Jah, kao sto je u modernom fudbalu izumrla pozicija 10-ke kojoj je radijus kretanja 18 metara gore-dole oko centra, a pretrci po utakmici 319 metara.Velkoski wrote:Čekaj, da ovako formulišem, možda bude jasnije
Pozicija PANJA koji samo skače i diže ruke je UMRLA!
Nemam pojma o kome pricas, ne pratim NBA.![]()
Pa što mi onda tvrdiš da nije izumrla? Svašta.
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
vryzas
#4801 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4802 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ama covjece ne mora biti Mulaomerovic ali on je eto bio na pripremema....BiH nakon povrede Sikirasa nema ni jednog centra i to je poenta koju izgleda tebi treba nacrtati!!!!Velkoski wrote:Ne pričam ja o različitim temama, nego mi ide na kurac ova priča, sad će Mulaomerović biti problem ako zijanimo još šta.vryzas wrote:Pricas o dvije razlicite teme pod 1. Sto se tice kosarkaske "filozofije", svaki trener ima svoju viziju i plan, a ja do danas nisam sreo niti jednog koji u timu nije imao centra.
Evo upoznao si Pandžu, upoznaj se i Kerrom npr.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4803 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Desetke kao sto je Misimovic bio - jeste.
-
vryzas
#4804 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote:To je tako kad sportski komentatori misle da su svojim piozivim savladili do jaja apsolutno sve sportove a najbolji primjer je tome kada gledamo prenose raznoraznih sportskih takmicenja i njihovihj provala.vryzas wrote:Izumrla pozicija![]()
...svasta ce covjek procitati na forumu.
Ne ulazim u to ko sta radi u zivotu, ali mi ovakve izjave bodu oci. Kosarka bez centra how yes no
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4805 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Neka ba, stan'te, evo nas na -9 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#4806 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne pišem ni ja na temi o Siriji, ne pratim dešavanja.Nemam pojma o kome pricas, ne pratim NBA.
- hrasno38
#4807 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ako svi gledamo utamicu koji komentarisemo a nismo slijepi vidimo da nas izjebase ispod naseg kosa. I vecinu koseva su tako dali a ovaj dvojac kod nas 1-11 ja ne znam stvarno sta bih rekao.....
P.S i po ko zna koji put pokupise loptu u napadu i onda lagano polaganje za 62:52.....
P.S i po ko zna koji put pokupise loptu u napadu i onda lagano polaganje za 62:52.....
-
vryzas
#4808 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Poenta price je da svaki sport napreduje iz dana u dan...centri su danas pokretljiviji, skocniji, sa boljom koordinacijom, brzi, jaci itd. itd.Tomahawk11 wrote:Desetke kao sto je Misimovic bio - jeste.
Izjaviti da su centri u kosarci izumrli je gaf...da ne kazem nesto ruznije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4809 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
-
vryzas
#4810 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kakve veze ima ova prica sa NBA...kosarka se igra i u drugim zemljama koliko ja znam.Velkoski wrote:Ne pišem ni ja na temi o Siriji, ne pratim dešavanja.Nemam pojma o kome pricas, ne pratim NBA.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4811 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma dobro, nije nista BAS izumrlo nego se modificiralo.vryzas wrote:Poenta price je da svaki sport napreduje iz dana u dan...centri su danas pokretljiviji, skocniji, sa boljom koordinacijom, brzi, jaci itd. itd.Tomahawk11 wrote:Desetke kao sto je Misimovic bio - jeste.
Mislim da je to i Velkoski htio reci, bar ja razumijem o cemu prica.
Poenta je da je ovo juniorski kadar i da ne bi trebao toliko biti problem sa centrom.
Druga je stvar kad smo mi imali centra kao sto je Jusuf u ekipi, a on odskakao od svog uzrasta isto da su djeca u usporedbi s njim.
- hrasno38
#4812 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nemas ti brate moj dragi pojma....tebi je preokupacija NBA kosarka a ja to zovem cistim pomodarstvom jer zivim u BiH vjerovatno kao i ti i pricam o evropskoj kosarci. pricam o nasoj kosarci jer ja nisam amer niti patim da budem. To isto ko oni sto navijaju za MU, Liverpule, Rome itd itd a ne za Zelju, Sarajevo itd itd.Velkoski wrote:Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
- Murat Sabanovic
#4813 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ubi nas ovaj ebo ...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4814 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
razumiješ zato što gledaš košarku, zato i mrzim teme o reprezentacijama, i kunto i panto odjednom gleda i zna apsolutno sve. isto je i s fudbalom i rukometom i svim ostalim. eno na jednom drugom forumu već sahranili Pandžu i popljuvali sve i jednog igrača. Musa od heroja do bogalja.Tomahawk11 wrote:bar ja razumijem o cemu prica.
pa da, i navijaju za United, Real Madrid, Barcu i slično jer im je pun kurac domaćeg sporta koji je ostao u bivšoj Jugoslaviji i nikada nije mrdnuo naprijed.
-
vryzas
#4815 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Velkoski wrote:Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
Majstore, kao prvo ti polemises o necemu sto si vjerovatno gledao samo na TV. Pricati o kosarci, a fokusirati se samo na NBA, je u najmanju ruku smijesno...skontaj prvo sta zelis reci pa onda mozemo raspravljati. Klasicni centri ne postoje a? Koju poziciji igra igrac u kosarci koji ima preko 210cm?
play? mozda bek?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4816 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
https://www.google.ba/search?q=giannis+ ... e&ie=UTF-8vryzas wrote:Velkoski wrote:Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
Majstore, kao prvo ti polemises o necemu sto si vjerovatno gledao samo na TV. Pricati o kosarci, a fokusirati se samo na NBA, je u najmanju ruku smijesno...skontaj prvo sta zelis reci pa onda mozemo raspravljati. Klasicni centri ne postoje a? Koju poziciji igra igrac u kosarci koji ima preko 210cm?
play? mozda bek?![]()
zdra'o.
i btw, imam više pregledanih tekmi omladinske košarke i domaćeg prvenstva u zadnje dvije godine nego što su mnogi za života pregledali, ako ćemo već o referencama. Skenderija mi je drugi dom
Last edited by Velkoski on 16/12/2016 13:34, edited 2 times in total.
-
vryzas
#4817 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Modificiralo se sve...centri imaju manju minutazu kao prvo, a jedan od razloga je sto danas vecina ekipa ima u rotaciji 10-11 igraca. Prije 10-15 god. je bilo manje igraca u rotaciji, a prije 30 si imao samo prvu petorku i ove sto nose vodu.Tomahawk11 wrote:Ma dobro, nije nista BAS izumrlo nego se modificiralo.vryzas wrote:Poenta price je da svaki sport napreduje iz dana u dan...centri su danas pokretljiviji, skocniji, sa boljom koordinacijom, brzi, jaci itd. itd.Tomahawk11 wrote:Desetke kao sto je Misimovic bio - jeste.
Mislim da je to i Velkoski htio reci, bar ja razumijem o cemu prica.
Poenta je da je ovo juniorski kadar i da ne bi trebao toliko biti problem sa centrom.
Druga je stvar kad smo mi imali centra kao sto je Jusuf u ekipi, a on odskakao od svog uzrasta isto da su djeca u usporedbi s njim.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4818 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
-2!!!
C'mon!
C'mon!
-
vryzas
#4819 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Znaci tvoje reference su broj odgledanih utakmica u zadnje dvije godine. Ok, nemamo sta dalje sto se tice kosarke.Velkoski wrote:https://www.google.ba/search?q=giannis+ ... e&ie=UTF-8vryzas wrote:Velkoski wrote:Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
play? mozda bek?![]()
zdra'o.
i btw, imam više pregledanih tekmi omladinske košarke i domaćeg prvenstva u zadnje dvije godine nego što su mnogi za života pregledali, ako ćemo već o referencama. Skenderija mi je drugi dom
Pozz.
- hrasno38
#4820 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne ja nikada necu tvrditi nakon uspjeha koji je postigao sa U17 da je Pandza levat...boze sacuvaj....ali napravio je po meni dvije kardinalne greske....prva je kao sto se evo moze i vidjeti u roster stavio ovog Marica koji objektivno nije naucio osnove kosarke i igra mu centra sa 200cm a izostavio decka klasicnog centra od 214cm....i druga sto je par dana prije pocetka igrao utakmicu protiv izuzetno jake Turske u kojoj je povrijedjen jedan od nasih najboljih igraca. Ali bez obzira na sve to ja se ne bih bunio kada bi sutra stavili Pandzu za selektora A reprezentacije. Medjutim jedan uspjeh ili dva ne znace da te vise niko nikada ne smije kritikovati..Velkoski wrote:razumiješ zato što gledaš košarku, zato i mrzim teme o reprezentacijama, i kunto i panto odjednom gleda i zna apsolutno sve. isto je i s fudbalom i rukometom i svim ostalim. eno na jednom drugom forumu već sahranili Pandžu i popljuvali sve i jednog igrača. Musa od heroja do bogalja.Tomahawk11 wrote:bar ja razumijem o cemu prica.
pa da, i navijaju za United, Real Madrid, Barcu i slično jer im je pun kurac domaćeg sporta koji je ostao u bivšoj Jugoslaviji i nikada nije mrdnuo naprijed.
Musa je danas los ali on ce izaci na svoje do kraja i mi cemo ovo dobiti vjerovatno medjutim Musa je nas najveci talenat i decko koji nema jos 18 godina taklo da su njegove igre toplo-hladno i razumljive. Mislim da na terenu postoji mala cangrizavost izmedju Gegica i Campare ali proci ce to
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#4821 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
pa nemamo o čemu pričati, tebi su svi preko 210 cm centri. valjda bi trebao znati za ovog Grka ako već ne znaš za Davisa i ostale 
možda je Giannis play, a možda bek

možda je Giannis play, a možda bek
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4822 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Vodimo!
I koliko galamite na ovog centra, uopste nije toliko los.
I koliko galamite na ovog centra, uopste nije toliko los.
- hrasno38
#4823 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mislis na Bosnjak......ja kad sam igrao u Hadzicima u toj dvorani...protiv nekadasnjeg Radnika ti se nisi ni rodio!!!Velkoski wrote:https://www.google.ba/search?q=giannis+ ... e&ie=UTF-8vryzas wrote:Velkoski wrote:Polemisati o nečemu što ne pratiš nema smisla, da ne napišem šta bezobraznije. Klasični centri ne postoje, deal with it.
play? mozda bek?![]()
zdra'o.
i btw, imam više pregledanih tekmi omladinske košarke i domaćeg prvenstva u zadnje dvije godine nego što su mnogi za života pregledali, ako ćemo već o referencama. Skenderija mi je drugi domKladim se da niko na ovoj temi ne zna ni kako se zove klub iz Hadžića koji igra Ligu 10, a popuju o domaćem sportu
Last edited by hrasno38 on 16/12/2016 13:43, edited 1 time in total.
- hrasno38
#4824 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nego sta su???????? hahahahahha da nisu bekovi!!!Velkoski wrote:pa nemamo o čemu pričati, tebi su svi preko 210 cm centri. valjda bi trebao znati za ovog Grka ako već ne znaš za Davisa i ostale
možda je Giannis play, a možda bek![]()
![]()
![]()
-
vryzas
#4825 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Naravno da nisu svi, ali 95% visokih igraca (210-215 cm) igra na poziciji centra...mada, prica se da takvih igraca nema u ekipama
...izumrli izgleda.