EuroBasket 2009

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mascherano

#376 Re: EuroBasket 2009

Post by Mascherano »

Srbija zasluzeno u finalu, mada mislim da tamo nemaju bas mnogo sansi protiv zahuktalih Spanaca. Ali svejedno, mogu biti prezadovoljni sa onim sto su postigli. Neko spomenu Stojakovica i ekipu... ma ne bi oni nista postigli, ko ce motivisati te NBA zvijezde da igraju punom snagom na nekakvom EP. :roll:
Sto se tice poređenja uspjeha Srbije i BiH, pa bar svima treba da bude jasno da je to do skola i nidoceg drugog. U Srbiji postoje mnogi kampovi za mlade kosarkase, djeca od malih nogu rade i rade, treniraju... rezultata mora biti. Ima talenata i u BiH, ali gdje ce to dijete usavrsavati svoju igru...
Ovi sto sport gledaju kroz politiku su stvarno nepozeljni na ovoj temi i muka mi dođe od pojedinih komentara. :run:
mgogic

#377 Re: EuroBasket 2009

Post by mgogic »

Samo temeljita izmjena Saveza koja moze dovesti do temeljite izmjene pristupa u radu sa mladima!Ima u BiH momaka koji su zeljni rada i dokazivanja i u trenerskom i u igrackom smislu,u to sam se sam uvjerio mnogo puta.Samo je potrebno ribu od glave pocistiti,i stvari ce da krenu nabolje!Svi kazu stanje u Savezu je lose,ali se vrli novinari zaborave pitati ko je u Savezu,pa je toliko nesposoban(ili mozda sposoban ali za sebe)da racune ne moze za telefon platiti,a kamoli nesto drugo napraviti!Jest da nije tema,ali koga boli-boli!!!
I naravno da izjavim odusevljenje Srbijom,stvarno ovo nisam ocekivao,ali apsolutno zasluzeno!!!
upsala

#378 Re: EuroBasket 2009

Post by upsala »

Najbolji način je slati djecu u kampove i klubove drugih saveza.Juče je na BHT-u bila emisija prije polufinala u kome neki čelnik košarkaškog saveza(zaboravio sam mu ime)kaže da imaju najbolju saradnju sa KSS Srbije,a veoma lošu sa Slovenijom i Hrvatskom.Srpski savez neće praviti nikakvih problema sa igračima porijeklom iz BIH,koji hoće da igraju za njih,dok su Slovenci i Hrvati udarili zabranu takvim igračima i oni za sada ne mogu zastupati za BIH.Koliko znam bilo je govora da će Partizan uzimati talentovanu djecu sa prostora BIH,CG I MAK,te ih usavršavati-naravno prvenstveno kao igrače za klub,a opotom i za njhove reprezentacije.
alphonse kauders

#379 Re: EuroBasket 2009

Post by alphonse kauders »

Svaka čast Milošu Teodosiću - nevjerovatno iskulirana faca, malo liči i na Ivana Balića, a po hladnoći podsjeća na Bodirogu. Momku svaka čast i baš mi nešto bi žao sinoć što mi nikad onakvog igrača izbaciti nećemo, nego i dalje očekujemo da će Bavčić nekad proigrati :D

A, sinoć se vidjelo šta je veliki trener, na -6 minut i po prije kraja, čovjek miran k'o noć - pokazuje akcije bez povišenog tona i fakat ljudi preokrenuše, a ja odmah zamislio recimo Sabita Hadžića kako je crven od muke i ne zna šta će i samo viče "dodajte loptu Neni".

Mislim da će Španija uzeti na iskustvo, ali i za ovo šta su uradili klinci iz Srbije kapa dole - podsjetilo me na staru Jugu, dođu klinci iz svih nam bivših republika na prvenstvo i pošutaju sve redom, a u ekipi onako za ukras najstariji Zoran Čutura npr:))

Hoću li ikad moći ijednu našu reprezentaciju rahat odgledat, da mi je samo glavna muka koju ćemo medalju osvojiti (sjedeću odbojku ne mogu pikati, i njih pratimo jer osvajaju medalje, dok za košarku u kolicima baš nas briga jer smo tu donji), a ne da drhtim protiv Mađarske i Belgije.

Ali, dobro - svakom po zasluzi.
shalla

#380 Re: EuroBasket 2009

Post by shalla »

cyprus wrote:Heh, zijani Grčka, ali potpuno očekivano. Ja iskreno ne pratim naročito košarku, osim naše i grčke reprezentacije, prvenstveno iz razloga što je to sistemski proprilično katastrofalno organizovan sport. NBA i Euroliga su odvratno koncipirane tako da su mi fuj za praćenje, a ovolika neozbiljnost kod odaziva igrača reprezentacijama, te činjenica da haman svaka reprezentacija ima po najmanje jednog amerikanca u sastavu mi jednostavno ubijaju volju za praćenjem košarke generalno, FIBA i ostale košarkaške organizacije jednostavno po mom mišljenju rade katastrofalan poso. Od ostalih reprezentacija sam do ovog prvenstva znao nabrojat iz svake reprezentacije po možda jednog ili dva igrača :D , a iz komplet NBA možda 10 do 15 :D . Ali, i pored toga svega, omjer snaga na reprezentativnom nivou mi je poprilično poznat.
Yebote strah me bilo kad pročitah ovo, reko garant sam podvojena ličnost pa se ne sjećam kad sam ovo pisao pa onda skontah da nije moj nick već cyprusov :mrgreen:
Ma to je to, sve si rekao. Sva moja raja koja prati sport je sličnog mišljenja, ovo je fakat odvratno. I sistem takmičenja i eskiviranje odaziva i generalno kompletan ustroj košarke u Evropi a i u svijetu...
Rafael

#381 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

Imam osjećaj da će večeras Španci uvjerljivo dobiti.Na kladionici dali + 9 (1,85).Zicer :roll:
do_tokija

#382 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

veceras ce orlovi da vrate zlato u muzej kosarke Srbiju!
MIME

#383 Re: EuroBasket 2009

Post by MIME »

Rafael wrote:Imam osjećaj da će večeras Španci uvjerljivo dobiti.Na kladionici dali + 9 (1,85).Zicer :roll:
slažem se da će Španija sa pola snage osvojiti prvenstvo,Srbiju čeka debakl 15 razlike
simi44

#384 Re: EuroBasket 2009

Post by simi44 »

HAHA, cuj Srbija da pobjedi Spaniju, sada kada je Spanija usla u ritam. Ona prva pobjeda se ne pika. Realno , Spanija je za sve ostale ekipe za klasu kvalitetnija, onda idu Grcka, Turska, Slovenija pa tek onda Srbija i Hrvatska itd...Toliko sam siguran da ce veceras ne izgubiti, nego debelo popusiti od Spanije da sam na kladionici odigrao 100km.Em pare em moralna satisfakcija :D
Rafael

#385 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

MIME wrote:
Rafael wrote:Imam osjećaj da će večeras Španci uvjerljivo dobiti.Na kladionici dali + 9 (1,85).Zicer :roll:
slažem se da će Španija sa pola snage osvojiti prvenstvo,Srbiju čeka debakl 15 razlike
Ne znam može li se to nazvati debaklom(s obzirom da je i plasman u polufinale uspjeh,tako da će igrati rasterećeno) ali imaj u vidu da je Srbija na ovo EP otišla praktično sa juniorima + Krstić.Mislim da bi sve reprenzetacije evrope ladno "progutale" poraz od španaca u finalu od jedno 30-tak razlike samo da su u finalu :D
Rafael

#386 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

kakavdanakneiskustvu wrote:ko god da pobijedi u finalu,biće im prva europska titula
Pod ovim imenima :D .
do_tokija

#387 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

kakavdanakneiskustvu wrote:ko god da pobijedi u finalu,biće im prva europska titula
:lol: :lol: :lol:
Rafael

#388 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

do_tokija wrote:
:lol: :lol: :lol:
Eh da je samo Rakočević večeras u timu..... :sad: .Ovako,da bog da
do_tokija

#389 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

cuj onog bisera slovenija, grcka i turska kvalitetnije od srbije haha pa kad su kvalitetnije sto nisu u finalu?
ultima_palabra

#390 Re: EuroBasket 2009

Post by ultima_palabra »

Nadam se da će ova generacija Španije kompletirati ono što je počela u Japanu 2006. I prekinuti seriju od 6 poraza u finalima EP :shock: Što se tiče Srbije, ovi njihovi mladići će imati još barem 2-3 šanse da uzmu zlato.
Rafael

#391 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

do_tokija wrote:cuj onog bisera slovenija, grcka i turska kvalitetnije od srbije haha pa kad su kvalitetnije sto nisu u finalu?
Ma pusti ,kompleksi su čudo.Vidiš da ne zna šta priča(piše)
do_tokija

#392 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Rafael wrote:
Pod ovim imenima :D .

pod kojim imenima su to srbija ili španija do sada osvajali molim te
pod imenom sr jugoslavije srbija je osvojila dvije evropske titule, spanci nisu nikad osvojili evropski sampionat!
Rafael

#393 Re: EuroBasket 2009

Post by Rafael »

Odoh u kafanu,nekako mi lakše dole ovo gledati ;-)
simi44

#394 Re: EuroBasket 2009

Post by simi44 »

Joj sta im Spanci radeee :lol: :lol: :lol:
blue best

#395 Re: EuroBasket 2009

Post by blue best »

simi44 wrote:Joj sta im Spanci radeee :lol: :lol: :lol:
A sta im rade bolesnice???Pa ovo je vec uspeh za Srbiju!!Drugi u Evropi sa juniorima kojima je prosek godina 22,4!!!
do_tokija

#396 Re: EuroBasket 2009

Post by do_tokija »

mogao si onda i dodati titule SFRJ,jebemu miša,nije to ista država,SRJ i srbija,u SRJ je i crna gora bila.
[/quote]
niko ne prisvaja titule sfrj nego titule srj gdje su bile srbija i crna gora a svi skoro igraci su bili iz srbije i te titule pripadaju srbiji!
Better Man

#397 Re: EuroBasket 2009

Post by Better Man »

Slovenci izgubili u dramatičnoj utakmici od Grčke. Imali su zadnji napad za pobjedu, ali nisu uspjeli. Finale, Španija će to rutinski da odradi. Srbija nema nikakve šanse.
Last edited by Better Man on 20/09/2009 21:49, edited 1 time in total.
blue best

#398 Re: EuroBasket 2009

Post by blue best »

kakavdanakneiskustvu wrote:
blue best wrote:
simi44 wrote:Joj sta im Spanci radeee :lol: :lol: :lol:
A sta im rade bolesnice???Pa ovo je vec uspeh za Srbiju!!Drugi u Evropi sa juniorima kojima je prosek godina 22,4!!!

juniori su do 20 godina,ne do 22 ili 23
Hvala na informaciji bukvalisto!
Edin H.

#399 Re: EuroBasket 2009

Post by Edin H. »

Better Man wrote:SDDlovenci izgubili u dramatičnoj utakmici od Grčke. Imali su zadnji napad za pobjedu, ali nisu uspjeli. Finale, Španija će to rutinski da odradi. Srbija nema nikakve šanse.
Pustaju ih Srbi takticki :oops:

Srbija i Crna gora pobediti mora :oops:

Ups, nema Crne Gore :cry:

Bice Srbima tesko da se vrate u ovu utakmicu, ali vidjecemo
Edin H.

#400 Re: EuroBasket 2009

Post by Edin H. »

Samo da pitam do koliko godina su juniori :?:
Post Reply