Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kamen spoticanja wrote:Prvi put danas srbiji neko igra ozbiljnu odbranu
da vidimo kako ce to izgledati
Da i u napadu ubaci ured sve sto je bacio, posebno za tri. Finci igraju izuzetno dobro.
I srbija solidno u utakmicu usla podcjenjivacki...balkanci fakat ne bi trebali citati vlastite portale
slomit ce ih srbi vjerovatno do zadnje cetvrtine...ali finci pokazuju francuzima i grcima srbijanske limite
Ma nije imali su 4/5 za tri u prvoj cetvrtini, ne mogu taj nivo odrzati do kraja, raspadaju se najkasnije u trecoj cetvrtini.
Last edited by sukis on 13/09/2015 15:24, edited 1 time in total.
Renta wrote:Za hrvatski debakl na ovom prvenstvu (opetovani) je kriv isključivo izbornik/trener.
Njegov jedini zadatak je bio da od pojedinačno vrhunskih igrača stvori tim i pao je na ispitu. Nije ih morao stvarati, stavljeni su mu tacu, samo ih je morao timski uigrati i nije znao. Točka.
Kao i svi hrvatski treneri do danas jer smo ih sve isprobali.
Evo, nemam ništa protiv da hrv. reprezentaciju vodi srbijanski trener, ne mora za vrijeme himne ni držati ruku na srcu, samo neka donese medalju.
kakavdanakneiskustvu wrote:Da mi je docekati da na javnom servisu RTRS navijaju za nasu drzavnu reprezentaciju kao što navijaju za reprezentaciju neke druge drzave,laptop bi pojeo od sreće
ako nista, imaju bolju sliku, tako da cu istrpiti njihovo navijanje za srbiju i gledat na njihovom kanalu.
Finska je omiljena zemlja FIBA-e. Što drugi ne mogu (a ne mogu malverzirati do boga milog sa državljanstvima, "testovima jezika", " u njega je mati iz Finske"), oni mogu. I zato im želim da ih Srbija raspali ko SAD birvaktile. 60 razlike.
kakavdanakneiskustvu wrote:Da mi je docekati da na javnom servisu RTRS navijaju za nasu drzavnu reprezentaciju kao što navijaju za reprezentaciju neke druge drzave,laptop bi pojeo od sreće
ako nista, imaju bolju sliku, tako da cu istrpiti njihovo navijanje za srbiju i gledat na njihovom kanalu.
tacno,i ja gledam,bolja slika,bolji komentator,to stoji
realno stanje, od zavrsetka procesa nacionalnog osvjestenja sa pocetka 90-tih necemo vise imati drzavnu, bosansku homogenost. nije to zbog inata nego je jednostavno tako. to je nusproizvod prethodno pomenutog procesa i nesto sto treba prihvatiti kao normalno. zato mene ta pojava uopste ne smeta, navijati se moze samo srcem a na to se niko ne moze natjerati
Jebo ga bog danak,nema sportske teme gdje ne obznanis da navijas protiv srbije uvjek,bilo sa kim da igra, i rtrs se ne zali na tebe...
a ovamo se ti zalis na rtrs...tuzibabo.
Finci su klasični indijanci, od one zajebaane fele, tipa Novi Zeland i slično...Boli ih k.rac, nisu ničim opterećeni, igraju svoju igru, bore se i ako im krene mogu namuciti svakog...
Bice potrebno ostati koncentrisan do kraja i ne očekujem nimalo lak meč do kraja.
radostan dan wrote:Jebo ga bog danak,nema sportske teme gdje ne obznanis da navijas protiv srbije uvjek,bilo sa kim da igra, i rtrs se ne zali na tebe...
a ovamo se ti zalis na rtrs...tuzibabo.
Duka Dizel wrote:Finci su klasični indijanci, od one zajebaane fele, tipa Novi Zeland i slično...Boli ih k.rac, nisu ničim opterećeni, igraju svoju igru, bore se i ako im krene mogu namuciti svakog...
Bice potrebno ostati koncentrisan do kraja i ne očekujem nimalo lak meč do kraja.
tacno, to su reprezentacije koje izvuku maksimum iz svog kapaciteta, njima je svejedno jel igraju protiv lihtenstajna ili dream teama, za razliku od balkanskih ekipa koje pod pritiakom dobrog rezultata igraju kao pod rucnom...
Momenat kada finski selektor aplaudira Djordjevicu ... aaaa jbt ...
Samo da se osvrnem na sve one koji su histerisali zbog poraza od Finske, to uopste nije losa ekipa... oni ili igraju sjajno ili se raspadnu, nemaju neki kontinuitet... Protiv BiH je jbg sve krenulo kako treba i zato je bilo sto je bilo.
Hrvatska nema kvalitet, imaju jednog odličnog igrača i 2 potencijala. Bojan Bogdanovic je vođa te ekipe, kompletan igrač, povrijeđen je igrao. Hezonja ima dobar sut i fizikalije, ali nema dribling tako da je potpuno beskoristan na postavljenu odbranu. Šarić napravi dva dobra poteza pa onda tri loša i tako u krug. Tomić je ubleha samo takva, a šta onda reći za Ukića i ostalu kompaniju I onda neko ocekuje od Hrvatske da uradi nešto na EP
Srbija je druga prica, ljudi na svakoj poziciji imaju dobrog igraca, imaju jaku i klupu i mogu dogurati daleko na ovom EP.
Suđenje na ovom EP je katastrofalno..
Citam interviju Darka Sarica kad kaze da Srbi imaju Teodosica i Bjelicu a da su na svim ostalim mjestima oni jaci od Srba. I tako vec vise od dvadeset godina oni sebe smatraju nekim i necim u svijetu kosarke bez ikakvog argumenta. Da mi je znat ko je njih napalio. I to ne samo u kosarci. Sta bi ja dao da imam to njihovo , tu vjeru u samog sebe , to neko misljenje o sebi kao o nekom kome se Svijet divi. Oni jos misle da su treci na Svijetu u fudbalu. Vrlo vrlo zanimljiv ego.
P.S Ono napustanje (krajnje jadan cin) podijuma prije dvajes i nesto godina ce ih kostat zivaca i zivaca ...