Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Kontra__
#7576 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gdje matematicar, odnosno Vuchevich, koji je omalovazavao Halimica i sprdao se sa njim!
Pa covjek dere sa ovom djecom! I u Bosni ono sto je trenirao polusezonu pokazao se kao jako dobar strucnjak. Nakon njega dodje Vidacic i na kraju se ispostavi kao ubleha, a dosao je kao veliko pojacanje. 
- P308
#7577 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mali_Vuk wrote:![]()
-
Vucevich
#7578 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nisam se ja nista sprdao Halimicu nego sam se raspitao GDJE JE Sikiras bio?
- spinel_
#7579 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
bravo djecurlijo
ako nista vi ste se osvetili litvaniji
ako nista vi ste se osvetili litvaniji
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Edin H.
#7581 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne igra dzaba u KK Kos
- MOSALJOZE
#7582 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sad razmišljam imamo Mirzu koji ima 28 godina,Nihad ima 24 dakle tek treba da dodje na svoje,Kikan 26 i čeka ga još dosta dobre košarke.Onda imamo Andriju 27,Gordića 25,ako se odluči igrati za nas Cooper ima 24.A sada ono najbolje od svega.Kada ovi omatore za jedno 4-5 godina,dolazi Jusuf Nurkić 20 godina,Buza 19,Vrabac 20,Glogovac 20,Aleksić 17-18a što je najbolje kada ovi dodju na svoje opet eto mlade krvi Gegić,Musa,Antunović,Sikiraš,a vjerovatno će još neko da iskoči.Ne moramo se brinuti za budućnost reprezentacije
edit ja potpuno zaboravio na Sulejmanovića
edit ja potpuno zaboravio na Sulejmanovića
Last edited by MOSALJOZE on 27/08/2014 00:32, edited 1 time in total.
- SkyLimit
#7583 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Što se tiče zadnjih nastupa U20, U18 i U16 reprezentacije, u svakoj od njih je bio po jedan top talenat, potencijal da bude među najboljim europskim košarkašima na svojoj poziciji: U20 - Nurkić, U18 - Atić, U16 - Musa.
Ima tu i drugih igrača, koji su, neki manje neki više, pokazali da bi mogli biti reprezentativni kalibar i u seniorima:
U20 - Buza, Vrabac, Glogovac
U18 - Đedović mlađi, Lazić, Polutak, Aleksić
U16 - Gegić, Antunović, Sikiraš
Ima tu još igrača, neki nisu nastupili na ovim zadnjim takmičenjima, bit će sigurno još tu odbjeglih sinova koje će Harun vratiti pod našu zastavu(npr. Elvis Kerić je najbolji igrač Slovenije U16), Sulejmanović će kad napuni 21 godinu steći pravo da igra za nas, tako da se za budućnost ako se ovako ozbiljno nastavi raditi u svakom slučaju ne moramo brinuti.
Dakle, bez obzira što će opet(doduše manje nego prije) Srbi i Hrvati iz BiH igrati za "matice", a Bošnjaci iz npr. Crne Gore ili Slovenije(kako bi nam samo Edo Murić legao) za države rođenja, opet ćemo imati jak tim.
Ima tu i drugih igrača, koji su, neki manje neki više, pokazali da bi mogli biti reprezentativni kalibar i u seniorima:
U20 - Buza, Vrabac, Glogovac
U18 - Đedović mlađi, Lazić, Polutak, Aleksić
U16 - Gegić, Antunović, Sikiraš
Ima tu još igrača, neki nisu nastupili na ovim zadnjim takmičenjima, bit će sigurno još tu odbjeglih sinova koje će Harun vratiti pod našu zastavu(npr. Elvis Kerić je najbolji igrač Slovenije U16), Sulejmanović će kad napuni 21 godinu steći pravo da igra za nas, tako da se za budućnost ako se ovako ozbiljno nastavi raditi u svakom slučaju ne moramo brinuti.
Dakle, bez obzira što će opet(doduše manje nego prije) Srbi i Hrvati iz BiH igrati za "matice", a Bošnjaci iz npr. Crne Gore ili Slovenije(kako bi nam samo Edo Murić legao) za države rođenja, opet ćemo imati jak tim.
Last edited by SkyLimit on 27/08/2014 02:06, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#7584 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne zaboraviti na Sandra Gacića i Karahodžića koji su dio U 18 repke. Obojica su odlični igrači.
S tim da ne treba od "opstanka" u A diviziji praviti neki spektakularan uspjeh. Nismo baš prvaci. Ali, ipak, u uslovima u kojima se radi u BiH sa mladim kategorijama, ovo je ravno usponu na Mont Everest.
Šteta samo što je Mirza onako malo stariji već. Da ima makar 25, pa da dočeka, npr. Musu i Gagića u seniorima. Odlično bi bilo.
P.S. Nadam se da će savez iduće godine predati za domaćinstvo U18 prvenstva, pa da ova djeca odu i korak dalje.
S tim da ne treba od "opstanka" u A diviziji praviti neki spektakularan uspjeh. Nismo baš prvaci. Ali, ipak, u uslovima u kojima se radi u BiH sa mladim kategorijama, ovo je ravno usponu na Mont Everest.
Šteta samo što je Mirza onako malo stariji već. Da ima makar 25, pa da dočeka, npr. Musu i Gagića u seniorima. Odlično bi bilo.
P.S. Nadam se da će savez iduće godine predati za domaćinstvo U18 prvenstva, pa da ova djeca odu i korak dalje.
- phillie
#7585 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da imamo bolji sistem rada u mladjim kategorijama kao i jacu ligu, i da nam djecu ne odvode druge zemlje...pa derali bi sve.
PS. Djeco ponosni smo na vas!!!!
a oni sto su pisali o "sramotnom porazu" 24 sata kasnije pisu o "historijskom uspjehu". Bravo novinarska "elito".
PS. Djeco ponosni smo na vas!!!!
a oni sto su pisali o "sramotnom porazu" 24 sata kasnije pisu o "historijskom uspjehu". Bravo novinarska "elito".
Last edited by phillie on 27/08/2014 01:02, edited 1 time in total.
- thekupus
#7586 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
bas me zanima koliko ce ovih mladica zaigrati za komsije 
-
Vucevich
#7587 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma sledece godine na U16 imati cemo ovako
Mutic- Real Madrid
Radoncic (nadam se) - Real Madrid
Musa - Caja Laboral Baxonia
Sikiras - Stella Azurra
Mutic- Real Madrid
Radoncic (nadam se) - Real Madrid
Musa - Caja Laboral Baxonia
Sikiras - Stella Azurra
- It_is_a_Leclerc
#7588 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Neće nijedan.thekupus wrote:bas me zanima koliko ce ovih mladica zaigrati za komsije
Vrlo je bitno da dijete od malena uđe u reprezentativne tokove, i da se veže za svoje saigrače iz reprezentacije.
-
Vucevich
#7589 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zasto je to da iz BiH igraci kao sto su npr Bender i Simanic igraju za susjede a mi ne mozemo dobiti kosarkasa iz Srbije, CG i Slovenije kao sto su Radoncic, Sehovic itd?
- thekupus
#7590 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
mislim da je odgovor jednostavan- najsiromasniji smo savez u regiji
-
Vucevich
#7591 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sta onda? Ja ne mislim da samo pare pricaju.thekupus wrote:mislim da je odgovor jednostavan- najsiromasniji smo savez u regiji
- SkyLimit
#7592 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da to ima veze i sa politikom. Hrvatska je nacionalna država Hrvata, i ona polaže neka prava na sve Hrvate svijeta. Ali BiH nije nacionalna država Bošnjaka, tj. Bošnjak iz Slovenije je pravno za BiH običan strani državljanin bez ikakve pravne razlike od drugih stranih državljana. Drugim riječima, Mujo iz Novog Pazara ima pravo da igra za BiH koliko i Joze Armando iz Kordobe. No s druge strane, većina tih Bošnjaka ima i rodbinske veze sa nekim iz BiH, pa se nešto može srediti. Nije Kolašinac dobio dozvolu da igra za BiH jer mu je otac Bošnjak iz Sandžaka, već što mu je mama iz Čapljine.
- thekupus
#7593 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Novac je jako vazan faktor, ne onaj koji ide direktno u dzepove igraca vec generalno blagostanje saveza. Vi znate kakva je situacija, cak je A reprezentacija posudjivala novac od Djedovica
Zamislite sad dilemu kada vas pozovu reprezentacije BiH i Srbije ili Hrvatske, oni su poznati kao jaki u evropi, a plus ne moraju se brinuti o novcu nikako
Zamislite sad dilemu kada vas pozovu reprezentacije BiH i Srbije ili Hrvatske, oni su poznati kao jaki u evropi, a plus ne moraju se brinuti o novcu nikako
-
Vucevich
#7594 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A onda kako popraviti situaciju?thekupus wrote:Novac je jako vazan faktor, ne onaj koji ide direktno u dzepove igraca vec generalno blagostanje saveza. Vi znate kakva je situacija, cak je A reprezentacija posudjivala novac od Djedovica
- MOSALJOZE
#7595 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa Vijeće Ministara BOSNE I HERCEGOVINE je izdvojilo okruglo 0 maraka za KS BIH.I kako da popraviš stanje???
Vidite da ovoj djeci ne treba puno,a vratiće vam 10 puta više nego što se uloži u njih.
Vidite da ovoj djeci ne treba puno,a vratiće vam 10 puta više nego što se uloži u njih.
-
Vucevich
#7596 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mi smo najsiromasnija drzava u Evropi jarane, nemamo mi para za to.
- Šveđanin
#7597 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesi prebacio pare?
Skickat från min iPhone via Tapatalk
-
Vucevich
#7598 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesam, kako sam obecaoŠveđanin wrote:Jesi prebacio pare?
- phillie
#7599 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hahahahahahahaVucevich wrote:Jesam, kako sam obecaoŠveđanin wrote:Jesi prebacio pare?
xaxaxaxaxaxa
-
Vucevich
#7600 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gegic ovdje govori o plasmanu na SP, a koliko sam ja svatio to se ne moze desiti ove godine nego samo sledece?
http://basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=2384
http://basket.ba/ksbih/bih/vijest.php?id=2384