Eurobasket 2017
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#351 Re: Eurobasket 2017
Najgore sto prvo po medijima dizu u zvijezde, ocekuje se medalja i onda ispadnu ovako rano. Sutra odmah ide pljuvanje. A dobra ekipa ali kurcev trener
- Romanista 101%
#352 Re: Eurobasket 2017
Vujosevic je "Mourinho" za Petrovica. A on im je tek 5-6 trener po kvaliteti. Ako hoces da si dobar, moras i da na sebi radis, da ulazes u sebe, stalno da se edikujes a ne imas diplomu i furas istu taktiku citav zivot. Najboli primjer Bosa Tanjevic kako ga je vrijeme pregazilo.
-
radostan dan
#353 Re: Eurobasket 2017
e jes ih franjo urekao, ko onaj mađar benfiku...kad, ako ne sad, 60 posto reprki pokrljano povredama i otkazima.. 
- bingov buraz
#354 Re: Eurobasket 2017
Kod Hrvata nista novo.
- dječak sa šibicama
#355 Re: Eurobasket 2017
Bravo Rusi, odlicna utakmica, lagano jezde prema medalji.
Hrvatska nije odigrala nista, opet se u najvaznijoj utakmici igra uzasna kosarka. Petrovic jos jednom potvrdio da je kurko od trenera.
Hrvatska nije odigrala nista, opet se u najvaznijoj utakmici igra uzasna kosarka. Petrovic jos jednom potvrdio da je kurko od trenera.
- spree
#356 Re: Eurobasket 2017
Znalo se da je Petrovic kriza. Pa kad je nas vodio nije jedne akcije bilo, sve neki rng. Po individualnoj kvaliteti hrvatska nije losa, ali timski su uzas. I da nemaju vala postenog playa, a ni vodje. Nesto Bogdanović pokusava u tom smislu, a saric nikada i nigdje to nece biti. Cak ni u raspaloj Ciboni kada je bio najbolji igrac nije bio vodja.
-
Itsoktobealone
#357 Re: Eurobasket 2017
UpsItsoktobealone wrote:Njemačka - Španija
Slovenija - Latvija
Litva - Hrvatska/Rusija (ovo stvarno ne znam ko uzima)
Srbija - Finska
Španija - Slovenija
Litva - Finska
1. Španija
2. Litva
3. Slovenija
-
nema me tamo
#358 Re: Eurobasket 2017
Da li je moguce da je ovdje jos prica da su Hrvati neki favoriti bili protiv Rusa..
Evo sad tek vidim 2 70 kvota na Ruse protiv Luzera hrvata u kosarci..
Evo sad tek vidim 2 70 kvota na Ruse protiv Luzera hrvata u kosarci..
- Artest
#359 Re: Eurobasket 2017
Nas bivsi selektor citavo vrijeme za Hrvatsku govori 'mi'. I kazu pokajo se
Jednom smrdo, zauvijek smrdo.
Hrvatska standardno. Jedno je medijski hajp, a drugo stvarnost.
Kirilenko je preporodio ovu Rusiju; zasluzuje polufinale.
Last edited by Artest on 10/09/2017 23:35, edited 1 time in total.
- Better Man
#360 Re: Eurobasket 2017
Hrvatska očajna. Rusi su ih nadigrali i obrisali pod s njima. Previše hrvati od svojih igrača prave zvijezde i proglašavaju ih novim Draženima i Kukočima i ne samo to, već i da će biti veće zvijezde, a realno nisu ni sjena Dražena Petrovića, Tonija Kukoća, Dine Rađe, Stojka Vrankovića, Franje Arapovića, Kreše Čosića i da ne nabrajam druge. Srbija koja je došla desetkovana na prvenstvo igra daleko bolje i prikazuje puno bolju košarku. ipak u Srbiji je košarka na jednom višem nivou nego u Hrvatskoj, imaju daleko bolje trenere i talentovanije košarkaše. U Hrvatskoj čim potpišeš za NBA tim si zvijezda i veliko ime,a to što do tog potpisa nisi ništa osvojio ni kao klupski igrač, ni kao reprezentativac svoje zemlje nema veze. prije rata su košarkaši s ovih prostora išli u NBA kad su u Evropi sve osvojili i nisu imali šta više da pokažu. Čisti primjer su Dražen Petrović i Toni Kukoč koji su u NBA došli kao velike evropske zvijezde i to s punim pravom, jer su iza njih bili rezultati. Osvojili su sve što se može osvojiti i kao klupski igrači i s reprezentacijom. Jedino nisu imali u svojoj vitrini Olimpijsko zlato, ali jesu dva Olimpijska srebra. I NBA liga je bila samo sljedeća stepenica u njihovim briljantnim karijerama. A ovi danas lete u NBA bez da su išta napravili i pokazali u Evropi i još od njih prave zvijezde, a realno nisu ni z od zvijezdi. Ondašnja Jugoslovenska liga je bila jedna od najaćih u Evropi i zato su klubovi s ovih prostora redovno bili prvaci Evrope i osvajači Kupa Radivoja Korača, što je danas ne zamislivo.
- Bosanski_kralj
#361 Re: Eurobasket 2017
Ništa slađe od poraza Hrvatske. Toliko napuhanosti i bahatosti se možda još samo viđa kod Engleza u nogometu.
Index jučer postaljva pitanje može li Hrvatska zaustaviti Grčku u četvrtfinalu?
Da su igrali večeras protiv Andore, a ne Rusije, više respekta se mora pokazati.
Index jučer postaljva pitanje može li Hrvatska zaustaviti Grčku u četvrtfinalu?
- dječak sa šibicama
#362 Re: Eurobasket 2017
Dosli i frustrirani pljuvaci na svoje.
-
nema me tamo
#363 Re: Eurobasket 2017
Bosanski_kralj wrote:Ništa slađe od poraza Hrvatske. Toliko napuhanosti i bahatosti se možda još samo viđa kod Engleza u nogometu.
Index jučer postaljva pitanje može li Hrvatska zaustaviti Grčku u četvrtfinalu?Da su igrali večeras protiv Andore, a ne Rusije, više respekta se mora pokazati.
Al' ne kontam šta to oni misle da imaju da je bolje od Rusije koja je vrhunska ekipa..
Haj sto su ovdje nego sam i ja vidio da vec pricaju o cetvrtfinalu, znaci smijesni su..
Ta ista Hrvatska gubi od nas slabica redovno, kontam da su toliki luzeri u kosarci da se sretnemo sad da bi opet izgubili ili bi bila borba u par poena
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#364 Re: Eurobasket 2017
koliko vidim rusi su kalkulisali da izbjegnu slovence i špance i izabrali su najbolji, a možda i najlakši način kako da dođu do polufinala.
večeras su hrvatima očitali lekciju, a hrvatski vanjski šut je katastrofa. đaba bender, šarić i bogdanović kada su na kecu i dvici limitirani.
jebote šarić im iznosi loptu.
btw. rusi su uigrana ekipa jer ti igrači igraju većinom u cska i khimkiju
večeras su hrvatima očitali lekciju, a hrvatski vanjski šut je katastrofa. đaba bender, šarić i bogdanović kada su na kecu i dvici limitirani.
jebote šarić im iznosi loptu.
btw. rusi su uigrana ekipa jer ti igrači igraju većinom u cska i khimkiju
- It_is_a_Leclerc
#365 Re: Eurobasket 2017
http://www.index.hr/sport/clanak/aco-uo ... 93506.aspx
Ovakva izjava je čisto izazivanje svemira da ti u lice, svom silinom zvekne jednu vaspitnu. I kako to obično biva s našim zapadnim susjedima, cijeli balon "sad ili nikad", "Acina mašina djeluje nezaustavljivo" i "Španjolci se panično spašavali" se izduvao za četvrtinu i pol. I opet sad drvlje i kamenje, i opet sad članci sa "vidjelo se od početka" i sastavljanjem lista za odstrel. Sve to nabacano i nagurano ne bi li se prikrila notorna činjenica da je hrvatska košarkaška reprezentacija, čak i sa neprežaljenim Hezonjom, teški prosjek evropskog loptanja pod obručima i to će, uz božiju pomoć, i ostati.
"Hercegovačko srce" ? "Babo iz Mostara" ? "Nova zvijezda Wizdarsa" ?

Ovakva izjava je čisto izazivanje svemira da ti u lice, svom silinom zvekne jednu vaspitnu. I kako to obično biva s našim zapadnim susjedima, cijeli balon "sad ili nikad", "Acina mašina djeluje nezaustavljivo" i "Španjolci se panično spašavali" se izduvao za četvrtinu i pol. I opet sad drvlje i kamenje, i opet sad članci sa "vidjelo se od početka" i sastavljanjem lista za odstrel. Sve to nabacano i nagurano ne bi li se prikrila notorna činjenica da je hrvatska košarkaška reprezentacija, čak i sa neprežaljenim Hezonjom, teški prosjek evropskog loptanja pod obručima i to će, uz božiju pomoć, i ostati.
"Hercegovačko srce" ? "Babo iz Mostara" ? "Nova zvijezda Wizdarsa" ?
- Bosanski_kralj
#366 Re: Eurobasket 2017
Njima je Bavčić zakucavo i dijelio banane.nema me tamo wrote:Bosanski_kralj wrote:Ništa slađe od poraza Hrvatske. Toliko napuhanosti i bahatosti se možda još samo viđa kod Engleza u nogometu.
Index jučer postaljva pitanje može li Hrvatska zaustaviti Grčku u četvrtfinalu?Da su igrali večeras protiv Andore, a ne Rusije, više respekta se mora pokazati.
Al' ne kontam šta to oni misle da imaju da je bolje od Rusije koja je vrhunska ekipa..
Haj sto su ovdje nego sam i ja vidio da vec pricaju o cetvrtfinalu, znaci smijesni su..
Ta ista Hrvatska gubi od nas slabica redovno, kontam da su toliki luzeri u kosarci da se sretnemo sad da bi opet izgubili ili bi bila borba u par poena
Sad bi ih Sejfić uništio.
-
nema me tamo
#367 Re: Eurobasket 2017
A Aco kakve je imao izjave auuu..It_is_a_Leclerc wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/aco-uo ... 93506.aspx
"Hercegovačko srce" ? "Babo iz Mostara" ? "Nova zvijezda Wizdarsa" ?![]()
Bolje da se vodio starom politikom najjaci smo nego ovo novo kao dozivio je produhovljenje neko smireni smo buda ovo ono
Ma šega s njima uvijek..
Cast Srbima velesili.
-
VPSA
#368 Re: Eurobasket 2017
Nerealno je skroz porediti Hrvate i Srbe u kosarci, zamislite da Hrvatima fale samo Saric i Bogdanovic, pitanje bi li i grupu prosli, a ne da im zafali pola kadra kao Srbima. Sirina je cudo, a ona je plod visegodisnjeg rada, prije svega ono sto je dugo godina radio Partizan, pa kasnije preuzela CZ.
Meni je samo zao Sarica jer je pravi igrac, i talentom i glavom, ali nazalost je okruzen uglavnom dosta limitiranim kolegama.
Ja i dalje mislim da ce Srbi u finale preko Rusa (mada i s Grcima nikad ne znas) a vamo s druge strane prava poslastica, Slovenija-Latvija i onda pobjednik na Spance. Tu je sve moguce, Spanci jesu najveci favoriti ali sve mi se vise cine ranjivi. Mozda samo zato jer bih ja zelio da je tako al' eto.
Meni je samo zao Sarica jer je pravi igrac, i talentom i glavom, ali nazalost je okruzen uglavnom dosta limitiranim kolegama.
Ja i dalje mislim da ce Srbi u finale preko Rusa (mada i s Grcima nikad ne znas) a vamo s druge strane prava poslastica, Slovenija-Latvija i onda pobjednik na Spance. Tu je sve moguce, Spanci jesu najveci favoriti ali sve mi se vise cine ranjivi. Mozda samo zato jer bih ja zelio da je tako al' eto.
-
golman
#369 Re: Eurobasket 2017
Ljudi,neka misli ko šta hoće,ali ja Porzingisa vidim u polufinalu sa Španijom,a poslije...ko zna...
-
Itsoktobealone
#370 Re: Eurobasket 2017
Gube protiv ItalijeVPSA wrote:Nerealno je skroz porediti Hrvate i Srbe u kosarci, zamislite da Hrvatima fale samo Saric i Bogdanovic, pitanje bi li i grupu prosli, a ne da im zafali pola kadra kao Srbima. Sirina je cudo, a ona je plod visegodisnjeg rada, prije svega ono sto je dugo godina radio Partizan, pa kasnije preuzela CZ.
-
kakavdanakneiskustvu
#371 Re: Eurobasket 2017
Mislis na petrovica ili mulaomerovica?Artest wrote:Nas bivsi selektor citavo vrijeme za Hrvatsku govori 'mi'. I kazu pokajo seJednom smrdo, zauvijek smrdo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#372 Re: Eurobasket 2017
Prvo su se poluvrijeme i držali, a onda raspad sistema.
Shved je Jordan i za Bogdanovića i Šarića.
Shved je Jordan i za Bogdanovića i Šarića.
-
Bodkin
#373 Re: Eurobasket 2017
I ja mislim da bi mogli. Juce kriticna odbrana protiv madjara. Likovi im zakucavaju pored onih tornjevaItsoktobealone wrote:Gube protiv ItalijeVPSA wrote:Nerealno je skroz porediti Hrvate i Srbe u kosarci, zamislite da Hrvatima fale samo Saric i Bogdanovic, pitanje bi li i grupu prosli, a ne da im zafali pola kadra kao Srbima. Sirina je cudo, a ona je plod visegodisnjeg rada, prije svega ono sto je dugo godina radio Partizan, pa kasnije preuzela CZ.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#374 Re: Eurobasket 2017
Talijani su neozbiljni, nema od tog ništa.
- zg1911
#375 Re: Eurobasket 2017
šta babo? opet odličanIt_is_a_Leclerc wrote:http://www.index.hr/sport/clanak/aco-uo ... 93506.aspx
"Hercegovačko srce" ? "Babo iz Mostara" ? "Nova zvijezda Wizdarsa" ?![]()
nego, mora da je tužno gledati razno razna natjecanja u razno raznim sportovima i ne navijati za svoje već protiv susjeda i komšija. koliko god je naša košarka u banani, plasirali su se na natjecanje. vas nema nigdje. i to ne smo u košarci.
dajte nam šansu da vam se smijemo!