Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
golman

#14751 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by golman »

Ecci wrote:Sad ce davit Musu :D

Da...Musa ima najtanji vrat,može jednom rukom kao Bogdanovića :D
Ecci
Vozim: Biciklam

#14752 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ecci »

Ako bude guravih utakmica moglo bi svasta biti, Dule je tankih zivaca :)

Hajd, nadajmo se da ce biti discipline i da nece biti obracuna na terenu.
FreakyStyley

#14753 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by FreakyStyley »

golman wrote:
spree wrote:najbolje moguce rijesenje :thumbup: . covjek zna i autoritet je. podrzavam svako eventualno davljenje umisljenih zvjezdica pocevsi od kapitena pa nadalje. nema vise nerezonskih trica hvala ti Boze. vec sam siguran da cemo napraviti pravo dobar rezultat.

Slažem se da treba biti disciplina i red,ali ne i davljenje.Zar nema drugih metoda?
Pa kad Teletovic opali tricu u trecoj sekundi napada, preko ruke i s osam metara i treba ga udavit. :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14754 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

golman wrote:Je li vi znate da je čovjek davio igrače za vrijeme utakmice? Mislim da su bila 2 slučaja. Ima snimak kako steže za vrat Bogdana Bogdanovića,može se naći na youtube.
Pa davio ga je jer ga je i stvorio kao igraca a to je onda sasvim drugi odnos u pitanju......da ne kazem poluroditeljski
golman

#14755 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by golman »

Meni je nekako podnošljivije kad igrač promaši tricu,pa makar i u trećoj sekundi napada,nego kad izgubi loptu pogrešnim dodavanjem ili još gore kad mu protivnički igrač presječe napad i poentira u kontri.Kad se promaši trica,uvijek postoji mogućnost ofanzivnog skoka i poentiranja ispod koša i slično..
Trener može da se ljuti na igrače,ako primjeti nedovoljno zalaganje,ako ti protivnik uzima nekoliko lopti zaredom u tvom reketu..
golman

#14756 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by golman »

hrasno38 wrote:
golman wrote:Je li vi znate da je čovjek davio igrače za vrijeme utakmice? Mislim da su bila 2 slučaja. Ima snimak kako steže za vrat Bogdana Bogdanovića,može se naći na youtube.
Pa davio ga je jer ga je i stvorio kao igraca a to je onda sasvim drugi odnos u pitanju......da ne kazem poluroditeljski
Pa eto,u reprezentaciji BIH nema ni jednog igrača,kojeg je on stvorio,tako da nema pravo ni da davi.Na primjer jedan Vrabac je prije pola godine bio ispodprosječan igrač,a sad je već druga priča,mnogo je napredovao.Njega je stvorio Vujoševićev bivši pomoćnik Džikić i još uvijek ga stvara.Na dobrom je putu da postane bitan igrač.Pominjem njega,jer je on čini mi se jedini igrač i repke,kojeg je dotični trenirao.
Ecci
Vozim: Biciklam

#14757 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Ecci »

Jeste, selektovao ga je vujosevic. Trebalo je momku malo vremena. I kad je dosao imao je najbolju atletiku u partizanu.
hrasno38

#14758 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

golman wrote:
hrasno38 wrote:
Pa eto,u reprezentaciji BIH nema ni jednog igrača,kojeg je on stvorio,tako da nema pravo ni da davi.Na primjer jedan Vrabac je prije pola godine bio ispodprosječan igrač,a sad je već druga priča,mnogo je napredovao.Njega je stvorio Vujoševićev bivši pomoćnik Džikić i još uvijek ga stvara.Na dobrom je putu da postane bitan igrač.Pominjem njega,jer je on čini mi se jedini igrač i repke,kojeg je dotični trenirao.
Naravno Vujosevic nije nikada davio niti jednog igraca kojeg nije stvarao i napravio igracem. To se uvijek moglo vidjeti na klupi razlicit odnos. E sad Dusku je limitirajuci faktor njegov secer i ako skoci to je minimalno dvije tehnicke a vjerobvatno i iskljucenje:) Medjutim sigurno on moze napraviti vise nego reprektabilnu reprezentaciju od nasih igraca i mozda i neki koji su razmisljaju da igraju za BiH sada to nece sasvim sigurno jer Dule je magnet i najbolja opcija za stvaranje BH reprezentacije na bazi mladjih igraca jer ako neko zna raditi sa njima onda je to Dule.
hrasno38

#14759 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14760 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Fulurija: Nije tačno da je Vujošević novi selektor!

http://sport1.ba/reprezentacija/fulurij ... ktor/78258

typo :mrgreen:
Last edited by Velkoski on 21/03/2017 16:03, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14761 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Zanimljivije nego TWD :-)
Koliko preokreta u jednom danu....bar prema napisanom :mrgreen:
hrasno38

#14762 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Fulurija: Nije tačno da je Vujošević novi selektor!

Pa i nije i ovdje iznad kaze da je spreman da razgovara pod odredjenim uslovima ali nasi novinari.....sve za jedan LIKE!!!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#14763 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

hrasno38 wrote:

Pa i nije i ovdje iznad kaze da je spreman da razgovara pod odredjenim uslovima ali nasi novinari.....sve za jedan LIKE!!!
Prema Fuluriji nije ni kandidat
hrasno38

#14764 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:
hrasno38 wrote:

Prema Fuluriji nije ni kandidat
Ja to nisam procitao :? samo sam procitao da Fulurija kaze da nije razgovarano sa Duskom ali....

"Osim Vujoševića kandidati za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine su Adis Bećiragić, trener Igokee, Dragan Bajić i slovenski stručnajk Aleš Pipan."

Moje je misljenje je da se zestoko gura Bajic.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#14765 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Na posljednjoj sjednici složili smo se oko četiri imena

Iz izjave :P :mrgreen:
hrasno38

#14766 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Na posljednjoj sjednici složili smo se oko četiri imena

Iz izjave :P :mrgreen:
Pa ja i Dusko je od ova cetiri imena ono ubjedljivo najjaci!!!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#14767 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

do mene, halali, udarilo me sunce danas u ćelavicu :lol:

valjda ćemo u četvrtak znati tačno
hrasno38

#14768 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:do mene, halali, udarilo me sunce danas u ćelavicu :lol:

valjda ćemo u četvrtak znati tačno
hahahahahahahah neka sunca pa makar i udaralo :D
kudrilo

#14769 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kudrilo »

Dovesti Vujoševića, onakav nam treba, da se ne tuku međusobno po terenu, već da ih on tuče.
north

#14770 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by north »

Vujošević je dobar, ali bojim se da je on jedan od onih trenera koji "samo" briljira u jednom timu, a čim ode dalje nije to više to...Ima takvih primjera i u fudbalu i košarci..Šta hoću reći, sa Partizanom je čuda radio, da ne nabrajamo sve te titule, igre i pobjede u Euroligi, ali onda ode u CSKA, krah, pa u Limož čini mi se da se ni tamo nije proslavio...S druge strane, on je u Partizanu navikao da razdrma ekipu psujući svakom igraču i sudijama porodično stablo i igrači su ga nenormalno cijenili sa tim psovkama :D , u Evropi na takav stav su ga pomnožili sa nulom i zato vjerovatno nije ni uspio....pitanje je kako bi kod nas to išlo, kad npr. Teletović krene nakon 10 sekundi napda da preko ruke i s centra rafala, da Jusuf maše rukama i gestikuliše, a poznajući Duška jasna bi tu reakcija bila...Ali svakako dosta bolja opcija od onog iz Igokea ili Bećiragića..
Mustang1

#14771 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Ko god da je bolji je od prethodnog i od "igrajte u pizdu materinu" :D Nama treba neko ko ce nas znati smiriti i raspaliti kada to bude trebalo, i bar poneku akciju nacrtati :D
Thorgerson

#14772 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

U vezi kvalifikacija za SP 2019.

Vidim ovdje se spominje Teletovic, Nurkic? Sanse da ce njih dvojica igrati za repku su nikakve. Termini pretkvalifikacija, te kvalifikacije se uveliko podudaraju sa pripremama u NBA, te sa pocetkom same NBA sezone.
Sistem pretkvalifikacija je takav da će se po dvije prvoplasirane reprezentacije iz sve četiri grupe plasirati u glavni dio kvalifikacija za Mundobasket, a u nastavku pogledajte sve grupe:

Grupa A:
BiH
Švedska
Slovačka
Armenija

Utakmice pretkvalifikacija će se igrati od 2. do 19. augusta 2017. godine, a kvalifikacije počinju 20. novembra. Osam selekcija koje izbore plasman u kvalifikacije borit će se za 12 mjesta koliko će Evropa dati na Svjetskom prvenstvu.
NBA sezona pocinje krajem oktobra. Znaci, evo da ih uspijemo dovuci da igraju pretkvalifikacije, njih dvojica 100% nece moci igrati kvalifikacije. E sta sad raditi? Da dodju odrade pretkvalifikacije, onda odu, pa se onda osloniti na neke njihove zamjene. Ili odmah krenuti sa zamjena i njih uigravati sto bolje i pripremiti za kvalifikacije.

Sljedece EP je 2021. godine. Teletovic ce tada imati 36. godina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#14773 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Mogao bi on jos odigrati te kvalifikacije i prvenstvo, ali veci je problem taj termin.
Tu ni Juka ne moze. Ovi iz FIBA-e inace imaju osjecaja to je cudo jedno :roll:
SSemir

#14774 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SSemir »

ma svejedno je ljudi, kad nemamo kvalitetnih igraca. ko god da bude selektor, pa cak i jedan dusko ivanovic. vidjeli smo kako je prosao.
imamo 2 igraca svega, koji nece moci igrati..
strasno na sta smo spali, strasno
dječak sa šibicama

#14775 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

FIBA je zajebala sve reprezentacije, kvalifikacije za naredno SP ce morati iznijeti igraci koji ne igraju u NBA.
Post Reply