Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Sara03

#32301 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Sara03 »

Pusti ih druže, ovi nisu termina u životu odigrali.

Odvojeni od realnosti i profesionalnog sporta.
last mohicans

#32302 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by last mohicans »

kakavdanakneiskustvu wrote: 31/08/2026 19:50 Ja se ne mogu sjetiti jesmo li od Mrsica imali kvalitetnog domaćeg, ne naturaliziranog playa.Gordic nije taj nivo. Bez takvog igrača se ne može
Damir Mirković je bio solidan, a i Đedović je to često znao raditi.
Danguba

#32303 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Danguba »

Ono sto sam nocas gledao ne bih volio nikada vise. :(
Grijesiti je normalno, ali grijesiti vise od protivnika i ne iskoristiti greske protivnika je previse.
mayab

#32304 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by mayab »

Danguba wrote: 01/09/2026 00:57 Ono sto sam nocas gledao ne bih volio nikada vise. :(
Grijesiti je normalno, ali grijesiti vise od protivnika i ne iskoristiti greske protivnika je previse.
:thumbup:
da , šteta , " imali " smo ih
canvra888

#32305 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Priglavke wrote: 31/08/2026 22:39
canvra888 wrote: 31/08/2026 22:15 Dajte ljudi, Litvanci igraju u nečemu između trećeg i četvrtog sastava, nama fali samo Musa, Lazić, Sulejmanović i Penava.

Ovo sinoć je jedan od najgorih poraza u proteklih 10 godina, kada se uporede sastavi.
Umor od utakmice s Italijom, put, situacija oko Lazica, Vucic ne da sportsku opremu, igramo bez pleja, vanjska linija van forme, sudije nas zajebale sa faulima....

I sta onda ocekivati... Dobro smo ikako odigrali...
Pada mi na pamet utakmica protiv Francuske u Orleansu 2025. Također put, reprezentacija također potrešena nakon smrti Atoćevog oca, što je svakako rezultovalo i novonastalim odsustvom Atića i Muse. Reprezentacija Francuske nije bila u punom sastavu, ali daleko od toga da je bila u ovakvom C/D sastavu kao što je jučer Litvanija bila. Dok s druge strane, mi nismo bili ni blizu jakog sastava kao što smo jučer bili - bez obojice NBA igrača, bez Muse, bez Atića, bez Gegića i još se Penava povrijedio u drugoj minuti utakmice, a kasnije i Castaneda pred kraj...

...i opet smo bolje odigrali protiv jačeg protivnika.

Eh zato kažem da je ono jučer jedan od najgorih poraza u proteklih 10 godina kada se uporede sastavi.

To što smo igrali bez pleja je do Darija i njegove odluke da Luka bude naturalizovani umjesto Castanede. Da je barem Luki dao korektnu minutažu kakvu zaslužuje igrač poput Luke, a ne da ga Kamenjaš nadmašuje u tome.

Sudije jesu očajne bile, ali bile su i kad smo protiv Itslije igrali pa smo opet uspjeli pobijediti. Jučerašnja utakmica je bila pobjediva i pored sudijske blasfemije.
kakavdanakneiskustvu

#32306 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

last mohicans wrote: 31/08/2026 23:46
kakavdanakneiskustvu wrote: 31/08/2026 19:50 Ja se ne mogu sjetiti jesmo li od Mrsica imali kvalitetnog domaćeg, ne naturaliziranog playa.Gordic nije taj nivo. Bez takvog igrača se ne može
Damir Mirković je bio solidan, a i Đedović je to često znao raditi.
zna i Atić silom prilika igrati ko fol playa, ali nije play nego čak krilo.
pezzar

#32307 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by pezzar »

Mislim da je Adis bio mnogo veći mangup od Daria, i da tu baš leži razlog što su ove kvalifikacije neuspješne. Sigurno je bio veći i ters, trpila je ekipa i tu (slučaj Sulejmanović).

Siguran sam da bi bilo bolje i protiv Srbije i sinoć protiv Litvanije da je motivacija bila bolja. Našima i treba "vi čekate da moj babo rahmetli skoči da uhvati loptu"-

Šteta.
Altsa

#32308 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

Kazete Litvanija igrala sa 2. ili 3. postavom. Mozda ali to su opet igraci koji izuzev nasih Juke i Luke igraju za nase igrace u nedosanjanim ekipama. Uz losu igru nase ekipe po meni je veci krivac Djerdja koji katastrofalno vodio ekipu.

Ažuolas Tubelis (krilo) – Žalgiris Kaunas (Litvanija)
Augustas Marčiulionis (bek) – Saint Mary's Gaels (NCAA / SAD)
Marek Blaževič (centar) – Žalgiris Kaunas (Litvanija) / Tofaş S.K. (Turska)
Gytis Radzevičius (krilo) – Rytas Vilnius / Baskonia
Dominykas Stenionis (bek) – Pieno žvaigždės (Litvanija)
Matas Jogela (krilo) – Dolomiti Energia Trento (Italija)
Kristupas Žemaitis (bek) – BC Wolves (Litvanija)
Eimantas Bendžius (krilo) – Dinamo Sassari (Italija)
Margiris Normantas (bek) – CB Bilbao Berri (Španija)
Arnas Velička (bek) – Braunschweig (Njemačka)
Ignas Sargiunas (bek) – Rytas Vilnius (Litvanija)
Laurynas Birutis (centar) – Žalgiris Kaunas (Litvanija)
Sara03

#32309 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Sara03 »

Image
Thorgerson

#32310 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Rijetko gdje mozes vidjeti da igraci tek tako dobijaju tehnicke i namjerne kao nasi.

Kamenjas, Nurkic...pa Atic u bg. Koji qrac.

Narocito kod lomljenja utakmice, tehnicke idu lagano, ko halva. Nevjerovatno mi je da se profesionalni igrac ne moze kontrolisati. Nebitno sad sudije, ovo, ono. Kad i gdje je to igrac vikanjem na sudiju promjenio odluku? Kad? Nego upravo suprotno. Dobijemo uvijek po usima. I ovo se isa Adisom desavalo. Lik je svaku jebenu tekmu gdje je bilo guravo dobijao tehnicke.

Uredu je da vodis, ili eto da gubis 20 razlike pa ti svejedno. Pravi sranje. Al lomi se tekma, par poena je u igri i ti nesto inatis i qrcis se.

Cemu. Zasto. Kako?

Nikad mi nece biti jasno.

Odnosno jasno mi je. Nama treba autoritet na klupi. Koji ce znati kako i sta.

Imamo egal utakmicu protiv nikad losiji litvanaca i ovako izgubiti.

Pravdanja oko ovih stvari koje su se desile nisu ok. Upravo suprotno se trebalo desiti. Da ih ti sve motivise da daju 150% i za Lazu, i za beograd i sve opstrukcije. Al opet i za to ti treba trener da te nalozi. A ne dario koji je tu sa izjavama kao neki politicar jbt. Jer jebiga jaro, ko zna sta sutra karijera nosi. Njemu je ovo posao. Jos jedan u nizu.
Post Reply