EuroBasket 2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#451 Re: EuroBasket 2009
Procitaj bolan postove koji su usljedili dominacija.
Pa ako tako gledas najuspjesnija sportska nacija nakon raspada su vjerovatno Hrvati, osobito sa trecim mjestom na svijetu u fudbalu.
Sem toga uzmi malo u obzir i brojnost drzava koje su nastale nakon raspada.
Sto se tice BiH vjerujem da bi sigurno postizala bolje sportske uspjehe da nije ove politicke podjeljenosti.
Pa ako tako gledas najuspjesnija sportska nacija nakon raspada su vjerovatno Hrvati, osobito sa trecim mjestom na svijetu u fudbalu.
Sto se tice BiH vjerujem da bi sigurno postizala bolje sportske uspjehe da nije ove politicke podjeljenosti.
-
dominacija
#452 Re: EuroBasket 2009
Zato ti si ovako isfrustriran uspjesima Srbije u kosarcikakavdanakneiskustvu wrote:volim košarku
2011. po cetvrto zlato!
- elixiaboy
#453 Re: EuroBasket 2009
Pau Gasol proglašen je najboljim igračem Eurobasketa. U najboljoj petorci uz njega su se našli Miloš Teodosić (Srbija), Vasileios Spanoulis (Grčka), Rudy Fernandez (Španjolska) i Erazem Lorbek (Slovenija).
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#454 Re: EuroBasket 2009
Nema im himna teksta, a garant i Katalonija cini svojekakavdanakneiskustvu wrote:do_tokija wrote:kopka me ovo nekoliko dana pa cu da eksperte sa foruma pitam...zasto neki igraci spanije dok traje himna te drzave spuste glavu i gledaju u pod primjetio sam da su to uglavnom ovi katalonci, je li mozda jer ne priznaju tu himnu ili sta vec?
i ja sam to primijetio,ne znam šta jerazlog
- vivaldi
#455 Re: EuroBasket 2009
Apsolutno zasluzen trijumf furije na prvenstvu.
- Edin H.
#456 Re: EuroBasket 2009
Pa rekao ti je covjek razlog dominacija, ne vjerujem da bi ti u slicnoj situaciji postupio drugacije.kakavdanakneiskustvu wrote:dominacija wrote:Zato ti si ovako isfrustriran uspjesima Srbije u kosarcikakavdanakneiskustvu wrote:volim košarkuCinjenica da si navijao protiv SRJ je najveci dokaz da su te medalje osvojili Srbi
![]()
2011. po cetvrto zlato!
niđe veze.
Vala bas ne citas postove prije nego sto nesto napises.
-
dominacija
#457 Re: EuroBasket 2009
U ekipnim sportovima je Srbija najtrofejnija(kosarka,odbojka i vaterpolo). Hrvati rukomet i fudbal.Edin H. wrote:Procitaj bolan postove koji su usljedili dominacija.
Politicke podjeljenosti ce uvijek biti. Niti ce se situacija promjeniti. Pogotovo ako ovako omalovazavate uspjehe Srbije a onda naturalizujete Vardu. Apsurd do apsurda. Ajmo Nemanja pa onda na nekoj drugoj temi cete iz republike sumske
- do_tokija
#458 Re: EuroBasket 2009
nema ni bosanska himna teksta pa opet ne saginju glavom dok himna traje mora da je zato sto hoce da se otcijepe pa ono ne priznaju spaniju. samo nije mi jasno sto onda igraju za tu reprezentaciju?Admir_1984 wrote:Nema im himna teksta, a garant i Katalonija cini svojekakavdanakneiskustvu wrote:do_tokija wrote:kopka me ovo nekoliko dana pa cu da eksperte sa foruma pitam...zasto neki igraci spanije dok traje himna te drzave spuste glavu i gledaju u pod primjetio sam da su to uglavnom ovi katalonci, je li mozda jer ne priznaju tu himnu ili sta vec?
- Edin H.
#459 Re: EuroBasket 2009
Ima tu istine sto si rekao, medjutim ja sebe ne svrstavam u te plemenske tabore.dominacija wrote:U ekipnim sportovima je Srbija najtrofejnija(kosarka,odbojka i vaterpolo). Hrvati rukomet i fudbal.Edin H. wrote:Procitaj bolan postove koji su usljedili dominacija.
Politicke podjeljenosti ce uvijek biti. Niti ce se situacija promjeniti. Pogotovo ako ovako omalovazavate uspjehe Srbije a onda naturalizujete Vardu. Apsurd do apsurda. Ajmo Nemanja pa onda na nekoj drugoj temi cete iz republike sumskeAjde Miske pa genocidna srpska... Odlucite se vec jednom.
Ja sam navijao za SFRJ, posto vise nema SFRJ navijam za BiH ko god za nju igrao.
-
dominacija
#460 Re: EuroBasket 2009
E jebo ga ti, ako ti chovjek reche da su se crnogorci odrekli svih medalja, tj. zasluga njihovih igracha koji su uchestvovali u svim sportovima u kojima je SRJ i SCG osvajala medalje, u korist Srbije ne znam zashto si toliko navalio da tjerash mak na konac. Sa ovim svojim stavom se stavljash u rang srpskih ultranacionalnodesnicharskih navijacha koji takodje ne priznaju nijednu medalju u bilo kojem sportu, osim one koja je osvojena pod imenom Srbija, a vjerujem da ti to nije cilj. A chinjenica je da svi krovni savezi priznaju medalje koje su osvojile SFRJ, SRJ, SCG kao srpske i tu je kraj priche.[/quote]
ja kao srbin ne bi pikao medalje sfrj srbiji jer ipak to je nesto drugo u sfrj su bili i bosanci, srbi, slovenci, makedonci, crnogorci, hrvati a u srj su sve bili srbi i zato te medalje pripisujem kao i svako normalan srbiji![/quote]
ajd ok,ali ako su tu sve bili srbi,pa što se onda i država nije lijepo zvala srbija,jbg,bilo je i crnogoraca[/quote]
U 7 medalja SRJ ucestvovala su 3 crnogorca.
Samo mi reci je li Srbija naslijedila te medalje ili nije? Jel tako tesko priznati?
ja kao srbin ne bi pikao medalje sfrj srbiji jer ipak to je nesto drugo u sfrj su bili i bosanci, srbi, slovenci, makedonci, crnogorci, hrvati a u srj su sve bili srbi i zato te medalje pripisujem kao i svako normalan srbiji![/quote]
ajd ok,ali ako su tu sve bili srbi,pa što se onda i država nije lijepo zvala srbija,jbg,bilo je i crnogoraca[/quote]
U 7 medalja SRJ ucestvovala su 3 crnogorca.
Samo mi reci je li Srbija naslijedila te medalje ili nije? Jel tako tesko priznati?
- Edin H.
#461 Re: EuroBasket 2009
Ma odcjepice se djavola, to velike drzave parama i ekonomskim interesima rjesavaju,do_tokija wrote:nema ni bosanska himna teksta pa opet ne saginju glavom dok himna traje mora da je zato sto hoce da se otcijepe pa ono ne priznaju spaniju. samo nije mi jasno sto onda igraju za tu reprezentaciju?Admir_1984 wrote:Nema im himna teksta, a garant i Katalonija cini svojekakavdanakneiskustvu wrote:
Ja kada sam bio sa "mighty Zeljom" u Edinburgu, kaze vodic na turistickom autobusu sljedeci put kada budete dolazili moracete ponijeti pasose (misleci na Engleze). Nesto ne primjetih da Englezima treba pasos da idu u skotsku od tada.
Izvinjavam se sto sam se malo udaljio od teme.
Pa je li neko obracao paznju da li su se radovali tokom dodjele medalja?
-
dominacija
#462 Re: EuroBasket 2009
[/quote]
Nema im himna teksta, a garant i Katalonija cini svoje
[/quote]
nema ni bosanska himna teksta pa opet ne saginju glavom dok himna traje mora da je zato sto hoce da se otcijepe pa ono ne priznaju spaniju. samo nije mi jasno sto onda igraju za tu reprezentaciju?[/quote]
Pa je li neko obracao paznju da li su se radovali tokom dodjele medalja?[/quote]
Radovali su se svi. U takvim momentima se zaboravi i na Kataloniju...
Nema im himna teksta, a garant i Katalonija cini svoje
nema ni bosanska himna teksta pa opet ne saginju glavom dok himna traje mora da je zato sto hoce da se otcijepe pa ono ne priznaju spaniju. samo nije mi jasno sto onda igraju za tu reprezentaciju?[/quote]
Pa je li neko obracao paznju da li su se radovali tokom dodjele medalja?[/quote]
Radovali su se svi. U takvim momentima se zaboravi i na Kataloniju...
- ultima_palabra
#463 Re: EuroBasket 2009
Bezveze ode tema u nacionalizam
Dva pitanja:
1. Da li je ova španska ekipa najjača evropska ekipa od Juge 88-91?
2. Da li će ova srpska ekipa ostati ovako ujedinjena i složna, i nastaviti sa osvajanjem medalja, ili će to biti vašar taštine kao u generaciji Stojakovića, Jarića i ostalih?
Dva pitanja:
2. Da li će ova srpska ekipa ostati ovako ujedinjena i složna, i nastaviti sa osvajanjem medalja, ili će to biti vašar taštine kao u generaciji Stojakovića, Jarića i ostalih?
-
dominacija
#464 Re: EuroBasket 2009
1. Tu je negdje sa Srbijom 1995.-2002. Manje su osvojili iako je sada konkurencija veca nego 90ih.ultima_palabra wrote:Bezveze ode tema u nacionalizam![]()
Dva pitanja:
2. Ovo su sve vaspitani momci sto je jedan od preduslova da se bude dio tima koji vodi Duda Ivkovic. Uostalom mislim da su naucili na greskama Jarica,Rakocevica i Radmanovica. Ovo je baza za buducnost + Keselj,Marjanovic i zlatni juniori na celu sa Muslijem. Milicic bi sigurno bio u kombinaciji i ove godine da nema ispade u ponasanju. Pavlovic je jos uvijek opcija...
- ultima_palabra
#465 Re: EuroBasket 2009
Nisam u toku, koliko Duda planira ostati selektor?dominacija wrote:1. Tu je negdje sa Srbijom 1995.-2002. Manje su osvojili iako je sada konkurencija veca nego 90ih.ultima_palabra wrote:Bezveze ode tema u nacionalizam![]()
Dva pitanja:
2. Ovo su sve vaspitani momci sto je jedan od preduslova da se bude dio tima koji vodi Duda Ivkovic. Uostalom mislim da su naucili na greskama Jarica,Rakocevica i Radmanovica. Ovo je baza za buducnost + Keselj,Marjanovic i zlatni juniori na celu sa Muslijem. Milicic bi sigurno bio u kombinaciji i ove godine da nema ispade u ponasanju. Pavlovic je jos uvijek opcija...
-
dominacija
#466 Re: EuroBasket 2009
Do OI u Londonu 2012. Ovaj tim se i pravi za 2012. Medalja je zacrtana bila tek za 2011. ali evo poranili su dvije godineultima_palabra wrote:Nisam u toku, koliko Duda planira ostati selektor?dominacija wrote:1. Tu je negdje sa Srbijom 1995.-2002. Manje su osvojili iako je sada konkurencija veca nego 90ih.ultima_palabra wrote:Bezveze ode tema u nacionalizam![]()
Dva pitanja:
-
lucky__luke
#467 Re: EuroBasket 2009
citam po nekada sta se ovdje pise ali do sada nisam pisao.
samo da ne bude neke zabune. ovaj sastav spanije ima jedno evropsko i jedno svjetsko zlato, 3 evropska i jedno olimpijsko srebro i jednu evropsku bronzu koliko ja znam.
srbija je (sto kao srj sto kao scg i sada) osvojila: 3 evropska zlata ('95-atina, '97-barselona, '01-instanbul), 2 svjetska zlata ('98-atina, '02 indianapolis), jedno olimpijsko srebo ('96), jedno evropsko srebro ('09) i evropsku bronzu ('99).
1995 je dobijena tada strasna litva u finalu u kojem je djordjevic imao 41 poen uz sutiranje trojki 9/12. a 2002 je tucen americki drim tim u sred amerike u cetvrtfinalu i argentina u finalu gdje je bodi bond odigrao simultanku sa argentinom u posljednja 2 minuta i sam ih pobjedio. nesto kao teo sa slovenijom samo puno mocnije u ta 2 minuta je bilo bodi bond 9 - argentina 1 pa se uslo u produzetke gdje je srbija samljela argentinu.
sto se tice ostalih sportova ima srbija i dvije evropske i jednu svjetsku bronzu u rukometu (kasne 90e rane 2000e), odbojkasi su osvojili prakticno sve kao i vaterpolisti a u fudbalu mislim da zvezdina evropska i svjetska titula ne zaostaju puno, ako uopste za hrvatskom bronzom. ne moze se bas porediti klupska i i reprezentativna titula ali je i zlato (evropsko + svjetsko) isto jace od bronze. a ima tu toga jos, prije svega tenis pa streljastvo, plivanje, veslanje itd....
samo da ne bude neke zabune. ovaj sastav spanije ima jedno evropsko i jedno svjetsko zlato, 3 evropska i jedno olimpijsko srebro i jednu evropsku bronzu koliko ja znam.
srbija je (sto kao srj sto kao scg i sada) osvojila: 3 evropska zlata ('95-atina, '97-barselona, '01-instanbul), 2 svjetska zlata ('98-atina, '02 indianapolis), jedno olimpijsko srebo ('96), jedno evropsko srebro ('09) i evropsku bronzu ('99).
1995 je dobijena tada strasna litva u finalu u kojem je djordjevic imao 41 poen uz sutiranje trojki 9/12. a 2002 je tucen americki drim tim u sred amerike u cetvrtfinalu i argentina u finalu gdje je bodi bond odigrao simultanku sa argentinom u posljednja 2 minuta i sam ih pobjedio. nesto kao teo sa slovenijom samo puno mocnije u ta 2 minuta je bilo bodi bond 9 - argentina 1 pa se uslo u produzetke gdje je srbija samljela argentinu.
sto se tice ostalih sportova ima srbija i dvije evropske i jednu svjetsku bronzu u rukometu (kasne 90e rane 2000e), odbojkasi su osvojili prakticno sve kao i vaterpolisti a u fudbalu mislim da zvezdina evropska i svjetska titula ne zaostaju puno, ako uopste za hrvatskom bronzom. ne moze se bas porediti klupska i i reprezentativna titula ali je i zlato (evropsko + svjetsko) isto jace od bronze. a ima tu toga jos, prije svega tenis pa streljastvo, plivanje, veslanje itd....
- cyprus
#468 Re: EuroBasket 2009
Čestitke Španiji. Jesu apsolutno najjači, al i dalje stojim pri tome da ekipa sa 3 poraza nije zaslužila naslov.
Čestitke i Srbiji. Vezano za vašu nepotrebnu svađu, sviđalo se to nekom ili ne, Srbija je pravni nasljednik SFRJ, SRJ i SCG, a samim tim i rezultata tih država. Mi samo možemo raspravljat dal to treba tako, ali ne i da li je to tako, kad je očito da jeste.
Grčkoj bronza, dakle nimalo loše. Spanulis u petorci prvenstva
. Dogodine u Turskoj očekujem i više 
Čestitke i Srbiji. Vezano za vašu nepotrebnu svađu, sviđalo se to nekom ili ne, Srbija je pravni nasljednik SFRJ, SRJ i SCG, a samim tim i rezultata tih država. Mi samo možemo raspravljat dal to treba tako, ali ne i da li je to tako, kad je očito da jeste.
Grčkoj bronza, dakle nimalo loše. Spanulis u petorci prvenstva
-
lucky__luke
#469 Re: EuroBasket 2009
ah da..... u ovim kasnijim nastupima su od crnogoraca nastupali scepanovic, '98, '99 (minimalno) i malo vise '01 i drobnjak '98, '01 i '02 i bulatovic '97.
udarna imena su bila da se smrznes:
1995 EuroBasket: finished 1st among 14 teams
Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Zoran Sretenović, Miroslav Berić, Dejan Koturović (Coach: Dušan Ivković)
1996 Olympic Games: finished 2nd among 12 teams
Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Nikola Lončar, Miroslav Berić, Milenko Topić (Coach: Željko Obradović)
1997 EuroBasket: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Zoran Savić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Nikola Lončar, Miroslav Berić, Milenko Topić, Nikola Bulatović, Miroslav Radošević (Coach: Željko Obradović)
1998 World Championship: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Nikola Lončar, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Nikola Bulatović, Milenko Topić (Coach: Željko Obradović)
1999 EuroBasket: finished 3rd among 16 teams
Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Predrag Danilović, Dragan Tarlać, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Milan Gurović, Nikola Lončar, Milenko Topić, Vlado Šćepanović, Dragan Lukovski (Coach: Željko Obradović)
2001 EuroBasket: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Marko Jarić, Dragan Tarlać, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Milan Gurović, Igor Rakočević, Saša Obradović, Vlado Šćepanović, Dejan Milojević, Veselin Petrović (Coach: Svetislav Pešić)
2002 World Championship: finished 1st among 16 teams
Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Marko Jarić, Vladimir Radmanović, Milan Gurović, Miloš Vujanić, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Igor Rakočević, Dejan Koturović, Žarko Čabarkapa (Coach: Svetislav Pešić)
udarna imena su bila da se smrznes:
1995 EuroBasket: finished 1st among 14 teams
Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Zoran Sretenović, Miroslav Berić, Dejan Koturović (Coach: Dušan Ivković)
1996 Olympic Games: finished 2nd among 12 teams
Vlade Divac, Žarko Paspalj, Zoran Savić, Predrag Danilović, Aleksandar Đorđević, Dejan Bodiroga, Željko Rebrača, Saša Obradović, Dejan Tomašević, Nikola Lončar, Miroslav Berić, Milenko Topić (Coach: Željko Obradović)
1997 EuroBasket: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Zoran Savić, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Nikola Lončar, Miroslav Berić, Milenko Topić, Nikola Bulatović, Miroslav Radošević (Coach: Željko Obradović)
1998 World Championship: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Aleksandar Đorđević, Željko Rebrača, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Nikola Lončar, Predrag Drobnjak, Vlado Šćepanović, Dragan Lukovski, Miroslav Berić, Nikola Bulatović, Milenko Topić (Coach: Željko Obradović)
1999 EuroBasket: finished 3rd among 16 teams
Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Predrag Danilović, Dragan Tarlać, Dejan Tomašević, Saša Obradović, Milan Gurović, Nikola Lončar, Milenko Topić, Vlado Šćepanović, Dragan Lukovski (Coach: Željko Obradović)
2001 EuroBasket: finished 1st among 16 teams
Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Marko Jarić, Dragan Tarlać, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Milan Gurović, Igor Rakočević, Saša Obradović, Vlado Šćepanović, Dejan Milojević, Veselin Petrović (Coach: Svetislav Pešić)
2002 World Championship: finished 1st among 16 teams
Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Stojaković, Marko Jarić, Vladimir Radmanović, Milan Gurović, Miloš Vujanić, Dejan Tomašević, Predrag Drobnjak, Igor Rakočević, Dejan Koturović, Žarko Čabarkapa (Coach: Svetislav Pešić)
-
LSD
#470 Re: EuroBasket 2009
Ako Španija nije zaslužila naslov,onda ne znam ko je...redom su ponižavani Francuska u 1/4,Grčka u 1/2 i na kraju Srbija (svi redom su gubili sa po najmanje 15 razlike)...pa šta treba da bude Zasluženocyprus wrote:Čestitke Španiji. Jesu apsolutno najjači, al i dalje stojim pri tome da ekipa sa 3 poraza nije zaslužila naslov.
Grčkoj bronza, dakle nimalo loše. Spanulis u petorci prvenstva. Dogodine u Turskoj očekujem i više
I francuzi i grci i srbi su imali šansu da ih pobjede,imali su svi po 40 minuta igre i svi redom su fasovali po guzovima i to krvavo...i onda na kraju komentar "nije zaslužila naslov"...pa dobro,ko ga je onda zaslužio
Ja koliko znam izgubili su dvije utakmice (ona uvodna protiv Srbije i protiv Turske) mada nisam više ni siguran 100%...ispravi me ako griješim.
Last edited by LSD on 21/09/2009 03:44, edited 1 time in total.
-
lucky__luke
#471 Re: EuroBasket 2009
sve medalje su potpuno zasluzene!!!
-
Ripicipi
#472 Re: EuroBasket 2009
Cestitke prvo Spaniji na zasluzenom zlatu, pa onda Srbiji na srebru. Kao najmladja ekipa prvenstva je dosla do srebra i ako ostanu na ovom okupu sigurno ce gaziti sve redom u narednim godinama.
Srbija je uvijek imala najbolju skolu kosarke na prostoru SFRJ, a ovaj rezultat to i potvrdjuje...
Nisu mi jasni likovi poput @kakavdanakneiskustu, umjesto da posteno cestita sjajnoj mladoj Srbiji, on ovdje prica o ratu
Nadam se da ce i nasa BiH uskoro otici na neko prvenstvo, nismo odavno

Srbija je uvijek imala najbolju skolu kosarke na prostoru SFRJ, a ovaj rezultat to i potvrdjuje...
Nisu mi jasni likovi poput @kakavdanakneiskustu, umjesto da posteno cestita sjajnoj mladoj Srbiji, on ovdje prica o ratu
Nadam se da ce i nasa BiH uskoro otici na neko prvenstvo, nismo odavno
- MoHiKaNaC
#473 Re: EuroBasket 2009
kakavdanakneiskustvu wrote:pathfinder wrote:Nemojmo se zavaravati i biti smiješni, pa koji crni talenat mi imamo u košarci, koji, koji su to naši igrači vodeći u europskim klubovima, ko igra zapaženo u NBA, nula. Nemamo mi tu genetsku predispoziciju kao ovi momci, vazda su u završnicama, vazda u najjačim klubovima, u NBA ih ima dosta, a o njihovim trenerima da ne pričamo. Ovi malci i sa malo škole košarke su jaki. Stvarno im svaka čast, najmladji tim Eurobasketa, faktički prvi put zajedno u repki i tras eto ga finale, bravo.MoHiKaNaC wrote:Svaka cast Srbiji!!!
Mozemo pricati i palamuditi do sutra, ali cinjenica je da je tako mlada reprezentacija u finalu i to govori dovoljno za sebe. Steta sto nemamo tako sredjene skole kosarke kao sto je Partizanova ili FMP-ova, jer nam talenta ne nedostaje ali tako nam pao grah...
Jos jednom cestitke Ivkovicu i volio bih da jos jednom poderu Spance, mada bice puno puno teze od prve utakmice...
imamo jednog,mislim da ćeš se složiti,teletović.
Ima kod nas talenta koliko hoces ali talenat se prepoznaje i razvija u skolama kosarke, koje kod nas ne postoje. I ''seres'' kad kazes da mi nemamo genetskih predispozicija kao Srbija. Daj molim te, pa rijec je o istom narodu, o istoj rasi... Svi smo mi Slaveni na kraju krajeva. Pogledaj samo Turke, najbolji turski igraci su mahom porijeklom sa ovih prostora.
Okur
Turkoglu
Erden
Turkcan
Sve su to igraci poijeklom s ovih prostora i kroz pravilan rad izrasli su u vrhunske kosarkase. Turska je recimo u sasvim drugacijoj situaciji u odnosu na nas. Oni su kroz skole basketa i kroz saradnju sa stranim trenerima uspjeli da podignu nivo skolovanja jako jako visoko ali im fali talenta. Nacija od 70 miliona ljudi uglavnom izbacuje kvalitetne kosarkase koji nemaju tursko porijeklo...
-
trinidad
#474 Re: EuroBasket 2009
potres_mozga wrote:Cestitke prvo Spaniji na zasluzenom zlatu, pa onda Srbiji na srebru. Kao najmladja ekipa prvenstva je dosla do srebra i ako ostanu na ovom okupu sigurno ce gaziti sve redom u narednim godinama.
Nisu mi jasni likovi poput @kakavdanakneiskustu, umjesto da posteno cestita sjajnoj mladoj Srbiji, on ovdje prica o ratu![]()
Nadam se da ce i nasa BiH uskoro otici na neko prvenstvo, nismo odavno![]()
nije mjesto za raspravu na temu ko je imao bolju skolu u bivsoj jugi, al' mi malo zapara oci ovo boldovano.
ruku na srce, srbija imade samo partizana, kao kk koji je nesto znacio, zvezda samo 60-tih...i ko jos???
hrvatska cibonu, jugoplastiku, zadar...ostale republike po jedan klub.
sto se tice eurobasketa, medalje i plasmani, haman posteno podjeljene(i)
a, bosna hmmm...uzet' strucnjaka i zacrtati mu realan plan, ko srbija sto uradi
nemas svog strucnjaka? uzmi ga sa strane, ko turci, ko spanci...
-
dominacija
#475 Re: EuroBasket 2009
Pa eto Hrvati imaju sistem pa nisu nista osvojili od 1995. Sve sto su osvojili je bilo sa igracima koji su skolovani u SFRJ. Slovenija mnogo ulaze u kosarku, podigli su nivo kosarke zahvaljujuci jadranskoj ligi. Idu korak po korak. Samo je problem sto kradu igrace iz BiH...