Eurobasket 2013 u Sloveniji

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bodkin

#4851 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

insomnia99 wrote:
planinić je svakako bolji igrač i od ukica i od crnca...
tomas strašno važan pogotovo u obrani...

ovi ostali tako- tako...ne fale previše
jedini koji fali je tomas. planinic em star em spor u pm. ukic i crnac su bolji.
insomnia99

#4852 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by insomnia99 »

Bodkin wrote:
jedini koji fali je tomas. planinic em star em spor u pm. ukic i crnac su bolji.
u svakom slučaju imao je odličnu prošlu sezonu....sad je potpisao za efes
Djuro

#4853 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Djuro »

stalaktit wrote:
Artest wrote: Idi raduj se, momak, vjerovatno drvenoj medalji. A ako cemo hinjski, tu drvenu medalju ce vam omogucit cesto osporavani Bosnjak, Jasko Repesa. :wink:
Image

Je li ovaj, s rukom na srcu za vrijeme hr himne?
Pa lijepo je da Jasko, i kao Bošnjak, trenira Hrvatsku i pomaže u gradnji rezultata.
Bošnjaci su u Hrvatskoj uvijek - kao doma.
Better Man

#4854 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Better Man »

Hrvatska odlicna do sad. Volio bih da odu u finale! Repesa je potvrdio da je pravi kosarkaski strucnjak i svaka mu cast na svemu sto je napravio sa Hrvatskom repkom.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
stalaktit

#4855 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati :D

Litva izgleda kao jako jako dobra ekipa, jedina njihova utakmica koju stigoh uhvatiti na ovom prvenstvu je ona protiv BiH, ali to je bila prečudna utakmica i nekako se ne usuđujem uspoređivati Litvu tada i Litvu koja će sutra vjerojatno gristi do iznemoglosti. Protiv BiH su djelovali ranjivo na prodoru, ali opet, tad im nije trebala pobjeda...

Hrvatska to može dobiti jedino fanatičnom obranom a u napadu što uđe, šut teško da će nam pustiti, mislim da će spasti na prodore... Ova Litva je reprezentacija koja neće propustiti crne rupe u hr igri koje su se znale javljati.

Zato sutra hrabro da se nema što žaliti kasnije, pa kako bude, bude!

P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je Bošnjak :) Imao sam i ja profesoricu Aidu, pa nit je Bošnjakinja nit muslimanka. Čovjek je rođen u dijelu BiH gdje su većinski Hrvati, po njegovom rezimeu se vidi da gravitira debelo Hrvatskoj, drži ruku na srcu na himnu, nigdje se nije deklarirao kao Bošnjak, a bome i krvavo radi za Hrvatsku. Tako da, ono...
Havatar

#4856 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

stalaktit wrote:Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati :D

Litva izgleda kao jako jako dobra ekipa, jedina njihova utakmica koju stigoh uhvatiti na ovom prvenstvu je ona protiv BiH, ali to je bila prečudna utakmica i nekako se ne usuđujem uspoređivati Litvu tada i Litvu koja će sutra vjerojatno gristi do iznemoglosti. Protiv BiH su djelovali ranjivo na prodoru, ali opet, tad im nije trebala pobjeda...

Hrvatska to može dobiti jedino fanatičnom obranom a u napadu što uđe, šut teško da će nam pustiti, mislim da će spasti na prodore... Ova Litva je reprezentacija koja neće propustiti crne rupe u hr igri koje su se znale javljati.

P.S. Ako se netko zove Jasmin, ne znači da je Bošnjak :) Imao sam i ja profesoricu Aidu, pa nit je Bošnjakinja nit muslimanka. Čovjek je rođen u dijelu BiH gdje su većinski Hrvati, po njegovom rezimeu se vidi da gravitira debelo Hrvatskoj, drži ruku na srcu na himnu, nigdje se nije deklarirao kao Bošnjak, a bome i krvavo radi za Hrvatsku. Tako da, ono...
U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
stalaktit

#4857 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

Havatar wrote: U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
Ne moraju, odakle ti to?

Bilo je recimo jedno vrijeme kad ni nogometaši nisu držali ruku na srcu, pa su opet odjednom počeli, i nikakva interna pravila ne postoje da se to mora raditi, niti bi itko bio kažnjen da to ne napravi. Ljudi rade kako osjećaju. Držanje ruke na srcu je po meni neki intimniji čin od zagraljaja ili nečega što druge reprezentacije rade, osobna je stvar svakog čovjeka, ne odražava zajedništvo, nego vlastitu ljubav prema Domovini. Za to ne možeš raditi takva pravila.
Havatar

#4858 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Havatar »

stalaktit wrote:
Havatar wrote: U hrvatskoj reprezentaciji svi moraju da drze ruku na srcu tako da to ne govori nista o tome sta je on
Ne moraju, odakle ti to?
Vise puta sam to cuo od Hrvata da su to uveli ugledajuci se na USA i da je to obaveza a isto tako vise puta se o tome pisalo na hrvatskim forumima.
stalaktit

#4859 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

To ne bi bilo u skladu s hrvatskim zakonima, jer bi diralo u osobna uvjerenja, a čak ni reprezentacija nije iznad zakona :)
Bodkin

#4860 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

jel dosta vise polikite na ovoj temi?
Renta

#4861 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Renta »

Bodkin wrote:jel dosta vise polikite na ovoj temi?
Nebi je trebalo uopće biti. Spominjanje etničkog porijekla izbornika kao nekog boda za "našu stranu" je bolesno.

Imate pdf Politika pa udrite!
cvrčak_na_hedonizmu

#4862 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Veoma zanimljiva činjenica kaže da smo prije xy godina igrali sa Italijom u grupnoj fazi za prolazak dalje, ko dobije, prolazi grupu, ko izgubi napušta EP ; Mirza Bečiragić plej, imamo +5 ili +6 dvije minute i nešto prije kraja i napad. Gubimo par lopti, Bečiragić ih baca u bunar ili gubi iz driblinga, primamo par trica i ispadamo. Italija uredno uzima treće mjesto. Gregor Fućka generacija. Uopšte me ne bi čudilo da Litvanija uradi istu stvar. Odnosno, ne bi me iznenadilo da budu bolji. To smo mi :skoljka:
van Basten

#4863 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by van Basten »

mislim da će pobjednik meča Hrvatska - Litvanija oboriti negativni rekord finala EP, bez obzira na protivnika u finalu. Dajem hendikep -20 za kladioničare :wink:
semirizsvemira

#4864 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by semirizsvemira »

Forza Litvanija
kandelabar

#4865 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kandelabar »

sta ako Hrvati izgube od LItvanije,a mi smo ih dobili iz svlacionice i parkinga..
Mustang1

#4866 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Mustang1 »

van Basten wrote:mislim da će pobjednik meča Hrvatska - Litvanija oboriti negativni rekord finala EP, bez obzira na protivnika u finalu. Dajem hendikep -20 za kladioničare :wink:
Pokusavam zamisliti Tomica protiv Gasola .. I nikako mi ne ide :D Progutat ce ga onaj Medonja :D
kakavdanakneiskustvu

#4867 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:
insomnia99 wrote:
planinić je svakako bolji igrač i od ukica i od crnca...
tomas strašno važan pogotovo u obrani...

ovi ostali tako- tako...ne fale previše

planinić bi dobro došao,rotiraju samo 5 igrača na tri vanjske pozicije cijelo prvensvo
kakavdanakneiskustvu

#4868 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

stalaktit wrote:Prebrzo mi dolazi ovo polufinale, još 18 sati :D

zar je bitno ako i jeste bošnjak?,možda ga niko nije javno pitao je li bošnjak ili nešto drugo
kakavdanakneiskustvu

#4869 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Veoma zanimljiva činjenica kaže da smo prije xy godina igrali sa Italijom u grupnoj fazi za prolazak dalje, ko dobije, prolazi grupu, ko izgubi napušta EP ; Mirza Bečiragić plej, imamo +5 ili +6 dvije minute i nešto prije kraja i napad. Gubimo par lopti, Bečiragić ih baca u bunar ili gubi iz driblinga, primamo par trica i ispadamo. Italija uredno uzima treće mjesto. Gregor Fućka generacija. Uopšte me ne bi čudilo da Litvanija uradi istu stvar. Odnosno, ne bi me iznenadilo da budu bolji. To smo mi :skoljka:

adis bećiragić?
Meho Kodro

#4870 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Meho Kodro »

kompletna lista...

Image
Havatar wrote:
stalaktit wrote:
Ne moraju, odakle ti to?
Vise puta sam to cuo od Hrvata da su to uveli ugledajuci se na USA i da je to obaveza a isto tako vise puta se o tome pisalo na hrvatskim forumima.
Imbecilne gluposti, nista nije uvedeno i nista nije obaveza, to je samo kao nekakva tradicija, u nekim reprezentacijama se "zagrle", u nekim kao Hrvatska drze ruke na srcu, a ponekad se vidi na fotografijama i da ne drze svi, kao i sto neki pjevaju himnu a neki ne...
Bodkin

#4871 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by Bodkin »

sama cinjenica da su bargnani i kleiza na listi diskvalifikuje ovu listu :D
saphir_

#4872 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by saphir_ »

Mirza je za Kleizu spejs šatl. Al ono realno
uglavnomja

#4873 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by uglavnomja »

kaka je ba ovo lista :shock: :?

nidje veze.

mislim, ono, vako nako, kako god, ... opet nidje veze ....
stalaktit

#4874 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by stalaktit »

kakavdanakneiskustvu wrote:
zar je bitno ako i jeste bošnjak?,možda ga niko nije javno pitao je li bošnjak ili nešto drugo
Meni nije bitno, onome koji je otvorio tu priču je bitno. Moja je napomena bila samo da ne znam čime to Repešu svrštava u Bošnjake. Ako je samo po imenu, onda je to tužno :)

Kužim koja mu je logika, meni isto srce zatitra kad vidim Bogdanovića i Markotu kako nose Hr, ne možeš protiv sebe, ježiga :D
spacek

#4875 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji

Post by spacek »

ova lista je presmjesna...pa u jednoj grckoj od ovih igraca sa liste ni teoretski ni igracki nemogu politi na ruke nikosu galisu kojeg nema na spisku...smijesno...taj covjek je 12 godina bio najbolji strijelac grcke lige, a sam je pobjedivao euroligase i reprezentacije. da ima 35god sad bi ubijao ove vedete na ovom eurobasketu!
a da o ostalim i ne govorim. ovo neki klinac od 18god sastavljao.
Locked