Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Epitop
#401 Re: reprezentacija
Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.
-
b@tto
#402 Re: reprezentacija
Epitop wrote:Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.
naša petorka bi mogla biti neko od ova tri playa,domercant,hukić,teletović i bajramović.
na playu rupa,na centru rupa.
-
LSD
#403 Re: reprezentacija
Upravo tako...stvarno smo tanki na te dvije pozicije...ne znam zašto Vasiljevic nije u kombinaciji,jeli u pitanju neka povreda ili nešto drugo ali mislim da je sasvim dobro igrao na poziciji organizatora...ovako nam ostaju Nešovic,Princ ili eventualno Bremer (mada sumnjam da ce on biti u sastavu ma koliko bio dobar sa Mensom)..pozicija 1 je kriticna...na 5 smo još tanji,na raspolaganju su Jazvin-Kikanovic i Sinanovic (najvjerovatnija rotacija Jazvin-Kikanovic),i mislim da ovi igraci nece donijeti neku kvalitetu pod košem...uglavnom,stara boljka tacnije rak-rana naše reprezentacije je pozicija centra.b@tto wrote:Epitop wrote:Ljudi sastavljaju ekipu za Olimpijadu u Londonu pa se nije baš nadati da čemo lagano s Englezima.
naša petorka bi mogla biti neko od ova tri playa,domercant,hukić,teletović i bajramović.
na playu rupa,na centru rupa.
- Vaso
#404 Re: reprezentacija
ja nisam bas siguran da ce deng i gordon igari za engleze (bar ne svaku)
zasto traciti dragocjene odmore, rizikovati povredu(ugovor )? a i ne vjerujem da ce im se klub i licni menadzeri obeselit takvoj avanturi.
nemanja gordic je imao dobru sezonu u NLB ligi, tako da je pozicija playa donekle pokrivena( mislim da je zvijezdi zabio 21 kos)..jest da ce ga jebat nesikustvo , ali nek se kali..
kakav ba bremer, taj zna samo loptu prevesti i nista drugo.
ne znam otkud njega na spisku uopste...
fali centar....a ja mislim i trener
zasto traciti dragocjene odmore, rizikovati povredu(ugovor )? a i ne vjerujem da ce im se klub i licni menadzeri obeselit takvoj avanturi.
nemanja gordic je imao dobru sezonu u NLB ligi, tako da je pozicija playa donekle pokrivena( mislim da je zvijezdi zabio 21 kos)..jest da ce ga jebat nesikustvo , ali nek se kali..
kakav ba bremer, taj zna samo loptu prevesti i nista drugo.
-
b@tto
#405 Re: reprezentacija
koliko ja znam,domercant i bremer ne mogu igrati zajedno,samo jedan od njih dvojice može igrati,takva su valjda pravila
-
El_comadante
#406 Re: reprezentacija
teško čemo se mi plasirati jer mislim da je Izrael zeznut mada ni Češka nije za baciti
- JThomas
#407 Re: reprezentacija
i ja mislim, iako se govorkalo o tome, da je to za denga i gordona skroz nesigurno...tim prije što obadvojica trebaju potpisati nove ugovore sad ovog ljeta.Vaso wrote:ja nisam bas siguran da ce deng i gordon igari za engleze (bar ne svaku)
zasto traciti dragocjene odmore, rizikovati povredu(ugovor )? a i ne vjerujem da ce im se klub i licni menadzeri obeselit takvoj avanturi.![]()
kakav ba bremer, taj zna samo loptu prevesti i nista drugo.ne znam otkud njega na spisku uopste...
nemanja gordić po meni ima dosta potencijala...a za bremera se ne bih nikako složio, on je i više nego solidan čisti plej, osim saše nemamo boljeg (mada je domercant klasa više, ali ovdje je rupa na poziciji)
-
arze
#408 Re: reprezentacija
Sva sreca pa imamo Kikanovica pod kosem za kojeg mislim da je ubjedljivo najjaci igrac u nasoj reprezentaciji uz teletovica i domercanta i ta su tri igraca jedine "zvijezde" nase reprezentacije.
Bajramovica cijenim ko igraca kao i hukica al mislim da nisu ni do koljena ovoj trojici sto se tice kosarkaske inteligencije.
Kod nas ljudi koji vode selekciju nikad skontat da reprezentacija nemoze vjecno zivjet od nekakvih hukica,kojadinovica,jazvina i takvih somova!
Treba napravit cistku, ostavit jedno 6 igraca koji mogu bit nosioci igre a ovo ostalo zovnut ljude koji hoce igrat i imaju ljubav za rep.dreS!
A vi hvalite ove nase prekaljene zvijezde u obliku jazvina, hukica i co. a vidjelo se sta su napravili..
*0
Bajramovica cijenim ko igraca kao i hukica al mislim da nisu ni do koljena ovoj trojici sto se tice kosarkaske inteligencije.
Kod nas ljudi koji vode selekciju nikad skontat da reprezentacija nemoze vjecno zivjet od nekakvih hukica,kojadinovica,jazvina i takvih somova!
Treba napravit cistku, ostavit jedno 6 igraca koji mogu bit nosioci igre a ovo ostalo zovnut ljude koji hoce igrat i imaju ljubav za rep.dreS!
A vi hvalite ove nase prekaljene zvijezde u obliku jazvina, hukica i co. a vidjelo se sta su napravili..
*0
-
arze
#409 Re: reprezentacija
Kikanovic-Teletovic-Milosevic-Domercant-Gordic
Joj sto nisam selektor!
Joj sto nisam selektor!
-
b@tto
#410 Re: reprezentacija
bajramović otpisao domercanta,ostavio bremera.
- Bosanski_kralj
#411 Re: reprezentacija
Šta bi sa domercantom???
-
b@tto
#412 Re: reprezentacija
Bosanski_kralj wrote:Šta bi sa domercantom???
pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
- Bosanski_kralj
#413 Re: reprezentacija
Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalanb@tto wrote:Bosanski_kralj wrote:Šta bi sa domercantom???
pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
-
b@tto
#414 Re: reprezentacija
na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-iliBosanski_kralj wrote:Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalanb@tto wrote:Bosanski_kralj wrote:Šta bi sa domercantom???
- BHG
#415 Re: reprezentacija
b@tto wrote:na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-iliBosanski_kralj wrote:Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalanb@tto wrote: pa otpisao ga bajramović,spisak smanjen na 15 igrača,a ne mogu igrati 2 naturalizirana igrača i bajramović misli da mu je bremer potrebniji of domercenta
sto smo na 2 losi? ikonic i opacak? na 1 pored nesovica nismo nikog drugog imali....
-
b@tto
#416 Re: reprezentacija
Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalan[/quote]
na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-ili[/quote]
sto smo na 2 losi? ikonic i opacak? na 1 pored nesovica nismo nikog drugog imali....[/quote]
opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
na obe pozicije smo loši,tako da je bilo ili-ili[/quote]
sto smo na 2 losi? ikonic i opacak? na 1 pored nesovica nismo nikog drugog imali....[/quote]
opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
- BHG
#417 Re: reprezentacija
opacak moze na 2 odigrat itekako dobro...ali kako god bolje je rjesenje od domercanta kojem je uslov bio da dodje samo na utakmice a pripreme da preskoci....i ne treba ga zvat po cijenu plasmana...dosta vise superstarova, qraza, palaca...sto se mene tice nebi trebali ni jednog placenika dovodit...al eto...nekad se mora i to....b@tto wrote: opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
-
b@tto
#418 Re: reprezentacija
BHG wrote:opacak moze na 2 odigrat itekako dobro...ali kako god bolje je rjesenje od domercanta kojem je uslov bio da dodje samo na utakmice a pripreme da preskoci....i ne treba ga zvat po cijenu plasmana...dosta vise superstarova, qraza, palaca...sto se mene tice nebi trebali ni jednog placenika dovodit...al eto...nekad se mora i to....b@tto wrote: opačak je već godinama krilo,iako je karijeru počeo kao bek,ali njih dvojica u europskim okvirima su tek prosječni igrači
ne mora se,niko nas ne tjera da imamo amerikanca u ekipi
- Comrad
#419 Re: reprezentacija
Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
Sta su te dvije stozine uradile u ovoj sezoni.
Zasto je pozvan Bavcic?
-
b@tto
#420 Re: reprezentacija
hukić je u euroligašu,istina lošem,olimpiji bio među 3-4 najbolja igrača.Comrad wrote:Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
- Comrad
#421 Re: reprezentacija
Ma znam, ali hajmo objektivno sta je taj covjek uradio za repku u posljednje vrijeme. Jednostavno igra lose za repku, i on i Bavka (koji igra lose i za Bosnu). Ne znam, mozda jednostavno nemamo izbora na tim pozicijama, pa moramo zvati te igrace, ali et valjda selektor najbolje zna.b@tto wrote:hukić je u euroligašu,istina lošem,olimpiji bio među 3-4 najbolja igrača.Comrad wrote:Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
Mislim da ce nam biti zeznuto, Izrael nam je uvijek bio tezak protivnik, VB ce eno dovest one nba-ovce pa nece ni oni biti bezazleni
-
nikad_izvini
#422 Re: reprezentacija
Domercant je navikao da cijela ekipa igra za njega.Da mu svi prsve blokove i da se on ispucava.U reprezentaciji je bio loš, kad nije imao s kim da igra.Nije se proslavio, koliko sam upratio.Bremer je dobar igrač i na 1 smo baš tanki.Pokazao je srce kad je igrao za Bosnu sa povredom stopala čini mi se, na svoju odgovornost, protiv Širokog.Ja više volim igrača koji igra srcem, koji se bori, nego manekena.Domercant je vjerovatno bolji igrač, ali ovaj je srčaniji.Nekada nije sve u kvaliteti.Bosanski_kralj wrote:Bremera uzeti umjesto Domercanta, jel on normalanb@tto wrote:Bosanski_kralj wrote:Šta bi sa domercantom???
To je moje laičko mišljenje.
- strong69
#423 Re: reprezentacija
Hukic OK, mogu da razumijem. Ali poziv Bavcicu ne...Comrad wrote:Zasto je pozvan Hukic?
Zasto je pozvan Bavcic?
-
LongDong
#424 Re: reprezentacija
Nisam bas u toku, da li je pozvan Đedović? Šta je uopšte sa njim, kakvu je imao proteklu sezonu, je li ikako igrao u prvom timu Barce?
-
b@tto
#425 Re: reprezentacija
pozvan je,on i ikonić su konkurencija na 2,a nije bio ni blizu prvog tima barcelone,a tek ove sezone neće biti u prvom timu,vratio se navarro iz nba,tu su basile,grimau,acker,vrlo jaka konkurencija.LongDong wrote:Nisam bas u toku, da li je pozvan Đedović? Šta je uopšte sa njim, kakvu je imao proteklu sezonu, je li ikako igrao u prvom timu Barce?