Grupa B u kojoj se nalaze nase reprezentacije definitivno nema izrazitog favorita za osvajanje iste. Konkurecnija za prva tri mesta je ogromna i svako moze da se ukrca na brod za drugu fazu osim eventualno Letonije. Da ne bude zabune, jako su dobro igrali pre par dana na turniru protiv nas, da nije bilo Krstica izgubili bi smo glat, ali ne verujem da imaju sansi protiv drugih ekipa, narocito centarski orijentisanih kao sto bi Crna Gora trebala da bude sa Pekovicem i Vucevicem. Makedonija ipak igra sa Anticem prvenstvo i bice jako gadni za svakoga. Narocito se radujem duelu MKD protiv Litvanije drugog dana takmicenja posto su domacinima proslog turnira ostali jako, jako duzni

Crna Gora je odigrala najbolje kvalifikacije ikada i na osnovu toga vidim da temelje svoj optimizam kada je ovo prvenstvo u pitanju. Licno smatram da bi morali da se malo spuste na zemlju sa obzirom da je grupa bila krajnje smesna, a Srbija u kompletnom haosu (Napomenuo bih samo da su prvu utakmicu dobili kosem sa pola terena). Bosnu bih nazvao crnim konjem grupe B. Ako se kockice poklope, ocekujem odlican rezultat i prolazak dalje. Gospodin mega-zvezda bi mogao da slusa trenera za promenu jer kolektiv je kljuc uspeha u svakom ekipnom sportu. Gordic je imao solidnu sezonu, verujem da ce biti u formi ovog septembra. Sve u svemu, ima tu dobrih igraca i van prve petorke, samo centri mi se cine najslabijom tackom. O Litavniji se nema sta puno reci, dodati ili oduzeti. Igraju standardno dobro i bez oscilacija. Ekipa se dosta podmladila ali bez obzira ugrani su jako i mogu apsolutno sa svakim da se nose. Prva utakmica im je protv nas 4 septembra. Sto se Srbije tice, iskreno, ne znam sta da mislim. Mozemo da budemo poslednji a mozemo i bez poraza dalje. Kao optimista, rekao bih da me ova situacija podseca na onu 2009. kada smo posle mnogo godina stagnacije i poraza od reprezentacija poput Finske sa najmladjom ekipom na turniru uzeli 2.mesto. Bilo kako bilo, nije pametno podcenjivati nas bez obzira sto nam nedostaju Velickovic, Micov, Erceg, Savanovic, Macvan i Keselj. Prva petorka nam je dobra, ali klupa je, ne bih rekao losa vec jako nepredvidiva u smislu da osciliraju dosta - ovo se odnosi na Nemanju Nedovica i delom na Vasilija Micica.