EuroBasket 2011

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
The 51st State

#1801 Re: EuroBasket 2011

Post by The 51st State »

@51st State, evo ja fakat ne vidim taj ucinak a i priznajem da ne pratim bas mnogo kosarku, tacnije skoro nikako sem kad repka igra pa te evo molim da mi pojasnis ucinak Teletovica dosad, kako rekoh sem protiv Hrvata ja ga nevidjoh nazalost, mozda sam fakat prevelik laik!
pratim relativno euroligu, i kad gledam tau ocigledno bude da je tele sjajan igrac u uredjenoj koncepciji igre, par akcija za otvoren sut, par dva na dva akcija i imas fantasticnog igraca, kod nas to jednostavno nije u stanju pokazati zbog nemogucnosti/neznanja ekipe za tako nesto, a protiv hrvata je imo dosta komotniji reket i distancu za trpanje iz razloga sto su i ostali igraci imali ludjacke serije, sto mu je logicno olaksalo posao.
zalizani

#1802 Re: EuroBasket 2011

Post by zalizani »

Jos jedna pozitivna stvar, da se interes za reprezentativnu kosarku povecao nakon pobjede nad Hrvatskom.
Nakon analize prvenstva KSBIH mora povesti racuna o deficitu igrackog kadra. Nek' izmisljaju, privode, naturizuju igrace. :D
luccko

#1803 Re: EuroBasket 2011

Post by luccko »

just principe wrote:IMAL NEKO NEZADOVOLJAN DA JE
ma trebamo biti prezadovoljni nasim kosarkasima.

Ipak smo svi gledali ne samo prvu utakmicu kao do sada vec i zadnju koju su igrali u grupi!

Samo naprijed i sljedeci put, aBd, idemo u cetvrtfinale :bih: :bih: :bih:

I DALJTE PRESTANITE SA PLJUVANJEM TAKO VAM SVEGA
drmadzija

#1804 Re: EuroBasket 2011

Post by drmadzija »

Iskljucio utakmicu na poluvremenu.
Mozda nekad budemo bolji i u ovom sportu. Jebi ga.

:bih:
ragib

#1805 Re: EuroBasket 2011

Post by ragib »

dobro je učestvovali smo na EP, u nogometu se jos nismo ni klasificirali a ni u rukometu, pobjedili dvije.
Dupli_skalp

#1806 Re: EuroBasket 2011

Post by Dupli_skalp »

lord blackadder wrote:Ne vrijedi se sekirat i kudit momke, ipak su dobili dvije. Potpuno mi je jasno da se nasa igra svodi na izbijanje trica, pa nekad ide, nekad ne. Ali na kompletnoj jebenoj utakmici, Mirzi niko nije izasao da napravi blok, da bi mogao uputiti, koliko-toliko, normalan sut. Fasinantno. Nijedne akcije za njega nema, na stranu odlicna odbrana Antica.

Valjda se nadje neki centar za slijedece kvale. A ovaj Gordic bi se mogao vrlo brzo vratiti u Buducnost. Nema nijednu odliku playmakera. Covjeku je 1 min. malo, da smisli sta zeli; tako da najcesce dok je u vazduhu razmislja da li sutati ili dodati nekom - i iz toga se desi izgubljena lopta.

Hvala za jucer.
tu smo negdje po razmišljanju. i meni je neshvatiljvo da nemamo akcije da mirza na bilo kojem dijelu iza linije 3p ostane sam. a jedan od razloga si i sam naveo. nemamo superkvalitetnog pleja. sale je dobar plej ali nije vrhunski. gordić je to još manje. eno govore nešto da domerkant više neće igrati za repku, pa da bi trebalo razmisliti kakvog sad amera naturalizovati. ja bih neku reinkarnaciju bo mek kejleba, zaista nam treba vrhunski plej, koji može ove igrače učiniti boljim, kao što bo radi s makedonicma. ja sam uvjeren da bi ih pobijedili da nisu imali bo-a-
Ajatolah_

#1807 Re: EuroBasket 2011

Post by Ajatolah_ »

Better Man wrote:Srbija u zadnjim sekundama promasili nepromasivo i izgubili od Francuza. izigrali su Francusku odbranu i igrac Srbije na lijevoj strani blizu kosa bio sam i trebao samo od tablu da dadne kos i mlako sutirao i lopta nije dosla do kosa, tj. udarila je u tablu, ali nije dosla do obruca.
E nek si mi rek'o... ja se naoštrio gledati na BHT, sad ga jebi.
Last edited by Ajatolah_ on 05/09/2011 22:14, edited 1 time in total.
The 51st State

#1808 Re: EuroBasket 2011

Post by The 51st State »

eyesburn wrote:
lord blackadder wrote:Ne vrijedi se sekirat i kudit momke, ipak su dobili dvije. Potpuno mi je jasno da se nasa igra svodi na izbijanje trica, pa nekad ide, nekad ne. Ali na kompletnoj jebenoj utakmici, Mirzi niko nije izasao da napravi blok, da bi mogao uputiti, koliko-toliko, normalan sut. Fasinantno. Nijedne akcije za njega nema, na stranu odlicna odbrana Antica.

Valjda se nadje neki centar za slijedece kvale. A ovaj Gordic bi se mogao vrlo brzo vratiti u Buducnost. Nema nijednu odliku playmakera. Covjeku je 1 min. malo, da smisli sta zeli; tako da najcesce dok je u vazduhu razmislja da li sutati ili dodati nekom - i iz toga se desi izgubljena lopta.

Hvala za jucer.
tu smo negdje po razmišljanju. i meni je neshvatiljvo da nemamo akcije da mirza na bilo kojem dijelu iza linije 3p ostane sam. a jedan od razloga si i sam naveo. nemamo superkvalitetnog pleja. sale je dobar plej ali nije vrhunski. gordić je to još manje. eno govore nešto da domerkant više neće igrati za repku, pa da bi trebalo razmisliti kakvog sad amera naturalizovati. ja bih neku reinkarnaciju bo mek kejleba, zaista nam treba vrhunski plej, koji može ove igrače učiniti boljim, kao što bo radi s makedonicma. ja sam uvjeren da bi ih pobijedili da nisu imali bo-a-
istina, vrhunski plej cini suigrace boljim nego sto inace jesu.
Sasvim_Obican

#1809 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

zalizani wrote:Jos jedna pozitivna stvar, da se interes za reprezentativnu kosarku povecao nakon pobjede nad Hrvatskom.
Nakon analize prvenstva KSBIH mora povesti racuna o deficitu igrackog kadra. Nek' izmisljaju, privode, naturizuju igrace. :D
Ja mislim da je potrebno obaviti jednu rekonstrukciju KS BIH u čijem upravnom odboru sjede redom - limar, doktor, pravnik, narkoman i ljudi slični njima. Jedino ozbiljan savez može se pozabaviti ozbiljnim pitanjima. Ali ono što je dobro i što je veliki uspjeh ovog prvenstva je da se iskristalizirao određeni broj igrača BiH na kojoj možemo temeljiti neke nove generacije. :bih:
Edin H.

#1810 Re: EuroBasket 2011

Post by Edin H. »

eyesburn wrote:

Hvala za jucer.
Treba nam centar radije :dance:
The 51st State

#1811 Re: EuroBasket 2011

Post by The 51st State »

Sasvim_Obican wrote:
zalizani wrote:Jos jedna pozitivna stvar, da se interes za reprezentativnu kosarku povecao nakon pobjede nad Hrvatskom.
Ja mislim da je potrebno obaviti jednu rekonstrukciju KS BIH u čijem upravnom savezu sjede redom - limar, doktor, pravnik, narkoman i ljudi slični njima. Jedino ozbiljan savez može se pozabaviti ozbiljnim pitanjima. Ali ono što je dobro i što je veliki uspjeh ovog prvenstva je da se iskristalizirao određeni broj igrača BiH na kojoj možemo temeljiti neke nove generacije. :bih:
to je manji dio problema, veci je problem sto nemas kvalitetan rad sa mladima.
law2

#1812 Re: EuroBasket 2011

Post by law2 »

eyesburn wrote:

Hvala za jucer.

I mirza je navikao u Caji da ga razigravaju, a kod nas se akcija svede na : "Evo mirzi lopta, da vidimo sta ce uciniti" a vec je momak udvojen.
Svaka cast za partiju na prvenstvu, igrao je pod povredom i to treba uzeti u obzir.
HVALA za radost sinoc :)
The 51st State

#1813 Re: EuroBasket 2011

Post by The 51st State »

Treba nam centar radije :dance:
ma treba nam kompletna druga petorka, ali opet lakse je naci neku banderu koji ce utrpati loptu u kos nego pleja koji ce mu je dodati...
ultrajvosa 1987

#1814 Re: EuroBasket 2011

Post by ultrajvosa 1987 »

CATALONAC wrote:
ultrajvosa 1987 wrote:Kakav bosnjacki mentalitet ... kad najvise treba ne mogu meda... mozemo pricati sta hocemo , ali mi igraca nemamo, i Henri je poprimio mentalitet ...
Majke mi gade mi se ...

Ali eto radujemo se sto su Hrvati ispali ... :-)

Ubjedjen sam da im je mrsko dalje ostajati po Litvaniji ...

Naravno nije nas "krenulo", to je ta taktika .... FUJ
da nas vodi čovjek koji ima mentalitet jednog Ćire ili slično a ne S.Hadžić a mi bi bez ove utakmice išli dalje siguran sam,igrače imamo,osim bajramovića i bavčića koji mi se gade kao i hadžić, ato došli smo do pobjede serem se na nju
Znaci hajmo realno koje igrace imamo ??
Teletovic, Djedovic, ostali mrtvi prosjek...

Ma jebo vise i selektora, kakav moras biti bolid da svaku 3/4 za minut gubis do 10 razlike, dobro ne zna te voditi sa klupe, ali imaju li oni bar gram mozga da kazu "halo , je l' dosta vise", da najbitnijju tekmu ne mozes da se oznojis, Makedonci obezbjedili prolaz, prvo igrali ko tetke, kad su vidjeli da nasi nece rutinski zavrsili tekmu.... Nisu valjda coravi da ne vise da im najbolji igrac ima 4 faula , pa da na njega krenu. ???? Ne moze me niko ubjediti da im za to treba trener. Svaki igrac pogleda prema semaforu, samo nasi ko mulci zabiju pogled u parket... Broje li uopste bar svoje licne ???

Koliko god ogranicen Sabit bio igraci su po meni gori, zar im nije stalo da prodju dalje ??? Pa bolan parket da grizes, nakon sto godina ti se ukaze sansa i oni ko misevi odigraju, ali eto pobjedili smo Hrvate, mozemo zajedno sa njima kuci... Extra uspjeh :-)

Vecina raje ima isti mentalitet, zadovoljili se sa 2 pobjede, a sto se moglo hladno u dalje proci , ma hebo to...

Sutra ne moraju ni fudbaleri pobjediti, zasto bi ??Jbg uzeli su gore, mozda se pomaknemo za koji "sesir" vise, a sto mozemo u baraz ili direktno na EP... jok sto ce nam to, imamo par pobjeda...
To je isto , ali fakat jeste...

Ukopa ce nas nas mentalitet gubitnika.
Edge

#1815 Re: EuroBasket 2011

Post by Edge »

Odosmo u pizdu materinu al' u jednoj normalnoj igri. Ja sam zadovoljan. Da smo samo malo sretniji kao nacija ili da nismo smotani kad najviše treba možda bi i prošli u istorijski drugi krug. Ovako sasvim solidno, pobjedili Hrvate i Crnogorce, malo se osramotili, Sabe je pokazao i dokazao. Idemo dalje.
luccko

#1816 Re: EuroBasket 2011

Post by luccko »

Sasvim_Obican wrote:
Ja mislim da je potrebno obaviti jednu rekonstrukciju KS BIH u čijem upravnom odboru sjede redom - limar, doktor, pravnik, narkoman i ljudi slični njima. Jedino ozbiljan savez može se pozabaviti ozbiljnim pitanjima. Ali ono što je dobro i što je veliki uspjeh ovog prvenstva je da se iskristalizirao određeni broj igrača BiH na kojoj možemo temeljiti neke nove generacije. :bih:
jos da su imali dovoljno para da imaju recimo pripreme kao Srbi, pa da se mogu bolje uigrati gdje bi im bio onda kraj...
zalizani

#1817 Re: EuroBasket 2011

Post by zalizani »

Sasvim_Obican wrote:
To je i Sabe rek'o :D
Okosnica tima postoji, a za dalje se mora povest' racuna.
Pod hitno solidnog centra i kvalitetnog play maker-a.
Iz licnog ugla, jedva cekam nove utakmice... nadam se pod kvalitetnijim uslovima i sa boljom klupom.
luccko

#1818 Re: EuroBasket 2011

Post by luccko »

Edge wrote:Odosmo u pizdu materinu al' u jednoj normalnoj igri. Ja sam zadovoljan. Da smo samo malo sretniji kao nacija ili da nismo smotani kad najviše treba možda bi i prošli u istorijski drugi krug. Ovako sasvim solidno, pobjedili Hrvate i Crnogorce, malo se osramotili, Sabe je pokazao i dokazao. Idemo dalje.
konacno nesto dobro napisano!
taragona muci

#1819 Re: EuroBasket 2011

Post by taragona muci »

Srbija-Francuska atomska košarka,konačno ovaj sport ima smisla nakon gledanja ovih divljih repki!Svaka čast jednim i drugim!
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#1820 Re: EuroBasket 2011

Post by čoksa08 »

sta reci nego u PM vise i treca cetvrtina. treba je ukinuti. tamam kad nam se vrati malo nade za necim boljim mi opet padnemo. a oni makednci navrli u drugom poluvremenu. da Bog da izgubili sve tekme u sljedecem krugu
Sasvim_Obican

#1821 Re: EuroBasket 2011

Post by Sasvim_Obican »

zalizani wrote:
Sasvim_Obican wrote:
Iz licnog ugla, jedva cekam nove utakmice... nadam se pod kvalitetnijim uslovima i sa boljom klupom.
:thumbup: :thumbup:

Treba nam ona ludnica na košarkaškim utakmicama u Skenderiji ili protiv Britanaca i Mađara u Cazinu.

Meni su presmiješni ovi šaltači kojima sinoć Sabe i Teletović nisu izlazili iz usta bez nekog epiteta tipa - "senzacionalno" i "maestralno", a sad su smotani idioti. Pa ljudi moji, svi su nas proglasili tarabićima grupe. Bili smo topovsko meso i bilo je pitanje koliko će nas ko izbušiti. Ko se nadao prije prvenstva da ćemo ikog uzeti ?! Niko ! Koliko smo uložili u ovu ekipu ?! Jako malo ! Pa imamo li pravo na ljutnju i ogorčenost.

Pogledajte samo Hrvate koje smo izbacili sa Evropskog prvenstva, po prvi put u historiji. Danima brundaju kako će u borbu za medalje, mediji ne izlaze iz spavaćih im soba, i na kraju popuše, pa se javnost okomi na njih.
Comrad

#1822 Re: EuroBasket 2011

Post by Comrad »

Pa ljudi ne mozete ocekivati od Teletovica da skace, zabija, asistira, gura se pod kosem, daje trojke... sve zivo... SVI SU ZNALI osim Sabeta izgleda, da ce se makedonci zatvoriti henrija i teletovica, zasto nije pripremio ekipu za to.

I ne znam zasto, ali imam osjecaj da kad krene nekog igraca u nasoj repki, drugi igrac ono ko da namjerno uzme loptu da nesto usere. Djedovica krenulo, uze Keno da sutira iz nemogucih situacija, a Nihad ih taslaci ulazima, nije nijedan fulio. :roll: Il Kikanovic, pa moras li fuliti 15 lopti da skontas da te ne ide. Stani brate malo, ako nisi 100% siguran, iskusan...ima i ostalih igraca.
Dupli_skalp

#1823 Re: EuroBasket 2011

Post by Dupli_skalp »

Edin H. wrote:Treba nam centar radije :dance:
centra smo imali ali nas je pod misterioznim okolnostima napustio.

dalje, džabe ti centar kad nemaš top class pleja da ga razigraš. i ne samo centra, nego i ostale igrače. makedonci su prosječna ekipa bez mek kejleba (oj Bože koliko ću ga puta večeras još spomenuti :P). francuzi i srbi isto izgubljeni bez tea i tonija. plej je motor ekipe.
Impavidus

#1824 Re: EuroBasket 2011

Post by Impavidus »

Ne treba ići iz krajnosti u krajnost. Sinoć niko bolji, sad niko ne valja.

Najgore što se može desiti je da se svakih dan-dva atmosfera i energija oko tima mijenja po sistemu toplo-hladno. Treba biti realan. :D Inače riječi jednog velikog filozofa, trenera i čovjeka. Upućeniji znaju ko je. :D

Jebiga stiče se dojam da smo mogli i dalje, da smo imali trenera na klupi, a samim tim vjerovatno i Vardu raspoloženog za igru. O Preldžiću da ne govorim. Ne može se jedna utakmica sa 60 postignutih odigrat, druga sa 90, i da zavisiš isključivo o raspoloženosti 2 igrača.

U svakom slučaju hvala igračima na pobjedama protiv CG i kroata, bilo je lijepo mast vadit komšijama.
Do nekih drugih prvenstava i kvalifikacija... :) :bih:
strong69

#1825 Re: EuroBasket 2011

Post by strong69 »

zalizani wrote:
Od koga cemo napraviti reprezentaciju? BH klubovi su pred kolapsom. Ne vidim kako cemo proizvesti igraca u ovakvim okolnostima. Bosna i Sloboda, sva najveca kluba su pred gasenjem. Omladinske skole i ne rade, treneri su nekvalitetni i nestrucni...

Nadam se da ce sve promijeniti nabolje.

Sto se tice naseg nastupa za mene je bio pozitivno iznenadujuci. 2 poobjede su sasvim dobar rezultat. Zao mi je zbog poraza od Finske. Poraz od MK sam ocekivao. Kao i dugi niz godina fali nam skok i u ofanzivi i defanzivi. Najvise tu stradamo. Treba nam i dobar bek suter...
Post Reply