Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Thorgerson

#14401 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

Na pocetku se odmah vidjelo da ovo nece na dobro izaci.

Odmah nakon Mirzinog otkazivanja leta u Rusiju, ja sam znao da tu nesto ne stima. Kakva bolan bolest i bakraci, lik hladno odigrao NBA sezonu, letio s jedne strane amerike na drugu.

Glavni krivci za ovaj ponor su po mom misljenju i Mirza i Mula, zajedno sa savezom. Savez koji je imao dovoljno vremena da odabere normalnog selektora, odaberu covjeka kojeg mrzi haman citava drzava - izdajnika. Pa da je i najbolji na svijetu, gdje ces to raditi. A na stranu to sto je Mula jednostavno karina, karina od trenera.

Mirza, koji je ubijedjen sam namjerno odradio najlosije kvalifikacije ikada. Zasto. Ne znam. Ego proradio. I ko biva, eto vam sad. Da vidimo kako cete bez mene. Ono. Bio je tu, ali kao da i nije. Od sest tekmi, dvije nije igrao, a ove ostale pa igrao je, ali bolje mozda da nije ni te. Na terenu je samo bio visak. NIkakva prevaga. Nista. Ni u jednoj tekmi. Visak kila. Dosao ovdje covjek da se odmori. Ima on vaznijeg posla.

Ne znam zasto ovdje bilo ko pominje Nurkica. Momak je odradio ok svoj dio posla. Ako se uporedi sa ostalim igracima.

I gdje je objasnjenje za Emira? Momak je hladno mogao igrati za Finsku. Dakle, mogao je fino iduce godine igrati Eurobasket, a ovako se mora peglati sa nasim hadaljima. Nego, Emire sine, ako ima jos sanse zaganjaj ti fino Fince. :run:

p.s. Okrenuti se igracima iz Evrope. Ovi iz NBA su cista lutrija. I to nije samo kod nas tako, mnoge druge reprezentacije su imale isti problem. To je jednostavno drugi svijet, a pogotovo si donji ako nemas autoritet od trenera. Toliko godina nismo imali NBA igraca, pa smo bili redovni na EP. Zar ne? I ja sam mislio da cemo sa Mirzom i Nurkicem poderati sve, ali to je mozda na papiru tako izgledalo, stvarnost je ocito drugacija.
Laertes

#14402 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

Thorgerson wrote:Na pocetku se odmah vidjelo da ovo nece na dobro izaci.

Odmah nakon Mirzinog otkazivanja leta u Rusiju, ja sam znao da tu nesto ne stima. Kakva bolan bolest i bakraci, lik hladno odigrao NBA sezonu, letio s jedne strane amerike na drugu.

Glavni krivci za ovaj ponor su po mom misljenju i Mirza i Mula, zajedno sa savezom. Savez koji je imao dovoljno vremena da odabere normalnog selektora, odaberu covjeka kojeg mrzi haman citava drzava - izdajnika. Pa da je i najbolji na svijetu, gdje ces to raditi. A na stranu to sto je Mula jednostavno karina, karina od trenera.

Mirza, koji je ubijedjen sam namjerno odradio najlosije kvalifikacije ikada. Zasto. Ne znam. Ego proradio. I ko biva, eto vam sad. Da vidimo kako cete bez mene. Ono. Bio je tu, ali kao da i nije. Od sest tekmi, dvije nije igrao, a ove ostale pa igrao je, ali bolje mozda da nije ni te. Na terenu je samo bio visak. NIkakva prevaga. Nista. Ni u jednoj tekmi. Visak kila. Dosao ovdje covjek da se odmori. Ima on vaznijeg posla.

Ne znam zasto ovdje bilo ko pominje Nurkica. Momak je odradio ok svoj dio posla. Ako se uporedi sa ostalim igracima.

I gdje je objasnjenje za Emira? Momak je hladno mogao igrati za Finsku. Dakle, mogao je fino iduce godine igrati Eurobasket, a ovako se mora peglati sa nasim hadaljima. Nego, Emire sine, ako ima jos sanse zaganjaj ti fino Fince. :run:

p.s. Okrenuti se igracima iz Evrope. Ovi iz NBA su cista lutrija. I to nije samo kod nas tako, mnoge druge reprezentacije su imale isti problem. To je jednostavno drugi svijet, a pogotovo si donji ako nemas autoritet od trenera. Toliko godina nismo imali NBA igraca, pa smo bili redovni na EP. Zar ne? I ja sam mislio da cemo sa Mirzom i Nurkicem poderati sve, ali to je mozda na papiru tako izgledalo, stvarnost je ocito drugacija.
Mala ispravka: nije igrao dvije od četiri utakmice (50%).
relativno84

#14403 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by relativno84 »

Koja kolicina gluposti, prve dvije recenice su pokazale dubinu hejtanja prema kapitenu tako da ostatak je vise nego suvisan. Cemu analize koje su zasnovane na licnoj netrpeljivosti prema kapitenu :-)
Klasican primjerak Nurk dick rider :roll:
Juliuscezar

#14404 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Juliuscezar »

Sta je Mulaomerovic ocekivao da mu svi kolektivno popusimo kurac jer je on dosao da trenira reprezentaciju "zemlje u kojoj je rodjen". Dobro je i prosao sta se nekad radilo sa izdajicama
luckylaka

#14405 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by luckylaka »

NIJE IZDAJICA Damir Mulaomerović je molio da igra za Bosnu i Hercegovinu
19.09.2016. | Rubrika: KošarkaKomentara: 7
Legenda naše košarke, čovjek koji je učestvovao u stvaranju reprezentacije BiH, što kao igrač što kao član organizacionog boarda, Emir Mutapčić, u današenjem izdanju Dnevnog Avaza progovorio je o posljednjim dešavanjima u taboru našeg nacionalnog tima. Čovjek koji zna sve, napokon je progovorio i o tome zašto je i kako Damir Mulaomerović, u to vrijeme jedan od najboljih mladih igrača Evrope, zaisgrao za Hrvatsku… Njegove riječi prenosimo u cijelosti.

Sva ova reakcija dolazi nakon što su se slabo informisani navijači i sportski laici koji ne žive u Bosni i Hercegovini, odlučili javno Mulaomeroviću dati epitet “izdajice”. Baš kao i ne tako davno epitet “neznalice” Safetu Sušiću jedinom treneru koji je Bosnu i Hercegovinu odveo na jedno veliko takmičenje.

Uoči rata Damir Mulaomerović i Edin Salharević su kao najbolji pojedinci nosili juniorsku selekciju Slobode to titule prvaka Jugoslavije. Četnici su početkom rata u Vlasenici namjerno i planski ubili Salharevića, iako su lokalni gospodari života i smrti dobili apele iz Beograda da se takav talenat mora pustiti, te da će ako treba i pod srpskim imenom zaigrati za Zvezdu ili Partizan.

Nakon smrti Salharevića, njegov najbolji prijatelj Mulaomerović bježi u Split da ne doživi istu sudbinu. Tokom izbjegličkih dana u Splitu, bukvalno gladan, apelirao na tadašnjeg selektora rahmetli Mirzu Delibašića da ga priključi reprezentaciji Bosne i Hercegovine kako bi zaigrao za svoju domovinu, ali ujedno sebi i olakšao transfer u neki klub i obezbijedio egzistenciju. Nažalost dobio je odbijenicu.

Podsjetimo za Hrvatsku su tada igrali Marković, Firić Alihodžić, Bajramović i još neki drugi kasnije bh. reprezenativci. Javna je tajna kako su neki od njih imali želju da igraju za Hrvatsku čak i nakon poziva iz Bosne i Hercegovine. Kasnije su postali legende košarkaške reprezentacije BiH i miljenici navijača.

damir-mulaomerovic

Mutapčić je želio naglasiti da je Mulaomerović, kao svaki trener, podložan kritikama struke, da je sigurno pravio greške, ali i da hajka koja se na Damira vodi i udara na njegov karakter, spominju termini kao što je izdajnik (jer je igrao za Hrvatsku) i slično, mora prestati.

„Vidim da mnogi udaraju po Muli, čak ga kritikuje i Asim Paščanović, mada on prvi nije želio igrati za reprezentaciju BiH. Dobro znam o čemu govorim, jer sam prisutan u reprezentaciji BiH od njenih prvih dana. Bio sam igrač, poslije sam bio uključen i u organizaciju i znam svu priču o Damiru. Znači, 1994. godine pričali smo s ljudima iz KS Hrvatske da nam vrate naše igrače koji su imali njihovo sportsko državljanstvo. Oni su pristali da vrate Dževada Alihodžića, Nenada Markovića, Mensura Bajramovića…, ali je uvjet bio jedan, da Mulu ne diramo. Mula je tada bio veoma mlad, ne mogu reći da je bio žrtva ili da mu se nešto radilo iza leđa, ali da nije bilo tog dogovora, mi nijednog od tih igrača ne bi dobili.

Sve ovo može potvrditi i Mirsad Đonlagić, koji je i tada, kao i sada, uključen u rad Saveza“, kaže Mutapčić i nastavlja:

„Mula je Bosanac od glave do pete. On je produkt BiH, dio je naše košarke i njega se ne trebamo odricati, ovo je i za njega bila velika škola. A ako tražimo krivce za kompletnu situaciju, možda da skrenemo pogled prema onima koji su iz ove situacije najviše profitirali. Mnogo hulja govori o patriotizmu. Mula sigurno nije jedan od njih“, zaključuje Mutapčić.

(Reprezentacija.ba)
MOSALJOZE

#14406 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Uredu,zanemarit ćemo to što je prvoklasni šupak.

Gdje ti je znanje?Gdje je iskustvo?Učiš se na repki?
Ma bravo struĆnjak
Laertes

#14407 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Laertes »

I 'suje boga :D
zijancer

#14408 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zijancer »

Thorgerson wrote:- Pa da je i najbolji na svijetu, gdje ces to raditi.

- Momak je hladno mogao igrati za Finsku. Dakle, mogao je fino iduce godine igrati Eurobasket, a ovako se mora peglati sa nasim hadaljima. Nego, Emire sine, ako ima jos sanse zaganjaj ti fino Fince. :run:
:mrgreen:
zijancer

#14409 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zijancer »

inace, u kosarci je najbolje ic trbuhom za dobrim trenerom
da te nauci kako da razmisljas svojim glavom
tek poslije toga mozes sam konobarisat
sto mirza izgleda nije u stanju (inace ga ne bi bilo stid pred mozgovim)
Thorgerson

#14410 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

relativno84 wrote:

Koja kolicina gluposti, prve dvije recenice su pokazale dubinu hejtanja prema kapitenu tako da ostatak je vise nego suvisan. Cemu analize koje su zasnovane na licnoj netrpeljivosti prema kapitenu :-)
Klasican primjerak Nurk dick rider :roll:
? jel ovo neki ironija, ne kontam.

Mirza je za mene legenda i nas najbolji i najuspjeniji igrac poslije rata. To je cinjenica.

Ali je isto cinjenica da taj momak je pravio i evo idan danas nakon 13 godina pravi incidente u reprezentaciji. To sto se ti ne sjecas mladog Teletovica je tvoj problem. Ja se itekako sjecam i njegovih ranijih otkaza, netrepeljivosti sa Bajramovicem itd. Jednostavno takav je, potreban je jak autoritet nad tim momkom. Takodjer, pod ogromnim je utjecajem svog menadzera.

vs. Rusija - nije igrao

vs. Svedska
12 poena
2 poena - 1 od 9 ili 11.1%
3 poena - 1 od 7 ili 14.3%
Bacanja - 7 od 8 87.5%

Odigrao 35:49 minuta!

vs. Rusija
23 poena, za sta mu je trebao 21 sut
2 poena - 2 od 5 ili 40.0%
3 poena - 5 od 16 ili 31.2%
Bacanja - 4 od 6 ili 66.7%

Odigrao 40:00 minuta!

vs. Svedska - nije igrao

Prica na presici kao imali smo 2 minute u Mejdanu i -8. Kao mogli smo stic. Ma sta si mogao stici jebote zivot, fulao tu noc, jezero nije mogao da pogodi. :roll:

Jednostavno liku je bilo mrsko igrati, u ocajnoj je bio formi. Zadnji je dosao na pripreme. Dosao je totalno nespreman, sa viskom kila i nikakvom formom. I nije u tome problem, na pripremama nista nije uradio povodom toga, da to popravi. I ako je vec tako, brate pomakni se onda, tu noc je bilo raspolozenijih igraca. Sta sad se moze sto je npr Musa u super formi i sto sa 17 godina grize parket, jebiga, tako ispalo. Al on nije mogao da se suzdrzi, jeste Musa njemu prisao i jeste mu nesto rekao, ali vidjelo se da je Mirza tu noc nervozan i zato smo izgubili. Zbog njegove nervoze, sujete i boga pitaj cega. A to je sve kulminiralo u 38 min.

Dakle, nas najbolji igrac, kapiten, covjek koji nas je trebao odvesti na EP, uradio je suprotno.
MOSALJOZE

#14411 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by MOSALJOZE »

Ne pravdam ga,ali kad njegovi saigrači za 30 minuta ne mogu napraviti dva jebena bloka da ostane sam,šta onda očekivati.
Kaže Majer,igraju dobru odbranu na Mirzi.Pa naravno kada.ovaj mora šutati iz nekih lijevih pozicija.
zijancer

#14412 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zijancer »

MOSALJOZE wrote:Ne pravdam ga,ali kad njegovi saigrači za 30 minuta ne mogu napraviti dva jebena bloka da ostane sam,šta onda očekivati.
Kaže Majer,igraju dobru odbranu na Mirzi.Pa naravno kada.ovaj mora šutati iz nekih lijevih pozicija.
znam da kakim sad ali moram :mrgreen:
sta ima ostajati sam?
trojica ga cuvaju,SUPER!! samo ih odvuce na drugu stranu reketa (ko magnet :mrgreen: ) i pravi prostor za onog drugog topa, nurkica
ili nekog dobrog sutera

grf necu vise :|
Tomahawk11
Globalni moderator

#14413 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Problem je sto nije imao ko ni za Nurkica odigrati, pa se i on izvlacio vani po loptu.
KB9

#14414 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by KB9 »

selektor koji napravi takav roster i/ili taktiku da nurkic mora prenosit loptu ne zasluzuje da zivi u kosarkaskom svijetu

kratko i jasno
zijancer

#14415 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zijancer »

ako su na mirzi recimo dvojica
na nurkicu jedan
onda neđe uvijek mora bit privremena rupa u odbrani, e to treba odigrat
znam da su topovi inace spori, ali ako se ne moze osloboditi sam jednog covjeka..to je tragedija
a ima i skok

:| zippit
Thorgerson

#14416 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Thorgerson »

KB9 wrote:selektor koji napravi takav roster i/ili taktiku da nurkic mora prenosit loptu ne zasluzuje da zivi u kosarkaskom svijetu

kratko i jasno
Kad se plasira na EP i pobijedi - igraci heroji.

Kad se gubi i ne plasira - selektor kriv.

Ja uopste ne branim Mulu, nit je igrace pripremio, nit ih je birao kako treba. Covjece znas da nemas pleja i sta radis - veliko nista. Sve palo na Gordica. Otkazo ti Pasaslic, otkazo ti Renfroe, Wright isto tako, to se sve znalo mjesecima prije priprema. I sta je uradjeno - nista.

To sve stoji, ali isto tako stoji cinjenica da je Teletovic - kao stub nase igre podbacio. Zasto nije isao u Rusiju? Zasto se onako ponasao u Mejdanu? Zasto je pruzio ocajnu partiju protiv Svedske u Skenderiji? Iz svemira se vidjelo da atmosfera u ekipi ne stima.

Ponasanje Teletovica prema Mulaomerovicu je po mom misljenju neprofesionalno. Kakav god da je trener, moras ga jbmu postivati. On prica o tome da njega Musa ne postuje, a on ismijava Mulu na tajmautu, nece da izadje iz igre, ne trenira, isutava se itd. Pa gdje je tu logika. Al shvatam, tako je kad ti Ligata onaj pise odgovore na pitanja.

Ona presica je bila jedna obicna vadiona. I planski je napravljena prije Muline, da se Mirza izvadi. Nisi morao Mirza, to si trebao na terenu raditi, a ne iza mikrofona.

:run:
Tomahawk11
Globalni moderator

#14417 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Mulaomerovic je trebao prije reagovati, a ne cekati Mirzinu presicu pa da i se i on otvori i onda skloni Teletovica.
Tad je vec bilo kasno.
Trebao je reci odmah pred mec sa Rusijom da ima problem i da Mirza nece u Rusiju. Dakle, odbio da ide. Pa kad vec nije tu, onda u momentu kad ovaj odbija da izadje, sve ok, poluvrijeme, ostajes na klupi. Neces mi glumiti mangupa, ja sam trener ekipe.
Ne, levat sutio dok nije skroz puklo. Kakav si ti sef struke? Nikakav. Na stranu postavka igre i promasaji sa istom.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14418 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Velkoski »

Tomahawk11 wrote:Mulaomerovic je trebao prije reagovati, a ne cekati Mirzinu presicu pa da i se i on otvori i onda skloni Teletovica.
Tad je vec bilo kasno.
Trebao je reci odmah pred mec sa Rusijom da ima problem i da Mirza nece u Rusiju. Dakle, odbio da ide. Pa kad vec nije tu, onda u momentu kad ovaj odbija da izadje, sve ok, poluvrijeme, ostajes na klupi. Neces mi glumiti mangupa, ja sam trener ekipe.
Ne, levat sutio dok nije skroz puklo. Kakav si ti sef struke? Nikakav. Na stranu postavka igre i promasaji sa istom.
Pa klasični problem bh. društva.

Hajmo trpati pod tepih sve dok ne popuca sve :-)

Ako neko slučajno progovori prije vremena, onda je mahaluša, rušitelj presvete atmosfere, izdajnik, plaćenik, voli petobanke i slično :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#14419 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovdje ako crticu primjedbe staviš Teletoviću, odmah te par sveznalica optuži da si "Nurkićevac".

Ja ne razumijem jeste li vi svjesni da :
a) Jusuf Jurkić i Mirza Teletović su u odličnim odnosima, i nema nikakvih podjela među njima
b) Ne mora sve, baš sve, u životu biti crno-bijelo
c) Igra reprezentacija za koju svi navijamo, a ne pojedinci, pa da se po tom osnovu dijelimo i sukobljavamo.
spree

#14420 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Ma samo sljepci brane mirzu radi nekih proslih zasluga, mada vala nije nesto ni napravio s reprezentacijom osim par nerezonskih suteva s parkinga koji su eto usli. Ovo da su mirza i juka u odlicnim odnosima ne bi bas rekao, posebno nakon mirzinog prozivanja nurkicevog menadzera i njegovog igraca koji mora biti u prvoj petorci. Na kraju krajeva sad je sve to nebitno. Zasluzeno nismo otisli na eb, a da se sve ovo ne bi ponovilo treba dovesti nove ljude u savez i nekog cvrstog selektora (ako nas uopste neko zeli preuzeti). Sa igracima popricati i ko zeli da igra bujrum ko ne zeli ne mora i vozdra.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Tomahawk11
Globalni moderator

#14421 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

osim par nerezonskih suteva s parkinga koji su eto usli
Nazalost, ovo je istina.
Istina u smislu kratke pameti bosnje.
neno#4

#14422 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by neno#4 »

spree wrote:Ma samo sljepci brane mirzu radi nekih proslih zasluga, mada vala nije nesto ni napravio s reprezentacijom osim par nerezonskih suteva s parkinga koji su eto usli. Ovo da su mirza i juka u odlicnim odnosima ne bi bas rekao, posebno nakon mirzinog prozivanja nurkicevog menadzera i njegovog igraca koji mora biti u prvoj petorci. Na kraju krajeva sad je sve to nebitno. Zasluzeno nismo otisli na eb, a da se sve ovo ne bi ponovilo treba dovesti nove ljude u savez i nekog cvrstog selektora (ako nas uopste neko zeli preuzeti). Sa igracima popricati i ko zeli da igra bujrum ko ne zeli ne mora i vozdra.

Poslano sa mog koristeći Tapatalk
Nas vise ne zeli preuzeti ni neko ABA ligaskog kvaliteta a kamoli top trener kao Dusko Ivanovic, Aco Petrovic i slicno.
kakavdanakneiskustvu

#14423 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

Laertes wrote:I 'suje boga :D

ja bolan,đe će to,ne ide :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#14424 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

luckylaka wrote:NIJE IZDAJICA Damir Mulaomerović je molio da igra za Bosnu i Hercegovinu
19.09.2016. | Rubrika: KošarkaKomentara: 7
Legenda naše košarke, čovjek koji je učestvovao u stvaranju reprezentacije BiH, što kao igrač što kao član organizacionog boarda, Emir Mutapčić, u današenjem izdanju Dnevnog Avaza progovorio je o posljednjim dešavanjima u taboru našeg nacionalnog tima. Čovjek koji zna sve, napokon je progovorio i o tome zašto je i kako Damir Mulaomerović, u to vrijeme jedan od najboljih mladih igrača Evrope, zaisgrao za Hrvatsku… Njegove riječi prenosimo u cijelosti.

Sva ova reakcija dolazi nakon što su se slabo informisani navijači i sportski laici koji ne žive u Bosni i Hercegovini, odlučili javno Mulaomeroviću dati epitet “izdajice”. Baš kao i ne tako davno epitet “neznalice” Safetu Sušiću jedinom treneru koji je Bosnu i Hercegovinu odveo na jedno veliko takmičenje.

Uoči rata Damir Mulaomerović i Edin Salharević su kao najbolji pojedinci nosili juniorsku selekciju Slobode to titule prvaka Jugoslavije. Četnici su početkom rata u Vlasenici namjerno i planski ubili Salharevića, iako su lokalni gospodari života i smrti dobili apele iz Beograda da se takav talenat mora pustiti, te da će ako treba i pod srpskim imenom zaigrati za Zvezdu ili Partizan.

Nakon smrti Salharevića, njegov najbolji prijatelj Mulaomerović bježi u Split da ne doživi istu sudbinu. Tokom izbjegličkih dana u Splitu, bukvalno gladan, apelirao na tadašnjeg selektora rahmetli Mirzu Delibašića da ga priključi reprezentaciji Bosne i Hercegovine kako bi zaigrao za svoju domovinu, ali ujedno sebi i olakšao transfer u neki klub i obezbijedio egzistenciju. Nažalost dobio je odbijenicu.

Podsjetimo za Hrvatsku su tada igrali Marković, Firić Alihodžić, Bajramović i još neki drugi kasnije bh. reprezenativci. Javna je tajna kako su neki od njih imali želju da igraju za Hrvatsku čak i nakon poziva iz Bosne i Hercegovine. Kasnije su postali legende košarkaške reprezentacije BiH i miljenici navijača.

damir-mulaomerovic

Mutapčić je želio naglasiti da je Mulaomerović, kao svaki trener, podložan kritikama struke, da je sigurno pravio greške, ali i da hajka koja se na Damira vodi i udara na njegov karakter, spominju termini kao što je izdajnik (jer je igrao za Hrvatsku) i slično, mora prestati.

„Vidim da mnogi udaraju po Muli, čak ga kritikuje i Asim Paščanović, mada on prvi nije želio igrati za reprezentaciju BiH. Dobro znam o čemu govorim, jer sam prisutan u reprezentaciji BiH od njenih prvih dana. Bio sam igrač, poslije sam bio uključen i u organizaciju i znam svu priču o Damiru. Znači, 1994. godine pričali smo s ljudima iz KS Hrvatske da nam vrate naše igrače koji su imali njihovo sportsko državljanstvo. Oni su pristali da vrate Dževada Alihodžića, Nenada Markovića, Mensura Bajramovića…, ali je uvjet bio jedan, da Mulu ne diramo. Mula je tada bio veoma mlad, ne mogu reći da je bio žrtva ili da mu se nešto radilo iza leđa, ali da nije bilo tog dogovora, mi nijednog od tih igrača ne bi dobili.

Sve ovo može potvrditi i Mirsad Đonlagić, koji je i tada, kao i sada, uključen u rad Saveza“, kaže Mutapčić i nastavlja:

„Mula je Bosanac od glave do pete. On je produkt BiH, dio je naše košarke i njega se ne trebamo odricati, ovo je i za njega bila velika škola. A ako tražimo krivce za kompletnu situaciju, možda da skrenemo pogled prema onima koji su iz ove situacije najviše profitirali. Mnogo hulja govori o patriotizmu. Mula sigurno nije jedan od njih“, zaključuje Mutapčić.

(Reprezentacija.ba)

nevjerovatna glupost,nevjerovatno neznanje,nevjerovatan bezorazluk kad je spominjanje ovih igraca u kontekstu da su htjeli igrati za hrvatsku,sto novinar ne napisa koji konkretno od njih je htio igrati za hrvatsku
deer_hunter

#14425 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by deer_hunter »

sto su uopste uzimali hrvatsko drzavljanstvo?? sto nisu gurali s bosanskim, ko prave patriote?? IZDAJA!!!!
Post Reply