Pa ono je njegov medij.Iker C wrote:Mediji pokušavaju oprati Dinu Konakovića.
K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#126 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
-
FreakyStyley
#127 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Voli se Dino pojavit na Hayatu, pogotovo u bajramskom ili ramazanskom programu.Velkoski wrote:Pa ono je njegov medij.Iker C wrote:Mediji pokušavaju oprati Dinu Konakovića.
Mislim da mi je on jedna od odvratnijih faca u politici kod nas, uopste. Kad se samo sjetim onih billboarda na kosevu, oko bolnica i medicinskog fakulteta: stoji Dino, u odijelu naravno, prodoran pogled, onaj ben mu fotosopiran pa vise ni nema bena i pise ispod "Ja imam kljuc."
Jebem ga u usta.
- ultima_palabra
#128 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ako ga ovako peru, šta bi bilo da ga blate? 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#129 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa možda on misli da je pranje.. Ne znam šta bih ti rekao. 
@Freaky
I onda skontaš da je takav dobio bruku glasova na prošlim izborima..
@Freaky
Last edited by Velkoski on 23/10/2014 14:15, edited 1 time in total.
- JThomas
#130 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
aaaaaaa, baš je fin, oprostio dio duga.
- suncica24
#131 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Tacno tako.ultima_palabra wrote:Ako ga ovako peru, šta bi bilo da ga blate?
Ovo je kao pozitivno?!
Zamisli onda cega je sve zgurano pod tepih.
- suncica24
#132 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pa i jest pranje. Love.Velkoski wrote:Pa možda on misli da je pranje.. Ne znam šta bih ti rekao.
@Freaky
-
FreakyStyley
#133 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Mnoge je Dino zaposlio i s mnogima se utalio, da ne govorim o njegovim vanserijskim govorima u skupsini kantona, sve to bude na TV-u.Velkoski wrote:Pa možda on misli da je pranje.. Ne znam šta bih ti rekao.
@Freaky
Vidim ga nedavno u Mis Irbinoj, kod Fisa, prica na neki zajeban smartphone, tamne cvike, zelene uske tole i kravata (boje stranke valjda) i pozdravlja se s rajom okolo.
Kakav je ovo grad i drzava kad jedna takva jajara, propali kosarkas, ukrade dovoljno za vilu na poljinama i svima nama zivote kroji. Doduse, daleko da je Dino najgori. Al, eto, sto neko napisa, ima tema o Mercatoru, ljudi placu sto je otis'o, ko jebe KK Bosnu.
- JThomas
#134 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
e tu se stvarno ne možeš ne složiti sa bakirom h. i konstatovati - kakav narod takva vlast. mada je on to iz drugih i pogrešnih razloga rekao...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#135 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Generalno mislim da nismo ni zaslužili bolje, čisto iz razloga što mi, kao građani ovog grada, već godinama dopuštamo njemu i sličnim da rade šta im je qrcu ćejf.
Imali smo i one proteste, nije izašlo ni 10 milja ljudi, što mene dovodi do zaključka da je nama ovdje dobro i jebiga, nek' nas gule onda.
Imali smo i one proteste, nije izašlo ni 10 milja ljudi, što mene dovodi do zaključka da je nama ovdje dobro i jebiga, nek' nas gule onda.
- omega369
#136 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Moguce. ne kazem da nije. samo to treba dokazati. Mi smo recimo dokazali kako su nijaz gracic i nihad baljak zavaljivali FK Sarajevo i na koji nacin. Znaci, samo dokazi konkretnoIker C wrote:Dino je prije toga iz Bosne ispumpao milione a onda se odrekao dijela kolača.omega369 wrote:ja koliko vidim, ovaj sporazum vise govori u korist konakovica nego protiv njega
-
al-em
#137 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dino konakovic, heroj a ne zlocinac.
Jebem ga u usta ona odvratna.
Jebem ga u usta ona odvratna.
-
FreakyStyley
#138 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma stoji sve sto ste rekli, kakav narod takva vlast je najpametnije sto je kirBa ikad reko, nebitno zbog cega.
Ovakvi nas karaju jer mogu, jer im damo i jer, htjeli mi to priznati ili ne, vecina naroda to hoce.
Postoji jedna anegdota koju sam bas nedavno cuo, vezana za nesto slicno, od covjeka koji se zadesio za stolom sa Senadom Sahinpasicem Sajom
, pa se zajebo i upitao ga sto SDA konstanto kandiduje Tihica i njemu slicne garibe, zar nemaju nekog ko je bar mladji, ljepsi, naocitiji itd. a Saja odgovorio: Sta ti mislis na koga nas prosjecan glasac lici? Na Tihica, jebi ga.

Ovakvi nas karaju jer mogu, jer im damo i jer, htjeli mi to priznati ili ne, vecina naroda to hoce.
Postoji jedna anegdota koju sam bas nedavno cuo, vezana za nesto slicno, od covjeka koji se zadesio za stolom sa Senadom Sahinpasicem Sajom
- ultima_palabra
#139 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Raja to hoće zato što konta da se može ugraditi u to, pa makar joju... javni interes ne postoji, i ako postoji pada u vodu čim ima indicija da se može hajrovati, pa makar na nivou ručka.
- ellaxaz
#140 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Narod zna da samo ujedinjeni mogu ovo uraditi, u jedinstvu je snaga.
-
FreakyStyley
#141 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma ja mislim da je eventualni direktni licni interes samo jedan od (manjih) razloga sto ljudi glasaju kako glasaju i pustaju da ise desava sve sto se desava, al' odosmo daleko od teme.
-
Rusina_17
#142 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kakva je ovo pljacka . Ima text na ***.ba gdje kaze da je godisnje bilo oko 30-ak ugovora u rasponu od 5-200 hiljada . Kao sto vidimo u ugovoru klub se marketinga odrekao a samim tim i milonskih cifri , da bi neko klubu oprostio 120 hiljada . Mislim fakat nas sviju , al redom smatraju debilima i ovcama , i sve sto mozda i nismo u facu nam se smiju , kao ; ko vas jebe , ne mozete nam nista ...
- Droog
-
__Phoenix__
#144 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Konaković da nije u politici i na tv-u često, manje bi bio okaljan za propast KK Bosne, možda i nikako jer ima rezultate kluba kao argument...
Npr. Bukva je sigurno više štete napravio jer godinama igraju prvu ligu i godinama gomilaju dugove, neshvatljivo.
Npr. Bukva je sigurno više štete napravio jer godinama igraju prvu ligu i godinama gomilaju dugove, neshvatljivo.
-
FreakyStyley
#145 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ma nema on apsolutno nikakve rezultate.
Kakve rezultate to ima klub sa tolikom tradicijom koji od rata do danas nije izbacio niti jednog jedinog igraca, a proslo je 20 godina? Sparsi vec sad imaju bolje rezultate po tom pitanju od Bosne. Jedini igraci koji su izasli iz Sarajeva, do pojave Sparsa, su bili igraci Rusmira Halilovica tj. Rina.
Ko je imao ikakve veze s Bosninim selekcijama i skolama kosarke zna kakvi diletanti od trenera "uce" djecu da igraju i kakve stele tu rade i koliko se sta placa. Od clanarine, preko dresova do putovanja.
Rezultat mu je par sezona igranja Goodyear lige, sto je osigurano parama od zaduzivanja i sponzora koje je Konakoviceva uprava dovukla, a od tih je para vecina zavrsila u njihovom dzepu i uredno su se ispalili. Bukva ce, po svemu sudeci, najvise popusit. Nije nesto preposten, ali je strasno naivan.
Sto je najgore, ta Bosnina trenutna dugovanja jesu velike pare za nase prilike, ali u europskim okvirima nisu. Jedini izlaz za Bosnu, kao i uostalom za sve nase klubove bez obzira na sport, je da se desi nesto slicno sto se desilo Sarajevu sa Tanom.
Mogu ici i putem Sparsa, recimo u susjedstvu FMP-a, Hemofarma i slicnih klubova tj. mogu se nadati da ce proizvodnjom igraca s godinama namaknuti neke pare. Problem je sto kod nas nema struke za to, dok su Srbi, na primjer, sacuvali tu jugoslovensku tradiciju kosarke, skoli kosarke, treninga i klubova. To se vidi i na njihovoj nacionalnoj selekciji.
Mi se ovdje mozemo nadati nekom novom Tanu koji ce pasti s neba ili igracima ekscesima tipa Nurkica (a opet su i njega primjetili i uzeli Slovenci, ne nasi) jer ne postoji nikakav, a kamo li funkcionalan, sistem.
Kakve rezultate to ima klub sa tolikom tradicijom koji od rata do danas nije izbacio niti jednog jedinog igraca, a proslo je 20 godina? Sparsi vec sad imaju bolje rezultate po tom pitanju od Bosne. Jedini igraci koji su izasli iz Sarajeva, do pojave Sparsa, su bili igraci Rusmira Halilovica tj. Rina.
Ko je imao ikakve veze s Bosninim selekcijama i skolama kosarke zna kakvi diletanti od trenera "uce" djecu da igraju i kakve stele tu rade i koliko se sta placa. Od clanarine, preko dresova do putovanja.
Rezultat mu je par sezona igranja Goodyear lige, sto je osigurano parama od zaduzivanja i sponzora koje je Konakoviceva uprava dovukla, a od tih je para vecina zavrsila u njihovom dzepu i uredno su se ispalili. Bukva ce, po svemu sudeci, najvise popusit. Nije nesto preposten, ali je strasno naivan.
Sto je najgore, ta Bosnina trenutna dugovanja jesu velike pare za nase prilike, ali u europskim okvirima nisu. Jedini izlaz za Bosnu, kao i uostalom za sve nase klubove bez obzira na sport, je da se desi nesto slicno sto se desilo Sarajevu sa Tanom.
Mogu ici i putem Sparsa, recimo u susjedstvu FMP-a, Hemofarma i slicnih klubova tj. mogu se nadati da ce proizvodnjom igraca s godinama namaknuti neke pare. Problem je sto kod nas nema struke za to, dok su Srbi, na primjer, sacuvali tu jugoslovensku tradiciju kosarke, skoli kosarke, treninga i klubova. To se vidi i na njihovoj nacionalnoj selekciji.
Mi se ovdje mozemo nadati nekom novom Tanu koji ce pasti s neba ili igracima ekscesima tipa Nurkica (a opet su i njega primjetili i uzeli Slovenci, ne nasi) jer ne postoji nikakav, a kamo li funkcionalan, sistem.
-
__Phoenix__
#146 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Dakle nije rezultat osvajati titule i biti faktor u regionalnoj ligi, vec je izbacivanje mladih igraca...
Svaka cast haha
Svaka cast haha
-
FreakyStyley
#147 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
To je najbitnije. Ako pravis svoje igrace, imaces s vremenom i rezultate i pare. Pa kako ce drugacije neprivatiozovan klub biti financijski samoodrziv, u nasim uslovima?__Phoenix__ wrote:Dakle nije rezultat osvajati titule i biti faktor u regionalnoj ligi, vec je izbacivanje mladih igraca...
Svaka cast haha
Taj uspjeh od par sezona igranja regionalne lige je, kako sam napisao u vise postova ovdje, produkt vjestacke finansijske injekcije ("sponzori" i zaduzivanje) a najveci dio tih para je zavrsio u dzepovima Konakovica i slicnih. Jednostavno su oprali cash preko Bosne i otisli, a ostavili Bukvu i slicne levate da se mrcvare.
-
__Phoenix__
#148 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Kakvi talenti i prodaja, nije to nogomet. Za koliko je Nihad otisao?
Vrabac je placen 300 hiljada, ne mozes s tim nista pokriti ako si npr. aba ligas.
Vrabac je placen 300 hiljada, ne mozes s tim nista pokriti ako si npr. aba ligas.
-
al-em
#149 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Ne budi smijesan__Phoenix__ wrote:Konaković da nije u politici i na tv-u često, manje bi bio okaljan za propast KK Bosne, možda i nikako jer ima rezultate kluba kao argument...
Za vrijeme bukvinog djelovanja u klubu, vec su odranije nanesene ogromne stete klubu i dugovanja.
Tad su igraci imali po 15 hiljada eura platu, mislim da ni sad neki euroligasi ne placaju toliko svoje igrace.
A bukva je upravljao timom ciji su igraci imali par stotina maraka, najvise djeca i stariji igraci cije je vrijeme odavno proslo, leric,damjanovic...
Pogledaj gdje je taj dino konakovic bio prije i gdje je i sta je sad.
Uz nihada imamovica i senada avdica jedini krivac za ovakvo stanje i gasenje najveceg kluba u drzavi.
Provlacila se pricano vucurovicu i dugovanjima pa nismo mogli dovoditi igrace iz vana.
Pa taj covjek je jedan od losijih igraca koji su nastupali kod nas, a plata deset milja eura. A takvih igraca je bio sigurno tridesak u tim godinama kad se igrala regionalna liga.
Kad se sjetim darena fena.grina.rajta.hila.perkovica.ivanovica.tomovica...
Takve ugovore sigurno nije potpisivao bukva koji nije sposoban sam bankovnu uplatnicu popuniti.
Na nekoga se to sve trebalo svaliti i okriviti a bukva je glupan koji je bio idealan za to.
-
FreakyStyley
#150 Re: K.K. BOSNA 05/04/1979!!!
Pogledaj malo u susjedstvo i kako tamo funkcionisu uspjesni klubovi, u Srbiji recimo. Nihad je jedan igrac, Rusmirov, kojeg je Bosna (na njegovu srecu) glupo pustila s 15-16 godina.__Phoenix__ wrote:Kakvi talenti i prodaja, nije to nogomet. Za koliko je Nihad otisao?
Jednostavno ne postoji drugi put za klubove od tog koji sam naveo. Ako Sparsi nastave radit sta rade i kako rade, to ce se pokazat za 10ak godina.