Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#8126 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Da se kopiram i ovdje. :D

Eto, veli Harun, nismo ovce. Nego sta smo? Umjesto da smo smirili frku nakon te famozne "povrede" i do sad izgladili odnos, mi smo uspjeli da zakuhamo do te mjere da gubimo vjerovatno najperspektivnijeg centra u Evropi (centar - nesto sto nismo imali od kad postoji reprezentacija). I kaze nismo ovce, jok nismo. Nurkic je papak iz kataloga, to je ocito, ali ne tako davno umjesto "odjebavanja" na Harunovom fejsu su se mogle citati hvalospjevke i eseji o Jukinom patriotizmu. Ne znam, ali nesto sumnjam da je puklo samo zbog te "povrede" a drugi razlozi se ne prezentiraju javnosti.
Bosanski_kralj

#8127 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

Eto postiglo se to što se valjda i željelo postići, Nurkić neće igrati za nas. :run:

Ko je kriv, šta je bilo, više nije toliko ni bitno. Mi navijači ćemo se opet pitati šta bi i kako bi prošli da smo igrali u najjačem sastavu.
SkyLimit

#8128 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Ja košarkaškom Savezu zamjerim samo što su se jako naivno ponijeli u svemu ovome. Nisu se nikada do sada susreli sa NBA igračem koji ima planove za ljeto koji ne uključuju igranje za reprezentaciju, Mirza ih je sa svojim igranjem čak i kvalifikacija razmazio i uljuškao, te umjesto da su u startu rekli da je na Nurkiću hoće li ili neće se odazvati i sa time i završili, oni su neshvatljivo dozvolili njemu i njegovom menadžeru da ovo svedu na lični nivo i prepucavanje i optuživanje preko novina i društvenih mreža. To ljudi u Savezu nisu smjeli dozvoliti, da se pravi ovolika drama više od pola godine prije tog prvenstva! Razumijem ja da su neiskusni u ovakvim stvarima, u drugim državama to ide lakše, kad ti se ne odazove jedan NBA igrač, pa drugi, pa treći...zašto se četvrti nije odazvao više nikog i ne zanima, i on će onda otvoreno reći da jednostavno nema planove da se odazove, bez osjećanja potreba da išta dalje objašnjava, niti će to iko doživljavati tragično i kao informaciju koja vrijedi više od mjesta u ćošku na zadnjoj stranici novina.

Ali izjava Nurkića da neko treba tim ljudima stati u kraj, to je vrhunac. On, koji još ničim nije doprinio seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji, rušio bi nekoga. Hajde da otvoreno protiv Saveza stanu Teletović ili Đedović, momci koji godinama na svojim leđima iznose najveći teret u kvalifikacijama i prvenstvima, i ja bi rekao da je očito nešto truhlo u Savezu, ali Nurkić? Dajte molim vas.

Za par godina kad odraste i u glavi, a ne samo tjelesno, možda će i on shvatiti da je pogriješio i biti glavni igrač reprezentacije. A ovakav kakav je sad, bojim se da bi ionako donio više štete nego koristi.
SkyLimit

#8129 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

A koliko bi mi bilo žao zbog naše košarke, volio bih da Mahmutović podnese ostavku čisto zbog nekih pametnjakovića.

Pa kad naši najveći talenti koji su čak i odrasli u BiH ponovno počnu odlaziti da igraju za Sloveniju, kad ne budemo ni imali omladinskih selekcija a kamoli da sve igraju Europska Prvenstva A divizija, a selektor nam bude Mensur Bajramović, reći će vidi šta uradismo, Harune vrati se.
Dead Man Walking

#8130 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Dead Man Walking »

Upravo tako, trebali su poslati poziv i sutiti, pa ako ne dodje zna se do koga je. Al jok, treba se preko medija prepucavati, odjebavati na fejsu, tako sigurno jacamo reprezentaciju. :thumbup:
vryzas

#8131 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Dead Man Walking wrote:Upravo tako, trebali su poslati poziv i sutiti, pa ako ne dodje zna se do koga je. Al jok, treba se preko medija prepucavati, odjebavati na fejsu, tako sigurno jacamo reprezentaciju. :thumbup:

Ma to je to...amaterizam i mahalska do kraja da se iscera ciji je duzi. :-)
Artest

#8132 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Tomahawk11 wrote:Pa sta vi ocekujete od 20-ogodisnjaka? On se povija kako vjetar puse.
Njemu je menadzer utuvio fix ideje u glavu i, kako stvari stoje, treba sto prije prestati pricati o toj temi.
Njemu je taj menadzer, kakav god da je, drugi otac. Da nije bilo njega radio bi kao prasinar ili zastitar. Jusuf se veze i postuje sve koji su mu valjali u zivotu, otud i ona nebuloza da ce doci igrat u Zadar, i to prije tridesete. Kao da su ga izlijecili od smrtonosne bolesti; kao da i on njima nije valjao. Momak je uz crnog grka najveci potencijal Evrope u svom godistu, i onda procitas jednu takvu djetinjariju.

Ovo danas je ocekivan rasplet situacije, imajuci u vidu prepisku koja traje jos od ljetos i dolijevanja ulja na vatru s obje strane. Ovaj slovenac Enes ih je navuko ko mlade majmune. A ako se od jednog dvadesetogodisnjaka i mogu ocekivat neodgovorne izjave, funkcionerima saveza ne prilici da se spustaju na nivo piskaranja po fejsbuku i odjebavanja. Nazalost, Harun ce ponistit sve ono dobro sto je uradio ako ne dovede Nurkica. Problem koji je ljetos izbio se mogao rijesit mimo medija, ali on (citaj: Dino K.) nije mislio tako, kontao je da je korisnije izdat potjernicu za momkom koji mu je dvije selekcije uveo u A diviziju. U potjernici ga je oznacio kao prevaranta, jasno se da iscitat... A sta uopste znaci ako je bio zdrav, recimo na 85%, da li to znaci da ga je Savez imao pravo raubat u kvalifikacijama za seniore? Mozda da rizikuje povredu koljena koje je vec jednom operisao, da bi igrao utakmice gdje bi i onaj Drasko Albijanic izdominirao? Jel to znaci biti patriota? Najprije ce biti da je Jusuf otisao naprasno jer mu sujeta priprostog gorstaka nije dopustila da prizna da on nesto ne moze. ABA liga, Eurocup, playoff hrvatskog prvenstva, hrvatski kup, B divizija U 20.... Nakupilo se minuta, a tebi prva prava sezona i imas problema s koljenom. Plus imas ljude iz Denvera koji te pritiskaju na dnevnoj bazi. Znao sam da ce umor doci na naplatu, zato sam pisao da ne treba igrat B diviziju, realno najmanje bitne selekcije.

Citam da je on insistirao da igra U20 jer nije bio fizicki spreman za Ljetnu ligu. Kakve to veze ima, on je svakako draftovan, ne radi se o hebenoj probi. Plan da ga dovedu preko bare je vazio neovisno o njegovim partijama na tih 15 dana zajebancije gdje pretezito igraci bez ugovora pokusavaju usicarit kakav minimalac. A moze se reci i ovo: ako je Savez bio protiv toga da igra B diviziju (pretpostavljam i sami svjesni akumuliranih minuta), zasto ga tada nisu kaznili zbog krsenja discipline i volje autoriteta? Pa jbg, bolje ga pustit da ti uvede jos jednu selekciju u A diviziju, a ti dobijes sav moguci medijski prostor i hvalospjevke.

Kome odgovara da Nurkic ne igra? Ne znam. Mozda odgovara grobaru Konakovicu, koji je dobar s Miskom Raznatovicem jos od perioda kad je uhljebljivo svoje otpadke u KK Bosnu. Sjetimo se onog penzionera Aleksica pa nadalje. Stipanovic i Kikanovic su igraci Miska Raznatovica:

http://www.beobasket.net/page/playerMar ... yer&id=538
http://www.beobasket.net/page/playerMar ... er&id=1231

S Jukom na rosteru, redukcija minuta je neminovnost za gornju dvojicu. A valja ih utopit negdje bolje; valja profitirat. Ne znam samo kako ce neigranjem Nurkica profitirat nase forumske patriJote? Ako jos jednom razocaramo, ponovo ce im ostat gorak okus u ustima i tupavi pa sta bi, pa kako izraz lica.. :maca:

Nego, nisam znao da je Kifla odbio mladog Nurkica. Ne znam da li ga kaci i odjebavanje Dzedi Osmana, koji je takodjer proglasen neprespektivnim u KK Bosna? :D Tip je maher. Lovu za pripreme obezbjedio zajmljujuci od Djede. Rjesava krize ko od sale, nije mu Adizes ravan. Ima da ga i Vecernji list i Nezavisne proglase menaGerom decenije.

Podrzavat Kiflu je isto kao i podrzavat sadasnje i bivse strukture FS BiH.

Kad bi Juka samo skonto da se treba odazvat, da igra za drzavu i narod, jebes ova tri apartcika... Ali ipak sumnjam da on moze provarit ovakvu banalnu stvar, previse je zakrmio. Mahmutovic treba otici u Denver, cisto zbog svog sve-sam-pokusao-pokrica, i uslikat se ispred dvorane. Ako se ispostavi da ga Nurkic nije ni primio ni saslusao, Harun ce ostat cist pred javnoscu (ma koliko ranije zajebo i doprinjeo sukobu) a Juka ostat sve tanjih argumenata.

Sve u svemu: znam ja nas, jebo ti nas :bih:
Last edited by Artest on 17/12/2014 20:04, edited 1 time in total.
SkyLimit

#8133 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Što se tiče tog menadžera Ražnatovića, meni se on čini puno manji problem od Slovenca Enesa Trnovšeka. Kada je to neki Ražnatovićev igrač otišao igrati za neku drugu reprezentaciju ili pravio probleme u vazi nastupa u reprezentaciji? A mnogim našim košarkašima je on menadžer, Teletoviću prvom.
Artest

#8134 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Artest »

Pa i Teletovic je propustao kvalifikacije. Nije ni on cvjecka.
SkyLimit

#8135 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Artest wrote:Pa i Teletovic je propustao kvalifikacije. Nije ni on cvjecka.
Teletović je slučaj sam za sebe, on nakon odlaska u NBA igra za reprezentaciju više nego prije :D
It_is_a_Leclerc

#8136 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Sve u svemu, obrali smo zelen bostan.

Opet ćemo biti epizodisti kao uostalom i u svakom drugom ozbiljnom sportu.
House

#8137 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by House »

Teletović treba biti uzor Nurkiću i ostalim umišljenim zvijezdama :wink:
Bosanski_kralj

#8138 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Bosanski_kralj »

It_is_a_Leclerc wrote:Sve u svemu, obrali smo zelen bostan.

Opet ćemo biti epizodisti kao uostalom i u svakom drugom ozbiljnom sportu.
:thumbup:

Ne možemo mi bez ovakvih stvari u svim sportovima.
vryzas

#8140 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Ovo je izgleda zavrsena prica...greska u koracima od strane mladog Nurkica, a za savez tehnicka i poraz nakon OT. :oops:

Steta...
OldMayor

#8141 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

House wrote:Teletović treba biti uzor Nurkiću i ostalim umišljenim zvijezdama :wink:
Imao je i on svojih epizoda dok je bio mladji. I njemu se jebavalo sve od - do. Mozda se ne sjecas. ;-)

Ali eto barem je dosao sebi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8142 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

@OldMayor, branio sam i ja Nurkica jer sam mislio da su samo ovi iz saveza zamutili. Medjutim, sto dalje ide ova trakavica, sve vise je detalja koji pokazuju da Nurkic & menadzer mu u njega imaju dosta zasluga za trenutnu situaciju sa reprezentacijom. Nije fer i posteno da njegov menadzer daje sebi veca ovlastenja od KSBiH.
Nurkiceve komentare ne bih komentarisao. Oni su odraz njegove nezrelosti, loseg uticaja menadzera i loseg odgoja. Bas me zanima da li na ovaj nacin komunicira sa rukovodstvom Nuggetsa.
Pismonosa

#8143 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 12:35, edited 1 time in total.
ganjeta

#8144 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by ganjeta »

Artest wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa sta vi ocekujete od 20-ogodisnjaka? On se povija kako vjetar puse.
Njemu je menadzer utuvio fix ideje u glavu i, kako stvari stoje, treba sto prije prestati pricati o toj temi.
Njemu je taj menadzer, kakav god da je, drugi otac. Da nije bilo njega radio bi kao prasinar ili zastitar. Jusuf se veze i postuje sve koji su mu valjali u zivotu, otud i ona nebuloza da ce doci igrat u Zadar, i to prije tridesete. Kao da su ga izlijecili od smrtonosne bolesti; kao da i on njima nije valjao. Momak je uz crnog grka najveci potencijal Evrope u svom godistu, i onda procitas jednu takvu djetinjariju.

Ovo danas je ocekivan rasplet situacije, imajuci u vidu prepisku koja traje jos od ljetos i dolijevanja ulja na vatru s obje strane. Ovaj slovenac Enes ih je navuko ko mlade majmune. A ako se od jednog dvadesetogodisnjaka i mogu ocekivat neodgovorne izjave, funkcionerima saveza ne prilici da se spustaju na nivo piskaranja po fejsbuku i odjebavanja. Nazalost, Harun ce ponistit sve ono dobro sto je uradio ako ne dovede Nurkica. Problem koji je ljetos izbio se mogao rijesit mimo medija, ali on (citaj: Dino K.) nije mislio tako, kontao je da je korisnije izdat potjernicu za momkom koji mu je dvije selekcije uveo u A diviziju. U potjernici ga je oznacio kao prevaranta, jasno se da iscitat... A sta uopste znaci ako je bio zdrav, recimo na 85%, da li to znaci da ga je Savez imao pravo raubat u kvalifikacijama za seniore? Mozda da rizikuje povredu koljena koje je vec jednom operisao, da bi igrao utakmice gdje bi i onaj Drasko Albijanic izdominirao? Jel to znaci biti patriota? Najprije ce biti da je Jusuf otisao naprasno jer mu sujeta priprostog gorstaka nije dopustila da prizna da on nesto ne moze. ABA liga, Eurocup, playoff hrvatskog prvenstva, hrvatski kup, B divizija U 20.... Nakupilo se minuta, a tebi prva prava sezona i imas problema s koljenom. Plus imas ljude iz Denvera koji te pritiskaju na dnevnoj bazi. Znao sam da ce umor doci na naplatu, zato sam pisao da ne treba igrat B diviziju, realno najmanje bitne selekcije.

Citam da je on insistirao da igra U20 jer nije bio fizicki spreman za Ljetnu ligu. Kakve to veze ima, on je svakako draftovan, ne radi se o hebenoj probi. Plan da ga dovedu preko bare je vazio neovisno o njegovim partijama na tih 15 dana zajebancije gdje pretezito igraci bez ugovora pokusavaju usicarit kakav minimalac. A moze se reci i ovo: ako je Savez bio protiv toga da igra B diviziju (pretpostavljam i sami svjesni akumuliranih minuta), zasto ga tada nisu kaznili zbog krsenja discipline i volje autoriteta? Pa jbg, bolje ga pustit da ti uvede jos jednu selekciju u A diviziju, a ti dobijes sav moguci medijski prostor i hvalospjevke.

Kome odgovara da Nurkic ne igra? Ne znam. Mozda odgovara grobaru Konakovicu, koji je dobar s Miskom Raznatovicem jos od perioda kad je uhljebljivo svoje otpadke u KK Bosnu. Sjetimo se onog penzionera Aleksica pa nadalje. Stipanovic i Kikanovic su igraci Miska Raznatovica:

S Jukom na rosteru, redukcija minuta je neminovnost za gornju dvojicu. A valja ih utopit negdje bolje; valja profitirat. Ne znam samo kako ce neigranjem Nurkica profitirat nase forumske patriJote? Ako jos jednom razocaramo, ponovo ce im ostat gorak okus u ustima i tupavi pa sta bi, pa kako izraz lica.. :maca:

Nego, nisam znao da je Kifla odbio mladog Nurkica. Ne znam da li ga kaci i odjebavanje Dzedi Osmana, koji je takodjer proglasen neprespektivnim u KK Bosna? :D Tip je maher. Lovu za pripreme obezbjedio zajmljujuci od Djede. Rjesava krize ko od sale, nije mu Adizes ravan. Ima da ga i Vecernji list i Nezavisne proglase menaGerom decenije.

Podrzavat Kiflu je isto kao i podrzavat sadasnje i bivse strukture FS BiH.

Kad bi Juka samo skonto da se treba odazvat, da igra za drzavu i narod, jebes ova tri apartcika... Ali ipak sumnjam da on moze provarit ovakvu banalnu stvar, previse je zakrmio. Mahmutovic treba otici u Denver, cisto zbog svog sve-sam-pokusao-pokrica, i uslikat se ispred dvorane. Ako se ispostavi da ga Nurkic nije ni primio ni saslusao, Harun ce ostat cist pred javnoscu (ma koliko ranije zajebo i doprinjeo sukobu) a Juka ostat sve tanjih argumenata.

Sve u svemu: znam ja nas, jebo ti nas :bih:
:thumbup:
Na svaku temu ovo nalijepiti!
SkyLimit

#8145 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

Nadam se samo da neće više biti intervjua, tv duela, saopštenja i statusa na društvenim mrežama o svemu ovome. Ima više od pola godine do prvenstva, popustite nas malo. Nije kasno da srede stvari čak i za tri mjeseca, nek popričaju hladne glave. Nurkić jeste nestvarno velik potencijal, mislim da ni on nije svjestan kolike visine može dosegnuti, ali ako neće - neće, ne vrijedi dizati toliko dramu, koga nema, bez njega se mora. Ima onih koji će ako on ne dođe da igra za reprezentaciju tvrditi da su drugi odgovorni za to a ne on sam, ja srećom nisam jedan od njih.
spinel_

#8146 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spinel_ »

Artest wrote:

taj Misko Raznatovic ima na stotine igraca da im je menadzer i sigurno da redukcijom minuta dvojici nasih centar nece financijski propasti niti bi znacilo da bi znacajnim brojem minuta Kikan i Stipan biti utopljeni negdje bolje...

prije ce biti, da ovaj Jukin menadzer koji drzi samo 5-6 igraca ima cilj da mu najperspektivniji i reci cu i najbolji igrac ne igra za reprezentaciju .. nije i dalje u jebenoj cedeviti pa da mu nastup u repki bude od kljucnog znacaja za transfer... ipak se on obezbjedio u enbea i svaki nastup u reprezentaciji moze biti koban. Stoga sto je sigurno, sigurno...

svako ko misli da ovo nije djelo njegovog menadzera taj nije dobar...

p.s. evo i Mirza dao podrsku Savezu :thumbup:
__Phoenix__

#8147 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Miško samo gleda svoje momke u Megi, ostale igrače iz svoje agencije ispoštuje maksimalno. Danima na forumu pričaju priče iz desetominutnog priloga o KK Bosna na federalnoj, kao da su i Konaković i Mahmutović deceniju u savezu pa su odgovorni za sve i svašta.
vryzas

#8148 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Misko je zavrsio dosta "sitnog posla" po BiH zahvaljujuci pojedincima iz saveza. :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8149 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

spinel_ wrote:
Artest wrote:

taj Misko Raznatovic ima na stotine igraca da im je menadzer i sigurno da redukcijom minuta dvojici nasih centar nece financijski propasti niti bi znacilo da bi znacajnim brojem minuta Kikan i Stipan biti utopljeni negdje bolje...

prije ce biti, da ovaj Jukin menadzer koji drzi samo 5-6 igraca ima cilj da mu najperspektivniji i reci cu i najbolji igrac ne igra za reprezentaciju .. nije i dalje u jebenoj cedeviti pa da mu nastup u repki bude od kljucnog znacaja za transfer... ipak se on obezbjedio u enbea i svaki nastup u reprezentaciji moze biti koban. Stoga sto je sigurno, sigurno...

svako ko misli da ovo nije djelo njegovog menadzera taj nije dobar...

p.s. evo i Mirza dao podrsku Savezu :thumbup:
Zavjera 8-) Kod nas su svi balkanski spijuni. Cuj teorije, relacija Konakovic - Raznatovic, a kako se tu uklapa ovaj Jusufov menadzer?! I on u talu sa ovom dvojicom, sta li?
Boldirano :thumbup: to je to. Ostalo su prazne floskule i pusta nagadjanja.
vryzas

#8150 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Vidim uprli mnogi svim silama, brane savez ko da im je zadnje u zivotu, kao da je u KS sve med i mlijeko. Sve postenjacina do postenjacine, a za svakog pojedinca koji trenutno obavlja neku funkciju u KS BiH se zna kako je dosao i preko koga. Zna se ko ima najveci uticaj unutar KS vec dugi niz godina, zna se kako je izabrano trenutno rukovodstvo. Korelacije vodecih ljudi iz vrha saveza traju vise od 10-15 god. Gdje je onaj PR saveza sto se pojavljivao na nekim temama, on bi mogao reci koju pametnu na ovu temu.

Ne branim Jusufa, pogrijesio je...ne mogu shvatiti samo one za koje je on izdajnik i govno, a vodeci ljudi saveza su patriJote na kvadrat.

Ima ona narodna "s kim si, takav si". Koliko ja znam Jusuf nikad nista nije ukrao, a o nekim ljudima iz UO, iz sudijske komisije itd. kruze razne price. :oops:

http://www.basket.ba/ksbih/bih/txt.php?id=84
Post Reply