BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Muhamed Đakmić

#4451 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Muhamed Đakmić »

Taj mladji Djedovic je najizvikaniji nas mladi igrac. O njemu se pisalo kao o novom Jordanu, a tanak je drama.
SkyLimit

#4452 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

A neko je sa NBA ugovorom u džepu igrao U20 EP divizije B...bio MVP, odveo BiH u diviziju A. I već naredne godine bez njega ispali ekspresno iz divizije A :lol:

Ostat će zapisano da je baš na tog igrača Savez pokrenuo najveću hajku i medijski linč u svojoj historiji. Morel se Nihada prozvati ljudine?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4453 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

SkyLimit wrote:A neko je sa NBA ugovorom u džepu igrao U20 EP divizije B...bio MVP, odveo BiH u diviziju A. I već naredne godine bez njega ispali ekspresno iz divizije A :lol:

Ostat će zapisano da je baš na tog igrača Savez pokrenuo najveću hajku i medijski linč u svojoj historiji. Morel se Nihada prozvati ljudine?
Naravno da moze i Nihada i Nurkica i bilo kojeg igraca ma koliko da je dobar ako se ne ponasa onako kako nalazu sportska pravila. Nema tu razlike i ne smije da bude razlike jer su prije svega svi oni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Ja i sada tvrdim da je Nurkic nepropisno postupio i imam isti stav kao i prije godinu dana prema tom njegovom ponasanju.....a Djedovic je po meni napravio jos gori gaf praveci se lud
It_is_a_Leclerc

#4454 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

SkyLimit wrote:A neko je sa NBA ugovorom u džepu igrao U20 EP divizije B...bio MVP, odveo BiH u diviziju A. I već naredne godine bez njega ispali ekspresno iz divizije A :lol:

Tačno tako !
Tomahawk11
Globalni moderator

#4455 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Karahodzic i Atic :thumbup:
Ove poluigrace i nikakve karaktere prekriziti....nek negdje drugo glume.
Jbt, nije mu jos ni pelena kako treba otpala, ono vec pokupilo svu pamet svijeta. Sta rade menadzercici od te djece :-) :roll:
SkyLimit

#4457 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

insaneinthebrain wrote::roll:
ko je selektor u-20

http://sportsport.ba/bh_kosarka/enis-me ... bih/199897
Zašto kolutanje očima? To ono automatski igrač nevin a trener ne valja?

I zaista bih volio da znam na kakve loše rezultate u pripremnim utakmicama ovaj novinar misli. Naša U20 selekcija je odigrala 6 pripremnih utakmica(2x protiv Poljske, 4x protiv Crne Gore) i pobjedila u 4 od njih.

A svakako je blesav argument jer rezultati u pripremnim ništa ne znače u košarci, u stvari po nekom nepisanom pravilu ekipe koje pobjeđuju u pripremnim utakmicama na kraju odigraju razočaravajuće prvenstvo, a ekipe koje gube u pripremnim na kraju ostvare dobar rezultat na prvenstvu. Urokljivo je u košarci dobijati sve redom u pripremnim, odmah znaš da ta ekipa neće ništa uraditi na prvenstvu :run:
insaneinthebrain

#4458 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

cuj zasto, pa ako ga je zvao valjda mu je bar trebao pruziti sansu. a ne ko idiot ga drzati na klupi
hrasno38

#4459 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Pa nekako prijateljske utakmice i sluze da probas sve igrace koje si pozvao i da znas cime raspolazes....recimo na svjetskom prvenstvu U17 Cvitanovic je dobio priliku tek nakon sto smo ispali i kad se povrijedio Kocic a decko je pokazao da uopste nije losiji od svojih suigraca na toj poziciji i sa vrlo dobrim sutem za dva poena....mada naravno nije imao neku vecu minutazu da bi ova tvrdnja imala svoju maksimalnu tezinu.
Isto tako se nadam da recimo Mulaomerovic nije pozvao Musu cisto reda radi nego da ce mu dati adekvatnu priliku da pokaze koliko moze.
hrasno38

#4460 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11
Globalni moderator

#4461 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

:thumbup:
Kaze neko nije valjalo SP 8-)
Altsa

#4462 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Altsa »

hrasno38 wrote:Pa nekako prijateljske utakmice i sluze da probas sve igrace koje si pozvao i da znas cime raspolazes....recimo na svjetskom prvenstvu U17 Cvitanovic je dobio priliku tek nakon sto smo ispali i kad se povrijedio Kocic a decko je pokazao da uopste nije losiji od svojih suigraca na toj poziciji i sa vrlo dobrim sutem za dva poena....mada naravno nije imao neku vecu minutazu da bi ova tvrdnja imala svoju maksimalnu tezinu.
Isto tako se nadam da recimo Mulaomerovic nije pozvao Musu cisto reda radi nego da ce mu dati adekvatnu priliku da pokaze koliko moze.
Najveci mi je kretenizam povesti igraca i ne dat mu ni minute da igra. Pogotovo ako su to prijateljske utakmice.Dosao momak iz USA i onda ne odigra ni minute. Da je moje dijete ja bih sam dosao po njega a treneru se nahebao majke.
hrasno38

#4463 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Altsa wrote:
hrasno38 wrote:Pa nekako prijateljske utakmice i sluze da probas sve igrace koje si pozvao i da znas cime raspolazes....recimo na svjetskom prvenstvu U17 Cvitanovic je dobio priliku tek nakon sto smo ispali i kad se povrijedio Kocic a decko je pokazao da uopste nije losiji od svojih suigraca na toj poziciji i sa vrlo dobrim sutem za dva poena....mada naravno nije imao neku vecu minutazu da bi ova tvrdnja imala svoju maksimalnu tezinu.
Najveci mi je kretenizam povesti igraca i ne dat mu ni minute da igra. Pogotovo ako su to prijateljske utakmice.Dosao momak iz USA i onda ne odigra ni minute. Da je moje dijete ja bih sam dosao po njega a treneru se nahebao majke.
Pa tako otprilike razmislja svaki roditelj sportiste...odigras 5-6 kontrolnih utakmica dakle 240 minuta i nadje se igrac koji nije dobio postene minute da pokaze sta zna......jebo takve selektore
vryzas

#4464 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by vryzas »

insaneinthebrain wrote::roll:
ko je selektor u-20

http://sportsport.ba/bh_kosarka/enis-me ... bih/199897
Senad Muminović :roll:
Muhamed Đakmić

#4465 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Muhamed Đakmić »

Raspad sistema je ova U-20, katastrofa je način na koji vodi.
hrasno38

#4466 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Muhamed Đakmić wrote:Raspad sistema je ova U-20, katastrofa je način na koji vodi.
Kako se lako odricemo svojih potencijalnih talenata i onda se svi skupa cudimo sto odu da igraju za druge reprezentacije. Pa majku mu jebem Muminovicu decko je dosao iz SAD da igra za svoju zemlju i zar je toliki problem dati mu priliku da pokaze sta zna.
Last edited by hrasno38 on 11/07/2016 13:16, edited 1 time in total.
Muhamed Đakmić

#4467 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Muhamed Đakmić »

Nije samo to, nego pretpostavi kakav je čovjek koji ne da polovini ekipe koju je pozvao šansu ni na pripremnim utakmicama. Dakle to je čovjek koji će te igrače izložiti psihičkom teroru tokom priprema.

Odnosno, svi koji su gledali nekad A1 ligu, Ligu 12 ili bilo koje domaće takmičenje kad su u pitanju ovi manji timovi, znaju kako kretenski treneri grade autoritet na igračima. Onaj Zeljković što je vodio Bosnu uvodi Forića na minus 15, frajer pogađa dva vezana šuta, spušta na minus 10 i pravi faul u narednom napadu tako da protivnik ide na bacanja.

Ja veće istresanje na jednog igrača u svom životu nisam vidio. Tačno ga je uveo da se ima na koga istresti. Čuo sam da je isto i sa ovim debilom od selektora. Ima ekipu kojoj gladi muda i još 6-7 rezervista koji su krivi ako kiša pada taj dan.
Pismonosa

#4468 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 11:26, edited 1 time in total.
hrasno38

#4469 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:
hrasno38 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Raspad sistema je ova U-20, katastrofa je način na koji vodi.
Kako se lako odricemo svojih potencijalnih talenata i onda se svi skupa cudimo sto odu da igraju za druge reprezentacije. Pa majku mu jebem Muminovicu decko je dosao iz SDA da igra za svoju zemlju i zar je toliki problem dati mu priliku da pokaze sta zna.
E vala ako je došao iz SDA onda i ne valja, preko štele je neke garant :D
hahahahahahah saceko si me...svaka cast
Pismonosa

#4470 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 11:26, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4471 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Steta nema ko ovog majmuna od selektora da sad nabije nogom.
hrasno38

#4472 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Steta nema ko ovog majmuna od selektora da sad nabije nogom.
Ma nije samo Muminovic takav....ja sam naveo po meni i Pandzin propust sa Cvitanovicem kojeg uopste nije uvodio sve dok nismo ispali iz prvog dijela iako su igraci na njegovom mjestu imali katastrofalnih rola.
Samo se nadam da Mulaomerovic nije pozvao Musu i Atica cisto da ih nagradi nego da ce im na pripremnim utakmicama dati dovoljno prostora da pokazu koliko mogu u seniorima
Pa neko je spomenuo i Semina Burku iz Zenice koji je bio na spisku U17 pa nestao iako je ubjedljivo najvisi u reprezentaciji a evo i sad kod Teletovica u kampu proglasem najboljim igracem.
hrasno38

#4473 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Ma mene nesto drugo interesuje za 17 dana pocinje EP A divizije za U18 ali ne vidim da se nesto o tome prica i ne vidim spisak igraca (ili sam fulio) ali mislim da bi na tom spisku i te kako trebalo da bude igraca iz U17

http://www.fiba.com/europe/u18/2016
mega_mashcine

#4474 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

hrasno38 wrote:Ma mene nesto drugo interesuje za 17 dana pocinje EP A divizije za U18 ali ne vidim da se nesto o tome prica i ne vidim spisak igraca (ili sam fulio) ali mislim da bi na tom spisku i te kako trebalo da bude igraca iz U17

To nam je prvenstvo itekako vazno, jer je kvalifikaciono za SP U19 iduce godine. Na tom SP bi itekako bilo mjesta za dosta ovih mladica sto su igrali na SP U17, jer je generacija '98 nesto siromasnija, u odnosu na '99. Recimo, bas ta generacija ('98, '99) je prije dvije godine osvojila 8. mjesto na U16 EP, a od generacije '99, su igrali Musa, Sikiras, Campara, Cerkezovic, mozda cak i Mutic, nisam siguran. Tu jos dodati Jankovica, i uz Gegica, Antunovica, Jahica.., mislim da mogu daleko dogurati. S tim, sto ce opet dosta faliti Sikiras. :( A nesto nisam siguran ni da ce Musa igrati ?
hrasno38

#4475 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

mega_mashcine wrote:
hrasno38 wrote:Ma mene nesto drugo interesuje za 17 dana pocinje EP A divizije za U18 ali ne vidim da se nesto o tome prica i ne vidim spisak igraca (ili sam fulio) ali mislim da bi na tom spisku i te kako trebalo da bude igraca iz U17

To nam je prvenstvo itekako vazno, jer je kvalifikaciono za SP U19 iduce godine. Na tom SP bi itekako bilo mjesta za dosta ovih mladica sto su igrali na SP U17, jer je generacija '98 nesto siromasnija, u odnosu na '99. Recimo, bas ta generacija ('98, '99) je prije dvije godine osvojila 8. mjesto na U16 EP, a od generacije '99, su igrali Musa, Sikiras, Campara, Cerkezovic, mozda cak i Mutic, nisam siguran. Tu jos dodati Jankovica, i uz Gegica, Antunovica, Jahica.., mislim da mogu daleko dogurati. S tim, sto ce opet dosta faliti Sikiras. :( A nesto nisam siguran ni da ce Musa igrati ?
Musi bi i te kako bilo korisno da igra ovo prvenstvo jer kazem cisto sumnjam da ce mu Damir dati neku znacajniju minutazu a ovdje bi opet mogao biti vodja i to u starijoj generaciji
Post Reply