EuroBasket 2009

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
x generation

#51 Re: EuroBasket 2009

Post by x generation »

lolo_lolo wrote:spanulis,medju 5,cega ba :lol:

on ne moze ni medju 20,bilo cega

:-) :-) :lol: reci cu ti samo jedno :skoljka: 3 god.ugovor u Panathinaikosu vrijedan 5 mil.€ to sto se nije snasao u USA je druga prica,medjutim jedan od igraca koji je u vrhu grckog prvenstva ove godine proglasen za MVP kao i u Euroligi,prosle godine vodeci po asistencijama u GR ligi.Uostalom imas tv pa sam procjeni....zivio ti meni.
lolo_lolo

#52 Re: EuroBasket 2009

Post by lolo_lolo »

x-generation,jesi li ti ikad gledao njega kako igra,il si samo sad po google-u trazi te podatke
x generation

#53 Re: EuroBasket 2009

Post by x generation »

lolo_lolo wrote:x-generation,jesi li ti ikad gledao njega kako igra,il si samo sad po google-u trazi te podatke
Nikad,nemam pojma :mrgreen: salu na stranu,ne dizem ja njega u zvijezde ali moras priznati da se radi o kvalitetnom igracu,jedino sto ponekad zna preuzeti preveliku odgovornost na sebe,pa zna i zeznuti stvari,ti imas svoje misljenje,ja opet ponavljam radi se o kvalitetnom igracu,ide prvenstvo pa cemo i da vidimo. Gledao sam timsku statistiku timova sad za Poljsku...jeli zabranjeno? :) iole ako pratis imalo europsku kosarku znas neke podatke,Euroligu pratim najvise medjutim za NBA sam nikakav,ne pratim je dugi niz godina.
chipi

#54 Re: EuroBasket 2009

Post by chipi »

[
Činjenica da je Španija jača selekcija, kao i Slovenija.
Srbija redovno kiksa protiv nekih levata, a to će ovaj put biti protiv Britanije.[/quote]

Aj' mi reci odakle si izvukao tu cinjenicu???
[/quote]
Ne znam odakle je on izvadio tu cinjenicu...

Srbija je od 1995 do 2002 rasturala u kosarci - najbolji u Evropi i dvaput na svijetu, a nakon toga je slijedio debakl za debaklom, Srbija je igrala bez vaznih igraca na nekim takmicenjima ali je opet imala "jakih2 imena u sastavu, a nisu napravili nista

2003 EP - dosli do 1/4, hajd to je bilo "onako"
2004 OI - Izgubili od Zelanda, u odlucujucoj utakmici izgubili od Kine, zavrsili kao 11
2005 EP - Kao domacini ostali bez 1/4 finala
2006 SP - Izgubili od Nigerije, koeficijent na Srbiju bio 1,01 jedno od najvecih iznenadjenja u novije vrijeme (a na SP su isli ne po plasmanu nego "wild cardom"
2007 EP - Najveci debakl do sada, tri utakmice tri poraza, odmah kuci, ispadanje od Izraela je bila najveca senzacija tog EP
2008 OI - nema Srbije tamo

Srbija je u svijetu kosarke u posljednjih 5-6 godina ispodprosjecna ekipa, nista napravili nisu, gubili od anonimusa...
Naravno, to ne znaci da na EP 2009 ne mogu napraviti dobar rezultat, ko zna mozda sa Dudom mogu postati i prvaci, al cinjenica da kiksavaju (barem do sada) protiv levata je ipak CINJENICA[/quote]Ne zaboravite da je Srbija u Poljskoj sa praktično trećom postavom
lolo_lolo

#55 Re: EuroBasket 2009

Post by lolo_lolo »

x generation wrote:
lolo_lolo wrote:x-generation,jesi li ti ikad gledao njega kako igra,il si samo sad po google-u trazi te podatke
Nikad,nemam pojma :mrgreen: salu na stranu,ne dizem ja njega u zvijezde ali moras priznati da se radi o kvalitetnom igracu,jedino sto ponekad zna preuzeti preveliku odgovornost na sebe,pa zna i zeznuti stvari,ti imas svoje misljenje,ja opet ponavljam radi se o kvalitetnom igracu,ide prvenstvo pa cemo i da vidimo. Gledao sam timsku statistiku timova sad za Poljsku...jeli zabranjeno? :) iole ako pratis imalo europsku kosarku znas neke podatke,Euroligu pratim najvise medjutim za NBA sam nikakav,ne pratim je dugi niz godina.
medju 20 je u evropi sigruno,na svojoj poziciji
jednostavno je kiks igrac
strasno puno lopti gubi,forsira trojku,koja mu je,za njegovu poziciju, jako losa
mnogo bespotrebnih ulaza,cesto bude blokiran
asistencija dobra

sve u svemu,mnogo mnogo boljih igraca ima od njega
hidrant

#56 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Kako pobijediti Grke na ovom prvenstvu?
Odgovor je vrlo jednostavan, tempom.
Medutim, objektivno Makedonci ne mogu odigrati takvu utakmicu, tako da se mora naci
drugi nacin.

Da vidimo da li se Grci danas mogu poraziti na centarskim pozicijama?

Ioannis Bourousis vs. Gecevski, Todor

Sad ce me svi napasti i reci da nisam normalan, ali ovdje ce Gecevski da napravi dar mar.
Sa svoji raznovrsnim napadackim arsenalom, tesko da ga moze Bourousis zaustaviti.
Nakon dominacije Gecevskog na niskom postu, priliku ce dobiti Sofoklis Schortsanitis, a on
ce biti unisten na visokom postu i sa distance.

Massey, Jeremiah vs. Antonios Fotsis

Fotsis ce oplakat danas, sto mi je izuzetno drago jer ga ne mogu smislit.
To fast to furious!
Naravno ne treba zaboraviti Antica koji bi po meni danas mogao dobiti priliku i na
trojci kako bi se ostvarila sto veca dominacija pod kosem.

Vrbica vs. Vasileios Spanoulis

Vrbica danas treba samo da preese loptu i da da centrima, znaci, nista od onih mahnitih
okusaja za tri.
Danas tim pobjeduje.
Sto se tice odbrane, Vrbica mora biti visoko na Spanoulisu, znaci igrat covjeka
i smanjiti prostor i vrijeme za manevrisanje.

Ukratko to je to.
Mrsko mi je dodatno objasnjavati neke karafeke jer ne gotivim ove Europejce.

Gdje se ima gledat utakmica?
Bilo koji kanal dolazi u razmatranje.
Meho Kodro

#57 Re: EuroBasket 2009

Post by Meho Kodro »

Ljudi, krećemo!
Piše: Nikola Vujčić

Najbolji hrvatski košarkaš u minulom desetljeću javlja se s Eurobasketa ekskluzivno za Sportnet.hr. Nikola Vujčić za vas će iz Poljske pisati zanimljive detalje o pozadini borbe naših košarkaša za vrh Europe...

Ponedjeljak, 7. rujna 2009.
Image
Evo ga ljudi, krećemo!
Sve je spremno za početak, napravili smo i zadnji trening pred utakmicu! Lijepo je osjetiti napokon ovu pozitivnu nervozu i atmosferu pred početak ovako velikog natjecanja!

Toplo se nadam da zbog nas nećete morati koristiti ni jedan od rekvizita koje svaki pravi hrvatski navijač ima pored sebe kad gleda velike utakmice: pepeljara za televizor, par sočnih psovki za ženu ili leteću šlapu za maloga jer trči ispred televizije u povijesnom trenutku :-).

Guštajte i nadam se da ćemo vas razveselit!

Vaš Vujo.

Nedjelja, 6. rujna 2009.

Veliki pozdrav svima iz Poljske!

Ovo je moj prvi novinarski zadatak, pa kako je moj svijet parket i lopta, a ne tipkovnica i pisanje, vjerujem da nećete biti prekritični prema mojim javljanjima iz Poljske. Prihvatio sam poziv Sportnetove ekipe za pisanjem kolumne/bloga s Eurobasketa, pa evo prvih redaka koje vam šaljem iz hotelske sobe u Poznanu.

Sportnet "doručkujem i večeram" već gotovo cijelo desetljeće, cijenim njihov čist i pozitivan odnos prema sportu i sportašima i rado sam prihvatio poziv da im se priključim s lica mjesta u praćenju Europskog prvenstva. Nadam se da ćemo svi zajedno imati razloga za radost ovih narednih dana i da ćemo se u Poljskoj vratiti tamo gdje pripadamo. U vrh europske košarke.

Uglavnom smo sve dosad već rekli što se Poljske tiče, svi smo iznimno motivirani i željni uspjeha. Zabrinuo me malo udarac u leđa kojeg sam dobio u prvoj utakmici Efes Cupa u Ankari, jer ne želim da me išta spriječi u želji da u Poljskoj dam svoj maksimum i pomognem reprezentaciji najbolje što mogu. Srećom, bol u leđima je uglavnom iščeznula, nadam se da će sve biti u redu.

Polazak iz zračne luke u Zagrebu bio je simpatičan, jer su me neposredno prije čekiranja karata "napale" dvije Japanke (cure, ne komadi obuće ;-). Kad bi njih dvije stale jedna drugoj na ramena taman bismo mogli porazgovarati oči u oči, a koliko sam ih shvatio, to su bile neke velike navijačice Maccabija iz Tokija. Uslikali smo se, makar nisam siguran jesam li im stao u kadar. Ali barem će se vidjeti majica na kojoj piše "Croatia", pa nek mi glavu zalijepe u Photoshopu ako nije stala u fotografiju.

U Poznan smo stigli u petak poslijepodne, pa iako su uvjeti na prvu ruku totalno neprimjereni ovakvoj smotri, nitko od nas nije prigovarao jer nas ovdje zanima samo jedna stvar - pobjede. Hrana izgleda baš loše, pa se stručni stožer pokušava izboriti da dobijemo nekakvu bolju prehranu.

Dok smo se vozili iz zračne luke do hotela u Poznanu, palo je nekoliko šaljivih komentara poput onoga da smo mi ovako organizirali SP u rukometu, ne bismo u EU ušli do 2020. ili kako je očito da Poljaci nemaju IGH. Dvorana u kojoj ćemo igrati je stara, a čini mi se da su u obnovu uložili tek dvije-tri kante "jupola"...

Toliko za moje prvo javljanje. Čujemo se uskoro, nadam se s dobrim vijestima. Dok čekamo na prve utakmice, javite se, šaljite svoje komentare na e-mail [email protected]. Nadam se da neće biti previše kritika, ali i njih ću stoički podnijeti ;-).

Vaš Vujo.
http://www.sportnet.hr/blogovi/382777/k ... di-krecemo
mgogic

#58 Re: EuroBasket 2009

Post by mgogic »

Ko ima antenu i motoric,na Turksatu 42e 11054 H 30000 ima NTV Spor i NTV koji su FTA ili BISS mozda,u oba slucaja gledljivi!Ima prva utakmica Makedonija - Grcka!Mozda ce i Sitel TV na 16e 12726 V 30000 prenositi,sa ogradom da ce samo zemaljska Sitel prenositi!
Doda37

#59 Re: EuroBasket 2009

Post by Doda37 »

mgogic wrote:Ko ima antenu i motoric,na Turksatu 42e 11054 H 30000 ima NTV Spor i NTV koji su FTA ili BISS mozda,u oba slucaja gledljivi!Ima prva utakmica Makedonija - Grcka!Mozda ce i Sitel TV na 16e 12726 V 30000 prenositi,sa ogradom da ce samo zemaljska Sitel prenositi!
Ima i na HB, grcki paket ali kodirano

Image
mgogic

#60 Re: EuroBasket 2009

Post by mgogic »

U jebote pa ovaj Spanoulis je vanzemaljac!Sta im radi,potopice Makedonce!
Doda37

#61 Re: EuroBasket 2009

Post by Doda37 »

6 min

16:3 za Grcku
chipi

#62 Re: EuroBasket 2009

Post by chipi »

Doda37 wrote:6 min

16:3 za Grcku
Ma kakva Makedonija i qrac
mgogic

#63 Re: EuroBasket 2009

Post by mgogic »

Ali ako me iko nasmije i razonodi ti je ovaj Perpeoglou iz PAO-a!Koja je to stela,nisam ni sanjao da toga u Grckoj ima,ali jedino je logicno da ga neko gura,pa covjek veze sa kosarkom nema,a evo ga i u reprezentaciji!A gdje je Ilievski kod Makedonaca?
LFC

#64 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

kakavdanakneiskustvu wrote:
LFC wrote:Mozemo li mi obicni smrtnici( citaj kablovska tv) pogledat gdje ove prve tekme, Makedonce ili Ruse?

probaj na atdhe.net
A e'o bas gledam Ruse, hvala puno...
oldschool

#65 Re: EuroBasket 2009

Post by oldschool »

hidrant wrote:Kako pobijediti Grke na ovom prvenstvu?
Odgovor je vrlo jednostavan, tempom.
Medutim, objektivno Makedonci ne mogu odigrati takvu utakmicu, tako da se mora naci
drugi nacin.

Da vidimo da li se Grci danas mogu poraziti na centarskim pozicijama?

Ioannis Bourousis vs. Gecevski, Todor

Sad ce me svi napasti i reci da nisam normalan, ali ovdje ce Gecevski da napravi dar mar.
Sa svoji raznovrsnim napadackim arsenalom, tesko da ga moze Bourousis zaustaviti.
Nakon dominacije Gecevskog na niskom postu, priliku ce dobiti Sofoklis Schortsanitis, a on
ce biti unisten na visokom postu i sa distance.

Massey, Jeremiah vs. Antonios Fotsis

Fotsis ce oplakat danas, sto mi je izuzetno drago jer ga ne mogu smislit.
To fast to furious!
Naravno ne treba zaboraviti Antica koji bi po meni danas mogao dobiti priliku i na
trojci kako bi se ostvarila sto veca dominacija pod kosem.

Vrbica vs. Vasileios Spanoulis

Vrbica danas treba samo da preese loptu i da da centrima, znaci, nista od onih mahnitih
okusaja za tri.
Danas tim pobjeduje.
Sto se tice odbrane, Vrbica mora biti visoko na Spanoulisu, znaci igrat covjeka
i smanjiti prostor i vrijeme za manevrisanje.

Ukratko to je to.
Mrsko mi je dodatno objasnjavati neke karafeke jer ne gotivim ove Europejce.

Gdje se ima gledat utakmica?
Bilo koji kanal dolazi u razmatranje.

Nema šta, od danas imam novog uzora, nego mene zanima, postoji li neka šansa da pohađam neki kurs kod tebe!!!! :D
oldschool

#66 Re: EuroBasket 2009

Post by oldschool »

vjerovatno će tražiti da mu masno platiš tu obuku,poznat je kao katastrofalan prognozer
Ovo je ono, najblaže rečeno:''Bugarska skupština'' :D
hidrant

#67 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Umalo!

Nisam ja kriv sto me ljudi ne slusaju i igraju pod kosem, nego forsiraju sut iz vana.
LFC

#68 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

MEJDANDRINA wrote:Ubise Slovenci britance,Bugari i poljaci ce biti gusto!
Bgm. je za sada obrnuto. :-D

Poljaci razbise Bugare, a Slovenci i Britanci guravo, al' razbit ce ih Slovenci svakako...
LFC

#69 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

kakavdanakneiskustvu wrote:rusi igrali pola tekme bez centra a ipak dobili latviju čiji su najbolji igrači upravo centri
Bas tako, Beidrins mi se cinio toliko odsutnim, da je to nevjerovatno, frajer nije tu psihicki uopste...
oldschool

#70 Re: EuroBasket 2009

Post by oldschool »

Treba čudo da Španija ne osvoji turnir, a to je čudo je hidrant, ako on kaže da će Španci uzeti, onda se kladim na ostale, ipak je on guru sporta. :D
LFC

#71 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

Litvanci i Rusi da su kompletni ja bi i jedne i druge vidio ispred Spanaca, ovako su Spanci bas apsolutni favoriti i treba cudo da se desi pa da ne osvoje...
hidrant

#72 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Gledajte i divite se Francuzima koji ce demonstrirati pravu, musku, power kosarku.

Viva la France!
hidrant

#73 Re: EuroBasket 2009

Post by hidrant »

Govorim za cijeli turnir.

Veceras ce biti izuzetno lijepa uakmica izmedu Turske i Litvanije.
Litvanija je super atraktivna repka.
LFC

#74 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

kakavdanakneiskustvu wrote:
hidrant wrote:Gledajte i divite se Francuzima koji ce demonstrirati pravu, musku, power kosarku.

Viva la France!

imaju jebeno teškog protivnika
:-D

Ma nikad se ne zna, e'o Slovenci se pate sa Englezima, a kont'o sam da ce najmanje 30 biti za zamajceke...
LFC

#75 Re: EuroBasket 2009

Post by LFC »

kakavdanakneiskustvu wrote:hajde da ne pišemo rezultat tekme turska-litvanija ovdje ,jer je snimak na bht oko 23 sata.
Hajde nek se ispostuje ovo...
Post Reply