Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Murat Sabanovic

#13451 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Murat Sabanovic »

amidzazeher wrote:
insomnia78 wrote:Joj sta pisu Mirzi po fejsbuku. Strahota
Boze sacuvaj! Mene stid citati, sta je ono!?
Mi smo pogana nacija i to je to!
rece jedan coja: "ako mi sin bude profesionalni fudbaler(a ima potencijala),nikad mu necu dozvoliti da igra za BIH zbog stoke na tribinama".
dječak sa šibicama

#13452 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

Koji primitivizam na FB stranici Mirze Teletovica.
p206

#13453 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by p206 »

amidzazeher wrote:
Kod nas nema sredine, kad se pobjeđuje onda je Džeko, Spahić, Mirza itd. "kralj", kad se gubi onda su u najmanju ruku levati.
Iz krajnosti u krajnost, odlika nezrelog naroda.

PS. bilo kako bilo mi od nezavisnosti nismo imali boljeg košarkaša (Neno je generacija koja je učila košarku u Yugi), to što ga treneri ne znaju iskoristiti i napraviti par akcija za njega i tim oko njega je druga priča. Ni Curry ne bi gađao po 7-8 trojki da mora sam sebi poziciju graditi, nego mu je to napravio Kerr koji je naučio u Bullsima kako pogoditi tricu.
Last edited by p206 on 11/09/2016 00:20, edited 2 times in total.
kowalski1

#13454 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kowalski1 »

amidzazeher wrote:
to je ono o čemu pričam. gomila polupismene svjetine misli da mu je dato da pljuje i vrijeđa kako hoće.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13455 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Freamon Lester wrote:Statistika utakmice...

http://www.fiba.com/eurobasket/2017/qua ... statistics

A malac mnogo mase rukama za nekog ko je dao 5 poena za 29 minuta na parketu... :lol:
Pa kako ce dati kad su samo Mirza i Nurkic imali 37 suteva! Onda ga Damir izvede i kao i Nurkica zaboravi na klupi.....
dezurni_ucenik

#13456 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

A ja ljudi, jebo vas Mirza Teletovic sto od njega pravite Josipa Broza. Nista nije uradio u ovim kvalifikacijama i zasluzio je apsolutno svaku kritiku. Kod nas zasticene vrste Dzeko, Spaha, Pjanic, Mirza, da otvore konc logore - ne smije se nikakva kritika uputiti. Kompleksi nize vrijednosti.

Popustite malo, ne placa vam Mirza racune
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13457 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kowalski1 wrote:
amidzazeher wrote:
to je ono o čemu pričam. gomila polupismene svjetine misli da mu je dato da pljuje i vrijeđa kako hoće.
To na stranici je popularni BH primitivizam gdje dijasporac npr iz Svedske prijeti kako ce mu jebati mamu ako dodje na utakmicu......nista manje bijedno od ove sramote veceras. Ono iz Svedske ce nekome jebati mamu......
elcaliente

#13458 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by elcaliente »

Na kraju ispade Musa mangup koji neda nasebe i koji se suprostavio Rusima ali su ga u istom trenutku prevladale emocije i poceo je da place like pussy.
insomnia78

#13459 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Image
[emoji1] [emoji1]
amar1994

#13460 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

Najbolje je njih Aco Petrovic postrojio, igrali ko sat :)
Last edited by amar1994 on 11/09/2016 00:22, edited 1 time in total.
insomnia78

#13461 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Murat Sabanovic wrote:
relativno84 wrote:Image
Eh i ta dzuma :roll:
iskusenje...
Mirza, kazu klanjo s parkinga
amar1994

#13462 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by amar1994 »

insomnia78 wrote:Image
[emoji1] [emoji1]
[emoji106]
Noooroood znooooo [emoji38] [emoji38]
Freamon Lester

#13463 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Freamon Lester »

hrasno38 wrote:

A malac mnogo mase rukama za nekog ko je dao 5 poena za 29 minuta na parketu... :lol:
Pa kako ce dati kad su samo Mirza i Nurkic imali 37 suteva! Onda ga Damir izvede i kao i Nurkica zaboravi na klupi.....
5 poena je i dalje samo 5 poena... :izet:
dado_27

#13464 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dado_27 »

oboje su krivi, Mirza je realno kapiten i Musa to mora postovati, pa nije ga valdja trebao pustiti da se jos pobije s Rusima. Mali se realno ufurao previse. talentovan je to stoji ali realno...
s druge strane i Mirza bi trebao ozbiljnije da pristupi a ne onako da se svadja.
p206

#13465 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by p206 »

dezurni_ucenik wrote:A ja ljudi, jebo vas Mirza Teletovic sto od njega pravite Josipa Broza. Nista nije uradio u ovim kvalifikacijama i zasluzio je apsolutno svaku kritiku. Kod nas zasticene vrste Dzeko, Spaha, Pjanic, Mirza, da otvore konc logore - ne smije se nikakva kritika uputiti. Kompleksi nize vrijednosti.

Šta je država uradila za ta 4 igrača (Dzeko, Spaha, Pjanic, Mirza) pa da ih mi možemo blatiti kad podbace? Ništa, apsolutno ništa... niti ih je sistematskim ulaganjem i razvojem sporta napravila dobrim igračima niti su ih brđani na tribinama zaslužili da gledaju uživo. Odeš na utakmicu da gledaš sport, naslušaš se psovki da ti može biti za narednih godinu dana.
insomnia78

#13466 Re: RE: Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Freamon Lester wrote:
hrasno38 wrote:

A malac mnogo mase rukama za nekog ko je dao 5 poena za 29 minuta na parketu... [emoji38]
5 poena je i dalje samo 5 poena... :izet:
Ma dobro, mozda mu nisu dodavali
Romanista 101%

#13467 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

p206 wrote:
dezurni_ucenik wrote:A ja ljudi, jebo vas Mirza Teletovic sto od njega pravite Josipa Broza. Nista nije uradio u ovim kvalifikacijama i zasluzio je apsolutno svaku kritiku. Kod nas zasticene vrste Dzeko, Spaha, Pjanic, Mirza, da otvore konc logore - ne smije se nikakva kritika uputiti. Kompleksi nize vrijednosti.

Šta je država uradila za ta 4 igrača (Dzeko, Spaha, Pjanic, Mirza) pa da ih mi možemo blatiti kad podbace? Ništa, apsolutno ništa... niti ih je sistematskim ulaganjem i razvojem sporta napravila dobrim igračima niti su ih brđani na tribinama zaslužili da gledaju uživo. Odeš na utakmicu da gledaš sport, naslušaš se psovki da ti može biti za narednih godinu dana.

a sta je Portugal uradio za C. Ronalda, sta je Jamaica uradila za Usaina Bolta itd. mozemo tako do zore
vicious

#13468 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vicious »

Znači trebali smo očekivati od 17-ogodisnjaka da utrpa 20-30 koševa da bi dobili? Kapiten može raditi sta hoce i izdrkavati se po terenu? Vala mi se večeras zgadio za sva vremena...
insomnia78

#13469 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by insomnia78 »

Da se vako Spahi ponas'o sad bi ga vodom poljevali da ga dohavizaju
tutku

#13470 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by tutku »

Sramota od Teletovica. sramota. Bio mi je najdrazi igrac, ali od veceras se nadam da vise nikad nece obuci dres svetinje. Musa je pogrijesio, nije poslusao kapitena, i moze mu se nekako oprostiti mlad je i nema jos uvijek iskustva u takvim situacijama - ali je li to razlog da ga Mirza poslije pa i u svlacionici napada? Gore od toga mi je nepostovanje selektora (kakavgod da je a ja povracam kad ga vidim, selektor je i mora se postovati pred drugim igracima narocito), a Mirza mu se smije tokom tajmauta, da sam ja Damir ova bi mu tabla zavrsila u vugli: https://www.facebook.com/bhfudbal/video ... 774226819/
Muhamed Đakmić

#13471 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Muhamed Đakmić »

p206 wrote:

Pa država ne treba da uradi ništa za njih, klubovi u kojima su otpočeli karijeru su, iako zvanično udruženja građana, ustvari klubovi sa privatnim kapitalom.

Mi imamo jedan problem sa mentalitetom, a igrači nisu ništa manje krivi od publike. Oni svojim izjavama i stvaraju ovakvu atmosferu i nadrealna očekivanja od publike.

Putem svojih PR-ova i društvenih mreža redovno plasiraju izjave poput "I krv svoju za Bosnu moju", a kad dođe stani-pani, onda im sve to neko nabije na nos.

Nije problem da te boli neka stvar za državu, mene iskreno ti patriotski izljevi ljubavi nerviraju. Međutim, problem je ako to stalno tvrdiš, a na terenu to ničim ne pokazuješ. To naravno ne opravdava marvu koja je radi takve nebuloze kakva je sport spremna potući se i nekom glavu otkinuti. To je polusvijet.

Emir Spahić je imao protiv Grčke (čini mi se) povredu glave i moglo je kobno završiti po njega. Manje od deset minuta do kraja utakmice, doktor ga molio da prihvati izmjenu, on ga poslao u pičku materinu i odigrao utakmicu do kraja. I ispao heroj. A ustvari sličan mentalitet kao i Mirza.
relativno84

#13472 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by relativno84 »

elcaliente wrote:Na kraju ispade Musa mangup koji neda nasebe i koji se suprostavio Rusima ali su ga u istom trenutku prevladale emocije i poceo je da place like pussy.
Klasika :( One suze mu nisu trebale, ok poraz je svima tesko pao, ali bit ce prilike za njega jos.
smijesni_ste

#13473 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by smijesni_ste »

Da nam je normalno stanje u košarci kao što nije, ne bi on ni igrao u A timu sa 17 godina, ali kad nemamo igrača...sve u svemu tuga :(
dezurni_ucenik

#13474 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by dezurni_ucenik »

p206 wrote:

Pa nista onda, slavicemo Mirzin parking sut od prije tri godine, slavicemo odlazak u Brazil takodjer od prije tri godine, proslavljacemo titulu KK Bosne nakon 37 godina - to je nas nivo, zivot u proslosti. Ipak su oni nas zaduzili :oops:
zenit dozic

#13475 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zenit dozic »

insomnia78 wrote:Da se vako Spahi ponas'o sad bi ga vodom poljevali da ga dohavizaju
Ima ti i te :mrgreen:
Post Reply