KK Bosna 2009/2010

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
karanana

#201 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by karanana »

posteno. samo ne znam okle te u bosni. to je pitarski tim. kk zeljo je tvoj.
ali s rukom necu pricat.
Bodkin

#202 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Bodkin »

jedina sansa da Bosna pokusa da postane normalan klub je bila da ispadne iz ove lige i da presuse pare.onda fino 2-3 godine gurat svoje igrace u domacoj ligi i kad naprave 3 igraca nazad u NLB sa 3 pojacanja.ovo je smijurija ziva.iduce sezone opet 40 igraca prolazi kroz bosnu i opet nemaju para da plate svojim juniorima hranu i smjestaj.jedini lijek je da propadnu i da odu lopovi...
red01

#203 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Evo nešto o KK Bosni najnovije:

Parežanin: Boriti se dok postoji šansa

Počelo je 23. januara sa minus 28 u Širokom Brijegu (62:90), bolje rečeno nastavilo se tamo gdje je ekipa stala pod vodstvom njegovih prethodnika na klupi Vlade Vukoičića i Gorana Šehovca.

Trening mjerilo

Katastrofalan poraz u debiju na klupi Bosne ASA BH-Telecoma ipak nije pokolebao Dejana Parežanina koji je u naredna dva mjeseca uspio s prilično uzdrmanom ekipom napraviti podvig, a to je sačuvati opstanak u NLB ligi, odnosno stvoriti pretpostavke da "Studenti" u završnici za prvaka BiH ponovo izbore izlazak na regionalnu scenu.

- Bosnino 13. mjesto u NLB ligi mnogi će smatrati neuspjehom. Međutim, ako se zna u kakvoj smo situaciji bili, to što nismo posljednji za nas je veliki rezultat. Pored toga, osvojili smo i Kup BiH - ističe Parežanin, koji je od igrača tražio samo dvije stvari.

- Prva je da se moramo boriti sve dok postoje šanse i, druga, da na treningu dokažu da zaslužuju minutažu - objašnjava Parežanin.

Jasne ambicije

Reakcija koju je dobio pokazala mu je da na okupu ima ekipu koja može parirati svakome. To je ono što mu daje razlog za optimizam pred subotnji start Lige za prvaka BiH u kojoj bi, prema prognozama, Bosnini glavni rivali trebali biti Široki i Igokea.

- Potezi koje su vukli jasno pokazuju ambicije ova dva kluba. Međutim, mislim da smo i mi pokazali da nema protivnika kojem ne možemo ravnopravno odgovoriti - ističe Bosnin trener, koji, za razliku od rivala, ne planira dovoditi nove igrače.

- Jedino ćemo probati vratiti centra Emira Zimića bez obzira na razloge zbog kojih je on prije nekoliko mjeseci napustio ekipu. Zimić je ipak dijete ovog kluba - kaže Parežanin.

Prvi dio bez Hajrića?

Bosna će u prvim kolima Lige za prvaka biti oslabljena neigranjem krilnog centra Seida Hajrića, koji zbog povrede pauzira više od dvije sedmice.

- Hajrić bi za desetak dana mogao početi trenirati, ali sumnjam da će odmah biti spreman za veće napore. Naša je procjena da bi se Hajrić mogao vratiti u drugom dijelu Lige - kaže Parežanin.

Jedino , bar po mom skromnom mišljenju koje se na kraju pokaže tačno :lol: :roll: , nas povratak Zime na poz 5 i to startnog centra, može dovesti do pozicija 1 i 2. Bez njega samo je moguće treće mjesto i doviđenja NLB slijedeće sezone. Sa Zimom na petici i uigravanjem sa Rakoćevićem na poz 4, a Miloševića vratiti na njegovu poz 3 uz zamjene, Bajić,Hajrić i Đurasović možemo se nadati uspjehu.
Igokea na poz 5 ima Đikanovića i Massiea, Na krilu Blancharda, zajedno sa Šekularcem, Butlerom, Bockom, Đurkovićem, Zujovićem ,Komatinom i drugim su sigurno dostojan protivnik, po meni ne zaostaju NIMALO ZA LIŠTICOM.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#204 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Admir_1984 »

red01 wrote:Evo nešto o KK Bosni najnovije:

Parežanin: Boriti se dok postoji šansa

Počelo je 23. januara sa minus 28 u Širokom Brijegu (62:90), bolje rečeno nastavilo se tamo gdje je ekipa stala pod vodstvom njegovih prethodnika na klupi Vlade Vukoičića i Gorana Šehovca.

Trening mjerilo

Katastrofalan poraz u debiju na klupi Bosne ASA BH-Telecoma ipak nije pokolebao Dejana Parežanina koji je u naredna dva mjeseca uspio s prilično uzdrmanom ekipom napraviti podvig, a to je sačuvati opstanak u NLB ligi, odnosno stvoriti pretpostavke da "Studenti" u završnici za prvaka BiH ponovo izbore izlazak na regionalnu scenu.

- Bosnino 13. mjesto u NLB ligi mnogi će smatrati neuspjehom. Međutim, ako se zna u kakvoj smo situaciji bili, to što nismo posljednji za nas je veliki rezultat. Pored toga, osvojili smo i Kup BiH - ističe Parežanin, koji je od igrača tražio samo dvije stvari.

- Prva je da se moramo boriti sve dok postoje šanse i, druga, da na treningu dokažu da zaslužuju minutažu - objašnjava Parežanin.

Jasne ambicije

Reakcija koju je dobio pokazala mu je da na okupu ima ekipu koja može parirati svakome. To je ono što mu daje razlog za optimizam pred subotnji start Lige za prvaka BiH u kojoj bi, prema prognozama, Bosnini glavni rivali trebali biti Široki i Igokea.

- Potezi koje su vukli jasno pokazuju ambicije ova dva kluba. Međutim, mislim da smo i mi pokazali da nema protivnika kojem ne možemo ravnopravno odgovoriti - ističe Bosnin trener, koji, za razliku od rivala, ne planira dovoditi nove igrače.

- Jedino ćemo probati vratiti centra Emira Zimića bez obzira na razloge zbog kojih je on prije nekoliko mjeseci napustio ekipu. Zimić je ipak dijete ovog kluba - kaže Parežanin.

Prvi dio bez Hajrića?

Bosna će u prvim kolima Lige za prvaka biti oslabljena neigranjem krilnog centra Seida Hajrića, koji zbog povrede pauzira više od dvije sedmice.

- Hajrić bi za desetak dana mogao početi trenirati, ali sumnjam da će odmah biti spreman za veće napore. Naša je procjena da bi se Hajrić mogao vratiti u drugom dijelu Lige - kaže Parežanin.

Jedino , bar po mom skromnom mišljenju koje se na kraju pokaže tačno :lol: :roll: , nas povratak Zime na poz 5 i to startnog centra, može dovesti do pozicija 1 i 2. Bez njega samo je moguće treće mjesto i doviđenja NLB slijedeće sezone. Sa Zimom na petici i uigravanjem sa Rakoćevićem na poz 4, a Miloševića vratiti na njegovu poz 3 uz zamjene, Bajić,Hajrić i Đurasović možemo se nadati uspjehu.
Igokea na poz 5 ima Đikanovića i Massiea, Na krilu Blancharda, zajedno sa Šekularcem, Butlerom, Bockom, Đurkovićem, Zujovićem ,Komatinom i drugim su sigurno dostojan protivnik, po meni ne zaostaju NIMALO ZA LIŠTICOM.
Jel ovo neka zezancija :-) :-)
emirchata

#205 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by emirchata »

karanana wrote:posteno. samo ne znam okle te u bosni. to je pitarski tim. kk zeljo je tvoj.
ali s rukom necu pricat.

"okle" me u bosni?nisam ja brate u bosni..njihov igrac nisam,iako bih volio da jesam..navijam za KK BOSNA od malih nogu..koliko znam to nije KK SARAJAEVO, niti KK HORDE ZLA..KK ZELJU nisam nikada ni gledao,niti imam namjeru,tako da..idi ti gledaj ipak Velez,jer ocigledno slabo sta znas o KK BOSNA , FK ZELJEZNICAR i tako..

rukama trenutno pricamo,jer ne razgovaramo uzivo niti putem skype-a :lol:
red01

#206 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Admir_1984 wrote:

................

---------------------------------------
Završeno je sa zezancijom. :( :(
Bez klasične petice i prije početka Lige 6 POTPISALI SMO treće mjesto.... , što znači ADIO NLB slijedeće sezone.
Što reći o Upravi koja nije sposobna dovesti klasičnu peticu , i nadaju se da će "PREVARITI" Zimića da im igra i pokuša spasiti sezonu. I nek' ih je otkačio, neka im sad Rahimić i Damjanović vade sezonu, a iživljavali se nad Zimom i Suljagićem djesom iz našeg grada....
Da nemamo daljne rezerve da se nešto promjenilo u ovoj godini U RADI SA NAŠIM MLADIM IGRAČIMAi sa Dejom pogledajmo učinak naših mladih Čamdžića i Klinca, Buze i Demića , kako su igrali ove sezone u NLB i koliko.... , i to komparirajmo sa Lišticom i Ramljakom, Planinićem i Naletilićem..., sve će se samo ukazati... Neeka se forsira onaj Bajić i ostala bratija.. GARANT ĆE NAS IZVUĆI PROTIV iGOSA I LIŠTICE...
red01

#207 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Teška pobjeda protiv HKK Čapljine 79/75.
Kod Čapljinaca najbolji Jozo miš Brkić sa 21p i Baković 15p Zdravković sa 14p.
Najbolji u Kk Bosni,bar prema izvještaju, Šeha sa 16p i Rakočević sa 16p i Božo sa 13p.
Jovanović dao 5 p, Sarajlija 6 p , a moj Paša mašalah 7 poena, znači najbolji od plejeva :lol: :lol: :-) .
Sad će neko reći DALEKO smo dospjeli kad je Paša najbolji pley, a ja mislim da je kvaka u Upravi koja dovodi pojačanja kao onaj pajaco Jovanović ili igrača sa povredom kakav je Sarajlija, al' makar je on mlad('91god) pa će možda i doći na svoje..... , a ovog prvog prvom prilikom VRNUTI nazad u Bečej dok željezničari ne uvedu BLOKADU kao i ovi iz čapljine prije 10-tak dana.... :lol: :-) :-) :lol: :P

Igokea je pokazala da će biti prvi favorit za titulu, doveli su sjajne Amere(Blanchard , Butler i Massie), a i ovi "domaći" iz Srbije nisu loši(Janjušević, Đerasimović, Đikanović,Đurković, Bocka), tako da domaćim igračima nema na teren(Đurica) nego samo kao i kod nas Radonjić da dodaju peškire... :lol: :-D :-)
Ave, Nijaz!

#208 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Ave, Nijaz! »

Ovo se ne moze gledati, gubiti ovako od ovih seljaka, sramota.
red01

#209 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

red01 wrote:
Admir_1984 wrote:

................

---------------------------------------
Završeno je sa zezancijom. :( :(
Bez klasične petice i prije početka Lige 6 POTPISALI SMO treće mjesto.... , što znači ADIO NLB slijedeće sezone.
Što reći o Upravi koja nije sposobna dovesti klasičnu peticu , i nadaju se da će "PREVARITI" Zimića da im igra i pokuša spasiti sezonu. I nek' ih je otkačio, neka im sad Rahimić i Damjanović vade sezonu, a iživljavali se nad Zimom i Suljagićem djesom iz našeg grada....
Da nemamo daljne rezerve da se nešto promjenilo u ovoj godini U RADI SA NAŠIM MLADIM IGRAČIMAi sa Dejom pogledajmo učinak naših mladih Čamdžića i Klinca, Buze i Demića , kako su igrali ove sezone u NLB i koliko.... , i to komparirajmo sa Lišticom i Ramljakom, Planinićem i Naletilićem..., sve će se samo ukazati... Neeka se forsira onaj Bajić i ostala bratija.. GARANT ĆE NAS IZVUĆI PROTIV iGOSA I LIŠTICE...
Poluvrijeme 50/32 za Lišticu -kabelaše... :lol: :lol: :-) :-)
Valjda se je sada i zadnjim nevjernim Tomama konačno ukazalo koliko vrijede Bajići , Jovanovići, Radonjići,Miloševići predvođeni Dejom , izvršiše OKUPACIJU Sarajeva U 5 slika :lol: :lol: (kod Lordana je duže trajalo.... :-D :-) :roll: ).

Nek i dalje naši mladi Buze, Klinci, Čamdžići sjede na klupu dok se igraju (NEUSPJEŠNO) DELIJE I GROBAR :evil: :evil: :lol: :lol: :-) :-) , NIJESAM MISLIO na Grobare sarajevske KK MB ta ČAST ipak PRIPADA MR TENDERU..... 8)
LSD

#210 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by LSD »

Bruka i sramota :x :x :x komplet upravu smjeniti jer oni su direktni krivci za dugogodišnju eroziju KK Bosna.
Igraci i treneri su samo nus-pojave katastrofalne politike kluba.
Lekler

#211 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Lekler »

Dokle ce debili brukat grad?Jel dosta vise budzetske love otislo tamo,a FKS i Željo moraju cekat milostinju od ministarstva...
Topla voda

#212 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Topla voda »

cestitam upravi,respekt...uspjeli ste sve da unistite.
uspjeli ste to,da se na bosni izivljava tim koji je sa ledine i iz nicega napravljen u godinama kad ste vi zaposjeli fotelje u klubu.
svaka cast,vi ste prirodni talenti za pravljenje kluba metom podsmijeha u bivsoj drzavi
Max Bunker

#213 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Max Bunker »

Koliko zavrsi ?
Ja sam gledao do trenutka kada je bilo 99:76 za Siroki a dalje nisam mogao, nesta mi lose bilo, sta ja znam :D :x
therrarrius

#214 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by therrarrius »

Max Bunker wrote:Koliko zavrsi ?
Ja sam gledao do trenutka kada je bilo 99:76 za Siroki a dalje nisam mogao, nesta mi lose bilo, sta ja znam :D :x
104-77 :oops: :oops:

Tegoba.
red01

#215 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Maloprije je bio intervju sa Mr tenderom ops Imamovićem na temu repke i KK Bosne...
Na temu KK Bosne, POŠTENO je priznao da smo na trećem mjestu po šansama za titulu....
Prvak BiH ima DIREKTNO pravo učešća u NLB Ligi, a drugi predstavnik BiH se bira od strane rukovodstva NLB Lige, bar po riječima Mr Tendera...
Jedina šansa, po njemu dalo se zaključiti između redova, je POZIVNICA za drugog predstavnika BiH, računa čovjek da će to biti ipak ekipa iz kapitola BiH , znači KK Bosna, jer mjesto prvaka je ipak rezervirano za Igokeu ili Lišticu....
Spomenuo je da se već pravi ekipa za slijedeću sezonu, u kojoj se priželjkuju Bavčić i Ikonić,također i Zimića,sa kojima se vode i pregovori i kontakti u tom smislu, i uz Pašu kojeg je pohvalio, Šehu, Božu, Sarajliju, te mlade Klinca, Čamca, Buzu... , DOVESTI DVA-TRI jaka stranca (Amera)... koji bi KK Bosnu doveli slijedeće sezone među prvih 6. timova NLB Lige, naravno pod uvjetom da dobijemo POZIVNICU od NLB...

Znači za Pajaca iz Bečeja Jovanovića, Deliju Miloševića,Pritku Bajića, Đetića Rakočevića,manekena Radonjića se sprema čistka ops METLA :lol: :lol: :-) :-) , a izgleda da se tu našao i Feliks , koji bi ruku na srce jedini od ovih stranaca trebao JEDINI ostati i to i prije od , eventualnog dovođenja Ikonića....
Topla voda

#216 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Topla voda »

nema od tog tima nista..patnja se nastavlja

3-4 igraca ostaviti,4-5 iz juniora i iz lige..i 3 stranca dobra...i polako..

sve ostalo je samo gubljenje vremena.

i dobar trener prije svega,sa extremno dugorocnom vizijom, uz siguran i dobar budjet.

bez svega ovoga,smaranje iz sezone u sezonu
Aphex_

#217 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Aphex_ »

Sad im ostaje samo nada da mogu ligu uzeti. :-)
Zmijuga loma

#218 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Zmijuga loma »

Veceras u 8 na RTRS Igokea - Bosna. Mada je bolje ne gledati ovaj levatluk.
Ave, Nijaz!

#219 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Ave, Nijaz! »

U sta je gledao onaj sto dovede onog Bajica?

Ja ono u zivotu svom nisam vidio, nizasta je on.

--------------------------

Nije mi jasno kako Borac i Sloboda ne mogu sastavit ekipu, a ove selendre mogu. :roll:
Zmijuga loma

#220 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Zmijuga loma »

Ave, Nijaz! wrote:U sta je gledao onaj sto dovede onog Bajica?

Ja ono u zivotu svom nisam vidio, nizasta je on.

--------------------------

Nije mi jasno kako Borac i Sloboda ne mogu sastavit ekipu, a ove selendre mogu. :roll:
Sta ces, iza ovih stoji 'creme de la creme' RS-a. :D

Al publika u Aleksandrovcu je nesto zaista posebno. :lol:
Ave, Nijaz!

#221 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Ave, Nijaz! »

Zmijuga loma wrote:
Sta ces, iza ovih stoji 'creme de la creme' RS-a. :D

Al publika u Aleksandrovcu je nesto zaista posebno. :lol:
Ma i onaj Dodik ne moze sastavit ekipu.
Losi su ovi, samo sto smo mi malo losiji, sta ces.

Sto se tice navijaca, onakve uzvike sam samo jos cuo u zoloskom vrtu, nekako mi smijesno i simpaticno, valjda uspomene na djetinstvo.
Edin H.

#222 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Edin H. »

Sto ti je ruzan avatar :D

Ma nismo ni lose odigrali, ali nema kuveta kada se lomi utakmica :(
red01

#223 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Poslije SRAMNOG poraza od Zrinjskog 81/71 ZRELI za otkaz su svi koji nisu iz Rajvosa:
HKK Zrinjski HT Mostar - KK Bosna ASA BHT 81:71
(19:18, 13:18, 22:23, 27:12)

ZRINJSKI: Luka Klarica 12, Tomislav Tomović 19, Mladen Gligora 15, Lovro Gligora 3, Hrvoje Oroz, Ivica petrić, Tomislav Ramljak 21, Krunoslav Rimac, Denis Vrsaljko, Mate peraica 11, Almir Hasandić, Lazar Simonović.
BOSNA ASA BHT: Suad Šehović 9, Mirza Sarajlija 15, Božo Đurasović, Eldin Čamdzić, Aldin Klinac, Goran Bajić 13, Gorjan Radonjić, Muhamed Pašalić 8, Milan Milošević, Feliks Kojadinović 4, Žarko Rakocević 17, Zlatko Jovanović 5.

Ekipa kojoj čuveni Tomo TRICA :lol: :lol: :-) ZAVALI 19 poena je samo za REMONT.

Ovo sam nagovještavao na početku sezone, kada su se amnogi sa ovog i drugih foruma hvalili sa JOVANOVIĆEM, BAJIĆEM i inim FUŠ IGRAČIMA IZ BEO(CRNO)BASKETA GAZDA MIŠKE...., IMA "MEČKA" DA IGRA...... :lol: :lol: :-) :-) :-D :roll:

Iz ovog sastava ostaviti samo ove što su '90 godište i mlađe, ostalo ODMAH potjerati....
Max Bunker

#224 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by Max Bunker »

Sada na TVSA rekose da postoje indicije da u igraci prodali utakmicu :D :-) :| :sad:
red01

#225 Re: KK Bosna 2009/2010

Post by red01 »

Max Bunker wrote:Sada na TVSA rekose da postoje indicije da u igraci prodali utakmicu :D :-) :| :sad:
Nažalost, to su samo indicije, i to neoosnovane.....

Ne mogu oni nešto PRODATI kada nisu kvalitet koji GARANTIRA SIGURNU POBJEDU....

Protiv čapljine smo izvukli meč u čapljini, bilo je samo par koševa razlike tokom cijele 4/4...., a znajući naš potencijal u skoku :-) :-) :-) blizu je bio poraz....

Jedva smo dobili Slobodu kući, a Protiv čapljine u Zetri je bilo žalosno gledati tu ANTIPROPGANDU košarke, došlo nas trideset gledalaca gledati one UHLJUPE predvođene Dejom T.... , bolje se je igralo '70-tih godina sa Milavićem, Čečurom, Davorinom Popovićem, Đogićem, Rođenim i drugim kad smo se borili za ulazak u Ligu ExYu.

Oni ultrasi -"talenti" Gligore, Tomović, Klarice predvođene "ljepotanom " Centrom :lol: :lol: :lol: Matom Perajicom nas dobiše, nema se što drugo reći nego DNO DNA....

Ne ode li ta sva ružno je reči, ali nažalost i jedino ispravno BAGRA predvođena Mr Tenderom i A. Bukvom i trenerom Dejom sa svom SVITOM IZ Istočnog komšiluku koja se je ukorijenila u klubu i timu , neće biti ni gledalaca a bogami ni sponzora, blizu je RED OKTOBAR i odlazak izdajnika sa vlasti predvođenih Tihićem i inim izdajnicima i nesposobnjakovićima....
Locked