpunosti jer od patriotizma se ne zivi mada je trebao biti iskren od pocetka i reci da je zavrsio sa reprezentacijom. :skoljka:

đedović ispade blaža verzija preldžića
insaneinthebrain

#8823 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insaneinthebrain »

propali smo na cisto :roll:
vade_mecum

#8824 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vade_mecum »

kakavdanakneiskustvu wrote:
vade_mecum wrote:

đedović ispade blaža verzija preldžića
ispravi me ako grijesim ali preledzic je od starta bio cist u svojim namjerama samo sto su se kod nas mediji ponasali po principu "sto je babi milo" :run:
zenit dozic

#8825 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

It_is_a_Leclerc wrote:
karanana wrote:komedija.

Čelnicima dabome. Ja sam danima upozoravao da se radi o grupi prije svega nesposobnih ljudi. Oni stvaraju privid ozbiljnog rada . Jedino ozbiljno što oni rade je medijska histerija oko svakog koša našeg reprezentativca čime su i vazdigli narod koji će sutra biti opravdano ogorčen kad vidi da će nam na Eurobasketu igrati Minja Milošević i Draško Albijanić.
Čelnici mogu biti krivi zbog finansija, a igrači odlučuju hoće li igrat ili ne, tako krivit čelnike za neigranje naših primadona je šuplja ili ti ga pucanj u prazno
Post Reply