da-ne-da-ne-da-ne-da-daputokaz1 wrote:Da probam
Litvanija,Slovenija,Srbija,Hrvatska,Španija,Belgija,Italija,Francuska....
5/8 solidno al to može svako
Moderators: Charuga, Tomahawk11
da-ne-da-ne-da-ne-da-daputokaz1 wrote:Da probam
Litvanija,Slovenija,Srbija,Hrvatska,Španija,Belgija,Italija,Francuska....
svaka cast drug,sve si objasnio .o tome i ja govorim. hrvatska ima odlicne igrace ali kao tim su losi,nemaju vodju,nemaju dobrog trenera koji ce ih psiholoski dignut.perasovic poveo ozljedjenog tomasa .to dovoljno govori da je perasovic slab trener.pa kladim se da je ivanovic vodio hrvatsku,pa to bi bila renesansa na euru.smijesni_ste wrote:Hrvatska je takodjer bila katastrofalna 2011. na EP-u pa su se uzdigli već 2013., a šta je sa nama, hoćemo li i mi tako? Čisto sumnjam![]()
Bolje bi bilo umjesto nasladjivanja da se malo više pritisnu naši "superstari" koji su ostavili i navijače i saigrače i trenera na cjedilu![]()
Hoće li Ivanović uopšte ostati trener, ništa se naravno kod nas ne zna niti koga zanima dok ne bude kasno.
Dosta toga stoji što Oskar piše, na stranu to da li je maliciozan ili ne.
Ivanovic bi se sa ovim igracima dobro potukao sa Srbijom.oskarboy wrote:svaka cast drug,sve si objasnio .o tome i ja govorim. hrvatska ima odlicne igrace ali kao tim su losi,nemaju vodju,nemaju dobrog trenera koji ce ih psiholoski dignut.perasovic poveo ozljedjenog tomasa .to dovoljno govori da je perasovic slab trener.pa kladim se da je ivanovic vodio hrvatsku,pa to bi bila renesansa na euru.smijesni_ste wrote:Hrvatska je takodjer bila katastrofalna 2011. na EP-u pa su se uzdigli već 2013., a šta je sa nama, hoćemo li i mi tako? Čisto sumnjam![]()
Bolje bi bilo umjesto nasladjivanja da se malo više pritisnu naši "superstari" koji su ostavili i navijače i saigrače i trenera na cjedilu![]()
Hoće li Ivanović uopšte ostati trener, ništa se naravno kod nas ne zna niti koga zanima dok ne bude kasno.
Dosta toga stoji što Oskar piše, na stranu to da li je maliciozan ili ne.
hrvatska jos od drazenove smrti nema vodju u ekipi,uvijek je hrvatska imala po imenima odlicne igrace koji su odlicni u svojim klubovima ali kad za repku igraju skroz druga prica.pa pogledaj samo tomica.u barci odlican a u hrvatskoj srkoz los,kao da se radi o dva razlicita igraca.Tomahawk11 wrote:Danas redom:
Hrvatska - Ceska....pokusao sam citati unazad stranicu-dvije, ali mi se ne da, uglavnom vidim pjenu na sve strane i bla bla bla....
Kod Hrvata nesto ne stima od pocetka prvenstva, to je evidentno. Kad se gleda po imenima, solidna ekipa, ali na terenu kao da fali malo hemije, ekipa nekako u disbalansu.
Simon najbolji, Tomic toplo hladno (mada vise hladno), Hezonja se vec uzivio u ulogu zvijezde (mada je jos dosta zelen), Bogdanovica vjerovatno malo povrede sputale da pogura kad najvise treba, Roko nikad nije ni bio ozbiljan igrac, Saric isto tako poprilicno negativno iznenadio, Zoric je bolji centar od Tomica, Draper....sta reci o njemu? A jbg, bice da veliki dio stete treba adresirati na Perasovica. Danas sa Ceskom (koja je zasluzeno pobijedila), ekipa izgleda ko nokautirana, prodaju lopte, nema akcije, nema nista, nemoc....
Da se razumijemo, Ceska nije nimalo naivna ekipa. Istina je da su se pred kraj malo prepali pobjede, cak i dali priliku Hrvatima da se vrate. Satoranski, Schilb, Vesely....dobra okosnica.
Na neki nacin, u kakvom su stanju na terenu, Hrvatima je bolje da nisu prosli. Srbija bi ih izmasakrirala. Dzabe sav naboj, u ekipi nista ne stima.
Talijani....pozitivno iznenadjenje. Ono, imaju potencijal, pogotovo napadacki, definitivno. Kad se pogleda ko sve igra, nije ni cudo sto su razbili Izrael. Skeptican sam sto se njih tice od pocetka, ali zasad me demantuju. Vidjecemo.
Srbi....sta reci. Finci se drzali 3/4 i onda pukli. Sut je koliko toliko slusao do pred kraj 3/4. No, supalj reket nije dao da se odlijepe i da bar zaprijete Srbiji. Definitivno jedan od favorita za titulu.
Ova zadnja....mislim da je vrijeme da se Litvanci vrate kuci. Tanki su skroz do sad, a Gruzija ih itekako moze dobiti. Nimalo naivna ekipa.
stalaktit wrote:Nema frke, samo moj osvrt na par komentara, prestajemkakavdanakneiskustvu wrote:
ajd da te zamolim da prestanes pisati o necemu sto nema nikakve veze sa eurobasketom,molim te
a odkud znas da bi igrao zapazenu ulogu da su bila i ona trojica? pa i kad je teletovic i djedovic igrao finska je dobijala sa 28 razlike.vidis kakva je mala razlika u euforiji.odmah se pocne pricat da bi bh daleko dogurala da su bila i ta trojica. i onda se nesto prica hrvatima da oni svoje igrace dizu u nebesa,dok to bosnjaci nikad ne radeTomahawk11 wrote:Zasto ne bi? Stvari u bh kosarci se popravljaju. Da nismo imali nesrecu da otkazu glavni igraci, vec ovo prvenstvo bi igrali zapazenu ulogu. Sljedece prvenstvo, nadam se, dolazimo u punom sastavu, s jos ponekim pojacanjem.stalaktit wrote:Neka se ljudi vesele, mogu misliti kako ih je bolila svaka od 34 hrvatske olimpijske medalje, europska i svjetska zlata itd., periodično se i njima poklopi da negdje likuju. Leclerc i ekipa se ne mogu radovati svojim sportskim uspjesima, pa im je dovoljno i da povremeno susjedu crkne krava. Samo je zajeb što će Hrvatska i Srbija imati još krava, a BiH vjerojatno ništa signifikantno neće uzeti za naših životnih vjekova.
Kad ovo čitaš, onda imaš još razlog manje podržavati BiH kao državu, i sasvim razumijem Hrvate i Srbe koji rade na njenom rastakanju, pa i blokiraju napredak u sportskim savezima. To je sasvim prirodno tu, defans.
Na prvenstvu od sada navijam za Srbiju, prava su ekipa, super momci, bore se za svoje i imaju kvalitetu, sretno Srbi!
Mada ovo vise vidim kao kontru, odgovor na to sto se neko drugi raduje neuspjesima komsija. To bi znacilo da si isti kao oni.
Zasto razlog manje za podrzavanje BiH? Sto se ne bi ugledao na pozitivu? Kako bi ti izgledali Bosnjaci ili neki drugi narod koji bi radio na rastakanju Hrvatske? Recimo ono sto su Srbi radili za vrijeme rata u Hr? Da li ti je i to ok? Je li to prirodno?
Manite se, ljudi, politike oko sporta. Uglavnom se zapjeni i lupa se nevidjeno.
Petrovic, Kukoc, Radja....e sad uzmi i uporedi sa ovom ekipom Hrvatske, koji od igraca bi se mogli uporediti s njima? Realno, ni jedan. Manimo se potencijala, pricamo o dostignutom nivou.Better Man wrote:Hrvatska danas nema ni pojedince koji su neki faktor. Pa pokojni Dražen je bio istinski vođa i sam je mogao riješiti utakmicu. Pa uzmimo sjajnu generaciju Jugoplstike predvođenu Kukočem i Rađom. Dvije godine za redom osvajaju Kup Šampiona i onda Rađa odlazi u Italiju. Mislilo se da je to kraj sjajne generacije, ali ne lezi vraže Jugoplastika samo pod novim imenom Pop 1984 i treći put zaredom osvaja Kup Šampiona predvođena Kukočem.
jugoplastika je pored odlicnih igraca imala i odlicnog trenera. jugoplastika tri puta bila evropski prvak ,cibona isto i onda neki ovde omalozavaju hr kosarku,kao nikad nisu bili dobri u kosarciBetter Man wrote:Hrvatska danas nema ni pojedince koji su neki faktor. Pa pokojni Dražen je bio istinski vođa i sam je mogao riješiti utakmicu. Pa uzmimo sjajnu generaciju Jugoplstike predvođenu Kukočem i Rađom. Dvije godine za redom osvajaju Kup Šampiona i onda Rađa odlazi u Italiju. Mislilo se da je to kraj sjajne generacije, ali ne lezi vraže Jugoplastika samo pod novim imenom Pop 1984 i treći put zaredom osvaja Kup Šampiona predvođena Kukočem.
jasko_ba wrote:MOze li neko postaviti link za snimak utakmice Hrvatska - Ceska?
Thx
niko ne kaze da ti moras navijat za hrvatsku ali brate mani se nasladjivanjem tudjih poraza. jedini ko se moze nasladjivat su srbi koji su jedini od bivsih ju republika ostali na euru i koji igraju odlicnoBosanski_kralj wrote:Zašto vam je toliko stalo da Bošnjaci navijaju za Hrvatsku?
oskarboy wrote:jugoplastika je pored odlicnih igraca imala i odlicnog trenera. jugoplastika tri puta bila evropski prvak ,cibona isto i onda neki ovde omalozavaju hr kosarku,kao nikad nisu bili dobri u kosarciBetter Man wrote:Hrvatska danas nema ni pojedince koji su neki faktor. Pa pokojni Dražen je bio istinski vođa i sam je mogao riješiti utakmicu. Pa uzmimo sjajnu generaciju Jugoplstike predvođenu Kukočem i Rađom. Dvije godine za redom osvajaju Kup Šampiona i onda Rađa odlazi u Italiju. Mislilo se da je to kraj sjajne generacije, ali ne lezi vraže Jugoplastika samo pod novim imenom Pop 1984 i treći put zaredom osvaja Kup Šampiona predvođena Kukočem.
Jedan razlog - Dusko Ivanovic.oskarboy wrote:
a odkud znas da bi igrao zapazenu ulogu da su bila i ona trojica? pa i kad je teletovic i djedovic igrao finska je dobijala sa 28 razlike.vidis kakva je mala razlika u euforiji.odmah se pocne pricat da bi bh daleko dogurala da su bila i ta trojica. i onda se nesto prica hrvatima da oni svoje igrace dizu u nebesa,dok to bosnjaci nikad ne rade
pa bio je i aco odlican selektor bh,tri pobjede na euru imaoTomahawk11 wrote:Jedan razlog - Dusko Ivanovic.oskarboy wrote:
a odkud znas da bi igrao zapazenu ulogu da su bila i ona trojica? pa i kad je teletovic i djedovic igrao finska je dobijala sa 28 razlike.vidis kakva je mala razlika u euforiji.odmah se pocne pricat da bi bh daleko dogurala da su bila i ta trojica. i onda se nesto prica hrvatima da oni svoje igrace dizu u nebesa,dok to bosnjaci nikad ne rade
Nismo imali takvog selektora do sad.
Prirodno je da dizes svoju reprezentaciju u nebesa. To sto drugi pricaju....dobro, kad gubis, moze da smeta. No, u principu, nije moj problem sto nekom smeta ako ja hvalim, recimo, Stipanovica.