Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote:
Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
I primjera je milion, da ne idem u sirinu.
.
tu se radi o momcima koji nisu samo hrvati nego su i odrasli u hrvatskoj....ionako pola hrvatske ima porijeklo iz bih....
u nogometu teško može biti krađe jer bosna ne može stvorit dobrog igrača u svom dvorištu...ni sebi a ni hrvatskoj...prije je bosna hrvatskoj ukrala mujdzu ili spahića....
u rukometu i košarci je druga priča....ali opet se radi o klubovima koji u nazivu imaju "hrvatski"....ali tu se čak i može pričati o "krađi"....
dječak sa šibicama wrote:Mateo Kovacic je porijeklom iz Kotor Varosi, nikada nije ni pomislio igrati za BiH. Lovren je iz Kraljeve Sutjeske, kao i Hrgota, nijedan ne pomislja igrati za BiH.
Niti je iko ikad tražio da zaigraju za BiH. Zna se o čemu govorimo ovdje, nije tu samo mjesto rođenja najbitnije.
Ja ne znam o kojem momentu ste vi toliko zastranili na ovoj temi. Ja ne govorim o igračima koji svjesno pokažu želju da igraju za neku reprezentaciju koja nije njihova. To su takvi mentalni sklopovi i tu nema baš puno šta da se priča.
Ja govorim o ljudima koji se odluče igrati za naše juniorske selekcije, i onda krenu prijetnje, ucjene, ponude, obmane, laži da se tu djecu, na svaki način, spriječi da budu dio bh. košarke. Tu aktivnu ulogu uništavanja bh. košarke uspješno obavlja i savez Hrvatske preko svojih agentura u Širokom i Mostaru.
Nažalost, naš savez još uvijek vjeruje u "dobronamjerne susjede", pa tim momcima daje ispisnice iz saveza, i pomaže im da što brže zaigraju za druge ekipe. Trebamo kao Finci u slučaju Sulejmanovića, zakočiti i odbiti bilo kakvu saradnju po tom pitanju.
It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne znam o kojem momentu ste vi toliko zastranili na ovoj temi. Ja ne govorim o igračima koji svjesno pokažu želju da igraju za neku reprezentaciju koja nije njihova. To su takvi mentalni sklopovi i tu nema baš puno šta da se priča.
Ja govorim o ljudima koji se odluče igrati za naše juniorske selekcije, i onda krenu prijetnje, ucjene, ponude, obmane, laži da se tu djecu, na svaki način, spriječi da budu dio bh. košarke. Tu aktivnu ulogu uništavanja bh. košarke uspješno obavlja i savez Hrvatske preko svojih agentura u Širokom i Mostaru.
Nažalost, naš savez još uvijek vjeruje u "dobronamjerne susjede", pa tim momcima daje ispisnice iz saveza, i pomaže im da što brže zaigraju za druge ekipe. Trebamo kao Finci u slučaju Sulejmanovića, zakočiti i odbiti bilo kakvu saradnju po tom pitanju.
JohnnyS wrote:Da se bar Repeša nije "prodao", bilo bi lakše svima koji simpatiziraju Hrvatsku. Jer Hrvatska pobjeđuje usprkos njemu, a ne zahvaljujući njemu
ja ne vidim da se prodao,on tamo živi i radi više od 20 godina
stalaktit wrote:Ne prodaje se nitko, svi oni ŽELE igrati za Hrvatsku, zašto, to pitaj ovakve kao Leclerc i one koji Hrvatima ovdje stalno govore sikter s foruma, nije vaš, kao da mi nemamo što tražiti u toj državi. Dok je tako, svi će Hrvatsku osjećati više kao svoju.
Nemaš koga drugoga kriviti, nego sebe sami, a ne Bogdanovića, Markotu i ekipu.
Odoh u politiku ali dugorocno gledano Hrvati iz BiH ce najvise izgubiti takvom filozofijom,ode kosarkas u Zagreb jer ima bolje uslove (ne zbog neke ugrozbe),ode doktor ode profesor itd a procenti se tope.Glupost u stilu prizivanja igranja Ljajica za BiH,nadam se da ce svjetske krovne organizacija stati ukraj naturalizovanju igraca ciji ni roditelji nisu nikad stupili na tlo novopronadjene majcice,i ove ugljese plejeve redom sve rastjerati
baš je bezze to sa amerima koji nikakve veze nemaju sa pojedinim repkama,još malo pa će neke repke i nba američke igrače pozivati da igraju za njih
JohnnyS wrote:Da se bar Repeša nije "prodao", bilo bi lakše svima koji simpatiziraju Hrvatsku. Jer Hrvatska pobjeđuje usprkos njemu, a ne zahvaljujući njemu
ja ne vidim da se prodao,on tamo živi i radi više od 20 godina
Zato sam i stavio s navodnicima, jer je netko prije počeo o ovima koji su se "prodali" Hrvatskoj.
On topic (konačno ) - barem je priznao danas svoju grešku i da je Hrvatska zahvaljujući njemu otišla u produžetak. A tu su lako mogli izgubit. Jako lako
I koji je to junior kosarkas natjeran da igra za Hrvatsku, a on jadan htio za BiH, hoce ali ne daju mu, prijete mu, agentura iz Sirokog i Mostara, imena?
alchak.ba wrote:Ljudi dragi, Bosnjaci nece da igraju za BiH i igraju za Turske i Slovenije itd, a da se nesta ljutimo na Hrvate ili Srbe sto nece da igraju za nas?
Opustite se.
A ko su ovi trenutni što igraju? Eskimi?
Koji to od Srba i Hrvata ima mjesta u njihovim reprezentacijama, odnosno izabrao je nas, a mogao je izabrati Hrvatsku ili Srbiju?
vjerovatno misliš na sadašnje igrače,imao je neno marković mjesta i u hrvatskoj i u srbijanskoj reprezentaciji mjesta sredinom 90-tih godina
imam prijedlog da se fokusiramo na ep i utakmice, a ovo o čemu trenutno diskutujete je svakako jako interesantno und diskutabilno, i zaslužuje posebnu temu...
radostan dan wrote:imam prijedlog da se fokusiramo na ep i utakmice, a ovo o čemu trenutno diskutujete je svakako jako interesantno und diskutabilno, i zaslužuje posebnu temu...
bolje ovako, skrivećki, da je ne nanjuše bojovnici s pdf politika
i onda se neki žale da prvenstvo ne valja...svako ima svoje mišljenje i svog favorita. i taj favorit može/mogao dobiti svakoga...
koliko sam na početku bio skeptik, sad sam oduševljen. u nastavku, da ukrajina izbaci hrvate, prvenstvo bi se s pravom moglo nazvati - igre bez granica.
šteta finaca što izletiše, da i oni zakuvaju...
dječak sa šibicama wrote:I koji je to junior kosarkas natjeran da igra za Hrvatsku, a on jadan htio za BiH, hoce ali ne daju mu, prijete mu, agentura iz Sirokog i Mostara, imena?
upravo, riki rubio...
čini mi se da španci više vole da izgube, ali ako italijani odluče da izgube, nema tog blama koji oni ne mogu podnijeti, hebe im se...