Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
nema me tamo
#7876 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On bi hladno bio za nas ono što Bo bio za Makedoniju u najbolje vrijeme..
-
al-em
#7877 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nama treba jedan dobar suter amer u ekipi.
Gordic je solidan plej za prve petorke, nije ekstra klasa ali jako dobar ato pokazuje i u ovoj sezoni u cedeviti
Djedovic je razbijac, kako u odbrani tako i u napadu. Odlican ulaz pod kos, odlicna odbrana, medjutim slabiji suter za tri.
O mirzi ne trositi rijeci.
I nadam se da ce juka igrati. Jebo konakovica i mahmutovica. Momak je dokazao da voli zemlju i da nema prepreke da zaigra za nju. Trener ce ga zvati, on ce doci i mi cemo se osigurati sa pravim centrom u narednih 15 godina.
Ova petorka ce imati sigurno 25+ minuta na svakoj utakmici. Jebiga, dobre zamjene nema. Tu bi doneke mogli ponoci kikanovic i stipanovic pod kosem, ali ostalo je tanko.
Mi sa ovih pet igraca mozemo puno napraviti. Imamo odlicnog trenera koji ce znati to posloziti.
I uz malo srece u zrijebu,mozemo se nadati i cak ulasku medju 8 u evropi.
Gordic je solidan plej za prve petorke, nije ekstra klasa ali jako dobar ato pokazuje i u ovoj sezoni u cedeviti
Djedovic je razbijac, kako u odbrani tako i u napadu. Odlican ulaz pod kos, odlicna odbrana, medjutim slabiji suter za tri.
I nadam se da ce juka igrati. Jebo konakovica i mahmutovica. Momak je dokazao da voli zemlju i da nema prepreke da zaigra za nju. Trener ce ga zvati, on ce doci i mi cemo se osigurati sa pravim centrom u narednih 15 godina.
Ova petorka ce imati sigurno 25+ minuta na svakoj utakmici. Jebiga, dobre zamjene nema. Tu bi doneke mogli ponoci kikanovic i stipanovic pod kosem, ali ostalo je tanko.
Mi sa ovih pet igraca mozemo puno napraviti. Imamo odlicnog trenera koji ce znati to posloziti.
-
vryzas
#7878 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
al-em wrote:Nama treba jedan dobar suter amer u ekipi.
1. Imamo mi sutera, doduse nisu vrhunski suteri i odbrana im je slabija strana...nama treba kompletan vanjski igrac, point guard prvenstveno koji eventualno moze pokriti poziciju br.2
2. Mislis 10-ak...ako ga povrede zaobidju.
3. Niko vise ne igra sa 6-7 igraca u rotaciji, igra se sa 9-10-11 jer se u tom pravcu razvija evropska kosarka. Teznja je usmjerena ka tome da se kosarka na kontinentu priblizi NBA standardima, prvenstveno kroz nacin treninga i poboljsanje atletskih sposobnosti igraca.
Evo sta kaze trener cija je reprezentacija izgubila u finalu od selekcije USA
12:30
-
al-em
#7879 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
1.imam sutera, ali to nije ni blizu prve postave jedne ozbiljnije ekipe. Ovaj sloter bi nam odlicno lego na poziciji 2.
Odlican igrac koji to pokazuje u drugom najboljem takmicenju na svijetu.
2.mislim i 15. Juka jos nije napunio 20 godina. A centri mogu igrati duze od ostalih igraca. A hvala Bogu da ce ga zaobici povrede. Juka je stijena
3. Mi nemamo kapacitet da igramo sa tolikim brojem igraca(odnosno nemamo toliko dobrih igraca), ali smo pokazali na zadnjem ep da sa 7 igraca u rotaciji od kojih 5 igra preko 30 minuta, mozemo igrati na visokom nivou i recimo poderati finaliste istog takmicenja.
Tu je potreban trener koji ce najprije znati motivisati te igrace, a mislim da takvog imamo.
Odlican igrac koji to pokazuje u drugom najboljem takmicenju na svijetu.
2.mislim i 15. Juka jos nije napunio 20 godina. A centri mogu igrati duze od ostalih igraca. A hvala Bogu da ce ga zaobici povrede. Juka je stijena
3. Mi nemamo kapacitet da igramo sa tolikim brojem igraca(odnosno nemamo toliko dobrih igraca), ali smo pokazali na zadnjem ep da sa 7 igraca u rotaciji od kojih 5 igra preko 30 minuta, mozemo igrati na visokom nivou i recimo poderati finaliste istog takmicenja.
Tu je potreban trener koji ce najprije znati motivisati te igrace, a mislim da takvog imamo.
-
vryzas
#7880 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jusuf ima 20 god. i tesko da ce sa 33-34-35 biti u najboljoj formi, ako mu karijera uopste potraje toliko dugo.
Imas par izuzetaka kada su centri u pitanju, a ostali uglavnom ranije "zavrsavaju" karijere. Dobra stvar je sto je otisao preko bare jer su rekuperacija, rehabilitacija i ostale stvari bitne za zdravlje tamo dovedene skoro pa do savrsenstva.
Nemamo mi ni 5 igraca...imamo dva dobra igraca, jednog odlicnog u perspektivi, a ostali su c klasa evropske kosarke.
Kako god, nije ti dobra ta statistika koju navodis.
U svakoj utakmici smo rotirali 8 i vise igraca (preko 10 min.), a samo dva igraca (Mirza i Nihad) su imali vise od 30 min. u prosjeku.
Imas par izuzetaka kada su centri u pitanju, a ostali uglavnom ranije "zavrsavaju" karijere. Dobra stvar je sto je otisao preko bare jer su rekuperacija, rehabilitacija i ostale stvari bitne za zdravlje tamo dovedene skoro pa do savrsenstva.
Nemamo mi ni 5 igraca...imamo dva dobra igraca, jednog odlicnog u perspektivi, a ostali su c klasa evropske kosarke.
Kako god, nije ti dobra ta statistika koju navodis.
U svakoj utakmici smo rotirali 8 i vise igraca (preko 10 min.), a samo dva igraca (Mirza i Nihad) su imali vise od 30 min. u prosjeku.
- MOSALJOZE
#7881 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Danas sam razgovarao sa Harunom,Juka bi trebao igrati za nas,ali komunikacija izmedju ove dvojice će biti samo formalna.Slaughter teško da zaigra za nas,ali postoji opcija.Kad mi čovjek reče da na računu imaju 4 znamenkastu cifru,ja nisam mogao vjerovati.Duško u klubu zaradjuje oko 1.200.000,mi mu ponudili 40.000,a ni to nismo imali.
Pričao je još o Jusufu,ima dosta detalja,i mislim da je Juka kriv,ali sad više nije ni bitno...
Pričao je još o Jusufu,ima dosta detalja,i mislim da je Juka kriv,ali sad više nije ni bitno...
-
__Phoenix__
#7882 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Musa radi neke super-herojske stvari, 57 poena Cedeviti je impresivno. Pogotovo kad je KK Koš ukupno ubacio 76 poena.
-
al-em
#7883 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma to je tu negdje bilo.
Mirza i nihad su imali skoro 40.
Kikan i stipanovic se smjenjivali na petici, a zeko je sa gordicem dijelio minutazu. Iako je zeko prvu tekmu odigrao skoro 35 min. Pa se pokazalo da ne moze meda i onda je gordic tu uletio.
A na trojci nam bili sutalo i perisic, ja njih i ne brojim ko igrace.
Bio je i onaj masic. Al ono je zestok promasaj od igraca.
Na kraju kad sve saberes, nisi imao 5 igraca koji su iznijeli ep.
Kikan i stipanovic se smjenjivali na petici, a zeko je sa gordicem dijelio minutazu. Iako je zeko prvu tekmu odigrao skoro 35 min. Pa se pokazalo da ne moze meda i onda je gordic tu uletio.
- SkyLimit
#7884 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šutalo uvijek korektno odradi svoje. Jedan je od onih koji su iznijeli ove zadnje kvalifikacije. Uz to je pravo "napaljen", gdje god igramo on kad postigne poene gleda gdje su naši navijači i diže ruke u zrakal-em wrote:Ma to je tu negdje bilo.
-
vryzas
#7885 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakav ba Sutalo, Perisic i co. Gdje igraju ti ljudi?
Da ponovimo...mi imamo dva dobra igraca, jednog potencijalnog "kapitalca" u perspektivi, a ostalo je C klasa evropske kosarke.
Ko konta da se sa ovakvim rosterom moze nesto konkretno uraditi, taj ne poznaje kosarku bas najbolje.
Inace, buducnost kosarke nam je sjajna jer kao na traci izbacujemo vrhunske mlade igrace...bas kao i u ostalim sportovima.
Da ponovimo...mi imamo dva dobra igraca, jednog potencijalnog "kapitalca" u perspektivi, a ostalo je C klasa evropske kosarke.
Ko konta da se sa ovakvim rosterom moze nesto konkretno uraditi, taj ne poznaje kosarku bas najbolje.
Inace, buducnost kosarke nam je sjajna jer kao na traci izbacujemo vrhunske mlade igrace...bas kao i u ostalim sportovima.
- Altsa
#7886 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
igracki kadar je tanak. osim 3-4 igraca koji su odlicni ostali su mrtvi prosjek. tesko se nadati da cemo nesto uraditi na EP izuzev ako ne pojacamo roster sa kvalitetnijim igracima, a gdje ih pronaci.
-
vryzas
#7887 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mozes "ubosti" sa strancem kao sto je Makedonija uhvatila Mekeleba. Al jedna lasta ne cini proljece...mora ti se poklopiti solidna grupa igraca, njih 6-7 min., dobra grupa, pripreme i prvenstvo bez povreda, a sve to opet nije garancija da ces napraviti neki veci uspjeh.Altsa wrote:igracki kadar je tanak. osim 3-4 igraca koji su odlicni ostali su mrtvi prosjek. tesko se nadati da cemo nesto uraditi na EP izuzev ako ne pojacamo roster sa kvalitetnijim igracima, a gdje ih pronaci.
- It_is_a_Leclerc
#7888 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tako je. Treba biti realan i ne povoditi se za neutemeljenom euforijom facebook stranice KS BiH koja sve iznad šest poena zove vrhunskom partijom naših igračavryzas wrote:Kakav ba Sutalo, Perisic i co. Gdje igraju ti ljudi?
-
__Phoenix__
#7889 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Naravno da je budućnost košarke u BiH sjajna, treba samo pogledati način na koji naša krila i bekovi dominiraju mlađim prvenstvima evrope.
- MOSALJOZE
#7890 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo je realnost
Košarkaška reprezentacija BiH U16 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH U18 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH U20 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH Seniori - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH U16 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH U18 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH U20 - 2015. na Eurobasketu
Košarkaška reprezentacija BiH Seniori - 2015. na Eurobasketu
-
vryzas
#7891 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Super...i taj podatak pokazuje kako se dobro radi u klubovima, kako se prave mladi igraci jel?
Kosarka nam nazaduje zadnjih 10 godina...rezultati BH klubova zadnjih nekoliko godina u ABA ligi to najbolje pokazuju.
Kosarka nam nazaduje zadnjih 10 godina...rezultati BH klubova zadnjih nekoliko godina u ABA ligi to najbolje pokazuju.
-
al-em
#7892 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Na jednoj sportskoj stranici naslov "Pasalic srusio olimpijakos"
Otvoris clanak i vidis pasalic nula poena.
Da ne spominjem "bavcic potpisao za sparse"
Otvoris clanak i vidis pasalic nula poena.
Da ne spominjem "bavcic potpisao za sparse"
- Pismonosa
#7893 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:08, edited 1 time in total.
-
__Phoenix__
#7894 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
EB 2015 Seeds
1 FRA, LTU, ESP, CRO
2 SLO, UKR, SRB, FIN
3 GRE, TUR, LAT, BIH
4 POL, BEL, FYR, ITA
5 GER, ISR, CZE, GEO
6 NED, RUS, ICE, EST
Igramo grupu ili u Francuskoj ili u Hrvatskoj, naravno, Hrvatska je povoljniji žrijeb jer su redovne mušterije, jer bi tako izbjegli i nezgodnu Finski i tešku Srbiju, od ostatka bih volio izbjeći Italiju i Rusiju.
1 FRA, LTU, ESP, CRO
2 SLO, UKR, SRB, FIN
3 GRE, TUR, LAT, BIH
4 POL, BEL, FYR, ITA
5 GER, ISR, CZE, GEO
6 NED, RUS, ICE, EST
Igramo grupu ili u Francuskoj ili u Hrvatskoj, naravno, Hrvatska je povoljniji žrijeb jer su redovne mušterije, jer bi tako izbjegli i nezgodnu Finski i tešku Srbiju, od ostatka bih volio izbjeći Italiju i Rusiju.
- SkyLimit
#7895 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kažeš da bi igranjem grupe u Hrvatskoj izbjegli neugodnu Finsku, ali to znači da bi igrali sa puno puno neugodnijom Slovenijom, zar ne.
-
__Phoenix__
#7896 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam optimista protiv Finske, mada ne bih imao ništa protiv ni da igramo u toj drugoj varijanti...
- It_is_a_Leclerc
#7897 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
U najboljem slučaju, grupa Francuska, Ukrajina, BiH, Poljska, Izrael i Island. U najgorem, Hrvatska, Srbija/Slovenija, Grčka, Italija, Gruzija i Rusija.
Generalno, gledano roster i kvalitet, mislim da nemamo realnih šansi za ozbiljniji plasman.
Možda da nam se poklopi neka prelagana grupa, Mirzino "čudo" i vrlo loša sedmica više protivnika, pa da se možemo nadati nekom drugom ili trećem mjestu.
Generalno, gledano roster i kvalitet, mislim da nemamo realnih šansi za ozbiljniji plasman.
Možda da nam se poklopi neka prelagana grupa, Mirzino "čudo" i vrlo loša sedmica više protivnika, pa da se možemo nadati nekom drugom ili trećem mjestu.
-
__Phoenix__
#7898 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne možemo igrati protiv Srbije i Grčke u grupi, dirigovani žrijeb je odlična stvar haha
- It_is_a_Leclerc
#7899 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Izvinjavam se. Nisam baš do kraja skontao principe ždrijeba. Eto, umjesto Grčke stavi Tursku i isto nam se piše__Phoenix__ wrote:Ne možemo igrati protiv Srbije i Grčke u grupi, dirigovani žrijeb je odlična stvar haha
Generalno, ovaj dirigovani ždrijeb je živi cirkus i pišurija. Hajde što ti odrede gdje ćeš igrati, al' što ti odrede nositelja i s kim ne možeš, pa ti ostaju dvije ekipe koje možeš dobiti.
- SkyLimit
#7900 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Đedović ne bi trebao dozvoliti ovakve oscilacije. Sinoć protiv Panathinaikosa 0 poena za 21 minutu na parketu, šut iz igre 0/7. Tako je užasno odigrao i protiv Milana, 3 poena za 23 minute provedene na parketu, šut iz igre 1/7. A u svih ostalih pet utakmica je bio odličan, ni u jednoj nije išao ispod 14 poena.