relativno84 wrote:Thorgerson wrote:Na pocetku se odmah vidjelo da ovo nece na dobro izaci.
Odmah nakon Mirzinog otkazivanja leta u Rusiju, ja sam znao da tu nesto ne stima. Kakva bolan bolest i bakraci, lik hladno odigrao NBA sezonu, letio s jedne strane amerike na drugu.
Glavni krivci za ovaj ponor su po mom misljenju i Mirza i Mula, zajedno sa savezom. Savez koji je imao dovoljno vremena da odabere normalnog selektora, odaberu covjeka kojeg mrzi haman citava drzava - izdajnika. Pa da je i najbolji na svijetu, gdje ces to raditi. A na stranu to sto je Mula jednostavno karina, karina od trenera.
Mirza, koji je ubijedjen sam namjerno odradio najlosije kvalifikacije ikada. Zasto. Ne znam. Ego proradio. I ko biva, eto vam sad. Da vidimo kako cete bez mene. Ono. Bio je tu, ali kao da i nije. Od sest tekmi, dvije nije igrao, a ove ostale pa igrao je, ali bolje mozda da nije ni te. Na terenu je samo bio visak. NIkakva prevaga. Nista. Ni u jednoj tekmi. Visak kila. Dosao ovdje covjek da se odmori. Ima on vaznijeg posla.
Ne znam zasto ovdje bilo ko pominje Nurkica. Momak je odradio ok svoj dio posla. Ako se uporedi sa ostalim igracima.
I gdje je objasnjenje za Emira? Momak je hladno mogao igrati za Finsku. Dakle, mogao je fino iduce godine igrati Eurobasket, a ovako se mora peglati sa nasim hadaljima. Nego, Emire sine, ako ima jos sanse zaganjaj ti fino Fince.
p.s. Okrenuti se igracima iz Evrope. Ovi iz NBA su cista lutrija. I to nije samo kod nas tako, mnoge druge reprezentacije su imale isti problem. To je jednostavno drugi svijet, a pogotovo si donji ako nemas autoritet od trenera. Toliko godina nismo imali NBA igraca, pa smo bili redovni na EP. Zar ne? I ja sam mislio da cemo sa Mirzom i Nurkicem poderati sve, ali to je mozda na papiru tako izgledalo, stvarnost je ocito drugacija.
Koja kolicina gluposti, prve dvije recenice su pokazale dubinu hejtanja prema kapitenu tako da ostatak je vise nego suvisan. Cemu analize koje su zasnovane na licnoj netrpeljivosti prema kapitenu
Klasican primjerak Nurk dick rider

? jel ovo neki ironija, ne kontam.
Mirza je za mene legenda i nas najbolji i najuspjeniji igrac poslije rata. To je cinjenica.
Ali je isto cinjenica da taj momak je pravio i evo idan danas nakon 13 godina pravi incidente u reprezentaciji. To sto se ti ne sjecas mladog Teletovica je tvoj problem. Ja se itekako sjecam i njegovih ranijih otkaza, netrepeljivosti sa Bajramovicem itd. Jednostavno takav je, potreban je jak autoritet nad tim momkom. Takodjer, pod ogromnim je utjecajem svog menadzera.
vs. Rusija - nije igrao
vs. Svedska
12 poena
2 poena - 1 od 9 ili 11.1%
3 poena - 1 od 7 ili 14.3%
Bacanja - 7 od 8 87.5%
Odigrao 35:49 minuta!
vs. Rusija
23 poena, za sta mu je trebao 21 sut
2 poena - 2 od 5 ili 40.0%
3 poena - 5 od 16 ili 31.2%
Bacanja - 4 od 6 ili 66.7%
Odigrao 40:00 minuta!
vs. Svedska - nije igrao
Prica na presici kao imali smo 2 minute u Mejdanu i -8. Kao mogli smo stic. Ma sta si mogao stici jebote zivot, fulao tu noc, jezero nije mogao da pogodi.
Jednostavno liku je bilo mrsko igrati, u ocajnoj je bio formi. Zadnji je dosao na pripreme. Dosao je totalno nespreman, sa viskom kila i nikakvom formom. I nije u tome problem, na pripremama nista nije uradio povodom toga, da to popravi. I ako je vec tako, brate pomakni se onda, tu noc je bilo raspolozenijih igraca. Sta sad se moze sto je npr Musa u super formi i sto sa 17 godina grize parket, jebiga, tako ispalo. Al on nije mogao da se suzdrzi, jeste Musa njemu prisao i jeste mu nesto rekao, ali vidjelo se da je Mirza tu noc nervozan i zato smo izgubili. Zbog njegove nervoze, sujete i boga pitaj cega. A to je sve kulminiralo u 38 min.
Dakle, nas najbolji igrac, kapiten, covjek koji nas je trebao odvesti na EP, uradio je suprotno.