Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dr. Kuca

#1851 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Dr. Kuca »

LSD wrote:svako ko sluša Baju je seljačić, mislim da ce svako normalan i sa promilom ukusa to isto reci....taman da mi je brat rođeni, a ne Juka

mladu selekciju nije nosio i uveo u A diviziju samo Juka, vec i Vrabac, Buza i ostali momci :thumbup: a samo pametni bošnjo vidi iskljucivo zasluge Juke i samo Juke za plasam u A diviziju :lol:

Juka je ispao golemi smrad sa svojim bahatim uslovljavanjem za igranje u A selekciji smjenom kompletnog KSBIH, takav bezobrazluk nisu sebi dupuštali ni Aco Petrović, ni Duško Ivanović, ni Teletović, ni Đedović ni ostala mnogo veca imena od Nurkića....morace rapidno popraviti svoje ponašanje, revidirati svoje kurcevite stavove, spustiti se na zemlju - pa da bi stekao povjerenje selekotra, Saveza i javnosti općenito

za sad je na hejt listi, taman da ima jordanovske statistike u NBA...ne možeš pljuvati po svetinji i praviti cirkus tamo gdje ga ne smiješ praviti.
100% potpisujem. Lik je papiculo klasicni.
nema me tamo

#1853 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

5,39? :lol:
Pjanic15

#1854 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

nema me tamo wrote:5,39? :lol:
Prikazuju se skoro pa kompletne akcije u kojima učestvuje Nurkić, šta ti je opet nejasno sa minutama klipa?
JThomas

#1855 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by JThomas »

phillie wrote:Juka slusa Baju, Harun je davao desetke na izvedbe Bajinih pjesama...jebo vas Baja vise, kanite se gluposti. Ako nemate nista pametno napisati, nemojte ni o ovom. Kao sto neko rece, treba sacekati dok selektor ne objavi spisak, i Jusufovu reakciju (ako bude pozvan). Do tada, uzivajte u njegovim nastupima na NBA parketima, a kanite se muzickih afiniteta, iako je vjerujem vecina vas odrasla uz Mjeseceve sonate, Labudja jezera i Ode radosti.
pošto današnji vrhunski profesionalni sportisti inače čitaju džojsovog uliksa i slušaju isključivo klasičnu muziku. šta sluša 98% NBA košarkaša nego američki ekvivalent baje?
Pjanic15

#1856 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Pjanic15 »

JThomas wrote:
phillie wrote:Juka slusa Baju, Harun je davao desetke na izvedbe Bajinih pjesama...jebo vas Baja vise, kanite se gluposti. Ako nemate nista pametno napisati, nemojte ni o ovom. Kao sto neko rece, treba sacekati dok selektor ne objavi spisak, i Jusufovu reakciju (ako bude pozvan). Do tada, uzivajte u njegovim nastupima na NBA parketima, a kanite se muzickih afiniteta, iako je vjerujem vecina vas odrasla uz Mjeseceve sonate, Labudja jezera i Ode radosti.
pošto današnji vrhunski profesionalni sportisti inače čitaju džojsovog uliksa i slušaju isključivo klasičnu muziku. šta sluša 98% NBA košarkaša nego američki ekvivalent baje?
I gore, čovjek objasnio :-) :lol:

hrastov žižak

#1857 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hrastov žižak »

JThomas wrote:
Rej Alen važio za jednog od intelektualnijih tipova u ligi, ono, načitan bro, kad priča kako je svima kupovo Alhemičara i to mu omiljena knjiga :mrgreen:
OldMayor

#1858 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OldMayor »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Reprezentacija BIH nije reprezentacije Košarkaškog saveza, već reprezentacija moje države, domovine.
To ni u kojem slučaju ne mijenja činjenicu da je Košarkaški savez pod šapom tri čovjeka, da ne funkcionira kao ozbiljna sportska ustanova, da nam je košarkaška liga gotovo umrla, da nisu uspjeli spriječiti odlazak nijednog potencijalnog reprezentativca u druge zemlje, da nisu uspjeli pomoći klubovima u BiH da prežive, da smo za vrijeme njihovog vladanja spali na jednog predstavnika u regionalnoj ligi, da nismo prošli u drugi krug na dva Eurobasketa, i tako to.

To što oni vama mogu prodati uspjeh KK Sparsa, kao svoj lični, a uspjeh reprezentacije koju je Jusuf Nurkić skoro sam uveo u A diviziju, kao svoj najveći uspjeh, je zaista licemjerno. E, zato postoje vicevi o Bošnji :lol:

Samo recite šta je to Jusufov menadžer slagao ?! Nije ništa.
He svasta ti napisa al preskoci ono da su nam od dolaska Haruna po prvi put sve reprezentacija u A razredu, da nas vodi do sada ubjedljivo najjaci trener, da smo i bez Nurkica kvalifikacije prosli na prvom mjestu itd itd.......
Jebo ti drzavu u kojoj jedan igrac moze krojiti pravila ma ko da je u pitanju a jos pored toga taj isti igrac malte ne nicim nije zaduzio tu drzavu ili da budem precizniji A reprezentaciju. I kakve veze ima Harun sto je nasa liga u curku.....pa nije on vodio politike klubova i klupske kase za razliku od Konakovica koji jeste sjebo Bosnu ali u ovom slucaju bar sto se mene tice sasvim regularno zastupa interese i stavove saveza i ja licno ne bih razmislajo drukcije od njih dvojice. Nikola Prce moze doci kod doktora reprezentacije, covjek koji je jedan od najzasluznijih sto idemo na SP-o, Edin Dzeko moze doci kod reprzentativnog doktora a balo Nurkic ne moze!!!!! Eto mu NBA pa nek tamo proba otici kod privatnog doktora ili u bilo kojem drugom evropskom klubu pa ce zavrsiti u selu iz kojeg je i dosao.
I jos nesto da ti objasnim posto vidim da nemas blage veze sa onim sta pises a to je vezano za predstavnike u ABA ligi sa kojima savez nema ama bas nikakve veze. Po cemu je to kriv savez sto imamo jednog predstavnika u ABA ligi daj prosvjetli me majke ti. I vrlo je bezobrazno na ustrb jednog Vrapca, Buze itd govoriti da nas je Nurkic sam uveo u A diviziju jer to prosto nije tacno jer kosarka je kolektivni sport a ne pojedinacni i moze jedan igrac dati 100 poena a da mu tim izgubi kao sto je recimo slucaj za LA gdje Cobe daje po 50 poena a oni gube utakmice.
Ali ne mozes ti znati te stvari jer onu stvar mogu dati na panj da je jedini sport u zivotu kojim si se ti bavio "Arena sport"!!!!
Na stranu nurkiceve bubice, ali ovo boldirano?

Harun je u savezu od 2009. godine? :oops:

U A divizijama smo iskljucivo zahvaljujuci nekoliko klubova i njihovim radom sa mladim osobama. Naravno i KS je tu pomogao sto su se napokon sjetili obezbjediti tim momcima dvoranu, trenera i dresove. Ali da je KS odigrao kljucnu ulogu NIJE. Ne placaju oni Sparsima prostor za treniranje, opremu itd. Nurkic, Sulejmanovic itd. KS im nije obezbjedio pertle, a kamo li da ih je nesto naucio. Da je kojim slucajem Sulejmanovic rodjen ovdje, sad bi radio u Škafi, jer ne bi imao novca da kupi patike. Isto vazi i za Nurkica.

Tako, ajde malo da prestanemo svrsavati na istog, ko da je neki mesija, spasitelj. ;-)
Stargate Punk

#1859 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Stargate Punk »

Pa nije Savezova zadaća da kupuje patike ili pertle budućim košarkašima.

Što se mene tiče ne mora ni igrati za nas ako neće ali nek ne rese i ucjenjuje Savez.
It_is_a_Leclerc

#1860 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Jusuf opet osramotio protivnike. :bih: :bih:

Gazi Juka !
FreakyStyley

#1861 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by FreakyStyley »

:lol:

Rijec desetljeca: "pljuvanje".

Jebo vas Avaz i Sinan Sinanovic. O kakvom se pljuvanju ovdje govori? U dalj, u vis? O cemu se radi? Jel to neka metafora?

Sad lagano opletite, svrstajte se u tabore i torove to nam najbolje ide. Vazda bilo. "Pljujte", jebi ga. Il' savez il' Jusufa, jel tako?

Samo, uzmite u obzir da kad "pljujete" savez, a branite Nurkica "pljujete" i svakog reprezentativca koji se odazvao da igra. Jer eto, oni pristaju na igranje za neciji privatni savez. Dakle ne za drzavni grb, nego za neku saku ljudi. Pristaje i Dusko Ivanovic, cije ime ipak puno vise znaci u svijetu kosarke nego Jusufovo. Valjda je i on u nekom menadzerskom talu, zar nije? Prije njega pristade i Aco Petrovic. Pristadose i svi ostali igraci, samo Nurkic u tome vidi problem. Eto, Nurkic "pljunu" na reprezentaciju BiH, saigrace i Duska Ivanovica.

Nurkic je zasr'o. Jebi ga. Steta je izgubiti ga i nadam se da ce nekad igrat za nas. Sve je pocelo s onom satro povredom pa se samo nastavilo do danas. Po njegovom se ponasanju (nevezano za citavu ovu sagu) vidi da se bas visoko digao. Zvijezda, jebi ga. :skoljka: Spustice se on kad tad i zaigrat. Ako to ne uradi, onda nam ni ne treba.

Da se razumijemo, savez najvise sam sebi steti u cijeloj ovoj prici. Prvo Harun Mahmutovic sa placljivim kvazipatriotskim fejsbuk statusima :-) , a onda Dino Konakovic samim svojim prisustvom.
nema me tamo

#1862 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

4 poena, 3 skoka za 6 min.
House

#1863 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

nema me tamo wrote:4 poena, 3 skoka za 6 min.

i što je najbitnije 1 faul! :D
nema me tamo

#1864 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Al' Denver baš gubi..
Pa to umanjuje ovaj 100 % ucinak..

Šta je ovo ja taman ugasim u trecoj kad su bili lakersi u plusu od 17, 18 poena..
Okrenem e'o 10 min do kraja Jusuf 5od 7 iz igre 12 poena. :-) :izet:

I još igra..
Dead Man Walking

#1865 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Dead Man Walking »

Jusuf objasnjava, za sad 12p, 5/8 sut, prvi strijelac Nuggetsa za sad.
soccerfan88

#1866 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by soccerfan88 »

nema me tamo wrote:Al' Denver baš gubi..
Pa to umanjuje ovaj 100 % ucinak
Bome ovaj "drugi tim" Denvera sa Jukom dere guzove da prostite. :D :D :D
hau jes no

#1867 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by hau jes no »

juka izdominiro :D prvo izdominiro brayanta u odbrani, pa oduzeo playu loptu na centru i poentiro i bilo je jedno zakucavanja na asist harrisa
nema me tamo

#1868 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Uh kako je zaljepio Boozera, kao da gledam da ovo niko ne prati i nece biti klipa..
16 poena dao, e'o ih na minus 5 na 4 min do kraja.. :-) :bih:
spinel_

#1869 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by spinel_ »

tako ga je dobro cuvao da ga je cak i u skoku izdominirao :D Kobe triple double :izet:

sala, odlican juka :thumbup: :bih:
nema me tamo

#1870 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by nema me tamo »

Najstariji igrac koji je to uradio..
It_is_a_Leclerc

#1872 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by It_is_a_Leclerc »

Jusuf osramotio velikog Kobea.

"Odjebi ", riječi velikog Haruna Mahmutovića iz kokjih naprosto izbija dobrodošlica u reprezentaciju. Hvala ti, o Harune ! :bih:
duminjo

#1874 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by duminjo »

Odličan. Šteta sto ne želi igrati za domovinu
phillie

#1875 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by phillie »

Dobar "Nurk" :D
Post Reply