jest brate,ne znas gdje ce je ispalitiKPNCTNJAH wrote:Sta ocekivati kad u 5-6 minuta ne postignes nijedan kos i imas oko 20 izgubljenih lopti... jedina sreca nam je to sto smo u grupi bili s jos gorim od nas... Gordic, Bavcic, Bajramovic (i ona njegova poza pri sutu od koje se jezim) ne bi meni bili prvi pick na basketu s rajom, a ne neki reprezentativci ili jos kapiten satro... smijesno, a Sabit je gigant, da mi je samo vidjeti snimak iz svlacionice na poluvremenu... draze bi mi bilo da smo odmah prve tri tekme izgubili, pa da se nemas cemu nadati... ovako se covjek nervira bezveze, a znas da su smijesni igraci i opet ocekujes neko cudo...
EuroBasket 2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
motorola01
#1751 Re: EuroBasket 2011
- Sasvim_Obican
#1752 Re: EuroBasket 2011
Hajmo realno, mi smo ekipa koja zavisi od pojedinaca. I nismo ni prva, ni zadnja. Nažalost, naši pojedinci još nisu toliko iskusni da razviju seriju tih dobrih dana. Dvije pobjede protiv po ratingu puno jačih ekipa ( od kojih smo Hrvatsku rasturili ), mene su zadovoljile. U suštini, imamo problem sa tom trećom četvrtinom i to ćemo sigurno popraviti iskustvom. Makedonija je nažalost, puno zrelija ekipa od nas. I treba im stisnuti ruku jer su zabili sve ono što smo mi promašili.
Naš selektor ima čudne odluke. Gordić ulazi i stalno gubi lopte, a Vasiljević sjedi na klupi. Bajramoviću ne ide, a on i Bavčić "ordiniraju" Ali to bi trebalo popraviti Sabitovom smjenom. Svaka mu čast na trudu, ali hajmo dati priliku nekom drugom. Valjda će narkomančine, cazinski limari, jalijaši i kabadahije u savezu nešto skontati.
Ali generalno, moramo biti zadovoljni ovim rezultatom. Zaboga ljudi, mi smo reprezentacija kojoj odlazak na EP plaćaju mesarske kompanije. Otkrili smo nove ljude - Đedović, Teletović, Kikanović ( na pravoj poziciji, ne na centru ) i Kojadinović ( kad ga pozovu ), i oni će nositi ovu reprezentaciju.
Bravo BiH ! Raditi, raditi, raditi, a uspjeh će, baš kao i kod Makedonaca, doći kad-tad !
Naš selektor ima čudne odluke. Gordić ulazi i stalno gubi lopte, a Vasiljević sjedi na klupi. Bajramoviću ne ide, a on i Bavčić "ordiniraju" Ali to bi trebalo popraviti Sabitovom smjenom. Svaka mu čast na trudu, ali hajmo dati priliku nekom drugom. Valjda će narkomančine, cazinski limari, jalijaši i kabadahije u savezu nešto skontati.
Ali generalno, moramo biti zadovoljni ovim rezultatom. Zaboga ljudi, mi smo reprezentacija kojoj odlazak na EP plaćaju mesarske kompanije. Otkrili smo nove ljude - Đedović, Teletović, Kikanović ( na pravoj poziciji, ne na centru ) i Kojadinović ( kad ga pozovu ), i oni će nositi ovu reprezentaciju.
Bravo BiH ! Raditi, raditi, raditi, a uspjeh će, baš kao i kod Makedonaca, doći kad-tad !
- spree
#1753 Re: EuroBasket 2011
pokazali su i previse s obzirom ko ih "vodi". jbt oni su bukvalno bez ijedne akcije bez ikakve uigrane odbrane dobili 2 utakmice. dakle bukvalno sami. za to im treba odati priznaje.SaMaster wrote:A sta su to pokazali i jedni i drugi? Koje sam ja to prvenstvno gledo a koje ti?spree wrote:najgore od svega ovoga sto ce aktuelni selektor dobiti velike zasluge za ovo sto su igraci sami pokazali. on i sva ova bagra u savezu ce na ove 2 pobjede da zive jos jedno 7 evropskih prvenstava![]()
![]()
![]()
momcima svaka cast
- valterbranisarajevo
#1754 Re: EuroBasket 2011
Pa ima te djece po Evropi, Americi, samo ih treba skautirati, ne davati im šup kartu odmah na početku. Pa pola naše fudbalske reprezentacije je selektovano po Evropi....Nisu vidjeli ni BiH ni bivše Jugoslavije....
- Comrad
#1755 Re: EuroBasket 2011
Ali kako niko Sabetu (ako vec ne zna) da sapne da uzme time-out kad te karaju serijom 10-0. I znaci UVIJEK, uvijek pocetkom 3. cetvrtine se to desava.
Ma ja bih trazio odmah cim primis prvi kos u toj posranoj 3. cetv, trazi time out. On konjina pustio seriju i ljudi nas razvalili.
Ma ja bih trazio odmah cim primis prvi kos u toj posranoj 3. cetv, trazi time out. On konjina pustio seriju i ljudi nas razvalili.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1756 Re: EuroBasket 2011
svaka čast na sinoćnjem guženju
draže mi je to i od pobjednićkog postolja, bez toga
od mene imaju + 
- JThomas
#1757 Re: EuroBasket 2011
hajte ba objektivno sa čim bi vi bolje? sa kojim igračima, trenerima, školama, klubovima, savezom? ko će doći na sabitovo mjesto sa ovim savezom i finasijama?
eto, najurite bajramovića, bavčića i gordića, koga ćete boljeg pozvati?
-
The 51st State
#1758 Re: EuroBasket 2011
ne znam, malo mi je glupo vec ovo mantranje davno ustanovljene dijagnoze, prava diskusija bi trebala ici u pravcu, da li ima ikakve perspektivei i ako nema kako je namaci?
- Better Man
#1759 Re: EuroBasket 2011
I ovo je uspjeh obzirom da imamo ogranicenog selektora, ili bolje receno da nikad nismo imali kvalitetnog selektora. Tek se sad vidi Sabetova najveca greska, a to je tjeranje Ratka Varde iz repke koji nam je sigurno falio. Sljedeci problem su pojedini igraci koji su limitirani i nisu vrijedni dresa repke da ga nose. Nezamislivo je kad su Makedonci napravili onu seriju u trecoj cetvrtini da nasi nisu uspjeli ni jednom doci ispod kosa, vec se sve vodili sutevima iz daljine koji su bili uglavnom promasaji. Nije mi jasno kako neki pojedinci za svije klubove igraju vrhunski i glavni su igraci, ali kad dodju igrati za repku kao da nikad nisu igrali basketa. Da smo imali pravog selektora koji zna svoj posao mogli smo proci dalje kao prvoplasirana ekipa i biti na korak od cetvrtfinala. Sramotu protiv Finske nebi spominjao.
- RIZVA
#1760 Re: EuroBasket 2011
Ja ne znam kako su se pokazali Kapelan i Hođžić u pripremnim utakmicama na turnirima,i da li su uopste igrali ili su presjedili turnire?
- JThomas
#1761 Re: EuroBasket 2011
čovječe dragi kojadinović ima 32 godineSasvim_Obican wrote:Otkrili smo nove ljude - Đedović, Teletović, Kikanović ( na pravoj poziciji, ne na centru ) i Kojadinović ( kad ga pozovu ), i oni će nositi ovu reprezentaciju.
-
The 51st State
#1762 Re: EuroBasket 2011
ovo nema veze sa iskustvom nego je samo sirina rostera u pitanju, tj. sposobnost tima da se suprostavi taktickim zamislima protivnika, te da se odrzi visok ritam igre.Sasvim_Obican wrote:Hajmo realno, mi smo ekipa koja zavisi od pojedinaca. I nismo ni prva, ni zadnja. Nažalost, naši pojedinci još nisu toliko iskusni da razviju seriju tih dobrih dana. Dvije pobjede protiv po ratingu puno jačih ekipa ( od kojih smo Hrvatsku rasturili ), mene su zadovoljile. U suštini, imamo problem sa tom trećom četvrtinom i to ćemo sigurno popraviti iskustvom. Makedonija je nažalost, puno zrelija ekipa od nas. I treba im stisnuti ruku jer su zabili sve ono što smo mi promašili.
-
LSD
#1763 Re: EuroBasket 2011
Mi i nemamo Košarkaškog saveza uopšteJThomas wrote:hajte ba objektivno sa čim bi vi bolje? sa kojim igračima, trenerima, školama, klubovima, savezom? ko će doći na sabitovo mjesto sa ovim savezom i finasijama?
Last edited by LSD on 05/09/2011 21:48, edited 1 time in total.
- lord blackadder
#1764 Re: EuroBasket 2011
Ne vrijedi se sekirat i kudit momke, ipak su dobili dvije. Potpuno mi je jasno da se nasa igra svodi na izbijanje trica, pa nekad ide, nekad ne. Ali na kompletnoj jebenoj utakmici, Mirzi niko nije izasao da napravi blok, da bi mogao uputiti, koliko-toliko, normalan sut. Fasinantno. Nijedne akcije za njega nema, na stranu odlicna odbrana Antica.
Valjda se nadje neki centar za slijedece kvale. A ovaj Gordic bi se mogao vrlo brzo vratiti u Buducnost. Nema nijednu odliku playmakera. Covjeku je 1 min. malo, da smisli sta zeli; tako da najcesce dok je u vazduhu razmislja da li sutati ili dodati nekom - i iz toga se desi izgubljena lopta.
Hvala za jucer.
Valjda se nadje neki centar za slijedece kvale. A ovaj Gordic bi se mogao vrlo brzo vratiti u Buducnost. Nema nijednu odliku playmakera. Covjeku je 1 min. malo, da smisli sta zeli; tako da najcesce dok je u vazduhu razmislja da li sutati ili dodati nekom - i iz toga se desi izgubljena lopta.
Hvala za jucer.
- vinnie_jones
#1765 Re: EuroBasket 2011
Jebaji ga kako god ovo nam je plafon mogućnosti.
Nisam čuo ni da je Sabe pošteno zapičkar'o, nit' šta upada nit' šef reve
Glavonja Belmin odjavljuje utakmicu uz već redovnu mantru: "nismo pobijedili od '93."
e moj debelguzane, svako prvenstvo si do sada ispratio i mlatio dnevnice a ne znaš ni kakve ti je rezultate reprezentacija ostvarila

Nisam čuo ni da je Sabe pošteno zapičkar'o, nit' šta upada nit' šef reve
Glavonja Belmin odjavljuje utakmicu uz već redovnu mantru: "nismo pobijedili od '93."
e moj debelguzane, svako prvenstvo si do sada ispratio i mlatio dnevnice a ne znaš ni kakve ti je rezultate reprezentacija ostvarila

- Mali_Vuk
#1766 Re: EuroBasket 2011
Tačno. U ovom momentu ovo je najbolje što imamo. A rekoh već, valjda će doći neka bolja vremena.JThomas wrote:hajte ba objektivno sa čim bi vi bolje? sa kojim igračima, trenerima, školama, klubovima, savezom? ko će doći na sabitovo mjesto sa ovim savezom i finasijama?
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1767 Re: EuroBasket 2011
Ma dobro je,bravo zmajevi pobjedili smo Hrvate...e to ej princip po kojem treba da se ponasamo i narednih 52 godineMali_Vuk wrote:Nije gubitnički mentalitet priznati nekom pobjedu i stisnuti mu ruku. Gubitnički mentalitet je upirati se na silu i zamišljati da si bolje od nekoga od koga to realno nisi. To ne samo da je gubitnički, već zadire i u sferu psihopatologije i kompleksa koje smo baš na ovim stranicima spočitali svima drugima oko nas.-LIBERO- wrote:Gubitnicki mentalitet fuj.
Princip : Ma dobro je ,imali smo dvije pobjede ..jos i Hrvate pobjedili.![]()
![]()
Djeluje mi da su i igraci zadovoljni ,onako u dubini sebe,sa te dvije pobejde jer nisu ,ni oni sami,ocekivali da ce bilo koga pobjediti.
A da smo izbacili umjesto te Hrvatske ,recimo Bugare,e onda se i ovo ispadanje nebi slavilo k'o pobjeda.
kada napravimo mentalni iskorak,i to ne samo u kosarci (moglo bi se reci uopsteno) da se ne zadovoljavamo i "dobrim" porazima ,e onda mozemo nesto i ocekivati vise.
A slazem se da je savez kriminalno ametarski,strucni stab "statisti u zitu" i sl.
Cisto individualni kvaliteti pojedinaca i pojedinacni blijeskovi su nas i doveli do te dvije "kolosalne"pobjede.
Sve to stoji,samo nemojte mi te socijala price ,ma dobro je izbacili smo Hrvate ...zvuci u najmanju ruku..hajde suzdrzat cu se
-
north
#1769 Re: EuroBasket 2011
Ima i Gečevski 34 godine pa nas kara kako mu je ćeif....JThomas wrote:čovječe dragi kojadinović ima 32 godineSasvim_Obican wrote:Otkrili smo nove ljude - Đedović, Teletović, Kikanović ( na pravoj poziciji, ne na centru ) i Kojadinović ( kad ga pozovu ), i oni će nositi ovu reprezentaciju.
- Dammme
#1770 Re: EuroBasket 2011
Sabite, ne treba ti Varda jel de? Ne uklapa ti se u koncepciju?
E po.erem ti se u koncepciju, nisi imao 3 ofanzivna skoka u 5 utakmica. Da si imao Vardu, ne bi sigurno izgubili od Finaca 28 razlike, a možda bi i dobili. Da si imao Vardu, možda bi ti večeras imao ko skočiti, a ne da ti Kikanović 3 puta promaši zicere na početku 3 četvrtine i tako ti proda utakmicu.
E idi sad ti malo u ..................................
E po.erem ti se u koncepciju, nisi imao 3 ofanzivna skoka u 5 utakmica. Da si imao Vardu, ne bi sigurno izgubili od Finaca 28 razlike, a možda bi i dobili. Da si imao Vardu, možda bi ti večeras imao ko skočiti, a ne da ti Kikanović 3 puta promaši zicere na početku 3 četvrtine i tako ti proda utakmicu.
E idi sad ti malo u ..................................
Last edited by Dammme on 05/09/2011 21:54, edited 1 time in total.
- JThomas
#1771 Re: EuroBasket 2011
kao recimo ko?Better Man wrote:Nije mi jasno kako neki pojedinci za svije klubove igraju vrhunski i glavni su igraci, ali kad dodju igrati za repku kao da nikad nisu igrali basketa.
- zalizani
#1772 Re: EuroBasket 2011
Kako kazu igraci, mislili su lako protiv Makedonije iz razloga sto su ih pobjedili na pripremnim utakmicama. Dodas tu nedostatak snage (ritam prvenstva), slab sut, oskudnu klupu i to je to.
Ovo je vise nego dovoljno, u uslovima koje imamo.
Ovo je vise nego dovoljno, u uslovima koje imamo.
- JThomas
#1773 Re: EuroBasket 2011
eh gečevski je igračina a kojadinović nije...north wrote: Ima i Gečevski 34 godine pa nas kara kako mu je ćeif....
-
CATALONAC
#1774 Re: EuroBasket 2011
sve u svemu zaslužili su nagradu,a pogotovo hadžić a to je da se vrate pješke kući u domovinu koju vole 
-
ins
#1775 Re: EuroBasket 2011
McCaleb je 5 minuta igrao sa 4 licne!
I nasi nisu isprovocirali petu igrajuci napad na njega
Kako bi ga Neno Markovic poslao na klupu vec u slijedecem napadu...
I nasi nisu isprovocirali petu igrajuci napad na njega
Kako bi ga Neno Markovic poslao na klupu vec u slijedecem napadu...