Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
legenda reala

#51 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by legenda reala »

Ostanak i samo ostanak u Cedeviti, tek mu je 19 godina nema potrebe za žurbom ;-)
devito

#52 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by devito »

Pa da,eto Djedovic nije nista u Barci napravio,posudbe ovo ono i sada je uradio odlican potez i dosao u Bayern.
Trenutacno je medju najboljim bekovima evrope.
I Nurkicu je potrebno prepoznati ekipu u kojoj ce moci dominirati,a jos bolje je ostati u Cedeviti jos neko vrijeme i sticati iskustvo u Aba ligi.

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
__Phoenix__

#54 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

Kakve dvije blokade svaka čast!
Sir Charles

#55 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Sir Charles »

Jao Nurkića zvijeri. Koji početak utakmice. Bravo :)

Tapatalked
It_is_a_Leclerc

#56 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Ubi Jusuf puru u Kragujevčanima ... :lol:
Sir Charles

#57 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Sir Charles »

Ima ga svuda :)

Tapatalked
hrastov žižak

#58 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

Koliko koševa čovjek može dati samo na pikenrol i iz napadačkog skoka. Samo na osnovu ovoga ostvaruje lude brojke, šta će tek biti kad doda igru u postu. A i tu je pokazao značajan napredak, imao je onu jednu situaciju jedan na jedan gdje se odlično leđima spustio prema košu i zabio. U odbrani sjajno pokriva prostor, dužina i snaga dolaze do izražaja, samo što još uvijek pliva u branjenju pika ali to se lako ispravlja. Koliko samo energije unosi s klupe, a trči ko Dvajt Hauard. One dvije blokade u 2/4 i kontra koju je istrčo nakon što je beku ukro loptu, a potom zakuco, bi oduševili i mrtvaca. Čitanje igre mu je nevjerovatno zrelo za jednog devetnaestogodišnjaka. juka majstore samo nastavi igrat igru, vidi se da uživaš.
devito

#59 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by devito »

Ja nmg da vjerujem da imamo ovakvog talenta.

__Phoenix__

#60 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

hrastov žižak wrote:Koliko koševa čovjek može dati samo na pikenrol i iz napadačkog skoka. Samo na osnovu ovoga ostvaruje lude brojke, šta će tek biti kad doda igru u postu. A i tu je pokazao značajan napredak, imao je onu jednu situaciju jedan na jedan gdje se odlično leđima spustio prema košu i zabio. U odbrani sjajno pokriva prostor, dužina i snaga dolaze do izražaja, samo što još uvijek pliva u branjenju pika ali to se lako ispravlja. Koliko samo energije unosi s klupe, a trči ko Dvajt Hauard. One dvije blokade u 2/4 i kontra koju je istrčo nakon što je beku ukro loptu, a potom zakuco, bi oduševili i mrtvaca. Čitanje igre mu je nevjerovatno zrelo za jednog devetnaestogodišnjaka. juka majstore samo nastavi igrat igru, vidi se da uživaš.
Nestvarno meka ruka u napadu, slobodna bacanja sjajna, i igra u postu ima elemenata za još bolje i bolje stvari. Meni su ona njegova iskakanja u odbrani od pick and roll-a zapravo na neki način i pozitivna stvar jer zaista ima prebrze noge za tako velikog čovjeka a protivnici do sad ili nisu znali ili nisu mogli to da iskoriste...
Mislim da će mu igranje na evropskom prvenstvu do 20 godina koje će se održati u Sarajevu naredne godine još više popraviti samopouzdanje i igru.
spinel_

#61 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

da ga sad odmah gurnes u neku divlju nba ekipu, vjerujem da bi isti ucinak imao kao i Vucetic..
fixer

#62 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by fixer »

Zanos je poceo. Nadam se da nece biti razocaranja.
tataćusak

#63 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by tataćusak »

Krivo mi što nisam mogao gledati tekmu, ali po ovim izvještajima vidim da je opet odigrao dobro, i to za neku skromnu minutažu :bih: :bih:
palermo

#64 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by palermo »

fixer wrote:Zanos je poceo. Nadam se da nece biti razocaranja.
pa šta i ako bude.
U ovom trenutku momak je jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope (neki poznati idu i dalje, ali eto da ne budemo euforični).

Zašto se ne radovati tome ?
hrastov žižak

#65 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

spinel_ wrote:da ga sad odmah gurnes u neku divlju nba ekipu, vjerujem da bi isti ucinak imao kao i Vucetic..
Vučević. Ovo je pretjerivanje ali je to razmišljanje na dobrom tragu. Vučević pravi karijeru na elementima koje Juka već pofino ima. Dodaš ovom Nurkiću iskustvo i eto ti Vučevića. Dodaš Juki tehniku i frekventnije korištenje šuta i imaš monstruma. Samo će bit šteta ako izgubi puno na brzini. Već je toliko brzonog da mu još poneka kila neće mnogo štetit.

@fixer
Zanos sa opravdanjem, rekao bih. Ja prvi mrzim dizanje nekih igrača samo jer su iz iste države kao i ja ali ne misliš li ti da se opravdano očekuje da postane igračina na jednom većem nivou? Mene jednostavno oduševaljava njegov talenat, a to šta će biti u budućnosti niko ne može znati, no projekcije uvijek postoje u svijetu sporta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#66 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Tomahawk11 »

Ne treba ga porediti ni s kim, to je on, Jusuf Nurkic u originalu. Niti je neki Vucevic, niti Jordan, ni sta ja znam koji kosarkas.
Pokazuje veliki talent, ako bude radio, bice strasan kosarkas.
udrch

#67 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by udrch »

odličan momak, baš nam na toj pozicji treba u ovom trenutku..s Mirzom i sa njim bi bili sila..
hrastov žižak

#68 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

ma govorio sam o profilu igrača. tu je vučević samo primjer. ono, kakav učinak neko stvara na terenu i na osnovu čega.
fixer

#69 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by fixer »

Usporedbe sa Nba igracem su smijesne. Juku bi nasmijale. Put do vrha ima puno pogresnih skretanja. Ogroman broj faktora odlucuje gdje ce se neko zaustaviti. Gledao sam i vece talente koji su podbacili. Jednostavno treba momka pustiti da se razvija. Juka ima dobre ljude oko sebe koji ce ga znati spustiti na zemlju. A onda se nadajmo da ce postati ono sto moze.
hrastov žižak

#70 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

znači ako budemo zamišljali kako bi Nurkić mogao izgledati u budućnosti, on će skrenut s dobrog puta zbog toga. to mi je bedast rezon. pa u čitavom svijetu se ljudi bave projekcijama igrača i kod ozbiljnih analiza često se nađe poređenje s nekim igračem, na kojeg svojim sposobnostima podsjeća. Ništa novo, strano, ili smiješno u tom svijetu.
fixer

#71 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by fixer »

hrastov žižak wrote:znači ako budemo zamišljali kako bi Nurkić mogao izgledati u budućnosti, on će skrenut s dobrog puta zbog toga. to mi je bedast rezon. pa u čitavom svijetu se ljudi bave projekcijama igrača i kod ozbiljnih analiza često se nađe poređenje s nekim igračem, na kojeg svojim sposobnostima podsjeća. Ništa novo, strano, ili smiješno u tom svijetu.
Tvoje projekcije su optimisticne. One govore sta bi Juka otprilike mogao postat da se razvija ovim tempom. Igraci mogu nazadovat, a ne stagnirat. Samo govorim da ne bi bilo novih razocarenja, pustimo Juku da postane taj spominjani NBA nivo, a strucnjacima prepustimo njihov posao. Kad jedan Aleksandrov nije vidio NBA-a a strucnjaci su govorili o prvom piku, svaki scenario je za mene moguc. Presretan bi bio da Juka postane nivo startera u NBA-u, ali velik je put do toga.
matematicar_teski

#72 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by matematicar_teski »

davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.

samo mi krivo buze koji izgleda propada
fixer

#73 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by fixer »

matematicar_teski wrote:davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.

Sta je s Buzom?
matematicar_teski

#74 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by matematicar_teski »

fixer wrote:
matematicar_teski wrote:davno sam ja govorio kakv je ovo monstrum.

Sta je s Buzom?
totalno je out, kako mentalno tako i igracki. Mislim da je tu kraj supertalenta buze
Sve vrijedi i za emira sulejmanovica
devito

#75 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by devito »

Sta vam je?
Jestel vi normalni,djeca su tek iz juniora izasla vi pricate kako su propali.
Svaka vam cast.

Post Reply