Eurobasket 2013 u Sloveniji
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
#4801 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Dobro, na forumu gdje je Aco (kojeg ja obožavam) trenerska veličina, nije ni čudo da je i Repeša ekspert 
- Artest
#4802 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Aco je kesa. Repesa je najuspjesniji trener hrvatske repkice zadnjih 18 g. 
- JohnnyS
#4803 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Da, od Acine medalje. Repeša to treba prestići...Artest wrote:Aco je kesa. Repesa je najuspjesniji trener hrvatske repkice zadnjih 18 g.
- Artest
#4804 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
A i imaju podjednako jak roster...JohnnyS wrote:Da, od Acine medalje. Repeša to treba prestići...Artest wrote:Aco je kesa. Repesa je najuspjesniji trener hrvatske repkice zadnjih 18 g.
Aco Petrovic je cijenjen jos samo u Bosni. Predlazem da pokusas na nekom hrvatskom forumu s tezom o velikom Aci koji je Hrvatskoj donijeo trece mjesto.
Biti ces propisno isprdan.
Last edited by Artest on 19/09/2013 20:34, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#4805 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Renta wrote:Bodkin wrote:pretjerujes jarane. 18 godine nije slucajnost ni splet okolnosti nego stanje u hrvatskoj kosarci gdje su skole kosarke potonule i to se vidi i u klupskim takmicenjima ( euroliga ili ova jadranska). tako je svugdje osim jos u srbiji.cak i ovoj ekipi nije predvidjano da dodje do p.finala tako da idi raduj se i onda da navijamo u polufinalu za hr
A hrvatski klubovi ove godine rasturaju u Euroligi jel???Talenat braco, oduvijek bio, samo se ove godine poklopilo...i to bez, ne zaboravite, cijele prve petorke.
koje prve petorke?
- JohnnyS
#4806 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Artest wrote:A i imaju podjednako jak roster...JohnnyS wrote:Da, od Acine medalje. Repeša to treba prestići...Artest wrote:Aco je kesa. Repesa je najuspjesniji trener hrvatske repkice zadnjih 18 g.![]()
Aco Petrovic je cijenjen jos samo u Bosni. Predlazem da pokusas na nekom hrvatskom forumu s tezom o velikom Aci koji je Hrvatskoj donijeo trece mjesto.
Biti ces propisno isprdan.
Pa smiješni su i jedan i drugi. Proglasiti nekoga najboljim hrvatskim košarkaškim trenerom je kao izabrati najboljeg vaterpolistu San Marina - dobro za njega, ali potpuno irelevantno u europskim razmjerima. Repeša je totalno precijenjen trener, u Europi su ga prokužili, sad mu je ostalo samo da demonstrira silu po Hrvatskoj.
Iznesi mi neke njegove bitne rezultate, osim onoga što je tebi očito bitno pa si odmah napisao: da je Bošnjak iz Čapljine.
-
kakavdanakneiskustvu
#4807 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
JohnnyS wrote:opremdobro30 wrote:Sine, koliko ti imaš godina?JohnnyS wrote:Petrović nije ni najbolji hrvatski košarkaš svih vremena, a nekmoli europski. Uvijek prerano umrli budu pretjerano glorificirani. Sreća da je Schumacher napravio dar mar u F1 pa nitko više ne spominje Sennu kao "najvećeg svih vremena"
3 NBA naslova, 3 naslova Kupa prvaka Europe, 2 evropska, 1 svjetsko, šesti najbolji igrač NBA lige i još sto drugih naslova... Mogao je igrati 4 pozicije, neviđena raznolikost poteza... Svaka čast Draženu, ali Kukoč je klasa iznad njega...
Edit - da ne zaboravim: tata
Svaka čast Kukoču, imao je dužu karijeru jer je ostao živ.
Dražen je za sve njih iz YU repke bio bog, vođa, to su svi oni znali...nešto što je danas Goran Dragić u Slo reprezentaciji.[/quote]
svako će za pokojnika reći sve najbolje,dražen je bio veliki igrač,možda je bio bog jer je bio stariji,rađa,divac,kukoč su početkom 90 -tih tek stasali kao igrači,1990. u argentini je kukoč a ne dražen bio proglašen mvp prvenstva
- Renta
#4808 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Artest wrote:Po mom ukusu, najbolji ex Yugosloven je Dejan Bodiroga. Najtalentovaniji Toni Kukoc.
Ovaj delegat iz Hrvatske svaki put pokusava provuc pricu - a sta bi tek mogli da smo kompletni? Poznajuci Planinica, Popovica i co., vjerovatno se raspali kao Srbija 2005. Tada je Srbija okupila sve najbolje, minus Stojakovic, ali ni veliki Obradovic nije mogao drzati svlacionicu. Rezultat : Nisu prosli grupu na domacem terenu. Atmosfera je bila takva, da su rijetki igraci medjusobno komunicirali. /ima na tubi ona legendarna pres-konferencija s Obradovicem/
I savjetovao bih ovom delegatu da prestane sa prozirnim sukanjem na hinjaka. U svakoj pohvali, pokusava uniziti bilo kakav uspjeh bosanski, a istovremeno izdici svoje. U stilu bravo pape, ali grupa vam je kesa
Idi raduj se, momak, vjerovatno drvenoj medalji. A ako cemo hinjski, tu drvenu medalju ce vam omogucit cesto osporavani Bosnjak, Jasko Repesa.![]()
btw dobar vam ovaj cokoladni croasan. Draper, jelte.
A slušaj delegati smo i ti i ja, jednakopravni članovi foruma.
A ako si mislio na mene i bosansku repku a tu se varaš. Navijao sam za vas i uvijek bi navijao u bilo kojem sportu...ako ne igra hrvatska. I BiH je igrala zadnje 3 utakmice muški i od srca i šteta što nije dalje išla..čisto iz sportskih razloga. Tako da, ajde nemoj mi inputirati.
A što se medalja tiče potpuno mi je svejedno. Cilj je ispunjen (SP u Španjolskoj). Sve iznad toga je neočekivani uspjeh i bez medalje su dečki i Repeša i više nego opravdali povjerenje.
A to dali se Repeša smatra Bošnjakom morati ćeš ipak njega pitati...
-
kakavdanakneiskustvu
#4809 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
gdje gledati litva - srbija?
- Artest
#4810 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Citaj malo s razumjevanjem. Nisam ga predstavljao nikakavim expertom, nego samo naveo cinjenice. JR je uvijek taj koji je vadio kestenje iz vatre.
To sto je mozda provaljen u Evropi, bas kao i Bozo Maljkovic ili Aco, aposlutno me ne zanima. Ne zanima me ni to sto je Radicev posilni. Jer s tom pricom me podsjecate na onu Tole, lopove.
Najveci Repesin uspjeh jeste sto je formirao neke poznate igrace, i domace (Giricek) i strane. Aco se ne moze pohvaliti s necim takvim. Uostalom, da je bas takva ubleha, ne bi se toliko dugo zadrzao u Italiji.
To sto vi mozda precjenjujete vase mogucnosti, i ocekujete da bi se s nekim vidjenijim strucnjakom, Hrvatska mozda prosetala do medalje, nije predmet ozbiljne price.
Pa mislim da sam bio jasan zasto sam ubacio Repesu i njegovu nacionalni background. Zbog tvog dobronamjernog kolege.
Aj bok, ne bih da oftopicim dalje.
To sto je mozda provaljen u Evropi, bas kao i Bozo Maljkovic ili Aco, aposlutno me ne zanima. Ne zanima me ni to sto je Radicev posilni. Jer s tom pricom me podsjecate na onu Tole, lopove.
Najveci Repesin uspjeh jeste sto je formirao neke poznate igrace, i domace (Giricek) i strane. Aco se ne moze pohvaliti s necim takvim. Uostalom, da je bas takva ubleha, ne bi se toliko dugo zadrzao u Italiji.
To sto vi mozda precjenjujete vase mogucnosti, i ocekujete da bi se s nekim vidjenijim strucnjakom, Hrvatska mozda prosetala do medalje, nije predmet ozbiljne price.
Pa mislim da sam bio jasan zasto sam ubacio Repesu i njegovu nacionalni background. Zbog tvog dobronamjernog kolege.
Aj bok, ne bih da oftopicim dalje.
-
LSD
#4811 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Nego, ko ce igrati protiv Španije u finalu
to je pravo pitanje....jer francuzi su vjecni luzeri protiv španaca (kompleks i mentalna blokada im nece dozvoliti da pobjede ocigledno oslabljenu Španiju).
Mogu li Hrvati do finala preko Italije/Litvanije
- JohnnyS
#4812 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kakavdanakneiskustvu wrote:gdje gledati litva - srbija?
Na halucinogenim drogama
- JohnnyS
#4813 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
LSD wrote:Nego, ko ce igrati protiv Španije u finaluto je pravo pitanje....jer francuzi su vjecni luzeri protiv španaca (kompleks i mentalna blokada im nece dozvoliti da pobjede ocigledno oslabljenu Španiju).
Teško, dapače rekao bih nemoguće.
-
LSD
#4814 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
A nikad se ne zna brate...jasno je da ce im biti teško ko god da im dođe (možda i teže u slucaju prolaska Litvanije), ali ako Simon poludi i krene sa tricama svašta se može desiti....i taj Markota je loš citavo prvenstvoJohnnyS wrote:LSD wrote:Nego, ko ce igrati protiv Španije u finaluto je pravo pitanje....jer francuzi su vjecni luzeri protiv španaca (kompleks i mentalna blokada im nece dozvoliti da pobjede ocigledno oslabljenu Španiju).
Teško, dapače rekao bih nemoguće.
Last edited by LSD on 19/09/2013 20:59, edited 1 time in total.
- Renta
#4815 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kakavdanakneiskustvu wrote:Renta wrote:Bodkin wrote:pretjerujes jarane. 18 godine nije slucajnost ni splet okolnosti nego stanje u hrvatskoj kosarci gdje su skole kosarke potonule i to se vidi i u klupskim takmicenjima ( euroliga ili ova jadranska). tako je svugdje osim jos u srbiji.cak i ovoj ekipi nije predvidjano da dodje do p.finala tako da idi raduj se i onda da navijamo u polufinalu za hr
A hrvatski klubovi ove godine rasturaju u Euroligi jel???Talenat braco, oduvijek bio, samo se ove godine poklopilo...i to bez, ne zaboravite, cijele prve petorke.
koje prve petorke?
Marko Popović, Zoran Planinić, Marko Tomas, Lončar, Barač...a dobro bi došao i Hezonja (uz Šarića najtalentiraniji mladi košarkaš Europe), Darko Planinić, Kasun, Stipčević...
Last edited by Renta on 19/09/2013 21:03, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#4816 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
kakavdanakneiskustvu wrote:Renta wrote:Bodkin wrote:pretjerujes jarane. 18 godine nije slucajnost ni splet okolnosti nego stanje u hrvatskoj kosarci gdje su skole kosarke potonule i to se vidi i u klupskim takmicenjima ( euroliga ili ova jadranska). tako je svugdje osim jos u srbiji.cak i ovoj ekipi nije predvidjano da dodje do p.finala tako da idi raduj se i onda da navijamo u polufinalu za hr
koje prve petorke?
Marko Popović, Zoran Planinić, Marko Tomas, Lončar, Barač...a dobro bi došao i Hezonja (uz Šarića najtalentiraniji mladi košarkaš Europe), Darko Planinić, Kasun...[/quote]
planinić i tomas da,lončar možda,ostali ne bi da su u punom sastavu bili u prvoj petorci,tako da im ne fali prva petorka
kakav kasun,taj je rezerva rezerve
-
radostan dan
#4817 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
imaš na ju tubetu...JohnnyS wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:gdje gledati litva - srbija?
Na halucinogenim drogama
- Lakat Jebić
#4818 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
daj link radosni, ubi me ovaj stream, valjda je jubito bolji
-
Djuro
#4819 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
ne mogu...LSD wrote:Nego, ko ce igrati protiv Španije u finaluto je pravo pitanje....jer francuzi su vjecni luzeri protiv španaca (kompleks i mentalna blokada im nece dozvoliti da pobjede ocigledno oslabljenu Španiju).
Hrvatska je igrački najslabija od 4 polufialne repke.
Ima šansu jedino ako nekim čudom Litva igubi od Italije ?!
Italiju sigurno možemo dobiti.
Ako pobjedi Litva, Hrvatskla nema što tražiti - ali - nek se bori i da sve od sebe - to je dovoljno,
jer dobar je rezultat napravila...
Ja bih se samo uključio u raspravu tko je najbolji europski košarkaš.
Europljani su izglasali Dražena Petrovića - i to je mišljenje mnogo ljudi iz raznih država.
I Dražen je pobjedio - s pravom. On sigurno nije bio najtaentiraniji, ali je najviše značio u europskoj košarci.
On je među prvima otišao u NBA - u vrijeme kada tako nešto NIJE POSTOJALO. On je otvorio NBA, a u svakom klubu u kojem je igrao je ostavio neizbrsiv trag. Bio je osim igrački i velika mentalna snaga za svaki tim.
Iako se slažem da su recimo Kukoč, i još neki možda imali više telanta..... ali nije sve u talentu - iako su geni bitni.
Uostalom, Draženov je otac iz BIH, Trebinje...nema košarkaša bez brđanskog gena..
-
radostan dan
#4820 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
koji Češ, ima iz 95. finale, ma iz 96. olimpijada, ima 97, 99.Lakat Jebić wrote:daj link radosni, ubi me ovaj stream, valjda je jubito bolji
ima bogami i kad delju litvanci od 2003. pa na dalje...
ja lično preferiram ovu zadnju dekadu devedesetih.
koji strim imaš?
-
Mustang1
#4821 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
A i ja se zaletio da trazim link

-
radostan dan
#4822 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Postao/la Lakat Jebić dana 19/09/2013 20:38
daj link radosni, ubi me ovaj stream, valjda je jubito bolji
http://firstrownow.eu/watch/208442/1/wa ... italy.html
probaj ovaj, na -ingliškom- je...
ovo ti je za fonjinija, 1-1...Postao/la Mustang1 dana 19/09/2013 20:47
A i ja se zaletio da trazim link![]()
-
stalaktit
#4823 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Artest wrote: Idi raduj se, momak, vjerovatno drvenoj medalji. A ako cemo hinjski, tu drvenu medalju ce vam omogucit cesto osporavani Bosnjak, Jasko Repesa.![]()

Je li ovaj, s rukom na srcu za vrijeme hr himne?
-
flop
#4824 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Marko Popović, Zoran Planinić, Marko Tomas, Lončar, Barač...a dobro bi došao i Hezonja (uz Šarića najtalentiraniji mladi košarkaš Europe), Darko Planinić, Kasun...[/quote]
Veliki problem Hrvatske na ovom prvenstvu nije, kao obicno, play (Draper odlicno mijenja Popovica, Planinica i Stipcevica, kojih nema), vec centar razarac. Repesi je ocigledno bilo ispod casti da moli Andriju Zizica (koji moze zakucati a da na ledjima nosi Tomica, Zorica i Luksu Andrica sve zajedno) i koji vec godinama od Spanjolske i Beograda odbija igrati za hrvatsku reprezentaciju. Repesu treba pohvaliti za ovu zonu 3-2 koju igra u drugoj cetvrtini s tri igraca od cca 210 cm u zadnjoj liniji (Rudez, Zoric, Saric), kad uglavnom lomi protivnike. Inace, najmanje trojici igraca iz rostera nedostaje elementarna sportska inteligencija (Ukic, Rudez i posebno Markota), ali su poslusni pa su Repesini favoriti (dok se visoki Delas, koji uredno igra cetvorku u Zalgirisu cijelu sezonu, ne skida u rotaciji). Ante Tomic je igrac bez muda, on ne smije stajati kraj Gasola recimo, a vidjeli smo sta su mu danas ove ukrajinske drvosjece radile. Sve u svemu, Draper, Bogdanovic, Saric - bit ce nazalost premalo za Litvu.
Veliki problem Hrvatske na ovom prvenstvu nije, kao obicno, play (Draper odlicno mijenja Popovica, Planinica i Stipcevica, kojih nema), vec centar razarac. Repesi je ocigledno bilo ispod casti da moli Andriju Zizica (koji moze zakucati a da na ledjima nosi Tomica, Zorica i Luksu Andrica sve zajedno) i koji vec godinama od Spanjolske i Beograda odbija igrati za hrvatsku reprezentaciju. Repesu treba pohvaliti za ovu zonu 3-2 koju igra u drugoj cetvrtini s tri igraca od cca 210 cm u zadnjoj liniji (Rudez, Zoric, Saric), kad uglavnom lomi protivnike. Inace, najmanje trojici igraca iz rostera nedostaje elementarna sportska inteligencija (Ukic, Rudez i posebno Markota), ali su poslusni pa su Repesini favoriti (dok se visoki Delas, koji uredno igra cetvorku u Zalgirisu cijelu sezonu, ne skida u rotaciji). Ante Tomic je igrac bez muda, on ne smije stajati kraj Gasola recimo, a vidjeli smo sta su mu danas ove ukrajinske drvosjece radile. Sve u svemu, Draper, Bogdanovic, Saric - bit ce nazalost premalo za Litvu.
-
Mustang1
#4825 Re: Eurobasket 2013 u Sloveniji
Samo ti zajebaji