Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#14551 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo oštro i u kost svi redom, a reprezentacij(e) nek pate. U svakom sportu.

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#14552 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa reprezentacije pate upravo zbog ovih debila, trenutne garniture saveza.
Odron odrona.
Odron odrona.
-
FreakyStyley
#14553 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma...ko da bi odgovorio i da ga pitaju.kakavdanakneiskustvu wrote:FreakyStyley wrote:E moj Djeda...
Pa da je baustelac kojem za hljeba treba njemacko drzavljanstvo, shvatio bih. Ovako samo prica gluposti.
ma ja ne znam da je iko sa njim napravio intervju i otvoreno ga upitao zasto je to uradio,mozda i jeste ali to ja taj takav intervju,razgovor nisam vidio
-
kakavdanakneiskustvu
#14554 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
FreakyStyley wrote:Ma...ko da bi odgovorio i da ga pitaju.kakavdanakneiskustvu wrote:FreakyStyley wrote:E moj Djeda...
Pa da je baustelac kojem za hljeba treba njemacko drzavljanstvo, shvatio bih. Ovako samo prica gluposti.
ma ja ne znam da je iko sa njim napravio intervju i otvoreno ga upitao zasto je to uradio,mozda i jeste ali to ja taj takav intervju,razgovor nisam vidio
da,vjerovatno bi muljao sa odgovorom,ili cak ne bi ni pristao na takav intervju
- SkyLimit
#14555 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sjećam se u facebook komentarima objašnjenja od strane jednog navijača zašto je to Đedović uradio, kae' "Neće da igra više sa onom budalom što ima 40 pokušaja po utakmici" 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#14556 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ako je to rekao daleko da je nesto pogresno rekao jer Mirzina igra je uvijek ista: sutaj do iznemoglosti i kad ide i kad ne ide sto krsi postulate timeske igre i nisu svi budale da ko mahniti trce gore dole bez da dofate loptu.SkyLimit wrote:Sjećam se u facebook komentarima objašnjenja od strane jednog navijača zašto je to Đedović uradio, kae' "Neće da igra više sa onom budalom što ima 40 pokušaja po utakmici"
-
vryzas
#14557 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
SkyLimit wrote:Sjećam se u facebook komentarima objašnjenja od strane jednog navijača zašto je to Đedović uradio, kae' "Neće da igra više sa onom budalom što ima 40 pokušaja po utakmici"
- Thorgerson
#14558 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Djedovic nije uopste obavezan da daje bilo kakve izjave. Ali opet, novinar moze snimiti i nazvati Nihada i pitati ga za intervju. Ako nece, ok. E onda udri po njemu.
To niko nije uradio. Jedini koji je rekao onako diretkno stvar kakva jeste - je Edin Avdic.
U intervju 20 na pitanje sanele, znamo svi sta je harun odgovorio.
Ja i dalje ne kontam, ne shvatam kako je ovo sve proslo bez apsolutno ikakve medijske hajke. Momak je hladno bacio BH pasos, da ga niko nije spomenuo. A upravo tome su pridonijeli ljudi iz saveza i prosla garnitura i ova. Koji sute, i kao pokusavaju i rade sve da Nihad zaigra. Ej, oni rade sve?!
Nihada nazovu, one se pravi lud - ako savez moze izganjat ja cu igrat. Iako i on sam zna da JEDINO ON moze ponovo predati zahtjev za nase drzavljanstvo i odreci se njemackog.

To niko nije uradio. Jedini koji je rekao onako diretkno stvar kakva jeste - je Edin Avdic.
Ja i dalje ne kontam, ne shvatam kako je ovo sve proslo bez apsolutno ikakve medijske hajke. Momak je hladno bacio BH pasos, da ga niko nije spomenuo. A upravo tome su pridonijeli ljudi iz saveza i prosla garnitura i ova. Koji sute, i kao pokusavaju i rade sve da Nihad zaigra. Ej, oni rade sve?!
Nihada nazovu, one se pravi lud - ako savez moze izganjat ja cu igrat. Iako i on sam zna da JEDINO ON moze ponovo predati zahtjev za nase drzavljanstvo i odreci se njemackog.
- SkyLimit
#14559 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pogađate koju reprezentaciju je FIBA navela kao najveće razočarenje u presjeku kvalifikacija
Dio teksta o nama završava ovim riječima: "Ovo je mogla biti reprezentacija koja bi se borila za medalju na Eurobasketu 2017., sa Teletovićem i Nurkićem ispod koša, sa iskusnim i pouzdanim Nihadom Đedovićem i Nemanjom Gordićem, sa nadolazećim zvijezdama poput Džanana Muse, Nedima Buze, Njegoša Sikiraša...BiH je propustila veliku priliku".
Ja ne volim nama svojstveno precjenjivanje kvaliteta vlastitih sportista, ali usporedimo se sa Mađarskom. Sasvim objektivno se može ustanoviti da mi imamo 5x kvalitetnije individualce i u fudbalskoj i u košarkaškoj reprezentaciji. Pa ipak Mađarska je nastupila na fudbalskom Euru 2016., a plasirala se i na košarkaški Eurobasket 2017. To nije uspjelo niti našoj fudbalskoj niti našoj košarkaškoj reprezentaciji. U čemu je caka?
Još radikalniji primjer je Island. Od njih imamo u fudbalskoj 5x a u košarkaškoj pa barem 10x kvalitetnije individualce. Pa ipak i oni su nastupili i na Euru 2016. a nastupit će i na Eurobasketu 2017.
Nešto ozbiljno nije u redu.
Dio teksta o nama završava ovim riječima: "Ovo je mogla biti reprezentacija koja bi se borila za medalju na Eurobasketu 2017., sa Teletovićem i Nurkićem ispod koša, sa iskusnim i pouzdanim Nihadom Đedovićem i Nemanjom Gordićem, sa nadolazećim zvijezdama poput Džanana Muse, Nedima Buze, Njegoša Sikiraša...BiH je propustila veliku priliku".
Ja ne volim nama svojstveno precjenjivanje kvaliteta vlastitih sportista, ali usporedimo se sa Mađarskom. Sasvim objektivno se može ustanoviti da mi imamo 5x kvalitetnije individualce i u fudbalskoj i u košarkaškoj reprezentaciji. Pa ipak Mađarska je nastupila na fudbalskom Euru 2016., a plasirala se i na košarkaški Eurobasket 2017. To nije uspjelo niti našoj fudbalskoj niti našoj košarkaškoj reprezentaciji. U čemu je caka?
Još radikalniji primjer je Island. Od njih imamo u fudbalskoj 5x a u košarkaškoj pa barem 10x kvalitetnije individualce. Pa ipak i oni su nastupili i na Euru 2016. a nastupit će i na Eurobasketu 2017.
-
kakavdanakneiskustvu
#14560 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Thorgerson wrote:Djedovic nije uopste obavezan da daje bilo kakve izjave. Ali opet, novinar moze snimiti i nazvati Nihada i pitati ga za intervju. Ako nece, ok. E onda udri po njemu.
drugim rijecima,on ne zeli igrati za nas,i tu je kraj priče
-
FreakyStyley
#14561 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
hrasno38 wrote:Pa ako je to rekao daleko da je nesto pogresno rekao jer Mirzina igra je uvijek ista: sutaj do iznemoglosti i kad ide i kad ne ide sto krsi postulate timeske igre i nisu svi budale da ko mahniti trce gore dole bez da dofate loptu.SkyLimit wrote:Sjećam se u facebook komentarima objašnjenja od strane jednog navijača zašto je to Đedović uradio, kae' "Neće da igra više sa onom budalom što ima 40 pokušaja po utakmici"
Na prvu glupost, sta god je frajer mislio, ali neko ko se egoisticno ispucava ko Mirza i zavrsava napade u 5oj sekundi, preko ruke, ubija momentum ekipe i frustrira saigrace. Tako je s takvim suterima, pogotovo kad nemas skokova u napadu, a to je nama uvijek problematicno.
S druge strane, kad ga ide - napadacko ludilo i ekipa se odljepljuje na 20 razlike. To je Aco Petrovic pokusao ono prvenstvo kad nas je vodio, cak je i sam to izjavljivao. Imao je i Djedovica kao motor ekipe - treba se sjetiti njegove odbrane, ulaza i ukradenih lopti. Zatim Stipanovic je tad bio solidan, par s klupe tipa Masic, Gordic itd. Nekako je islo. Acina trenerska filozofija u tom trenutku i to je OK, bar su se vidjeli obrisi nekog napadackog koncepta sa dosta limitiranom ekipom. Mulaomerovic nije imao ni to. Samo, takve divlje ekipe su zabavne za gledat i mogu dobit svakoga, ali nije nista vise frustrirajuce nego navijat za takvu reprezentaciju.
Zato smo, izmedju ostalog, zamalo dobili Litvaniju s dovoljnom razlikom, ali i gubili od objektivno slabijih ekipa od nas.
Sa ovakvim kadrom kakvog imamo tj. mozemo imati danas, sasvim druga prica. Sa pravim trenerom bi mogli puno. Mada, s obzirom na desavanja u i oko bh. kosarke nikad necemo docekat neki uspjeh. Kad smo prokleti. Steta, jebi ga.
- Thorgerson
#14562 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
@FreakyStyley
Mi jednostavno ovisimo o Mirzi. I tome hoce li njega tu noc ici ili nece.
Evo ove kvalifikacije. Da je Mirza pruzio svoju partije, prvo sto bi hladno dobili Ruse u Mejdanu, sto bi hladno otresli Svede 20 razlike u obje utakmice. I eto neka se uknjizi poraz u Rusiji. Opet bi se lagano plasirali na EP.
Ne kazem da je on krivac, nisu ni kod Mirze svi sutevi isforsirani bili i kod Ace. Ali sada kod Mule vala 99% jeste. Sve na silu i ho ruk.
Mene samo najvise brine to da mi ne odemo jos dublje i zaglavimo u B diviziji. Jer naredne kvalifikacije za SP koje pocinju iduce godine mozemo komotno zaboraviti na Mirzu i Juku. Plus Djedovica odavno nema. Dodaj jos na to pokoji otkaz, kojih uvijek bude. Ne znam. Ko ce igrati jbt.
Mi jednostavno ovisimo o Mirzi. I tome hoce li njega tu noc ici ili nece.
Evo ove kvalifikacije. Da je Mirza pruzio svoju partije, prvo sto bi hladno dobili Ruse u Mejdanu, sto bi hladno otresli Svede 20 razlike u obje utakmice. I eto neka se uknjizi poraz u Rusiji. Opet bi se lagano plasirali na EP.
Ne kazem da je on krivac, nisu ni kod Mirze svi sutevi isforsirani bili i kod Ace. Ali sada kod Mule vala 99% jeste. Sve na silu i ho ruk.
Mene samo najvise brine to da mi ne odemo jos dublje i zaglavimo u B diviziji. Jer naredne kvalifikacije za SP koje pocinju iduce godine mozemo komotno zaboraviti na Mirzu i Juku. Plus Djedovica odavno nema. Dodaj jos na to pokoji otkaz, kojih uvijek bude. Ne znam. Ko ce igrati jbt.
- Point.
#14563 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mentalitet. Nista drugo.SkyLimit wrote:Pogađate koju reprezentaciju je FIBA navela kao najveće razočarenje u presjeku kvalifikacija![]()
- hrasno38
#14564 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo cu ti sekundu replicirati posto si spomenuo Madjarsku. Madjarska je 100% sportska nacija i nalazi se na 12 mjestu po broju osvojenih medalja na OI (497). Mi se sa madjarima u sportu ne mozemo porediti ni u mislima. Naravno oni su puno puno jaci u individualnim sportovima ali vrlo je tesko uzimati njih za poredjenje jer konkretno Madjarska ima strasnu fudbalsku istoriju koja je ne znam iz kojeg razloga stala zadnjim nastupom 1986 na SP.SkyLimit wrote:Pogađate koju reprezentaciju je FIBA navela kao najveće razočarenje u presjeku kvalifikacija![]()
Stvar nastupa neke zemlje na velikim takmicenjima nije samo u motivaciji igraca i trenera nego kompletne drzave koja treba da stane iz njih. Kakvu ti motivaciju kao igrac moze imati kad dodjes na okupljanje reprezentacije i slusas price kako je veliko pitanje hoce li se naci sredstva za kompletne pripreme....ili hoce li se nekome od zvijezda upaliti ljevo jaje pa nece doci ili 100 slicnih stvari.
Dalje je u pitanju sam mentalitet kompletne nacije kad recimo ides megdan evo npr danas Belgiji i svi komentarisu kako je Belgija fudbalska velesila, kako ovo ili ono a protiv nasih 11 ljudi stoji takodje 11 ljudi a ne 11 masina i kad udjes u utakmicu sa motivacijom da ne postoji bolji covjek od tebe jer je isto kao i ti covjek onda ide druga prica.
Da mi smo imali sada vise nego dobar roster i najgoreg trenera u istoriji BiH + naravno kompletnu situaciju u savezu i ekipi. Sa ovom reprezentacijom i Ivanovic i Petrovic u najmanju ruku bi igrali bare bare sa Rusima a garantujem da bi ih i jedan i drugi dobili u Tuzli bez problema. Ali kurac ni kod jednog ni kod drugog ne bi Mirza mogao glumiti ono sto je glumio niti bi jadni Gordic igrao 40 minuta po utakmici.
Ja da se pitam (a naravno ne pitam se) sutra bi vratio Haruna na isto mjesto (ako se dokaze da nema nikakve krivice ni malverzacija) i kompletan savez ispunio sa sto vise bivsih igraca koji imaju volju da rade a sva ova govna otjero u tri lijepe picke materine. Ono ce sjediti u KS BiH nije u zivotu lopte u ruke uzelo. I da postavio bih za selektora Josipa Pandzu i to na 4 godine sa odrjesenim rukama sto se tice rostera i svega ostalog oko ekipe. Nadolazeca generacija ima pobjednicki mentalitet i treba ga iskoristiti a ko ih bolje poznaje od Pandze.
- SkyLimit
#14565 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo se već godinama ne dešava, igrači fudbalske i košarkaške reprezentacije imaju i bolje uslove nego što svojim igrama zaslužuju,hrasno38 wrote:Kakvu ti motivaciju kao igrac moze imati kad dodjes na okupljanje reprezentacije i slusas price kako je veliko pitanje hoce li se naci sredstva za kompletne pripreme...
samo intelektualno inferiorni i dalje potežu ovaj besmisleni argument na nivou onog "Ali Đedović je posudio 10 000 KM, kako ga samo možete pljuvati"
- hrasno38
#14566 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Dakle molim te drugi put citaj sa razumjevanjem: rekao sam da pocnu da kruze price a ne da oni nemaju! Milion puta su se pojavili napisi kao nedostaje sredstava.......SkyLimit wrote:Ovo se već godinama ne dešava, igrači fudbalske i košarkaške reprezentacije imaju i bolje uslove nego što svojim igrama zaslužuju,hrasno38 wrote:Kakvu ti motivaciju kao igrac moze imati kad dodjes na okupljanje reprezentacije i slusas price kako je veliko pitanje hoce li se naci sredstva za kompletne pripreme...
samo intelektualno inferiorni i dalje potežu ovaj besmisleni argument na nivou onog "Ali Đedović je posudio 10 000 KM, kako ga samo možete pljuvati"
- SkyLimit
#14567 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad se zadnji put pojavio napis da nešto fali seniorskoj reprezentaciji, može link?
- MOSALJOZE
#14568 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I ovaj i prethodni savez su obezbjedili vrhunske pripreme seniorima,o mladjim selekcijama se ima šta zamjeriti ovom savezu.
- SkyLimit
#14569 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mulaomerović koji je mjesec dana radio sa Vrabcem na pripremama reprezentacije se dobro uvjerio u njegove šuterske kvalitete, gledaj kako ga puštaju na šutu
"Još jednom ispada lopta iz ruku Sulejmanoviću"
- SkyLimit
#14570 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesu mu i na Eurobasketu 2015 kad je igrao skoro 30 minuta po utakmici i za to vrijeme postizao 12 poena uz katastrofalan postotak šuta za 2(ispod 40%) smetale "umišljene zvijezde"(kojih nije ni bilo) ???
Elmedin Kikanović - Žrtva umišljenih zvijezda
Centar berlinske Albe Elmedin Kikanović odlično je krenuo u novu sezonu.
Nakon četiri odigrana kola u njemačkoj Bundesligi, 28-godišnji bh. košarkaš je peti strijelac lige sa 18.5 poena u prosjeku i djeluje potpuno nezaustavljivo u dosadašnjem dijelu sezone. Kikanović je odlično ušao i u Eurocup. Ubacio je 25 poena za 25 minuta u pobjedi nad Fuenlabradom, te je pokazao da je u fantastičnoj formi.
Mnogi se pitaju kako to da Kikanović blista u dresu Albe, a prije mjesec dana u reprezentaciji nije pokazao gotovo ništa. Odgovor na ovo pitanje je poprilično lagan. Prije svega, atmosfera među igračima njemačkog tima je na vrhunskom nivou. Gotovo da nema igrača u ovom timu koji vlastiti ego stavlja ispred tima. Iako je tim napunjen američkim igračima, većina njih igra timsku košarku, a Elmedin Kikanović je čovjek kojem se u napadu poklanja puno pažnje.
Trener Albe Ahmet Caki potpuno koristi napadačke atribute bh. centra, koji mu ove sezone uzvraća na najbolji način i na početku sezone je potpuno nezaustavljiv. To nažalost nije znao iskoristiti sada već bivši selektor BiH Damir Mulaomerović u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Pažnja se više poklanjala umišljenim zvijezdama, koje su radile sve osim korisnog rada za nacionalni tim. Tako potencijal Elmedina Kikanovića nije došao do izražaja, a realno gledajući morao je, jer se pažnja protivničkih selekcija poklanjala Jusufu Nurkiću i Mirzi Teletoviću.
Tihi momak iz Tuzle se uvijek bez ikakvih problema odazivao u reprezentaciju. Nikada nije previše pričao, već je igrao i trudio se i pored toga što su ga često znali kritikovati zbog promašenih zicera ili nemogućnosti da uhvati skok. Kikanović je trebao imati više ovlasti u kvalifikacijama. Sada je vjerovatno i kasno o tome pričati, ali ovaj 210 centimetara visoki centar je postao žrtva ega zvijezda koje su nas na kraju koštale plasmana na smotru najboljih selekcija Evrope. Zato naredni Eurobasket gledamo ispred ekrana, a valjda ćemo nakon svega prestati misliti kako smo košarkaška velesila.
http://sportsport.ba/bh_kosarka/elmedin ... zda/210013
-
dječak sa šibicama
#14571 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gledao sam dvije utakmice Cibone, ako Sulejmanovic nastavi ovako, brzo ce dobiti nogu iz Cibone.SkyLimit wrote:
Ocajno lose igra.
- spree
#14572 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Samo sam cekao kad ce neki novinarcic napisati da je kikan trebao igrati umjesto juke [emoji23]. Covjek zicere fulao sam ispod kosa i on je trebao dobiti vise prostora [emoji23]. Sad mu ide dobro i to je super, ali je realno limitiran igrac i nema nista od reprezentacije u kojoj bi on trebao biti prvi centar. Bitno je nesto napisati i koji klik dobiti [emoji20].
Poslano sa mog koristeći Tapatalk
- Muhamed Đakmić
#14573 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
On je trebao biti kapiten, ne Mirza, a minutaža koju bi imao u tom je slučaju manje relevantna.spree wrote:Samo sam cekao kad ce neki novinarcic napisati da je kikan trebao igrati umjesto juke [emoji23]. Covjek zicere fulao sam ispod kosa i on je trebao dobiti vise prostora [emoji23]. Sad mu ide dobro i to je super, ali je realno limitiran igrac i nema nista od reprezentacije u kojoj bi on trebao biti prvi centar. Bitno je nesto napisati i koji klik dobiti [emoji20].
- spree
#14574 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Iz ove perspektive slazem se sa tim, ali tada donijeti tu odluku, hmm tesko. Posebno mula bezmudi da to uradi. Ko zna sta bi mirza u toj situaciji uradio. Kikan se odazivao i borio [emoji106] , cak je i lagao za suigrace (glup potez jer se vidjelo da laze, ali eto branio ih). Ja bi mu sad dao traku, ali i minute na kapaljku.Muhamed Đakmić wrote:On je trebao biti kapiten, ne Mirza, a minutaža koju bi imao u tom je slučaju manje relevantna.spree wrote:Samo sam cekao kad ce neki novinarcic napisati da je kikan trebao igrati umjesto juke [emoji23]. Covjek zicere fulao sam ispod kosa i on je trebao dobiti vise prostora [emoji23]. Sad mu ide dobro i to je super, ali je realno limitiran igrac i nema nista od reprezentacije u kojoj bi on trebao biti prvi centar. Bitno je nesto napisati i koji klik dobiti [emoji20].
- SkyLimit
#14575 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kad smo ono pukli 30 razlike od Finske u grupi na Eurobasketu 2011 dan ranije je bio rođendan Kikanoviću, pričalo se da je Elmedin tu noć pred utakmicu častio cijelu reprezentaciju, alkohol tekao u potocima, sutradan jedva ustali na utakmicu. "Kapiten". Već u sledećoj utakmici a koja je igrana dan nakon debakla smo rasturili Hrvatsku, tako da moguće i da je istinita priča.