EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
AC_grom_DC

#1901 Re: EuroBasket 2011

Post by AC_grom_DC »

igrajući bez centra tokom čitavog turnira dobro smo i prošli.
Nedostatak kvalitetnog centra je glavni uzrok poraza od Makedonije.
Taj nedostatak se može nadoknaditi perfektnim pucanjem trojki i šutem sa distance (što nam je upalilo protiv Hrvatske), ali protiv Makedonije su ti šutevi zakazali, Domerkanta nije bilo na mapi, Teletovićevi upadi pod koš leđima su provaljeni, Bajramović strašno borben ali još strašnije neprecizan, Vasiljević nepouzdan (još jedna velika boljka naše reprezentacije, nedostatak kvalitetnog domaćeg playa, uz Domerkanta).....Đedović svjež i raspoložen ali kao da ne pripada ovom timu nego nekom svom imaginarnom kojeg on ima u glavi dok igra...
Varda, kao solidan centar je falio ovoj reprezentaciji, kojoj je kiks protiv Finske zapečatio sudbinu, mada ''šta bi bilo kad bi bilo'' , veliko je pitanje da li bi u slučaju da smo pobjedili Finsku imali toliko htjenja i volje i hrabrosti da protiv Hrvatske odigramo kao što smo odigrali.
mislim da će košarkaška reprezentacija upasti u još dublju dekadenciju ako se ne osvježi kvalitetnim igračima ako ih je uopće moguće pronaći.
taragona muci

#1902 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Chisum wrote:Naravno... Samo, sklonivsi fokus sa onih koji su ispali, nemoj da se zacudis ako s vremena na vrijeme primijetimo kakvo sve ljudsko smece navija za neke od onih koji su prosli dalje.
Sami se nude.
Naravno,ima nas svakakvih :D
Chisum

#1903 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

AC_grom_DC wrote:igrajući bez centra tokom čitavog turnira dobro smo i prošli.
Nedostatak kvalitetnog centra je glavni uzrok poraza od Makedonije.
Taj nedostatak se može nadoknaditi perfektnim pucanjem trojki i šutem sa distance (što nam je upalilo protiv Hrvatske), ali protiv Makedonije su ti šutevi zakazali, Domerkanta nije bilo na mapi, Teletovićevi upadi pod koš leđima su provaljeni, Bajramović strašno borben ali još strašnije neprecizan, Vasiljević nepouzdan (još jedna velika boljka naše reprezentacije, nedostatak kvalitetnog domaćeg playa, uz Domerkanta).....Đedović svjež i raspoložen ali kao da ne pripada ovom timu nego nekom svom imaginarnom kojeg on ima u glavi dok igra...
Varda, kao solidan centar je falio ovoj reprezentaciji, kojoj je kiks protiv Finske zapečatio sudbinu, mada ''šta bi bilo kad bi bilo'' , veliko je pitanje da li bi u slučaju da smo pobjedili Finsku imali toliko htjenja i volje i hrabrosti da protiv Hrvatske odigramo kao što smo odigrali.
mislim da će košarkaška reprezentacija upasti u još dublju dekadenciju ako se ne osvježi kvalitetnim igračima ako ih je uopće moguće pronaći.
Meni je opet, i vise od centra, falio pravi play. Cini mi se da bi, da smo u ovoj tekmi imali playa dostojnog zadatka i vaznosti tekme, Teletovic ponovo nadomjestio nedostatak klasicnog centra.
Kad je nesto u samom startu bezidejno i blijedo, onda je i zavrsnica - ili gubljenje lopte, ili krkanluk tipa izbij-nabij.
Last edited by Chisum on 06/09/2011 09:27, edited 1 time in total.
Comrad

#1904 Re: EuroBasket 2011

Post by Comrad »

Bio bi red da neko od ovih ljudi napusti svoju fotelju.
http://www.basket.ba/ksbih/bih/txt.php?id=84

Ili ce i ove dvije pobjede predstaviti kao ogroman uspjeh. Budući da nam je prvo uspjeh bio da prodjemo u drugi krug, onda je ljestvica pala na to da se u uopste kvalifikujemo na EP, pa onda da dodjemo do baraza...a sad dvije pobjede. Oni vjerovatno sebe smatraju herojima.

:roll:
LeftOnly

#1905 Re: EuroBasket 2011

Post by LeftOnly »

Chisum wrote:Meni je opet, i vise od centra, falio pravi play.
Pa i nije bas tako...
F.Y.R. of Macedonia Bosnia and Herzegovina

38 (16-22) Reb (O-D) 35 (6-29)

Sa ovakvom razlikom u ofanzivnom skoku ni Jordan nam ne bi pomogao. Doda li se tome nasih 18 "turnovers", a
njihovih 4, mi smo prosli k`o avion. Realno, mogli su nas rahat nalupat k`o Finci neki dan.
Otici bez centra na jedno veliko takmicenje je k`o u svatove bez...
Zali boze na sta je spala zemlja koja je nekad imala evropskog klupskog prvaka, da u drzavnom timu
igraju likovi kao Bajramovic. Onaj njegov kamena s ramena sut, ono je za zatvora.
Chisum

#1906 Re: EuroBasket 2011

Post by Chisum »

LeftOnly wrote:
Chisum wrote:Meni je opet, i vise od centra, falio pravi play.
Pa i nije bas tako...
F.Y.R. of Macedonia Bosnia and Herzegovina

38 (16-22) Reb (O-D) 35 (6-29)

Sa ovakvom razlikom u ofanzivnom skoku ni Jordan nam ne bi pomogao. Doda li se tome nasih 18 "turnovers", a
njihovih 4, mi smo prosli k`o avion. Realno, mogli su nas rahat nalupat k`o Finci neki dan.
Otici bez centra na jedno veliko takmicenje je k`o u svatove bez...
Zali boze na sta je spala zemlja koja je nekad imala evropskog klupskog prvaka, da u drzavnom timu
igraju likovi kao Bajramovic. Onaj njegov kamena s ramena sut, ono je za zatvora.

Naravno da sve sto si napisao stoji, ali ja govorim o necemu sto je vec odavno bilo poznato, a to je da centra, onog klasicnog, racunati ne mozemo. S tim saznanjem smo i usli u sve ovo jos od kada je Varda reprezentaciji rekao vozdra, tako da smo se morali krpiti i snalaziti na nacine na koje je to bilo jedino moguce, a koje samo i mi kao posmatraci i navijaci prepoznali i u Teletovicu i njegovim sposobnostima da se prilagodi u datom momentu, a i rokanjem sa distance, sto nam je i poslo za rukom u dva navrata. Zato kazem da mi je u ovoj tekmi i te kako falio motor, pregled i jasna vizija nekoga ko se i u ovakvo odsudnoj tekmi moze smatrati za pouzdanog playa.

Sto se Bajramovica tice - zbog tog covjeka i njegovih nepromisljenih sranja sam toliko stvari po kuci polomio, svih ovih godina, da mi pliva, brat-bratu, par milja.
Last edited by Chisum on 06/09/2011 09:46, edited 3 times in total.
MyCore

#1907 Re: EuroBasket 2011

Post by MyCore »

MOglo je bolje ali cinjenica je da smo uradili puno vise od onog cemu smo se nadali prije prvenstva.
Teletović kao Dzeko u fudbalu, predominantan.
Djedović i Kikanović ce svoje dati tek u narednim godinama, jos samo kad bi se u savezu promjenio par ljudi pa da nam se ne desava da nam prva petorka igra za druge reprezentacije.
Sve u svemu čestitke momcima i bice bolje drugi put :bih:
MyCore

#1908 Re: EuroBasket 2011

Post by MyCore »

Naravno , kidanje Rvacke , neprocjenjivo :thumbup: :mrgreen:
LeftOnly

#1909 Re: EuroBasket 2011

Post by LeftOnly »

MyCore wrote:cinjenica je da smo uradili puno vise od onog cemu smo se nadali prije prvenstva.
Ma, iskreno, nista mi nismo uradili. Ono sto smo gledali je jedan jadan nastup u jednoj da bog sacuva jadnoj
grupi. Ne zna se koja je ekipa bila gora od gore, i kad u takvoj konkurenciji nismo prosli, e pa onda...
Dobro, iscupali smo zivce Hrvatima, :roll: ...i sta s tim? Nista! Sem nas, niko ovaj nastup nece nikad
spomenuti. Sumnjam da ce se bilo kakav sponzor zakacati za ovaj tim, a ne vjerujem ni da ce neki klinac
u nekom od nasih igraca naci idola pa se uhvatiti basketa 8 sati dnevno. Sve u svemu, pali smo qrcu za usi, a
mozemo milion puta bolje od ovog.
LeftOnly

#1910 Re: EuroBasket 2011

Post by LeftOnly »

Chisum wrote:Sto se Bajramovica tice - zbog tog covjeka i njegovih nepromisljenih sranja sam toliko stvari po kuci polomio, svih ovih godina, da mi pliva, brat-bratu, par milja.
:lol: ma lik je odron, i sto je najgore, on meni izgleda kao da uopste ne konta da je nesto zajebo.
MyCore

#1911 Re: EuroBasket 2011

Post by MyCore »

Ma on jednostavno ne konta :D
Ali imao je par bljeskova mora se priznati, ono da te totalno iznenadi hehe
juan

#1912 Re: EuroBasket 2011

Post by juan »

MyCore wrote:Ma on jednostavno ne konta :D
Ali imao je par bljeskova mora se priznati, ono da te totalno iznenadi hehe
ma klasicno napucava statistiku.
ima prosjek 10 poena a kriv je za prosjecno 30p protivnika!!
Ja jos nemogu da vjerujem da je on uopste mogao izgradit bilo kakvu karijeru! Kriminalno kako ide na skok i kako igra u odbrani...

Dobro je onaj u studiju BHT protiv finske rekao: Ma sta me briga Bajramoviceva 3ca?? On mora pod kos da cisti, da izgura, da nama omoguci 2-3shanse a ne fincima da dozvoljava da skacu po 3 puta u nasem reketu!
Jos nemogu sebi doci kako su nas rasturili finci i to NE SUTOM nego 50 Poena u REKETU!!!!!
bosnovizija

#1913 Re: EuroBasket 2011

Post by bosnovizija »

samko1974 wrote:Ne mogu se oteti utisku da smo imali veliku sansu, da Makedonija nije takodje igrala na onom nivou kad su uzeli hrvate i grke i da su nam se u prvom poluvremenu nudili da ih vec tad dokrajcimo ali mi to nismo iskoristili.Naprotiv kod vodjstva 16-9 za nas bilo je sansi da odemo na 25-9 il jos vise al smo nekoliko napada brzopleto lopte gubili i dopustili makedoncima da se povrati i odrzavali egal utakmicu do kraja prvoh poluvremena.Tad slijedi famozna treca cetvrtina i nas uobicajeni katastrofalan pad i to je to.Velika steta i takodje ne mogu da shvatim zasto se nije insistiralo na igranju 1 na 1 protiv macleba i protiv antica jer su bili optereceni faulovima prvi sa 4 licne odigrao je skoro svu zadnju cetvrtinu i pri toma nas uz antica zajedno pobjedio.Nevjerovatno pa cak i treneri iz opstinski liga znali bi da moraju te igrace izbaciti sa 5 licnih i bas protiv njih svoje napade igrom 1 na 1 graditi, ali nista od toga.Mi smo djelovali izgubljeni u drugom poluvremenu totalno.Steta samo jer bas je bila velika sansa , bas velika.I zamisliti da smo prosli makedonce i dobili samo gruziju u sljedecoj rundi vec bi i cetvrfinale bilo blizui na dohvat ruke.
Nije loša procjena i ocjena situacije. Slažem se sa večinom navoda u textu.
Ridjobrki

#1914 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

bosnovizija wrote:
samko1974 wrote:Ne mogu se oteti utisku da smo imali veliku sansu, da Makedonija nije takodje igrala na onom nivou kad su uzeli hrvate i grke i da su nam se u prvom poluvremenu nudili da ih vec tad dokrajcimo ali mi to nismo iskoristili.Naprotiv kod vodjstva 16-9 za nas bilo je sansi da odemo na 25-9 il jos vise al smo nekoliko napada brzopleto lopte gubili i dopustili makedoncima da se povrati i odrzavali egal utakmicu do kraja prvoh poluvremena.Tad slijedi famozna treca cetvrtina i nas uobicajeni katastrofalan pad i to je to.Velika steta i takodje ne mogu da shvatim zasto se nije insistiralo na igranju 1 na 1 protiv macleba i protiv antica jer su bili optereceni faulovima prvi sa 4 licne odigrao je skoro svu zadnju cetvrtinu i pri toma nas uz antica zajedno pobjedio.Nevjerovatno pa cak i treneri iz opstinski liga znali bi da moraju te igrace izbaciti sa 5 licnih i bas protiv njih svoje napade igrom 1 na 1 graditi, ali nista od toga.Mi smo djelovali izgubljeni u drugom poluvremenu totalno.Steta samo jer bas je bila velika sansa , bas velika.I zamisliti da smo prosli makedonce i dobili samo gruziju u sljedecoj rundi vec bi i cetvrfinale bilo blizui na dohvat ruke.
Nije loša procjena i ocjena situacije. Slažem se sa večinom navoda u textu.
I u tome svemu još stignemo sebi utrpati i jedan autokoš u to vrijeme. :roll:
vatana

#1915 Re: EuroBasket 2011

Post by vatana »

Kako neko vec napisah ovdje: "tesko je sta postic kad nam prva petorka igra za druge reprezentacije".

E sad zamisli imat tih 5 igraca, plus ove sto vec igrjau za nas :)

Al to me ne cudi da vrhunski sportasi bjeze od ove drzave, kad obican narod grabi da takodjer zbrise negdje na zapad.
Nazalost, sve su to posljedice rata :)
Sasvim_Obican

#1916 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

taragona muci wrote:
Chisum wrote:Sta cudi?
Takav ljudski otpad se tesko nalazi.

Sasvim_Obican wrote: Kako reče @Chomoljo - kompleks nadrase i veće vrijednosti je zajebana stvar. dobar je za samopouzdanje, ali se često odbije od glavu. :lol:
Narocito kad "nadrasa" kroz istoriju provede 99% svog postojanja u vazalnom odnosu...
Nevjerovatno kakvi komentari ovde prolaze,pa to je baš sramota!Umjesto da se priča o fenomenalnoj utakmici između ove dvije ekipe,pojedinci počinju da se hvataju gledišta istih takvih sa druge strane i unose nepotrebne teme u sport!
Rasizam među navijačima koji doslovno bukti na jednom sportskom takmičenju nije nepotrebna tema već pojava koju treba bez milosti likvidirati sa svih sportskih borilišta i navijačkih redova, dijete moje. Niko ovdje ne spori činjenicu da Srbija ima generaciju vanserijskih košarkaša koji zaslužuju borbu za medalju u jednakoj mjeri u kojoj niko ne spori činjenicu da je količina rasizma, nacionalizma i personalnih diskvalifikacija koje ste u stanju izbaciti samo da omalovažite protivnika, šokantna i zabrinjavajuća.

I to je dio Eurobasketa.

No, da se vratimo na temu. Što se tiče KS BiH, mislim da ti ljudi apsolutno nemaju nikakvo pravo da ostanu na funkcijama. Ne zbog solidnog rezultata na Eurobasketu, nego zbog srozavanja ratinga bh. košarke, propadanja klubova i odlazaka mladih igrača.

Ponovno bih ponovio - prije Eurobasketa smo svi mislili da će nas svih pet ekipa dekapitirati sa nekih -20. Tako da sad, kad su pobjedili dvije dobre i nominalno jake ekipe, i namučili jednu Grčku, mislim da nemamo pravo biti pretjerano ogorčeni.
motorola01

#1917 Re: EuroBasket 2011

Post by motorola01 »

Ja ne znam koji je vama .urac kad non stop spominjete Bajramovica i sutanja,kako vi kazete kao kamena s ramena.MOzda to tako izgleda,ali brate on je barem ubode(mislim na trojku) za razliku od ostlih "stilskih" sutanja ;-)
To je jedna stvar.Druga stvar je sto neki imaju staklene zivce(pa cini se i problema sa mozgom)pa razbijaju svoje stvari po kuci,navodno zbog istog Bajramovica za kojeg kazu da je,je li taraba..

E pa mozdane tarabe,mislim d aje vrijeme da pogledate statistiku tog istog Bajramovica na ovom EP i uporedite je sa statistikom ostalih nasih igraca pa da shvatite neke stvari...
NA stranu to sto je fulao dosta zicera i imao nepromisljenih poteza,ali statistika govori nesto sasvim drugo naspram ostalih reprezentativaca..Kakvo tek imate misljenje o ostalim reprezentativcima,kad ovakvo imate o Bajramovicu..A o njima nista ne govorite,a puna su vam usta Bajramovica..
zlaataan

#1918 Re: EuroBasket 2011

Post by zlaataan »

Čitao sam negdje nedavno da je Keith Langford izrazio želju da nastupa za BiH. Sad koliko je to tačno...
just principe

#1919 Re: EuroBasket 2011

Post by just principe »

motorola01 wrote:Ja ne znam koji je vama .urac kad non stop spominjete Bajramovica i sutanja,kako vi kazete kao kamena s ramena.MOzda to tako izgleda,ali brate on je barem ubode(mislim na trojku) za razliku od ostlih "stilskih" sutanja ;-)
To je jedna stvar.Druga stvar je sto neki imaju staklene zivce(pa cini se i problema sa mozgom)pa razbijaju svoje stvari po kuci,navodno zbog istog Bajramovica za kojeg kazu da je,je li taraba..

E pa mozdane tarabe,mislim d aje vrijeme da pogledate statistiku tog istog Bajramovica na ovom EP i uporedite je sa statistikom ostalih nasih igraca pa da shvatite neke stvari...
NA stranu to sto je fulao dosta zicera i imao nepromisljenih poteza,ali statistika govori nesto sasvim drugo naspram ostalih reprezentativaca..Kakvo tek imate misljenje o ostalim reprezentativcima,kad ovakvo imate o Bajramovicu..A o njima nista ne govorite,a puna su vam usta Bajramovica..

ma pusti ih bolan...Bajramovic je kriv sto se ikako bori za ovu reprezentaciju, jer nema za koga da se bori, uvijek se nadju debili da to popljuju
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1920 Re: EuroBasket 2011

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» taragona muci
ČikaJosip

#1921 Re: EuroBasket 2011

Post by ČikaJosip »

Dobro, BH maximum izvukla sa prvenstva. Nije se obrukala. Hrvatska podbacila. realno je Hrvatska među 8 reprezentacija europe.
Sada se nadam smjeni Radića i saveza, te trenera.

Od srca sam navijao za Hrvatsku. Ispali.
Za BH sam navijao, onako, nisu mi mrski (samo ne protiv Hrvatske). Sada sa mirom i bez sekirancije mogu nastaviti gledati EP.

A ako smjene savez Hrvatska će ustati iz pepela i biti iznenađenje idućeg prvenstva, koje god bude igrala.
Ridjobrki

#1922 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

ČikaJosip wrote:realno je Hrvatska među 8 reprezentacija europe.
Realno, ja sad provjerio na teletekstu i nije ni među 12... :roll:
ČikaJosip

#1923 Re: EuroBasket 2011

Post by ČikaJosip »

Ridjobrki wrote:

Loš ti prijam pa ti ne valja TXT :D
Ridjobrki

#1924 Re: EuroBasket 2011

Post by Ridjobrki »

ČikaJosip wrote:
Ridjobrki wrote:

Loš ti prijam pa ti ne valja TXT :D
Teletekst HRT-a, pika li se to? :D :D :D

Eno opsjene se nastavljaju:

http://www.index.hr/sport/clanak/izrael ... 70241.aspx

:roll:
motorola01

#1925 Re: EuroBasket 2011

Post by motorola01 »

ČikaJosip wrote:Dobro, BH maximum izvukla sa prvenstva. Nije se obrukala. Hrvatska podbacila. realno je Hrvatska među 8 reprezentacija europe.
Sada se nadam smjeni Radića i saveza, te trenera.

Od srca sam navijao za Hrvatsku. Ispali.
Za BH sam navijao, onako, nisu mi mrski (samo ne protiv Hrvatske). Sada sa mirom i bez sekirancije mogu nastaviti gledati EP.

A ako smjene savez Hrvatska će ustati iz pepela i biti iznenađenje idućeg prvenstva, koje god bude igrala.
Kad ces ti shvatiti da Hrvatska nije kao sto je nekad bila...Zar ti ne vidis(kao i velika vecina ljudi koji navijaju za tu zemlju)da SVE hrvatske selekcije u SVIM sportovima PADAJU sa kvalitetom,a samim tim NE POSTIZU REZULTATE KOJE SU POSTIZALI...
Realno je ova vasa repka kari.a.Mislim da ste mogli povesti dosta bolju reprezentaciju(naravno stariju,a ne ove mlade pulene)...Tako padate u svim sportovima i bolje ti je da to sto prije shvatis,jer ce ti biti lakse ;-)

Sta bi ono jucer,klepise vas svicarci 4:0???Da ste u jacoj grupi za seniore i tu bi pusiona bili.Ovako prosjecni grci ispred vas...Padate,a da to ni ne vidite...U vecini sportova su vam vodeci igraci iz BIH-a i opet ste pusiona...Shvati to sad,lakse ce ti biti kasnije ;-)
Last edited by motorola01 on 06/09/2011 13:46, edited 1 time in total.
Post Reply