Eurobasket 2015

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koja reprezentacija osvaja EP 2015?

- Francuska
31
19%
- Španija
29
18%
- Srbija
44
27%
- Italija
2
1%
- Turska
1
1%
- Grčka
8
5%
- Hrvatska
7
4%
- Litvanija
2
1%
- Njemačka
0
No votes
- Bosna i Hercegovina
37
23%

Total votes: 161

Romanista 101%

#226 Re: Eurobasket 2015

Post by Romanista 101% »

Image :lol:
radostan dan

#227 Re: Eurobasket 2015

Post by radostan dan »

pa na koga su trebali igrati, na vladiku rada mirotića? :D
iskustvo, autoritet kod sudija, ide se na dva poena...nekako logično da se igra na gasola.
bingov buraz

#228 Re: Eurobasket 2015

Post by bingov buraz »

Samo se jednog prvenstva sjecam da su oba Gasola igrala,sta oni prije prvenstva bacaju kocku koji ce ici? :mrgreen:
Bodkin

#229 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

pa nebitno na koga. kad zatreba poen daj gasolu da on proba. to isto je bio krstic u srbiji dok nije otisao u penziju pa je u to vrijeme bio podrska, a ne glavni igrac
stalaktit

#230 Re: Eurobasket 2015

Post by stalaktit »

kakavdanakneiskustvu wrote:
blago tebi pa mozes i na HRT pratiti
A gdje drugo :D Još da Mila Horvat nešto nauči o košarci pa da pođe raditi... :D

Hezonja. Ako ovaj mali nauči obranu igrati, neće mu biti kraja.
kakavdanakneiskustvu

#231 Re: Eurobasket 2015

Post by kakavdanakneiskustvu »

bingov buraz wrote:Samo se jednog prvenstva sjecam da su oba Gasola igrala,sta oni prije prvenstva bacaju kocku koji ce ici? :mrgreen:

2007,2009 i 2011 su obojica igrali
radostan dan

#232 Re: Eurobasket 2015

Post by radostan dan »

Bodkin wrote:pa nebitno na koga. kad zatreba poen daj gasolu da on proba. to isto je bio krstic u srbiji dok nije otisao u penziju pa je u to vrijeme bio podrska, a ne glavni igrac
pa utanjili su, to svakako...
sWeeT_Companion

#233 Re: Eurobasket 2015

Post by sWeeT_Companion »

Navijanje baš slabo u Zagrebu... Slovenci glasniji...
kakavdanakneiskustvu

#234 Re: Eurobasket 2015

finci izvukli produzetke sa francuzima
smijesni_ste

#235 Re: Eurobasket 2015

Post by smijesni_ste »

Danas svako igra svaki sport, Finci dokazali, a samo mi stagniramo ili idemo ka dnu... :-) :roll: :(
Lakat Jebić

#236 Re: Eurobasket 2015

Post by Lakat Jebić »

italija - tursk odlicna tekma
stalaktit

#238 Re: Eurobasket 2015

Post by stalaktit »

Ostade Hrvatska bez Bogdanovića za sutra vjerojatno... Povraćao u svlačionici, to je alarmantan znak kod udarca glavom i ne vjerujem da će riskirati. Ne bi trebali. Valja čekati CT.
north

#239 Re: Eurobasket 2015

Post by north »

Sa žaljenjem moram konstatovati da srbi stvarno imaju zastrašujuću ekipu...onako se obračunati sa špancima kojima je Marc Gasol samo falio ako se ne varam :-) ....Nevjerovatno koliki fond igrača šutera imaju: Bjelica, Teodosić, Bogdanović i Nedović...ne znaš koji bolje rafala...pa i onog Kalimića zna krenuti....petorica igrača koji šutaju trice, mi npr.nijednog :skoljka: ....Dva play-a, jedan ofanzivno fantastičan Teodosić, drugi defanzivno Marković...Pod košem onaj gorostas bradonja, još da su Krstića doveli...Nema šta, glavni kandidat za zlato, može im se desiti loš dan, ali osim Španije koju su već apsolivirali, i donekle Francuske oni nemaju ozbiljnog konkurenta...Na žalost...
mistek

#240 Re: Eurobasket 2015

Post by mistek »

Rubio, Calderon, Gasol, Ibaka...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#241 Re: Eurobasket 2015

Post by hrasno38 »

Ovo prvenstvo bi moglo i te kako obilovati iznenadjenjima ali i kalkulacuijama naboljih reprezentacija. Nije iznenadjenje pobjeda Srbije ali jeste pobjeda Holandije nad Gruzijom, Izraela nad Rusijom i produzeci Francuske i Finske. takodje Turska iako je cijelu utakmicu razvaljivala Italiju na kraju ih jedva dobi. Sta to pokazuje? Sve reprezentacije su izuzetno nestabilne i imaju strahovite padove ali i uspone sto se vidjelo danas na utakmici Srbije i Spanije. Poljska nije reprezentacija iz vrha evrope ali nije ni ona koja bi se mogla nazvato fudbalskim "Lihtenstajnom". Finska svoje utakmice rjesava iskljucivo sutem a mi po prvi puta igramo vrlo zestoku odbranu i ako im limitiramo sut za 3 poena oni su donji. Sa Izraelom smo igrali sa ponekim skrivenim adutom ali definitivno isto tako je reprezentacioja koja se moze dobiti. Rusija je uvijek Rusija ali ocito da i ona nije bolaj onih 20 razlike sto smo izgubili od njih. Francuska bi trebala po svim teorijama i praksama da bude apsolutni favorit u ovoj grupu pa mozda i na prvenstvu jer ona nije imala supaka iz NBA koji nisu dosli igrati za svoju zemlju.
Evo sad gledam Grcku i Makedoniju i ovo nije nista bolje od nase danasnje utakmice niti su ove reprezentacije neki bauci dapace.....
I naravno mislim da smo mi jedina zemlja u Evropi koja utakmice gleda u analognoj tehnici gdje umjesto igraca pratim mrlje u raznim bojama i ovo je definitivno razlog da nikada vise ne platim RTV pretplatu.
north

#242 Re: Eurobasket 2015

Post by north »

mistek wrote:Rubio, Calderon, Gasol, Ibaka...

Da, u pravu si :thumbup: ...vrlo dobri igrači, ali i bez njih španci imaju jaku ekipu, i nisam očekivao da danas zijane, pogotovo ne 10 razlike :-) ...
SkyLimit

#243 Re: Eurobasket 2015

Post by SkyLimit »

Steta sto Turci nisu uspjeli dovesti unutrasnju liniju Asik - Kanter. Asik je povrijedjen, a Kanter nije ni pozvan mada se on izjasnio da zeli igrati, navodno je na svom twitter racunu javno kritikovao vladajucu Erdoganovu AKP stranku i za njega su vrata reprezentacije zatvorena sve dok je ta stranka na vlasti :lol:
llull

#244 Re: Eurobasket 2015

Post by llull »

Iako sam navijac Srbije svako uzdizanje srpske repke jednostavno je pretjerivanje. Srbija je sjajan tim, prije svega skup boraca dobro ukomponovanih sa nekoliko stvarno dobrih igraca. Ali realno od 10 utakmica Srbije i Spanije, vjerujem da bi Spanci dobili 7.

Na ovom sampionatu po meni nema favorita,bruka ekipa moze do zlata ali moze i da razocara. Pogledajte rezime dana, Francuzi na produzetke, Italijani vrisnuli, Hrvati dobili Zmage ali ne bas lagano... jedino su Grci od nekih favorita dobro odradili svoj posao.

Sto se tice turaka, iako sam volio bas bas Erdenaja, Kutlaja i Hidu ipak mislim da oni nisu kadri za velika djela, jednostavno i njih kao i hrvate muci nesto sto se zove harizma tima za medalju.

Sto se tice BiH, danas sam bas komentarisao borbenosti ne manjka i to mi se dopada, jednostavno je manjak kvaliteta u opticaju. Fale tri igraca koja su realno i najbolja samo se ja nekako plasim borbe ega gdje bi se Mirza i Jusuf borili oko toga ko ce da vise sutira i zabije. Nekako mi sve to u glavi od onih tekmi prosle godine kada je Mirza trosio lopte kao lud.
kakavdanakneiskustvu

#245 Re: Eurobasket 2015

north wrote:Sa žaljenjem moram konstatovati da srbi stvarno imaju zastrašujuću ekipu...onako se obračunati sa špancima kojima je Marc Gasol samo falio ako se ne varam :-) ....Nevjerovatno koliki fond igrača šutera imaju: Bjelica, Teodosić, Bogdanović i Nedović...ne znaš koji bolje rafala...pa i onog Kalimića zna krenuti....petorica igrača koji šutaju trice, mi npr.nijednog :skoljka: ....Dva play-a, jedan ofanzivno fantastičan Teodosić, drugi defanzivno Marković...Pod košem onaj gorostas bradonja, još da su Krstića doveli...Nema šta, glavni kandidat za zlato, može im se desiti loš dan, ali osim Španije koju su već apsolivirali, i donekle Francuske oni nemaju ozbiljnog konkurenta...Na žalost...

rubio,.calderon,ibaka
Bodkin

#246 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

north wrote:Sa žaljenjem moram konstatovati da srbi stvarno imaju zastrašujuću ekipu...onako se obračunati sa špancima kojima je Marc Gasol samo falio ako se ne varam :-) ....Nevjerovatno koliki fond igrača šutera imaju: Bjelica, Teodosić, Bogdanović i Nedović...ne znaš koji bolje rafala...pa i onog Kalimića zna krenuti....petorica igrača koji šutaju trice, mi npr.nijednog :skoljka: ....Dva play-a, jedan ofanzivno fantastičan Teodosić, drugi defanzivno Marković...Pod košem onaj gorostas bradonja, još da su Krstića doveli...Nema šta, glavni kandidat za zlato, može im se desiti loš dan, ali osim Španije koju su već apsolivirali, i donekle Francuske oni nemaju ozbiljnog konkurenta...Na žalost...

rubio,.calderon,ibaka
Jedino bi ibaka bas pomogao jer su srbi svakako slabiji bili u skoku
kakavdanakneiskustvu

#247 Re: Eurobasket 2015

Bodkin wrote:

rubio,.calderon,ibaka
Jedino bi ibaka bas pomogao jer su srbi svakako slabiji bili u skoku

pomogli bi i ova dvojica jer ne bi morali igrati vives i ribas
Bodkin

#248 Re: Eurobasket 2015

Post by Bodkin »

Poenta je da nisu bolji od srpskih igraca. Ibaka bi ih jos vise ubijao u skoku
kakavdanakneiskustvu

#249 Re: Eurobasket 2015

vala rubio je bolji i od nedovica i od markovica
sWeeT_Companion

#250 Re: Eurobasket 2015

Post by sWeeT_Companion »

mistek wrote:Rubio, Calderon, Gasol, Ibaka...
Da stvarno kvalitetni igrači. Ali ni na drugoj strani nije bilo Marjanovića (u ovom trenutku prvog centra Srbije, najbolje igrača Evrolige). Nije bilo Lučića, daleko možda od jednog Calderona, ali veoma značajnog u oba pravca. Ne zaboravimo i Micova, koji bez obzira na retardiranost je jedan od najboljih defanzivaca u Evropi.... Dodamo li svemu tome rovitog Bogdana, relativno rovitog Tea i Raduljicu koji nije igrao više od pola godine, doći ćemo do zaključka da i sinoćnja Srbija sa ovim sastavom može bar 20-30% bolje nego sinoć.
Locked