Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#8726 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ako ne doju tele i nihad, pustit musaa a.s. da ojača na draft projekcijama 
-
kakavdanakneiskustvu
#8727 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
It_is_a_Leclerc wrote:Ovo sam i ja čuo.SkyLimit wrote:Biti ce zanimljivo ljeto pred nama, suska se da se niko od glavnih igraca nece odazvati, neki su cak navodno jednostavno bacili nase drzavljanstvo u kontejner da bi dobili drugo pa ne mogu igrati sve i da hoce, vidjet cemo hoce li fanaticosi i njima upucivati parole ili je to samo kad vlah zgrijesi
Navodno, Teletović neće ostati u Netsima, a dođe li u novi klub, gotovo sigurno ga neće pustiti. Za Đedovića postoje problemi administrativne prirode. Nurkić ne može
Ali hajde da sačekamo, prije vjerovanja ovim pričama.
izgleda da se odrekao naseg drzavljanstva,najblaze receno vrlo cudna odluka
-
kakavdanakneiskustvu
-
Mustang1
#8729 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A sta je sad fazon sa Djedovicem.. Zasto je upitno hoce li igrati znaju se pravila valjda jel moze igrati ili ne ?
-
kakavdanakneiskustvu
#8730 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:A sta je sad fazon sa Djedovicem.. Zasto je upitno hoce li igrati znaju se pravila valjda jel moze igrati ili ne ?
navodno se odrekao naseg drzavljanstva
-
Mustang1
#8731 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znam ja sta je on uradio ali mi nije jasno sto se pise da se ne zna jos uvijek hoce li igrati .. Pa zna li se jel se odrekao ili nije .. Kakva su pravila ako se odrekao .. Smijesno mi sto se nagadja hoce li igrati ili nece a cinjenice se znaju
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8732 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Spisak selektora Ivanovica.Na spisku se nalaze: Nemanja Gordić (Cedevita), Muhamed Pašalić (Aris), Alex Renfroe (Alba), Draško Knežević (Igokea), Dženan Musa (Cedevita), Zack Wright (Istanbul), Nihad Đedović (Bayern), Marko Šutalo (Pitesti), Minja Milošević (AEK), Marko Jošilo (Metalac), Dalibor Peršić (Timisoara), Adin Vrabac (Trier), Nedim Buza (Spars), Edin Atić (Spars), Almir Hasandić (Sloboda), Mirza Teletović (Brooklyn), Miroslav Todić (Tofas), Miralem Halilović (Krka), Kenan Karahodžić (Unicaja), Stefan Glogovac (Spars), Elmedin Kikanović (Enisey), Andrija Stipanović (Trabzonspor), Jusuf Nurkić (Denver), Draško Albijanić (Kozuv) i Nermin Hujdurović (Marso).
Osim natpisa u medijima, nema nigdje da je promijenio drzavljanstvo. Je li on gdje to potvrdio?
-
kakavdanakneiskustvu
#8733 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:Znam ja sta je on uradio ali mi nije jasno sto se pise da se ne zna jos uvijek hoce li igrati .. Pa zna li se jel se odrekao ili nije .. Kakva su pravila ako se odrekao .. Smijesno mi sto se nagadja hoce li igrati ili nece a cinjenice se znaju
laicki gledano ako se odrekao drzavljanstva logicno bi bilo da ne moze igrati za nas
-
Mustang1
#8734 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A dvojno ? Jel moze to ? Jer i fudbaleri mnogi imaju njemacko i nase
-
kakavdanakneiskustvu
#8735 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:A dvojno ? Jel moze to ? Jer i fudbaleri mnogi imaju njemacko i nase
ko zna,navodno je sam nihad negdje izjavio da ce godinu dana pauzirati od reprezentacije,valjda zbog ovog dobijanja njemackog drzavlčjanstva ili zbog cega vec
- It_is_a_Leclerc
#8736 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koliko znam, nije moguće imati dvojno državljanstvo Njemačke i neke druge zemlje. Neka me ispravi ko zna bolje.
-
Mustang1
#8737 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da Misimovic i Besic imaju dvojna ali izgleda da oni mogu jer su rodjeni tamo .. Valjda je drugacije kad uzimas .. Uglavnom ne znam sto ga se ne nazove i ne pita sta je uradio i ne zaviri u pravilnik pa da se vise rijesi to .. Kako smo azurni ne bi me cudilo da zaigra pa da nas onda suspenduju 
-
kakavdanakneiskustvu
#8738 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
ma da bog sacuva,da je bogdanović to uradio,nebitno bojan ili bogdan,u hrvatskoj i srbiji bi se sve diglo na nkge,kod nas nista
- It_is_a_Leclerc
#8739 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa očekujete to od saveza koji svako pitanje i kritiku doživi kao udar na ego ? Evo, sad pitajte Haruna ovo, ako vas sve skupa ne nazove izdajnicima, lopovima, ovakvim-onakvim, koljite me.
- General_Jackson
#8740 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa Nihad je na Ivanovićevom spisku, valjda nije i Duško pao s´ kruške?!
-
kakavdanakneiskustvu
#8741 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
General_Jackson wrote:Pa Nihad je na Ivanovićevom spisku, valjda nije i Duško pao s´ kruške?!
pa jbg,kad niko zvanicno nije nista rekao o nihadovom uzimanju njeamckog drzavljanstva
- Edin H.
#8742 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mustang1 wrote:Mislim da Misimovic i Besic imaju dvojna ali izgleda da oni mogu jer su rodjeni tamo .. Valjda je drugacije kad uzimas .. Uglavnom ne znam sto ga se ne nazove i ne pita sta je uradio i ne zaviri u pravilnik pa da se vise rijesi to .. Kako smo azurni ne bi me cudilo da zaigra pa da nas onda suspenduju
I Seo
-
Mustang1
#8743 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U najmanju ruku klasicna situacija za nas
Imamo novinare vrhunske da niko ne moze nikoga pitati sta je sa Nihadom i da se to vise rijesi
Sve mi se cini da se ceka Mirza pa onda ako ne bude Mirze nece biti mnogih drugih
Sve mi se cini da se ceka Mirza pa onda ako ne bude Mirze nece biti mnogih drugih
- MOSALJOZE
- red evil
#8745 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Valjda budemo u najjačem sastavu, ne računajući Juku. Ne bude li Mirze i Nihada tamo idemo onako rekreativno, čisto reda radi 
- General_Jackson
#8746 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
-
kakavdanakneiskustvu
#8747 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
koliko on zna nema nikakvih prepreka,i bilo bi dobro da je tako,ali postoje naznake da se odrekao naseg drzavljanstva,i ako je tako onda je mozda zamrsenija situacija
-
kakavdanakneiskustvu
#8748 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
General_Jackson wrote:Pa naravno, kako rekoh nije D.Ivanović pao sa kruške, ovo mi se čini isto kao početak pritisaka i izmišljanje afera sa košarkaškom reprezentacijom, baš kako su bile izložene i rukometna i fudbalska. Na kraju ako budemo kompletni moglo bi se i do nekog uspjeha doći, a to ne bi valjalo nikako za neke.
ivanović je samo selektor,presjednik saveza bi trebao izaci u javnost i reci je li sve oko nihadovog dobijanja njemackog drzavljanstva regularno po pitanju igranja za nasu repku
- General_Jackson
#8749 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa zato što očito nije bilo potrebe da bilo ko izlazi u javnost, rekoh Ivanović nije pao s marsa da računa na igrača koji neće ili ne može igrati, on sam je rekao za Nurkića da računa na njega dok postoji i najmanja mogućnost da se ovaj odazove, a kako izgleda priča za Đedovića je bila opet neka forumska ili novinarska konstrukcija.kakavdanakneiskustvu wrote:General_Jackson wrote:Pa naravno, kako rekoh nije D.Ivanović pao sa kruške, ovo mi se čini isto kao početak pritisaka i izmišljanje afera sa košarkaškom reprezentacijom, baš kako su bile izložene i rukometna i fudbalska. Na kraju ako budemo kompletni moglo bi se i do nekog uspjeha doći, a to ne bi valjalo nikako za neke.
ivanović je samo selektor,presjednik saveza bi trebao izaci u javnost i reci je li sve oko nihadovog dobijanja njemackog drzavljanstva regularno po pitanju igranja za nasu repku
-
kakavdanakneiskustvu
#8750 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa zato što očito nije bilo potrebe da bilo ko izlazi u javnost, rekoh Ivanović nije pao s marsa da računa na igrača koji neće ili ne može igrati, on sam je rekao za Nurkića da računa na njega dok postoji i najmanja mogućnost da se ovaj odazove, a kako izgleda priča za Đedovića je bila opet neka forumska ili novinarska konstrukcija.[/quote]General_Jackson wrote:General_Jackson wrote:Pa naravno, kako rekoh nije D.Ivanović pao sa kruške, ovo mi se čini isto kao početak pritisaka i izmišljanje afera sa košarkaškom reprezentacijom, baš kako su bile izložene i rukometna i fudbalska. Na kraju ako budemo kompletni moglo bi se i do nekog uspjeha doći, a to ne bi valjalo nikako za neke.
daj boze da je tako,niko sretniji od mene