jedini koji fali je tomas. planinic em star em spor u pm. ukic i crnac su bolji.insomnia99 wrote:
planinić je svakako bolji igrač i od ukica i od crnca...
tomas strašno važan pogotovo u obrani...
ovi ostali tako- tako...ne fale previše
Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Bodkin
#4851 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
-
insomnia99
#4852 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
u svakom slučaju imao je odličnu prošlu sezonu....sad je potpisao za efesBodkin wrote:
jedini koji fali je tomas. planinic em star em spor u pm. ukic i crnac su bolji.
-
Djuro
#4853 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Pa lijepo je da Jasko, i kao Bošnjak, trenira Hrvatsku i pomaže u gradnji rezultata.stalaktit wrote:Artest wrote: Idi raduj se, momak, vjerovatno drvenoj medalji. A ako cemo hinjski, tu drvenu medalju ce vam omogucit cesto osporavani Bosnjak, Jasko Repesa.![]()
Je li ovaj, s rukom na srcu za vrijeme hr himne?
Bošnjaci su u Hrvatskoj uvijek - kao doma.
- Better Man
#4854 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Hrvatska odlicna do sad. Volio bih da odu u finale! Repesa je potvrdio da je pravi kosarkaski strucnjak i svaka mu cast na svemu sto je napravio sa Hrvatskom repkom.
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
-
stalaktit
#4855 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati 
Litva izgleda kao jako jako dobra ekipa, jedina njihova utakmica koju stigoh uhvatiti na ovom prvenstvu je ona protiv BiH, ali to je bila prečudna utakmica i nekako se ne usuđujem uspoređivati Litvu tada i Litvu koja će sutra vjerojatno gristi do iznemoglosti. Protiv BiH su djelovali ranjivo na prodoru, ali opet, tad im nije trebala pobjeda...
Hrvatska to može dobiti jedino fanatičnom obranom a u napadu što uđe, šut teško da će nam pustiti, mislim da će spasti na prodore... Ova Litva je reprezentacija koja neće propustiti crne rupe u hr igri koje su se znale javljati.
Zato sutra hrabro da se nema što žaliti kasnije, pa kako bude, bude!
P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je Bošnjak
Imao sam i ja profesoricu Aidu, pa nit je Bošnjakinja nit muslimanka. Čovjek je rođen u dijelu BiH gdje su većinski Hrvati, po njegovom rezimeu se vidi da gravitira debelo Hrvatskoj, drži ruku na srcu na himnu, nigdje se nije deklarirao kao Bošnjak, a bome i krvavo radi za Hrvatsku. Tako da, ono...
Litva izgleda kao jako jako dobra ekipa, jedina njihova utakmica koju stigoh uhvatiti na ovom prvenstvu je ona protiv BiH, ali to je bila prečudna utakmica i nekako se ne usuđujem uspoređivati Litvu tada i Litvu koja će sutra vjerojatno gristi do iznemoglosti. Protiv BiH su djelovali ranjivo na prodoru, ali opet, tad im nije trebala pobjeda...
Hrvatska to može dobiti jedino fanatičnom obranom a u napadu što uđe, šut teško da će nam pustiti, mislim da će spasti na prodore... Ova Litva je reprezentacija koja neće propustiti crne rupe u hr igri koje su se znale javljati.
P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je Bošnjak
- Havatar
#4856 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je onstalaktit wrote:Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati
P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je BošnjakImao sam i ja profesoricu Aidu, pa nit je Bošnjakinja nit muslimanka. Čovjek je rođen u dijelu BiH gdje su većinski Hrvati, po njegovom rezimeu se vidi da gravitira debelo Hrvatskoj, drži ruku na srcu na himnu, nigdje se nije deklarirao kao Bošnjak, a bome i krvavo radi za Hrvatsku. Tako da, ono...
-
stalaktit
#4857 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Ne moraju, odakle ti to?Havatar wrote: U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
Bilo je recimo jedno vrijeme kad ni nogometaši nisu držali ruku na srcu, pa su opet odjednom počeli, i nikakva interna pravila ne postoje da se to mora raditi, niti bi itko bio kažnjen da to ne napravi. Ljudi rade kako osjećaju. Držanje ruke na srcu je po meni neki intimniji čin od zagraljaja ili nečega što druge reprezentacije rade, osobna je stvar svakog čovjeka, ne odražava zajedništvo, nego vlastitu ljubav prema Domovini. Za to ne možeš raditi takva pravila.
- Havatar
#4858 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Vise puta sam to cuo od Hrvata da su to uveli ugledajuci se na USA i da je to obaveza a isto tako vise puta se o tome pisalo na hrvatskim forumima.stalaktit wrote:Ne moraju, odakle ti to?Havatar wrote: U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
-
stalaktit
#4859 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
To ne bi bilo u skladu s hrvatskim zakonima, jer bi diralo u osobna uvjerenja, a čak ni reprezentacija nije iznad zakona 
-
Bodkin
#4860 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
jel dosta vise polikite na ovoj temi?
- Renta
#4861 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nebi je trebalo uopće biti. Spominjanje etničkog porijekla izbornika kao nekog boda za "našu stranu" je bolesno.Bodkin wrote:jel dosta vise polikite na ovoj temi?
Imate pdf Politika pa udrite!
- cvrčak_na_hedonizmu
#4862 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Veoma zanimljiva činjenica kaže da smo prije xy godina igrali sa Italijom u grupnoj fazi za prolazak dalje, ko dobije, prolazi grupu, ko izgubi napušta EP ; Mirza Bečiragić plej, imamo +5 ili +6 dvije minute i nešto prije kraja i napad. Gubimo par lopti, Bečiragić ih baca u bunar ili gubi iz driblinga, primamo par trica i ispadamo. Italija uredno uzima treće mjesto. Gregor Fućka generacija. Uopšte me ne bi čudilo da Litvanija uradi istu stvar. Odnosno, ne bi me iznenadilo da budu bolji. To smo mi 
- van Basten
#4863 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
mislim da će pobjednik meča Hrvatska - Litvanija oboriti negativni rekord finala EP, bez obzira na protivnika u finalu. Dajem hendikep -20 za kladioničare 
-
semirizsvemira
#4864 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Forza Litvanija
- kandelabar
#4865 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
sta ako Hrvati izgube od LItvanije,a mi smo ih dobili iz svlacionice i parkinga..
-
Mustang1
#4866 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Pokusavam zamisliti Tomica protiv Gasola .. I nikako mi ne idevan Basten wrote:mislim da će pobjednik meča Hrvatska - Litvanija oboriti negativni rekord finala EP, bez obzira na protivnika u finalu. Dajem hendikep -20 za kladioničare
-
kakavdanakneiskustvu
#4867 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Bodkin wrote:jedini koji fali je tomas. planinic em star em spor u pm. ukic i crnac su bolji.insomnia99 wrote:
planinić je svakako bolji igrač i od ukica i od crnca...
tomas strašno važan pogotovo u obrani...
ovi ostali tako- tako...ne fale previše
planinić bi dobro došao,rotiraju samo 5 igrača na tri vanjske pozicije cijelo prvensvo
-
kakavdanakneiskustvu
#4868 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
stalaktit wrote:Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati
P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je BošnjakImao sam i ja profesoricu Aidu, pa nit je Bošnjakinja nit muslimanka. Čovjek je rođen u dijelu BiH gdje su većinski Hrvati, po njegovom rezimeu se vidi da gravitira debelo Hrvatskoj, drži ruku na srcu na himnu, nigdje se nije deklarirao kao Bošnjak, a bome i krvavo radi za Hrvatsku. Tako da, ono...
zar je bitno ako i jeste bošnjak?,možda ga niko nije javno pitao je li bošnjak ili nešto drugo
-
kakavdanakneiskustvu
#4869 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Veoma zanimljiva činjenica kaže da smo prije xy godina igrali sa Italijom u grupnoj fazi za prolazak dalje, ko dobije, prolazi grupu, ko izgubi napušta EP ; Mirza Bečiragić plej, imamo +5 ili +6 dvije minute i nešto prije kraja i napad. Gubimo par lopti, Bečiragić ih baca u bunar ili gubi iz driblinga, primamo par trica i ispadamo. Italija uredno uzima treće mjesto. Gregor Fućka generacija. Uopšte me ne bi čudilo da Litvanija uradi istu stvar. Odnosno, ne bi me iznenadilo da budu bolji. To smo mi
adis bećiragić?
- Meho Kodro
#4870 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kompletna lista...

Imbecilne gluposti, nista nije uvedeno i nista nije obaveza, to je samo kao nekakva tradicija, u nekim reprezentacijama se "zagrle", u nekim kao Hrvatska drze ruke na srcu, a ponekad se vidi na fotografijama i da ne drze svi, kao i sto neki pjevaju himnu a neki ne...Havatar wrote:Vise puta sam to cuo od Hrvata da su to uveli ugledajuci se na USA i da je to obaveza a isto tako vise puta se o tome pisalo na hrvatskim forumima.stalaktit wrote:Ne moraju, odakle ti to?Havatar wrote: U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
-
Bodkin
#4871 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
sama cinjenica da su bargnani i kleiza na listi diskvalifikuje ovu listu 
-
saphir_
#4872 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Mirza je za Kleizu spejs šatl. Al ono realno
- uglavnomja
#4873 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kaka je ba ovo lista
nidje veze.
mislim, ono, vako nako, kako god, ... opet nidje veze ....
nidje veze.
mislim, ono, vako nako, kako god, ... opet nidje veze ....
-
stalaktit
#4874 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Meni nije bitno, onome koji je otvorio tu priču je bitno. Moja je napomena bila samo da ne znam čime to Repešu svrštava u Bošnjake. Ako je samo po imenu, onda je to tužnokakavdanakneiskustvu wrote:
zar je bitno ako i jeste bošnjak?,možda ga niko nije javno pitao je li bošnjak ili nešto drugo
Kužim koja mu je logika, meni isto srce zatitra kad vidim Bogdanovića i Markotu kako nose Hr, ne možeš protiv sebe, ježiga
-
spacek
#4875 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ova lista je presmjesna...pa u jednoj grckoj od ovih igraca sa liste ni teoretski ni igracki nemogu politi na ruke nikosu galisu kojeg nema na spisku...smijesno...taj covjek je 12 godina bio najbolji strijelac grcke lige, a sam je pobjedivao euroligase i reprezentacije. da ima 35god sad bi ubijao ove vedete na ovom eurobasketu!
a da o ostalim i ne govorim. ovo neki klinac od 18god sastavljao.
a da o ostalim i ne govorim. ovo neki klinac od 18god sastavljao.