Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#8451 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ovaj Trnokop od Nurkicevog manaGera je rak rana. Mozda je on valjao Jusufu na trasiranju puta u NBA, al isto tako se max trudi da mu presjece sve veze sa BiH. Sve to pod krinkom da se bori protiv kriminala i korupcije u savezu :-) u savezu u kojem nema cener u kasi :oops:
Onaj ko podrzava tu ''borbu'' po meni je ili lud ili mu je doticni bliza rodbina. Ne znam koje drugo objasnjenje bih dao.
OldMayor

#8452 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

neno#4 wrote: Pokusat cu da ti objasnim kako funkcionise Dusko Ivanovic. To je covjek kojeg nista drugo ne interesuje osim terena i kosarke. Da se on pita, niti jedna konferencija za stampu ne bi trebala biti odrzana. Niti jedan intervju ne bi dao, jer ga ne zanima medijski publicitet. Da, posao PR - a je da drzi konferencije za stampu, ali zar stvarno mislis da u ovoj situaciji neko ima novca za to? Prvo pitanje za Mirzu ti je na nivou osnovne skole. Ko u ovom trenutku moze reci da li ce Mirza biti spreman da igra? Ko u ovom trenutku moze Jusufu Nurkicu reci da smiri tenzije kad Enes Trnovcevic koji idalje odvodi djecu (zadnji primjer dvojica iz Zenice) po Sloveniji?

Je li ti stvarno mislis da je Dusko pristao da radi za nas zbog novca? Covjek je u milionima od prije deset godina, sve uradio sto je trebao u zivotu, njega interesuje samo kosarka i uspjeh. Znas li koliko je ljudi u ovoj drzavi svjesno koga imamo na selektorskoj klupi? Dva posto, ne vise sigurno. Eh, zato smeta Dusko Ivanovic na klupi, zato sto niko od ostalih Saveza nema takvog selektora, zato sto nijedna omladinska reprezentacija nije otisla na Europsko prvenstvo, a kadeti osmi, juniori dvanaesti, repka do dvadeset godina u A diviziji ( nemoj mi pokusati pricati pricu da su Sparsi ili Nurkic zasuzni za to). Bilo je i prije strasnih talenata, vecih nego sada sigurno, pa smo tavorili na dnu. Podsjetit cu te na samo jedan primjer, kadeti u B diviziji prije desetak godina, Nihad Djedovic najbolji strijelac i to u sredini zavrsili, pa to veliki uspjeh bio. Sada kadeti medju osam, Musa najbolji strijelac EP. Da, vrlo je bitno okupiti svu tu djecu po raznim krajevima svijeta. Je li mislis da bi Njego Sikiras igrao za BiH, Marica Gajic, Nedim Djedovic i ostali? Ako mi ne vjerujes pricaj s tom djecom, pitaj ih sta misle o ljetu koje provedu sa reprezentacijom. Kadeti kad su se vratili iz Turske prije mjesec je bio komentar da je to najboljih 15 dana zivota koje su imali.
Ja sam naravno svjestan ko je Dusko, i uvijek sam u ranijim postovima pisao da mi uopste nije jasno kako su ga uspjeli dovesti i da im to treba fkt cestitati.

Ali Harun nije covjek za medijske istupe, jednostavno nije. Ako nemas PR covjeka, ti nisi za taj posao, pa bolje onda nista ne pricati. Ili plati brate nekom malcu sa ekonomije sa marketinga za te medijske istupe. Vala 500 KM mozes skupit da ga jebes. A nije posao PR da kopas kanal, nego da odradis nekoliko izjava, napises koju izjavu itd. Covjek kad god izadje pred kamere napravi korak unazad. Sjecam ga se jos sa Hayata i sa ZMBT takav isti je bio i u ziriju, bahat, bez dlake na jeziku... Ne moze tako jbmu. Jedan ga 20-godisnjak navuko na tanak led, pa jbt mene bi stid bilo. :-)

Da je samo sutio, jos od one prve konferencije kad je Kifla reko da kod Nurkica treba proradit patriotizam kad je ovo sve krenulo - trebao je samo sutiti. I tako bi lopta onda bila kod Nurkica, pa nek Nurkic prica sta hoce... ono sto mene, sto ostale ljude zanima jeste septembar i to hoce li Nurkic doci na pripreme. Tu nema opravdanja nikakvih, i nema potrebe da se Harun s njim medijski nadmece.

Ako Nurkic ne dodje, meni ce biti sasvim jasno zasto nije dosao. Znamo svi u kakvim su uslovima igraci prije igrali. Ali ne treba meni ili nekome Harun objasnjavati da Nurkic ne mora doci zbog njega, nego zbog navijaca, halo pa znamo to, sta nam ti imas objasnjavati nije ovo samo tvoja reprezentacija.
OldMayor

#8453 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Tomahawk11 wrote:Ovaj Trnokop od Nurkicevog manaGera je rak rana. Mozda je on valjao Jusufu na trasiranju puta u NBA, al isto tako se max trudi da mu presjece sve veze sa BiH. Sve to pod krinkom da se bori protiv kriminala i korupcije u savezu :-) u savezu u kojem nema cener u kasi :oops:
Onaj ko podrzava tu ''borbu'' po meni je ili lud ili mu je doticni bliza rodbina. Ne znam koje drugo objasnjenje bih dao.
Ma kako uopste neko moze nekoga ometati da nastupi za svoju drzavu.

Ajd shvatam da neko moze ucjeniti, ali sta moze i taj menadzercic sada? Pa narkic je vec sada jaci od njega i finansijski i svakako... Pa taj mu menadzercic vise i ne treba... Jedino ako su potpisali ugovor ako Juka ode u NBA da nece igrati za repku. :-)

Da ne govorimo o tome da je Juka upisao vec nastup za repku. I da on ne moze vise igrati za drugu reprezentaciju, bez nase dozvole. Njegov menadzer je maher to je ocito i zar mislis da bi on dopustio uopste da Juka odigra one kvalifikacije (ja mislim tri tekme da je pomalo ulazio), ako zna koje su posljedice toga (da ga ne moze ugurati u drugu reprezentaciju). A nije u pitanju ni SP, ni EP, nego obicne kvalifikacije protiv zklj ekipa.

Takodjer covjek nastupio na B evropskom.

I zato ne kontam, nije mu ovaj menadzer od jucer, nego od pocetka karijere. Tako da nije ni to meni bas sve cisto i tako jednostavno, ono menadzer mu ne da da igra... :-) Juka nije njegovo vlasnistvo, nego od Nuggetsa.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8454 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by -LIBERO- »

Mora se povuci rucna, i naci se kompromis. Novi slucaj 'ibrahimovic' (necemo sada o njemu licno :D ) nam se prosto ne smije dogoditi.
Suvise smo mi mala zemlja, koja je vec izgubila na desetine i desetine raznih sportista, da bi nastavili tim tempom i dalje.

Ok, Nurkic i taj mu menbager, vjerovatno imaju bubica i krivice, bahatosti. To isto ima i Harun & CO.....al daj bar jednom da 'stanemo na loptu', bez polarizacija u svadji, i da trazimo i NADJEMO rjesenje.

Svasta bih mogao i o Haruni i Konakovicu, i o Nurkicu i menageru mu....ali prosto ne zelim. Je-bo polarizaciju u ovom momentu, kada nam je potreban razum i smirenost.

Ugovoriti sastanak Ivanovica i jos nekoga, sa izrazenim retorickim sposobnostima :D , sa Nurkicem, ocem mu...bilo kim...i gospodski bez medija, i trakavica preko njih :roll: , dogovoriti sta se treba dogovoriti.

Polarizacija ovog tipa nas ne vodi nigdje. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#8455 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Mora se povuci rucna, i naci se kompromis. Novi slucaj 'ibrahimovic' (necemo sada o njemu licno :D ) nam se prosto ne smije dogoditi.
Suvise smo mi mala zemlja, koja je vec izgubila na desetine i desetine raznih sportista, da bi nastavili tim tempom i dalje.

Ok, Nurkic i taj mu menbager, vjerovatno imaju bubica i krivice, bahatosti. To isto ima i Harun & CO.....al daj bar jednom da 'stanemo na loptu', bez polarizacija u svadji, i da trazimo i NADJEMO rjesenje.

Svasta bih mogao i o Haruni i Konakovicu, i o Nurkicu i menageru mu....ali prosto ne zelim. Je-bo polarizaciju u ovom momentu, kada nam je potreban razum i smirenost.

Ugovoriti sastanak Ivanovica i jos nekoga, sa izrazenim retorickim sposobnostima :D , sa Nurkicem, ocem mu...bilo kim...i gospodski bez medija, i trakavica preko njih :roll: , dogovoriti sta se treba dogovoriti.

Polarizacija ovog tipa nas ne vodi nigdje. :thumbup:
@Libero to je sve tacno ali isto tako kao i u svakoj firmi tako i u savezima postoji neka hijerarhija koja bi trebala da se postuje. Evo da sad sve izbrisemo gumicom ostaje to da je Jusuf Nurkic napustio reprezentaciju u jeku kvalifikacija mimo svih pravila i tu sva prica pocinje ali se i zavrsava. Savez je drzava a Nurkic je jedan od igraca koji igra za drzavu. Zasto apsolutno niko iz reprezentacije od igraca nema problem sa savezom a pogotovo sa Harunom nego samo Nurkic. Zasto ama bas niko nije stao od igraca na Nurkicevu stranu i podrzao ga. Zasto niko od igraca koji vise ne igraju nije stao na Nurkicevu stranu???? Naravno i Jusuf i Harun imaju svojih musica kao i svi ljudi ali niko ne moze oboriti cinjenicu da je od Harunovog dolaska reprezentativna kosarka i te kako krenula naprijed u puno puno aspekata. Jusuf da ima imalo mozga priznao bi svoju gresku i sve to zavrsio u cetiri oka medjutim cinjenica je da se ufuro do nebesa a to mu niko ne treba da trpi. Jusuf je bezrezervno vjerovatno trenutno nasa najveca zvijezda uz naravno Mirzu ali to ne znaci da s tim statusom moze da radi sta hoce. @Neno je izvrsno sve objasnio jer je vidi se covjek iz kosarke kao sto sam i sam dugo dugo godina bio i odlicno znam sta su pravila kao uostalom u vecini sportova. Jusuf nam je potreban i ja bih licno volio da se sve to izgladi ali kad se ovako ponasa na samom pocetku karijere kad jos uvijek nije nasu reprezentaciju zaduzio nicim sta onda ocekivati kasnije.
Ja i dalje tvrdim da je Nurkic nezreo i da sanjim odlicno manipulise njegov menadzer kojem su prije svega u interesu samo pare od Nurkica jer reprezentacija je i rizik od povrede a Nurkic nije bas beton po tom pitanju. Vidjet cemo na kraju krajeva ko je bio u pravu jer je sve doslo do suda a ja prvi ne bi nikada takve stvari potezao kada bi znao da sam kriv ili bi ako bi bio bas budala i na teskim drogama.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8456 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by -LIBERO- »

Istina sve sto si napisao. Samo opet kazem, zbog XY problema, a znamo ih fakticki, ne smije se zatvoriti vrata ovom momku. On ce sigurno biti paklen igrac. Sigurno.
Zato i potenciram, spustiti tenziju i polarizaciju, otici direktno razgovarati s njim. Prestati sa prepiskama preko medija, tuzbama i slicno. On ima ba 20 god. Halo ba.....dijete je to. Ne spustati se na razinu komunikacije, 'kavge na velikom odmoru'.

Povuci pricu iz medija, totalno. To za pocetak. Pa onda direktna komunikacija u 4 oka, ukljuciti u pricu i neke druge ljude, povuci i druge emocije i komunikacijski kursus....itd.itd. :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#8457 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja sam davno govorio da svi oni koji žele dobro bh. košarkaškoj reprezentaciji trebaju stati na loptu. Ali, neee ! Nije veliki sekretar centralnog komiteta KS BIH mogao neke stvari riješiti telefonom, mailom, u četiri oka, nego se moralo "odjebavati" igrače po press konferencijama. I sad kad se priča taman malo utišala, kad je Jusuf dao neke vrlo optimistične izjave, TRŠ ! Evo opet sekretara sa nekim fiktivnim tužbama za neke stvari izrečene prije iha-haj vremena. Ako je to dobronamjerno, i ako je to u interesu bh. košarkaškog sporta, onda neka mu je prosto. Ja, dakako, mislim suprotno.

Da nije bilo Enesa Trnovčevića Jusuf Nurkić bi bio vozač brze pošte u Koperu, a ne jedan fantastičan NBA igrač. To odmah da se razumijemo. Očekivati od njega da će nekog ko mu je toliko valjao u životu odjebati za ljubav nekog Haruna Mahmutovića koji ni sam ne zna kud će sa svojom impulsivnošću i ogorčenošću na sve živo, je uistinu iluzorno. Drugo, vidim zamjera mu se što odvodi igrače u Sloveniju. No, ne zaboravimo da je i Jusufa odveo, pa Jusuf nikad nije ni pomislio da igra za bilo koga osim za BIH, čak i kad je ta ista BiH bila nivo Kipra i Lihtenštajna.

Činjenica da je zaiskrilo i da je stvar zbog nepromišljenih ispada uglavnom Mahmutovića dovedena na nivo usijanja, nek' mu služi na čast.
hrasno38

#8458 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam davno govorio da svi oni koji žele dobro bh. košarkaškoj reprezentaciji trebaju stati na loptu. Ali, neee ! Nije veliki sekretar centralnog komiteta KS BIH mogao neke stvari riješiti telefonom, mailom, u četiri oka, nego se moralo "odjebavati" igrače po press konferencijama. I sad kad se priča taman malo utišala, kad je Jusuf dao neke vrlo optimistične izjave, TRŠ ! Evo opet sekretara sa nekim fiktivnim tužbama za neke stvari izrečene prije iha-haj vremena. Ako je to dobronamjerno, i ako je to u interesu bh. košarkaškog sporta, onda neka mu je prosto. Ja, dakako, mislim suprotno.

Da nije bilo Enesa Trnovčevića Jusuf Nurkić bi bio vozač brze pošte u Koperu, a ne jedan fantastičan NBA igrač. To odmah da se razumijemo. Očekivati od njega da će nekog ko mu je toliko valjao u životu odjebati za ljubav nekog Haruna Mahmutovića koji ni sam ne zna kud će sa svojom impulsivnošću i ogorčenošću na sve živo, je uistinu iluzorno. Drugo, vidim zamjera mu se što odvodi igrače u Sloveniju. No, ne zaboravimo da je i Jusufa odveo, pa Jusuf nikad nije ni pomislio da igra za bilo koga osim za BIH, čak i kad je ta ista BiH bila nivo Kipra i Lihtenštajna.

Činjenica da je zaiskrilo i da je stvar zbog nepromišljenih ispada uglavnom Mahmutovića dovedena na nivo usijanja, nek' mu služi na čast.
@Lecrec svaka tvoja rijec je u prevodu pisanje po svim ostalim igracima jer njima sve valja i apsolutno niko nije stao na stranu Nurkica a velikoj zvijezdi ne valja nista!!!! Ma kako bio dobar igrac ja sam siguran i da se sve izgladi da bi opet napravio sranje i zato mi ne treba u reprezentaciji takav igrac koji na samom pocetku reprezentavine karijere se ponasa kao da je reprezentaciji donio titulu prvaka svijeta. Jusuf se ocito brine samo o sebi a Harun o cijeloj reprezentaciji i to ne jednoj nego 4 muske i treba onda da trpi seljacke istupe jednog Jusufa Nurkica. Ostavio nas je na cijedilu u kvalifikacijama ostavit ce nas opet zapamti sta ti kazem ma ko da bio generalni sekretar KS BiH!!!!
It_is_a_Leclerc

#8459 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Pa tako samo treba reći. Jusufe, nemaš pojma, ne trebaš nam, iako igraš ko zmaj. I onda stati iza svojih riječi i snositi posljedice za rezultat ne igranja jednog takvog centra. Ali ne, ne može veliki Harun ni to. Jer nikad nije preuzeo nikakvu odgovornost, već samo zasluge. Pa ovakvim seljačkim medijskim natezanjem pokušava natjerati Juku da digne ruke od reprezentacije, pa da, kad i ako propadnemo na Eurobasketu, može reći - "Znate ko je kriv ?! JUSUF ! Da je on igrao mi bi bili prvaci svijeta".

Nijedna moja riječ nije pišanje po igračima. Ovo nije sukob grupe igrača i građanina Mahmutovića, već sukob jednog mladog, možda i naivnog momka, sa jednim prepredenim stranačkim aparatčikom, i u taj se sukob drugi igrači i ne trebaju miješati.

Dakle, Harun treba biti muško i reći : "Jusufe, ti si igrač koji kvari atmosferu. Ostavit ćeš nas na cjedilu. Ne dolazi više !", i to je sve. Hvala Bogu, Jusuf je takav igrač da ima šta raditi ovog ljeta. A onda Harun treba snositi odgovornost za sve što dolazi poslije toga. A ne da namjerno elektriše neupućenu javnost na Jusufa.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8460 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

@OldMayor, zar nije Juka rekao da mu menadzer dodje ko drugi otac?
Koliko god da mu je valjao, treba da ima neka granica, taman da je rodjeni otac. Kome treba ova cijela situacija? Otislo, brate, predaleko. Trebaju svi malo stati na loptu. Taman kontas stalo, ono stizu nove optuzbe.
relativno84

#8461 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by relativno84 »

Zasto je Juka napustio pripreme repke?

Zasto samo Jukin menadzer ima potrebu da komentarise rad KSBiH?

Zasto Juka u svojim izjavama za medije spominje svasta ali nikako repku?

Zasto Juka?

:pusi: :roll:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8462 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa tako samo treba reći. Jusufe, nemaš pojma, ne trebaš nam, iako igraš ko zmaj. I onda stati iza svojih riječi i snositi posljedice za rezultat ne igranja jednog takvog centra. Ali ne, ne može veliki Harun ni to. Jer nikad nije preuzeo nikakvu odgovornost, već samo zasluge. Pa ovakvim seljačkim medijskim natezanjem pokušava natjerati Juku da digne ruke od reprezentacije, pa da, kad i ako propadnemo na Eurobasketu, može reći - "Znate ko je kriv ?! JUSUF ! Da je on igrao mi bi bili prvaci svijeta".

Nijedna moja riječ nije pišanje po igračima. Ovo nije sukob grupe igrača i građanina Mahmutovića, već sukob jednog mladog, možda i naivnog momka, sa jednim prepredenim stranačkim aparatčikom, i u taj se sukob drugi igrači i ne trebaju miješati.

Dakle, Harun treba biti muško i reći : "Jusufe, ti si igrač koji kvari atmosferu. Ostavit ćeš nas na cjedilu. Ne dolazi više !", i to je sve. Hvala Bogu, Jusuf je takav igrač da ima šta raditi ovog ljeta. A onda Harun treba snositi odgovornost za sve što dolazi poslije toga. A ne da namjerno elektriše neupućenu javnost na Jusufa.
Ovo (bold), jednostavno, nije tacno. Je li to on natjerao Juku i menadzera mu da ga optuzuju i tovare na njega?!
(underline) Tacno. Ovo nije sukob Juke i Haruna, nego Trnokopa sa BiH Savezom. Juka je instrument u rukama svog menadzera. Kad i ako to shvati, da je ne znam sta uradio za njega, rijesice ga se. Ruzno je, taman da je sve sto prica istina, da to radi preko ledja jednog tako perspektivnog mladog igraca.
marschall

#8463 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by marschall »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa tako samo treba reći. Jusufe, nemaš pojma, ne trebaš nam, iako igraš ko zmaj. I onda stati iza svojih riječi i snositi posljedice za rezultat ne igranja jednog takvog centra. Ali ne, ne može veliki Harun ni to. Jer nikad nije preuzeo nikakvu odgovornost, već samo zasluge. Pa ovakvim seljačkim medijskim natezanjem pokušava natjerati Juku da digne ruke od reprezentacije, pa da, kad i ako propadnemo na Eurobasketu, može reći - "Znate ko je kriv ?! JUSUF ! Da je on igrao mi bi bili prvaci svijeta".

Bravo, to je to.
Imas poziciju imas odgovornost. ne daj da ti se mjesaju u poso ali isto tako snosi posljedice za svoju odluke.
a ne ovako prepucavanje preko novina kao mahaluse.
vryzas

#8464 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

neno#4 wrote:
Pokusat cu da ti objasnim kako funkcionise Dusko Ivanovic. To je covjek kojeg nista drugo ne interesuje osim terena i kosarke. Da se on pita, niti jedna konferencija za stampu ne bi trebala biti odrzana. Niti jedan intervju ne bi dao, jer ga ne zanima medijski publicitet. Da, posao PR - a je da drzi konferencije za stampu, ali zar stvarno mislis da u ovoj situaciji neko ima novca za to? Prvo pitanje za Mirzu ti je na nivou osnovne skole. Ko u ovom trenutku moze reci da li ce Mirza biti spreman da igra? Ko u ovom trenutku moze Jusufu Nurkicu reci da smiri tenzije kad Enes Trnovcevic koji idalje odvodi djecu (zadnji primjer dvojica iz Zenice) po Sloveniji?

Je li ti stvarno mislis da je Dusko pristao da radi za nas zbog novca? Covjek je u milionima od prije deset godina, sve uradio sto je trebao u zivotu, njega interesuje samo kosarka i uspjeh. Znas li koliko je ljudi u ovoj drzavi svjesno koga imamo na selektorskoj klupi? Dva posto, ne vise sigurno. Eh, zato smeta Dusko Ivanovic na klupi, zato sto niko od ostalih Saveza nema takvog selektora, zato sto nijedna omladinska reprezentacija nije otisla na Europsko prvenstvo, a kadeti osmi, juniori dvanaesti, repka do dvadeset godina u A diviziji ( nemoj mi pokusati pricati pricu da su Sparsi ili Nurkic zasuzni za to). Bilo je i prije strasnih talenata, vecih nego sada sigurno, pa smo tavorili na dnu. Podsjetit cu te na samo jedan primjer, kadeti u B diviziji prije desetak godina, Nihad Djedovic najbolji strijelac i to u sredini zavrsili, pa to veliki uspjeh bio. Sada kadeti medju osam, Musa najbolji strijelac EP. Da, vrlo je bitno okupiti svu tu djecu po raznim krajevima svijeta. Je li mislis da bi Njego Sikiras igrao za BiH, Marica Gajic, Nedim Djedovic i ostali? Ako mi ne vjerujes pricaj s tom djecom, pitaj ih sta misle o ljetu koje provedu sa reprezentacijom. Kadeti kad su se vratili iz Turske prije mjesec je bio komentar da je to najboljih 15 dana zivota koje su imali.
Super, kapa dole za uradjeno!

Znas li slucajno dokle je disciplinski postupak KSBiH protiv Nurkica zbog napustanja priprema bez opravdanog razloga?
neno#4

#8465 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

vryzas wrote:
neno#4 wrote:
Pokusat cu da ti objasnim kako funkcionise Dusko Ivanovic. To je covjek kojeg nista drugo ne interesuje osim terena i kosarke. Da se on pita, niti jedna konferencija za stampu ne bi trebala biti odrzana. Niti jedan intervju ne bi dao, jer ga ne zanima medijski publicitet. Da, posao PR - a je da drzi konferencije za stampu, ali zar stvarno mislis da u ovoj situaciji neko ima novca za to? Prvo pitanje za Mirzu ti je na nivou osnovne skole. Ko u ovom trenutku moze reci da li ce Mirza biti spreman da igra? Ko u ovom trenutku moze Jusufu Nurkicu reci da smiri tenzije kad Enes Trnovcevic koji idalje odvodi djecu (zadnji primjer dvojica iz Zenice) po Sloveniji?

Super, kapa dole za uradjeno!

Znas li slucajno dokle je disciplinski postupak KSBiH protiv Nurkica zbog napustanja priprema bez opravdanog razloga?
Nesto pametnije da pitas ili? Da, napustio je pripreme bez opravdanog razloga. Ili mislis da magnetna rezonanca i nalaz trebaju da budu gotovi za sedam dana i prica koju Enes prica? Ja ti garantujem, a pitaj doktore i strucne ljude za koliko se to zavrsi u poliklinici Sunce.
LSD

#8466 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by LSD »

Image

ponovo javna prozivka KSBiH....Juka se natovario na Savez i ne vadi :izet:
neno#4

#8467 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

OldMayor wrote:
neno#4 wrote: Pokusat cu da ti objasnim kako funkcionise Dusko Ivanovic. To je covjek kojeg nista drugo ne interesuje osim terena i kosarke. Da se on pita, niti jedna konferencija za stampu ne bi trebala biti odrzana. Niti jedan intervju ne bi dao, jer ga ne zanima medijski publicitet. Da, posao PR - a je da drzi konferencije za stampu, ali zar stvarno mislis da u ovoj situaciji neko ima novca za to? Prvo pitanje za Mirzu ti je na nivou osnovne skole. Ko u ovom trenutku moze reci da li ce Mirza biti spreman da igra? Ko u ovom trenutku moze Jusufu Nurkicu reci da smiri tenzije kad Enes Trnovcevic koji idalje odvodi djecu (zadnji primjer dvojica iz Zenice) po Sloveniji?

Ja sam naravno svjestan ko je Dusko, i uvijek sam u ranijim postovima pisao da mi uopste nije jasno kako su ga uspjeli dovesti i da im to treba fkt cestitati.

Ali Harun nije covjek za medijske istupe, jednostavno nije. Ako nemas PR covjeka, ti nisi za taj posao, pa bolje onda nista ne pricati. Ili plati brate nekom malcu sa ekonomije sa marketinga za te medijske istupe. Vala 500 KM mozes skupit da ga jebes. A nije posao PR da kopas kanal, nego da odradis nekoliko izjava, napises koju izjavu itd. Covjek kad god izadje pred kamere napravi korak unazad. Sjecam ga se jos sa Hayata i sa ZMBT takav isti je bio i u ziriju, bahat, bez dlake na jeziku... Ne moze tako jbmu. Jedan ga 20-godisnjak navuko na tanak led, pa jbt mene bi stid bilo. :-)

Da je samo sutio, jos od one prve konferencije kad je Kifla reko da kod Nurkica treba proradit patriotizam kad je ovo sve krenulo - trebao je samo sutiti. I tako bi lopta onda bila kod Nurkica, pa nek Nurkic prica sta hoce... ono sto mene, sto ostale ljude zanima jeste septembar i to hoce li Nurkic doci na pripreme. Tu nema opravdanja nikakvih, i nema potrebe da se Harun s njim medijski nadmece.

Ako Nurkic ne dodje, meni ce biti sasvim jasno zasto nije dosao. Znamo svi u kakvim su uslovima igraci prije igrali. Ali ne treba meni ili nekome Harun objasnjavati da Nurkic ne mora doci zbog njega, nego zbog navijaca, halo pa znamo to, sta nam ti imas objasnjavati nije ovo samo tvoja reprezentacija.
Samo mi reci kako bi se ti osjecao da tvoj otac/majka/sestra/brat/zena/kcerka citaju po novinama da si lopov, varalica da si uzeo neke pare za igraca i izvarao sve redom? Vjeruj mi da bi pravio cirkus i da bi se branio, a jedini nacin da se legalno branis je da sve ode na Sud. Eto vidis, govoris za Duska, pa onda mi reci kako trener takvog kalibra zeli da radi sa varalicama, lopovima? Evo, mogu ti i reci da je pomocni Neso Trajkovic na prvom treningu rekao, ljudi uslove koje mi ovdje imamo imaju samo vrhunski klubovi Europe i NBA. Zar to nije dovoljno?

Pogresno, nije sve krenulo od presice. Sve je krenulo kada je Nurkic mimo svih dobio dodatne dane za odmor uslijed priprema i onda se nije pojavio, nego preko Avaza i sportsport.ba porucio da se ne vraca. Zamisli kako su se osjecali Mirza, Stipe, Kikan koji se odvoje od svojih zena dva mjeseca i rade i bore se? Zamisli njihovu reakciju? Sta mislis kako su oni to komentarisali? Ljudi koji su tu radi reprezentacije, a ne radi sebe.

Ako Jusuf ne dodje, to ce meni biti jednostavan znak. DA NE ZELI DA IGRA ZA REPREZENTACIJU. On je buducnost nase reprezentacije, vjerovatno nas najbolji kosarkas u historiji, ali putem koji je on krenuo zajedno sa Enesom koji je protekle sedmice odveo jos dvojicu u Sloveniju, nije uredu. Nije uredu prema saigracima i stafu reprezentacije.
hrasno38

#8468 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote:Samo mi reci kako bi se ti osjecao da tvoj otac/majka/sestra/brat/zena/kcerka citaju po novinama da si lopov, varalica da si uzeo neke pare za igraca i izvarao sve redom? Vjeruj mi da bi pravio cirkus i da bi se branio, a jedini nacin da se legalno branis je da sve ode na Sud. Eto vidis, govoris za Duska, pa onda mi reci kako trener takvog kalibra zeli da radi sa varalicama, lopovima? Evo, mogu ti i reci da je pomocni Neso Trajkovic na prvom treningu rekao, ljudi uslove koje mi ovdje imamo imaju samo vrhunski klubovi Europe i NBA. Zar to nije dovoljno?

Pogresno, nije sve krenulo od presice. Sve je krenulo kada je Nurkic mimo svih dobio dodatne dane za odmor uslijed priprema i onda se nije pojavio, nego preko Avaza i sportsport.ba porucio da se ne vraca. Zamisli kako su se osjecali Mirza, Stipe, Kikan koji se odvoje od svojih zena dva mjeseca i rade i bore se? Zamisli njihovu reakciju? Sta mislis kako su oni to komentarisali? Ljudi koji su tu radi reprezentacije, a ne radi sebe.

Ako Jusuf ne dodje, to ce meni biti jednostavan znak. DA NE ZELI DA IGRA ZA REPREZENTACIJU. On je buducnost nase reprezentacije, vjerovatno nas najbolji kosarkas u historiji, ali putem koji je on krenuo zajedno sa Enesom koji je protekle sedmice odveo jos dvojicu u Sloveniju, nije uredu. Nije uredu prema saigracima i stafu reprezentacije.
Dzaba ti @neno nekom objasnjavas kad takvi okrecu glavu od krucijalne stvari u ovom problemu a to je nedisciplina i izigravanje povjerenja prema KS BiH, svojim suigracima i Dusku Ivanovicu od Jusufa Nurkica. Da je ovo uradio u reprezentaciji Srbije davno bi bio vec bivsi ali zato i Srbija jeste u samom vrhu svjetske kosarke. I sta je trebao savez da mirno precuti ovaj akt nediscipline i da se posere na sav onaj trud ostalih reprezentativaca koji su bez problema odradili te pripreme i njima valja i savez i Harun i uslovi i sve. I odrade oni momacki kvalifikacije ma kakve da su i odvedu nasu reprezentaciju na EP i bez Jusufa Nurkica. Da i ja sam cuo da je to izjavio Neso Trajkovic al ko je Neso prema velikom Jusufu. Da je Nurkic bilo kakvim gestom dao do znanja da zna da je pogrijesio isto tako bez ikakvih problema bi mu mogao svako oprostiti na to mladost-ludost ali jok em sto je pogrijesio, prekrsio disciplinu u reprezentaciji, ostavio svoje suigrace, ostavio Duleta koji je bazirao igru na njemu i na kraju da bi se oprao poceo da reseta po savezu. Jadno da jadnije ne moze biti. Sad su svi krivi sto ga je garantujem 1000% na sve to nagovorio menadzer.
Iskren da budem da sam na mjestu Ivanovica ja ga ne bih nikada pozvao pa sve da kompletnu NBA ligu nosi u zubima jer kad jednom izigras povjerenje napravit ces to opet kad tad. Ako na vrijeme shvati da je ipak njegova krivica najveca i porazgovara ko covjek sa savezom i Duletom onda je to druga prica mada ja kao navijac reprezentacije mu ne vjerujem vise.
Iker C

#8469 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Iker C »

Kakav @neno, on je subjektivan i životna mu je želja da bude dio Dininog i Harunovog tima . Oni to vješto koriste te je on njihov forum ratnik. :run:
vryzas

#8470 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

neno#4 wrote:
Nesto pametnije da pitas ili? Da, napustio je pripreme bez opravdanog razloga. Ili mislis da magnetna rezonanca i nalaz trebaju da budu gotovi za sedam dana i prica koju Enes prica? Ja ti garantujem, a pitaj doktore i strucne ljude za koliko se to zavrsi u poliklinici Sunce.
Sve je to meni jasno, a ja Nurkica ne opravdavam zbog nacina na koji je napustio pripreme. Zna se "protokol" u takvim situacijama. Pitam te fino znas li dokle je disciplinski i da li je uopste pokrenut? Disciplinski postupak je bio najavljen od strane celnih ljudi saveza, a tu zavrzlamu oko napustanja priprema je trebalo zavrsiti upravo kroz disciplinski postupak i bez prepucavanja po medijima.
It_is_a_Leclerc

#8471 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

KSBiH samo treba izaći u javnost sa odgovorom na pitanje - treba li BiH Jusuf Nurkić ili ne ?! Realno i da se ne lažemo, više mi (BIH) trebamo Juku, nego on nas. On je i bez nas i uprkos ljudima iz bh. košarke danas svjetski poznat igrač.
Ako je odgovor - Ne, ne treba nam Nurkić jer napušta pripreme, jer imamo problem sa menadžerom itd., onda to treba javno reći. Ali i onda treba preuzeti odgovornost za ishod koji takva ekipa bez njega poluči.

A ne ovo kad kao pozivaju Jusufa u reprezentaciju, a svaku noć tri puta nafile da se ne odazove.
spinel_

#8472 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

a zasto bi iko iz saveza trebao da ga zove da pita kako je ????????? :?: :?: :?: :?: :?:

nije bio u zivotnoj opasnosti kao Mirza pa da se mora nazvati, pa da bude kao reda radi, ne vidim zasto bi bilo ?????' :?: :?: :?: :?: :?:

obicna povreda, valjda bi selektor trebao biti taj koji ce kontaktirati svog igraca. :!: :!: :!:

zamisli u nsbih, poslije svake povrede onaj Begic zove reprezentativce i pita ih kako su ... valjda je to posao ako se moze tako nazvati za selektora a ne za ljude iz saveza. :!: :!: :!:
Steph

#8473 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Steph »

LSD wrote:Image

ponovo javna prozivka KSBiH....Juka se natovario na Savez i ne vadi :izet:
Mali je fakat glup za medalju :oops:
It_is_a_Leclerc

#8474 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Pitanje novinara - Je li vas iko iz KSBIH zvao ?
Nurkić - Niko me nije zvao.
Pitanje novinara - Što mislite zbog čega ?
Nurkić - Možda ne znaju.

Novinar sjede za laptop i sastavi naslov - NURKIĆ: Niko me iz saveza nije zvao, možda ne znaju da sam povrijeđen !

Samo tražite alibi da popljujete našeg blistavog igrača.
spinel_

#8475 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

a sta ne znaju.
nastavak
....da sam povrijedjen.

ako on misli da su iz saveza duzni da ga zovu i pitaju kako noga, grdno se vara. a svakako i da ga je neko pokusao dobiti on bi se pravio budala ne javljajuci se na poziv kao i dosad.
Post Reply