K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
giovanni008

#4601 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Ova tekma je rezultatski bila totalno nebitna jer ionako se nemozemo plasirati dalje, cak nije ni problem izgubiti velikom razlikom ako je protivnik puno bolji.

Ono sto je sramota je da igraci se nisu opste trudili, a uloga trenera je da utice na njih. Pasalic ocito nema izgradjen trenerski respekt ni muda da se izdere u lice Aticu i Halilovicu.

S druge strane mi smo igrali protiv Legije stranaca, ni jedan srbin u Partizanu koji ima vaznu ulogu. Vucic napumpao budzet drzavnim parama Zvezdu i Partizan, a tu njima ispasta nacionalna reprezentacija, gdje ih Turci i Finci deru samo tako. U Zvezdi je samo Kalinic od domacih koji ima vaznu ulogu, sve ostalo ex. NBA igraci. I pored toga taj isti Partizan je na dnu tabele i gubili su istom ovom razlikom sto su nas pobjedili od drugih Euroliga timova.

Hocu da kazem, da ako je nekada u buducnosti cilj KK Bosne igrati Euroligu, mora se dobra para baciti na to, da bi iole parirali Euroligaskim timovima.

Eh sad u cetvrtak je super vazna tekma u Fiba kupu u Madjarskoj. Na tu tekmu treba baciti sve karte, nadam se da ce se Shepperd i West vratiti na parket do tada, a takodje Delalic i Lopez malo vise uigrati nakon sto su se vratili poslije povreda.

Gledam ovaj Szombathely grad, nije daleko od Beca i Graca, moglo bi nesto raje doci iz tih gradova na tekmu.

https://en.wikipedia.org/wiki/Falco_KC_Szombathely
Last edited by giovanni008 on 09/03/2026 13:02, edited 2 times in total.
giovanni008

#4602 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

...
Altsa

#4603 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

giovanni008 wrote: 09/03/2026 12:55 Ova tekma je rezultatski bila totalno nebitna jer ionako se nemozemo plasirati dalje, cak nije ni problem izgubiti velikom razlikom ako je protivnik puno bolji.

Ono sto je sramota je da igraci se nisu opste trudili, a uloga trenera je da utice na njih. Pasalic ocito nema izgradjen trenerski respekt ni muda da se izdere u lice Aticu i Halilovicu.

S druge strane mi smo igrali protiv Legije stranaca, ni jedan srbin u Partizanu koji ima vaznu ulogu. Vucic napumpao budzet drzavnim parama Zvezdu i Partizan, a tu njima ispasta nacionalna reprezentacija, gdje ih Turci i Finci deru samo tako. U Zvezdi je samo Kalinic od domacih koji ima vaznu ulogu, sve ostalo ex. NBA igraci. I pored toga taj isti Partizan je na dnu tabele i gubili su istom ovom razlikom sto su nas pobjedili od drugih Euroliga timova.

Hocu da kazem, da ako je nekada u buducnosti cilj KK Bosne igrati Euroligu, mora se dobra para baciti na to, da bi iole parirali Euroligaskim timovima.

Eh sad u cetvrtak je super vazna tekma u Fiba kupu u Madjarskoj. Na tu tekmu treba baciti sve karte, nadam se da ce se Shepperd i West vratiti na parket do tada, a takodje Delalic i Lopez malo vise uigrati nakon sto su se vratili poslije povreda.

Gledam ovaj Szombathely grad, nije daleko od Beca i Graca, moglo bi nesto raje doci iz tih gradova na tekmu.

Sve si lijepo napisao osim ove prve recenice. Svaka je utakmica bitna. Da li bi govorio da nije bitna da smo izgubili 5 razlike?
giovanni008

#4604 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Mislio sam samo rezultatski da nije bitna, ali naravno emocionalno i u svakom drugom pogledu je bitna.

Altsa wrote: 09/03/2026 13:07
giovanni008 wrote: 09/03/2026 12:55 Ova tekma je rezultatski bila totalno nebitna jer ionako se nemozemo plasirati dalje, cak nije ni problem izgubiti velikom razlikom ako je protivnik puno bolji.

Sve si lijepo napisao osim ove prve recenice. Svaka je utakmica bitna. Da li bi govorio da nije bitna da smo izgubili 5 razlike?
WarrenGrozni

#4605 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by WarrenGrozni »

hrasno38 wrote: 09/03/2026 11:14
WarrenGrozni wrote: 09/03/2026 09:58 Treba ipak reći da je razlika između ove utakmice protiv Partizana i one protiv Zvezde u tome što je ova došla posle pauze (Partizan nije igrao ni Euroligu prošle nedelje), pa su došli fino odmorni i našpanovani, iako bez najboljeg strijelca. I to je to, tu se vidi baš velika razlika u kvalitetu igrača i tima. Strpali 16 trojki i imali 18 skokova više. S druge strane Bosna u potpunom kontraritmu, slobodna bacanja 9/19 :-| ...Nema tu šta da se priča mnogo.
Ne treba previše mračiti, takav momentum se desio. Sezona je duga, mnogo utakmica se igra i nema značajnjeg tima u Evropi koji nije imao bar 5-6 očajnih utakmica u toku sezone. Taj Partizan je samo prije dva mjeseca isto ovako zijanio u Beogradu od Olimpijakosa. 66:104

Ide se dalje, slijedi evropski okršaj u Mađarskoj
Nije problem poraza ni da je 100 razlike ako je ekipa sa druge strane beton nego upravo ono sto je rekao Pasalic na pressu "nije problem gubiti ako se igraci bacaju na glavu". Ono sinoc je bila totalna nezainteresovanost igraca kao da su namjerno opstruirali igru.
Nije nigdje se niko iz Bosne sjetio da objavi da je u ligi A1 iz koje se ulazi u Premijer ligu Igman Burch pocijepao studente sa +51 a to je fakticki Bosna 2! Neke stvari nisu postavljene kako treba uz svo postovanje prema do sada uradjenom.
Ko god je makar rekreativno igrao basket, zna da postoje partije kad te protivnik prosto ubija u pojam da ti se ne igra više i jedva čekaš kući da ideš. Samo otaljavanje i opstruiranje.
Evo sad kad pogledaš NBA rezultate unazad 7 dana, naći ćeš sigurno masu nekih rezultata koje veze s mozgom nemaju u odnsou na realno stanje stvari, već je očito da je jedna od ekipa flipnula taj dan, na skroz loš ili skroz dobar način. Tako je kad se igra mnogo utakmica, ritam je zajeban, nemoguće je svaku tekmu igrati u istom...Pogotovo sad Euroliga, gdje su dupla kolo preko nedelje skoro redovna.
Plus mnogo je Amera u svim ekipama, koji donose drugačiji odnos prema poslu, košarci,utakmicama, treninzima...

To je nekad davno , kad mi pamtimo bolja košarkaška vremena bilo sve drugačije.

No, vremenima se treba prilagođavati ako se želi opstati.
Rezultati drugog tima su kriminalni, ali oni su po prirodi stvari u drugom planu. Ne znam šta se očekuje od drugog tima Bosne.
Leopard_SA

#4606 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Ma bez 15 miliona eura se ne moze ni razmisljati o Euroligi. A te pare jos uvijek su nemoguce za nas. Za to treba investitor koji bi klub pogurao naprijed. Ono na sta se sada trebamo fokusirato je da napravimo temelj za buducnost. Dakle, ulaganje u omladinski pogon da Bosna opet pocne praviti buduce reprezentativce i rijesiti pitanje finansija u buducim sezonama. To bi automatski privuklo i jake sponzore u buducnosti
Dugarry

#4607 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Leopard_SA wrote: 09/03/2026 21:38

Ma bez 15 miliona eura se ne moze ni razmisljati o Euroligi. A te pare jos uvijek su nemoguce za nas. Za to treba investitor koji bi klub pogurao naprijed. Ono na sta se sada trebamo fokusirato je da napravimo temelj za buducnost. Dakle, ulaganje u omladinski pogon da Bosna opet pocne praviti buduce reprezentativce i rijesiti pitanje finansija u buducim sezonama. To bi automatski privuklo i jake sponzore u buducnosti
Bas tako, to reba da bude cilj. Stvaranje novih igraca za reprezeentaciju.
Sto se Eurolihe tice. Jos smo daleko, ali treba uzimati korak po korak, pa mozda jedan dan i stignemo tu.
Dugarry

#4608 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Dugarry »

Neka prica ko sta hoce, ovo je meni za svaku pohvalu.
Hvala Bogu pa imamo nasih ljudi koji su spososbni i koji ne zaboravljaju ko su i odakle su!

Košarkaši Dubaija će ponovo zaigrati u Sarajevu gdje će privremeno biti domaćini u Euroligi i ABA ligi, a o novonastaloj situaciji za portal Klix.ba je govorio generalni menadžer ekipe iz Emirata Dejan Kamenjašević.

"Nakon eskalacije sukoba na Bliskom istoku jasno je bilo da moramo igrati domaće utakmice van Dubaija. Odmah smo dobili ponude iz čak 16 gradova koji su željeli da igramo kod njih. Možda bi našim Amerikancima bilo bolje da igraju negdje drugo, gdje je bolja infrastruktura, ili gdje je skuplje, jeftinije..., a isključivo je moja odluka bila da utakmice igramo u Sarajevu", rekao je Kamenjašević, čija je ekipa u novembru u Sarajevu dočekala Hapoel, ali pred praznim tribinama.
"Odlučili smo se za Sarajevo iz istih razloga kao i prvi put kad smo došli ovdje i bili domaćini protiv Hapoela. Mi smo tada imali najbolju namjeru da se u Sarajevu igra euroligaška utakmica i da na taj način ispoštujemo našu saradnju s KK Bosnom jer mi smo klubovi 'pobratimi'. Situaciju koja se tada desila u potpunosti smo razumjeli i odluka policije je bila sasvim ispravna da se igra bez prisustva publike i ovim putem bih se zahvalio i Gradu Sarajevo, Kantonu Sarajevo, KK Bosni i policiji na odličnoj organizaciji", poručuje Kamenjašević.

Kamenjašević: Imali smo ponude iz 16 drugih gradova, ali sam odlučio da dođemo u Sarajevo (Foto: V. D./Klix.ba)
Kamenjašević: Imali smo ponude iz 16 drugih gradova, ali sam odlučio da dođemo u Sarajevo (Foto: V. D./Klix.ba)
Kako kaže Kamenjašević, utakmica s Hapoelom je iza nas, a sada se treba fokusirati na nešto što je mnogo jače i važnije, a to su utakmice protiv Baskonije i Crvene zvezde.

"Mi smo totalno apolitični i zanima nas isključivo sport i želimo da publika u Sarajevu uživa u Euroligi. Imamo argumente da kažemo da ćemo se u Sarajevu osjećati kao kod kuće i uvijek navijači Bosne, ali i Željezničara i Sarajeva dođu i prepoznaju to i da nas podrže", kaže Kamenjašević i dodaje:

"Baskoniju ne treba posebno predstavljati, ova utakmica im ne znači mnogo, a nama znači sve jer nam je ovo još jedno 'finale' kada je u pitanju borba za Top 10 i zbog toga bismo željeli da Zetra bude puna, te da publika pogleda prvu euroligašku utakmicu nakon više od 20 godina kada je Budućnost igrala kao domaćin u Sarajevu u vrlo sličnim okolnostima kao mi", istakao je.

Kamenjašević: Željeli bismo da Zetra bude puna (Foto: V. D./Klix.ba)
Kamenjašević: Željeli bismo da Zetra bude puna (Foto: V. D./Klix.ba)
Što se tiče ambicija Dubaija u ovoj sezoni, one su nepromijenjene.

"Ovo je naša prva sezona u Euroligi u kojoj smo imali mnogo problema, mi smo ekipa s najviše povreda. Za sve je potrebno vrijeme da se posloži, te je naš cilj biti u Top 10 u Euroligi i igrati finale ABA lige. Ukoliko uđemo u Top 10 u Euroligi, svašta se može desiti jer mi imamo ekipu s mnogo talenta, ali i mnogo uspona i padova, što je normalno", kaže Dejan.

Što se tiče same utakmice protiv Baskonije, Kamenjašević je otkrio jednu zanimljivost.

Duel u četvrtak
Dubai spremio poklone za sve navijače koji dođu u Zetru na utakmicu protiv Baskonije
"Euroliga je tražila da igramo u 18 sati, ali mi smo bili protiv toga i tražili smo da igramo u 20 sati radi iftara. Mi namjeravamo sve napraviti kao u Dubaiju, tamo igramo iza iftara, pa smo to tražili da bude i u Sarajevu. Što se tiče samog ugođaja za posjetioce Zetre, imat ćemo isti 'game day experience' kao u Dubaiju, odnosno sve te popratne stvari koje budu tehnički izvodljive kako bismo sarajevskoj publici pokušali približiti kako to izgleda u Coca-Cola Areni. Osim šalova, bit će još nekih poklona i nagrada za publiku. Bit će to spektakl na terenu i van njega", kaže Kamenjašević i dodaje:

"Cijene ulaznica su iste kao za utakmice Bosne, dok svi oni sa sezonskim ulaznicama Bosne ulaze besplatno. Poslat ćemo pozive i za djecu iz više od 20 škola košarke kako bi mogli uživati u vrhunskoj utakmici. Važno je napomenuti i da ćemo sav prihod od utakmica s Baskonijom i Zvezdom ići u humanitarne svrhe za Pomozi.ba", ističe generalni menadžer Dubaija koji prati i KK Bosnu u ABA ligi o kojoj ima samo riječi hvale.

"Izgubili smo, nažalost, od Partizana 40 razlike, ali Bosna staje opet na noge, ima izvanredan tim, organizaciju, ljude, predsjednika i sve će ići na bolje. Sarajevo je uvijek bilo sportski, košarkaški grad i nemam sumnje u ovo šta rade Barbarić i njegov tim", poručio je Kamenjašević.

Kao generalni menadžer Dubaija, Kamenjašević se našao na udaru dijela navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine kada u prvom prozoru kvalifikacija u duelima protiv Srbije i Turske u redovima naše selekcije nije bilo Kenana Kamenjaša.

Kamenjašević: Sada imamo odličan odnos s KS BiH (Foto: V. D./Klix.ba)
Kamenjašević: Sada imamo odličan odnos s KS BiH (Foto: V. D./Klix.ba)
"Ja sam sa savezom imao odličnu komunikaciju do momenta kada se generalni sekretar KS BiH Dževad Alihodžić poslije našeg razgovora obratio medijima i prozvao nas bez ikakvog razloga. Mi smo imali džentlmenski dogovor i ja sam mu detaljno objasnio zašto nismo pustili Kamenjaša da igra za reprezentaciju i on mi je rekao da će to prenijeti medijima. On to nije rekao kako je bilo, već je rekao totalno drugu stvar. Ispalo je da je KS BiH u lošim odnosima s Dubaijem, a realnost je da smo mi klub broj 1 u koji se naš savez može pouzdati jer mi osim ovih u seniorskom pogonu imamo još četiri mlada igrača koji mogu postati reprezentativci.

S naše strane, mi sa savezom, kao i sa selektorom Dariom Gjergjom, trenutno imamo izvanredne odnose nakon sastanka u Banjoj Luci gdje smo Upravnom odboru pojasnili sve šta se desilo u tom prvom FIBA prozoru, a evo o čemu se radilo: Kamenjaš je u tom periodu igrao mnogo utakmica, imali smo težak period i pustili smo samo dva igrača koja nisu imala minutažu kod nas, a igrom slučaja ta dva igrača su igrala u grupi s BiH.

Pustili smo Šanlija i Dangubića kojima su trebale minute pa makar i u reprezentacijama, ali nismo pustili nijednog igrača koji su nam igrali. Nismo pustili ni Kamenjaša, ali ni Petruševa u Srbiju, Prepeliča u Sloveniju, Bertansa u Latviju, Kabengelea u Kanadu i Abassa u Italiju", pojasnio je Kamenjašević i napomenuo da Džanan Musa tada nije mogao igrati zbog povrede.

"Musa je bio povrijeđen i poslije toga nije igrao mjesec dana. Sada smo ga čak i povrijeđenog pustili da igra jer mu je koljeno bilo natečeno. Čim smo mogli pustiti Kamenjaša i Musu, kao sada, mi smo ih pustili. Podsjećam, Petruševa nismo pustili ni sada jer i on ima natečeno koljeno kao i Musa", kaže Kamenjašević, koji je za kraj otkrio i činjenično stanje oko Koste Kondića, odnosno zašto on još uvijek nije debitovao za našu selekciju.

"Od početka smo Džanan Musa i ja, kao Sarajlija i Bosanac, inicirali da Kosta Kondić igra za BiH, ne zato što Kosta nije htio jer on nije bio nikada problem i mi smo bili ti koji smo inicirali to da Kondić igra za reprezentaciju. Ako neko nije nikada sabotirao BiH, to sam ja", kazao je Kamenjašević i još jednom pozvao sve ljubitelje košarke da u četvrtak dođu i podrže Dubai na euroligaškom susretu protiv Baskonije.
izbjeglica_iz_besmisla

#4609 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Ne znam lika, al prica i izgleda ko teski supljator.
giovanni008

#4610 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

odgovor ChatGpt-a:
"
Procjene kažu da je Senad Džambić, vlasnik kompanije Bingo, težak oko 1,0 – 1,1 milijardu eura.
"

Vala mogli bi biti i Bosna Bingo, samo da uleti velika lova, a Senadu je to kusur!

Leopard_SA wrote: 09/03/2026 21:38

neno#4

#4611 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by neno#4 »

WarrenGrozni wrote: 09/03/2026 09:58 Treba ipak reći da je razlika između ove utakmice protiv Partizana i one protiv Zvezde u tome što je ova došla posle pauze (Partizan nije igrao ni Euroligu prošle nedelje), pa su došli fino odmorni i našpanovani, iako bez najboljeg strijelca. I to je to, tu se vidi baš velika razlika u kvalitetu igrača i tima. Strpali 16 trojki i imali 18 skokova više. S druge strane Bosna u potpunom kontraritmu, slobodna bacanja 9/19 :-| ...Nema tu šta da se priča mnogo.
Ne treba previše mračiti, takav momentum se desio. Sezona je duga, mnogo utakmica se igra i nema značajnjeg tima u Evropi koji nije imao bar 5-6 očajnih utakmica u toku sezone. Taj Partizan je samo prije dva mjeseca isto ovako zijanio u Beogradu od Olimpijakosa. 66:104

Nije problem poraza ni da je 100 razlike ako je ekipa sa druge strane beton nego upravo ono sto je rekao Pasalic na pressu "nije problem gubiti ako se igraci bacaju na glavu". Ono sinoc je bila totalna nezainteresovanost igraca kao da su namjerno opstruirali igru.
Nije nigdje se niko iz Bosne sjetio da objavi da je u ligi A1 iz koje se ulazi u Premijer ligu Igman Burch pocijepao studente sa +51 a to je fakticki Bosna 2! Neke stvari nisu postavljene kako treba uz svo postovanje prema do sada uradjenom.
Pa čekaj zar veliki mag Joja to nije poredao do sada?
Ups, ipak je prošle sedmice već otkaz dobio :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4612 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote: 10/03/2026 00:26

Pa čekaj zar veliki mag Joja to nije poredao do sada?
Ups, ipak je prošle sedmice već otkaz dobio :bih:
Malo si se zajebo druze ali dobro nije ti prvi put. Joja nije dobio otkaz nego su sporazumno raskinuli posto Mladen mora na hitnu operaciju koljena i ne moze vise posteno da hoda. Inace sa Jojom Igman je kuci dobijen sa 6-7 razlike ne sjecam tacno a sada sa Acom Damjanovicem na klupi je bilo -51!!! Dalje hoces da ti kazem koga je Dubravko htio na foru da dovede umjesto Joje?? Doduse ti sve znas pa valjda znas i to, ali je morao da klapi usima. Ali dobro ne znaju drugi da je htio upravo Dinku Peljtu, trenera Igmana da klapi na vrlo nekorektan nacin bez razgovora sa ljudima koji vode Igman i posto je Dinko jedan vrlo korektan momak on je to odbio i da je mogao da nagura Bosnu na -80 nagurao bi. Ne radi se to tako u svijetu sporta. Eto sveznalice ukratko da ti opisem ono o cemu nemas pojma a prodajes ovdje macice ispod lavora!
giovanni008

#4613 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

vodimo zasad 8 koseva
Itsoktobealone

#4614 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Nevjerovatno kako smo se raspali posljednu četvrtinu :run:
giovanni008

#4615 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by giovanni008 »

Pasalic je KATASTROFALNO vodio ekipu u drugom poluvremenu!
Altsa

#4616 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Altsa »

Sramota. Toliko amplituda u igri za ne povjerovati. Od vodstva od 10 poena do poraza od 15. Samo drugu cevrtinu su odigrali kako treba. Ostalo uzas.
Leopard_SA

#4617 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Itsoktobealone wrote: 11/03/2026 19:51 Nevjerovatno kako smo se raspali posljednu četvrtinu :run:
Ovo je bilo za plakat Boga mi. Ja ne mogu da vjerujem sta su ljudi radili u zadnjoj cetvrtini. Pa da smo pokupili petoricu s ulice, bolje bi odigrali deset minuta. Hajd na stranu sto su cijelu cetvrtinu ocajni bili, ali da zadnje dvije minute nisu odigrali ko amateri totalni, ganjali bi 8/9 razlike umjesto 15

Sramota u najmanju ruku.
hrasno38

#4618 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Nadam se da je sada bar nekima jasno zasto sam govorio da je Pasalic los trener za velike utakmice. Ovo je druga blamaza u tri dana. Ajde Partizan je ekipa iz Eurolige ali +40 je van svake pameti i to su neki tvrdili da eto bio je los dan. Sta je danas drugi los dan?? Pola igraca je totalno van forme, Plummer je izgubljen vec nekoliko utakmica ali ne zato sto je van forme jer je pokazao u reprezentaciji u kakvoj je formi nego zato sto ga je Pasalic ubio u pojam. Ali OK slozit cemo se da sa ovim sastavom, ovim trenerom i povrijedjenim igracima ovo je uspjeh. Polako ima se tu oko Bosne sto sta pricati.
Leopard_SA

#4619 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Samo da kraj sezone dodje. Da se pojedini otpisu i da se moze normalna ekipa sastaviti za sljedecu sezonu. I Pasalic nek se zapita takodje, vec dvije utakmice njegova tvrdoglavost nas debelo kosta
Itsoktobealone

#4620 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Itsoktobealone »

Leopard_SA wrote: 11/03/2026 20:01
Itsoktobealone wrote: 11/03/2026 19:51 Nevjerovatno kako smo se raspali posljednu četvrtinu :run:
Ovo je bilo za plakat Boga mi. Ja ne mogu da vjerujem sta su ljudi radili u zadnjoj cetvrtini. Pa da smo pokupili petoricu s ulice, bolje bi odigrali deset minuta. Hajd na stranu sto su cijelu cetvrtinu ocajni bili, ali da zadnje dvije minute nisu odigrali ko amateri totalni, ganjali bi 8/9 razlike umjesto 15

Sramota u najmanju ruku.
Slažem se skroz. Bit će baš teško nadoknaditi ovu razliku u Zetri, a nije da se nije moglo proći. Nisu ovi mađari ništa posebno.
Leopard_SA

#4621 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Itsoktobealone wrote: 11/03/2026 20:42 Slažem se skroz. Bit će baš teško nadoknaditi ovu razliku u Zetri, a nije da se nije moglo proći. Nisu ovi mađari ništa posebno.
Ma amateri obicni. Ako prodju u polufinale, obrukace ih. Al ne ide mi u glavu da za dvije minute sa -9 dodjes na -15 i sebi prakticno unistis sanse za prolaz. Nerealno. Lautaro je nestao nakon povrede, on i Caruthers ni za klupe nisu.
Ja se nadam da ce West i Sheperd biti spremni sto prije jer je ovako nepodnosljivo. Halilovica vise nemam namjeru komentarisati, on je dovoljno pokazao do sada. Atic takodje.

Pa ne mogu da vjerujem da imas jednog od najboljih sutera ABA lige u ekipi i nisi u stanju da mu otvoris prostor za sut 40 minuta. Bas sam se nasikiro nakon ove tekme, fuj
hrasno38

#4622 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by hrasno38 »

Leopard_SA wrote: 11/03/2026 21:14
Itsoktobealone wrote: 11/03/2026 20:42 Slažem se skroz. Bit će baš teško nadoknaditi ovu razliku u Zetri, a nije da se nije moglo proći. Nisu ovi mađari ništa posebno.
Ma amateri obicni. Ako prodju u polufinale, obrukace ih. Al ne ide mi u glavu da za dvije minute sa -9 dodjes na -15 i sebi prakticno unistis sanse za prolaz. Nerealno. Lautaro je nestao nakon povrede, on i Caruthers ni za klupe nisu.
Ja se nadam da ce West i Sheperd biti spremni sto prije jer je ovako nepodnosljivo. Halilovica vise nemam namjeru komentarisati, on je dovoljno pokazao do sada. Atic takodje.

Pa ne mogu da vjerujem da imas jednog od najboljih sutera ABA lige u ekipi i nisi u stanju da mu otvoris prostor za sut 40 minuta. Bas sam se nasikiro nakon ove tekme, fuj
Ja vam od pocetka sezone govorim da su treninzi losi i da uopste nema orgaznizirane igre nego vise nekakvi individualni bljeskovi. U Bosni je dovoljno ustopati Plummera i rjesio si 50% posla. Lopez je totalno potonuo a takav ce biti i West jer nema ko da sa njima odradi kvalitetan trenazni proces nakon povreda.
Logovan

#4623 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Logovan »

Šta ovo bi :-) Izgledalo je kao da će pobijediti, sa finom razlikom su izgubili :-)
Leopard_SA

#4624 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by Leopard_SA »

Ne mogu da ne razmisljam o tome kakve smo igrace mogli imati za pare koje dajemo Aticu i Halilovicu. Mogli smo imati odlicnog centra i krilo s kojima bi se ravnopravno nosili sa favoritima Europa kupa, a ovako najvjerovatnije necemo proci ni Szombathely.

Steta bas jer smo imali odlicnu sezonu do sada. Nesto se ocigledno desilo na ovoj pauzi sto je dosta poremetilo ekipu. Mozda u najgorem momentu po nas je dosao ovaj pad u igri. Doduse, ni povrede koje su uzorkovale izostanak sva tri pleja nam nisu pomogle, ali sta je tu je. Sada uloziti napor da se ova kriza prevazidje i da spremni docekamo duele s Igokeom u ABA ligi i finalu naseg prvenstva. Sta je, tu je.

Na kraju sezone se zahvaliti pojedinim igracima i graditi ekipu oko nekih drugih koji su ove sezone pokazali izvanredan kvalitet. Ova ekipa i trener imaju ogroman potencijal i sansu da kvalitetnu kosarku vrate u Sarajevo i na duze staze.

Nadam se i da ce vlast prepoznati Bosnin potencijal i pojacati ulaganja u klub. Ovo nam je sansa koju ne bi smjeli propustiti. Pogotovo imajuci u vidu da je europska kosarka sada u periodu tranzicije i da je sada odlicna prilika da se Bosna vrati na najveci nivo europske kosarke i kao takva privuce strane ulagace.
izbjeglica_iz_besmisla

#4625 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

A sta ce neko dobiti ulaganjem u Bosnu?

Nema tu toliko para da neko dodje kao investitor, mozda jedino da se odlucimo za model koji Mega ima.

Ovo ostalo je sve trosak, dobro je dok ima Dubravko i bilo kakav doprinos politike da se iole ne ide u dubioze. Sjetite se kako je bilo zadnji put kad se htjelo "pojacati" ambicije bosne, 15 godina se oporavljali od dubioza.
Post Reply