A dze smo mi.Koja protekcija ,mi pobijedili dvije uzastopno i nema nas nigdje.Sta mislis da smo jednu pobijedili na svjetskom u Brazili bili bi haman ko prvaci svijeta a vidi ovo dvije pa nista.P.S.Izvinjavam se cijenjenom pucanstvu ako fali koje slovo,zagrada,tacka ,malo,veliko slovo bas sam se trudio.Tek onako je li Tajvan pripada Hrvatskoj ili SlovenijiSkyLimit wrote:Hajmo biti pozitivni, barem imamo neke rekorde za utjehu![]()
- Džanan Musa je sa 50 poena protiv Tajvana postavio rekord po broju postignutih poena u jednoj utakmici U17 SP
- Aljoša Janković je sa 15 poena, 18 skokova i 10 asistencija protiv Domikanske Republike postao prvi igrač koji je na jednoj utakmici U17 SP ostvario triple - double
- Utakmica BiH - Australija je preko interneta najgledanija utakmica U17 SP ikad, smatra se da ju je preko interneta uživo pratilo oko 200 000 osoba
Ispadoše i Francuzi i Australijanci![]()
Znaš da si dogurao daleko na ovakvim takmičenjima kad dođeš do dijela kad imaju i komentatori![]()
Polufinale
Litvanija - SAD
Španija - Turska
BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#4401 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
- luckylaka
#4402 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
I jos jednom se javljaju polupismeni,krezubi ,divlji iz dijaspore (tako kazu polupismeni)
Pismo podrške košarkaškoj U17 reprezentaciji
30. Juna 2016. Ajdin Trnka 22334 Views
Nije sramota ne osvojiti medalju.
Nije sramota izgubiti utakmicu, jer to je dio sporta.
Izgubljena utakmica ne treba da znači kraj, nego treba da bude novi početak, jer nekada treba znati pasti da bi se podigli još jači.
Izgubljena utakmica za nas ne znači poraz. Poraz će biti ako vas vidimo da ste spustili ruke i oborili glavu, poraz će biti ako dozvolite da bol nadjača ponos, poraz će biti ako ne nastavite borbu i ako ne nastavite pružati otpor, poraz će biti ako vam se ugasi onaj pobjednički sjaj u oku.
Zato glavu gore Zlatni dječaci naši, podignite glave i čela visoko, neka se na njima očitava ponos, a u očima suze neka zamjeni pobjednička iskra, podignite ruke i stisnite prkosno šake i nastavite još jače nego ikada. Zajedno do novih pobjeda i novih trofeja.
Jer mi znamo da vi to možete.
Imate našu podršku do kraja.
BHFanaticos – Semper fidelis
Pismo podrške košarkaškoj U17 reprezentaciji
30. Juna 2016. Ajdin Trnka 22334 Views
Nije sramota ne osvojiti medalju.
Nije sramota izgubiti utakmicu, jer to je dio sporta.
Izgubljena utakmica ne treba da znači kraj, nego treba da bude novi početak, jer nekada treba znati pasti da bi se podigli još jači.
Izgubljena utakmica za nas ne znači poraz. Poraz će biti ako vas vidimo da ste spustili ruke i oborili glavu, poraz će biti ako dozvolite da bol nadjača ponos, poraz će biti ako ne nastavite borbu i ako ne nastavite pružati otpor, poraz će biti ako vam se ugasi onaj pobjednički sjaj u oku.
Zato glavu gore Zlatni dječaci naši, podignite glave i čela visoko, neka se na njima očitava ponos, a u očima suze neka zamjeni pobjednička iskra, podignite ruke i stisnite prkosno šake i nastavite još jače nego ikada. Zajedno do novih pobjeda i novih trofeja.
Jer mi znamo da vi to možete.
Imate našu podršku do kraja.
BHFanaticos – Semper fidelis
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#4403 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
http://sportsport.ba/bh_kosarka/bih-ima ... era/199001
Nismo usli medju prvih 8 ali zato se samo prica o nasim igracima!!!!
- luckylaka
#4404 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa nismo otisli ni na euro pa evo ljigavci danas najvise krive najbolje mishevi.Mi ko da samo cekamo neuspjeh i onda uzivamo u tome,hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/bih-ima ... era/199001
- hrasno38
#4405 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mala ispravka utakmica je sutra u 16.45 za 9 mjesto protiv Kine.
- hrasno38
#4406 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Postoje raznorazne vrste sadistaluckylaka wrote:Pa nismo otisli ni na euro pa evo ljigavci danas najvise krive najbolje mishevi.Mi ko da samo cekamo neuspjeh i onda uzivamo u tome,hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/bih-ima ... era/199001
- hrasno38
#4407 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Turska u finalu protiv SAD!!! Jebem ti a mi smo tu Tursku mlatili bez problema....jebi ga poslije jebanja nema kajanja:)
- SkyLimit
#4408 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Opet iznosite netačne informacije. Mi ovu Tursku nikad nismo "mlatili bez problema". Jedino ako nemate navesti neku konkretnu utakmicu?hrasno38 wrote:Turska u finalu protiv SAD!!! Jebem ti a mi smo tu Tursku mlatili bez problema....jebi ga poslije jebanja nema kajanja:)
- hrasno38
#4409 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
http://sportsport.ba/bh_kosarka/dzanan- ... koj/195768SkyLimit wrote:Opet iznosite netačne informacije. Mi ovu Tursku nikad nismo "mlatili bez problema". Jedino ako nemate navesti neku konkretnu utakmicu?hrasno38 wrote:Turska u finalu protiv SAD!!! Jebem ti a mi smo tu Tursku mlatili bez problema....jebi ga poslije jebanja nema kajanja:)
komentirao si ovo kao da te je zestoko pogodilo....da nisi turcin???? ok da se ispravim mlatnuli smo ih bez problema u prijateljskoj utakmici i Musa im je navalju 38 poena.....jel sad OK?
I da...... koje sam ja to netacne informacije iznosio?
- SkyLimit
#4410 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
**** se meni za Tursku, već tvoje konstantno iznošenje netačnih informacija na ovoj temi, e to me kopka.hrasno38 wrote:
http://sportsport.ba/bh_kosarka/dzanan- ... koj/195768
komentirao si ovo kao da te je zestoko pogodilo....da nisi turcin???? ok da se ispravim mlatnuli smo ih bez problema u prijateljskoj utakmici i Musa im je navalju 38 poena.....jel sad OK?
Jedno je nekoga pobjediti 4 razlike u pripremnoj utakmici na domaćem terenu a drugo nekoga stalno "mlatiti bez problema".
Količina tvojih postova na ovoj temi obrnuto je proporcionalna tvom znanju o tematici. Evo da ti postavim test pitanje: Osim ove pripremne u Kaknju, generacija BiH 1999. i turska generacija 1999. odigrale su samo još jednu utakmicu(i ne, nismo ih "mlatnuli bez problema"). O kojoj se utakmici radi i kako je završila? Jedan takav poznavaoc omladinske košarke bi morao znati.
-
Phantasy
#4411 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo mu je standardni uvod kada nema nikakvu repliku, uvijek se veze za licnost kojoj odgovara..hrasno38 wrote:http://sportsport.ba/bh_kosarka/dzanan- ... koj/195768SkyLimit wrote:Opet iznosite netačne informacije. Mi ovu Tursku nikad nismo "mlatili bez problema". Jedino ako nemate navesti neku konkretnu utakmicu?hrasno38 wrote:Turska u finalu protiv SAD!!! Jebem ti a mi smo tu Tursku mlatili bez problema....jebi ga poslije jebanja nema kajanja:)
I da...... koje sam ja to netacne informacije iznosio?
- hrasno38
#4412 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hehehehe udovoljit cu ti bez detaljisanja jer ja nisam Baho ni Marijan ali igrali su pocetkom prosle godine jedan turnir u Turskoj cini mi se u Konji gdje su bile koliko se sjecam i Srbija i Italija i jos ekipa a Turci su nas dobili nakon sa nesto malo razlike.....jesi li zadovoljan kosarkaski strucnjaku hahahaha...fakat si smijesan zajedno sa ovim @phantasy kojem je ocito Musa nesto u zivotu skrivio....kod tebe je drugi slucaj pojavilo se jos ljudi na forumu i sad ti vise nisi glavni kosarkaski jebac. I ja nisam nikakv poznavaoc omladinske kosarke jer sam ja iz aktivne kosarke davno izasao (vjrovatno kad ti majka jos pelene mijenjala) ali je intenzivno pratim i neke stare drugove sa terena koji su jos aktivni priupitam ponesto.....ajd sad razligu i ne postavljaj ovakva nebulozna pitanja. Mi smo u Evropi prvi a Turska je treca....dovidjenja i prijatno!!!SkyLimit wrote:**** se meni za Tursku, već tvoje konstantno iznošenje netačnih informacija na ovoj temi, e to me kopka.hrasno38 wrote:
http://sportsport.ba/bh_kosarka/dzanan- ... koj/195768
Jedno je nekoga pobjediti 4 razlike u pripremnoj utakmici na domaćem terenu a drugo nekoga stalno "mlatiti bez problema".
Količina tvojih postova na ovoj temi obrnuto je proporcionalna tvom znanju o tematici. Evo da ti postavim test pitanje: Osim ove pripremne u Kaknju, generacija BiH 1999. i turska generacija 1999. odigrale su samo još jednu utakmicu(i ne, nismo ih "mlatnuli bez problema"). O kojoj se utakmici radi i kako je završila? Jedan takav poznavaoc omladinske košarke bi morao znati.
-
samkoF
#4413 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Daj lucky mojne tisra, ti I kosarkaluckylaka wrote:Pa nisam ja ni rekao da je Musa levat nego kada ne ide da stane na loptu i skonta kako dalje..Nisi dobro pratio nba da vidis o cemu pisem.Kobe je samo u zadnje vrijeme igrao vise za sebe nego za ekipu jer je jurio neke svoje licne rekorde a uvijek je bio za timsku igru,Al dobro neke stvari ne gledamo istim ocima.Poz.hrasno38 wrote:Ovaj put @laka nisi u pravu jer upravo ti sto si naveo a recimo pogotovo Kobe Bryant su znali imati katastrofalne procente suta ali su opet sutali do besvjesti iako su oko sebe imali najbolje igrace na planeti. Evo u ovoj danasnjoj utakmici se vidi kolika je to razlika izmedju Muse i ostalih igraca. Inace danas Musa 31 poen sa 60% sutem!!!!! te 7 skokova itd. Dzaba laka Musa je za tri klase ispred svojih suigraca i bez njega vjeruj mi ova reprezentacija vjerovatno bi bila u rangu ovih protiv kojih sad igramo.luckylaka wrote:Ovo je sustina svega recenog![]()
![]()
,,
Musa ima pravo da uzme koliko šuteva želi i "potroši" koliko napada mu prohtije. Kome smeta, neka gleda golf."
Onaj ko je nekada pratio pravu kosarku znaju da to sebi nikada nisu priustili ni Jabbar,Barry,Bird,Johnoson,Jordan,BryantGasol i ostale ekstra i uvijek su igrali sa kolektivom i za kolektiv.Al Musa je to on ima pravo cak i kad od 50 suteva pogodi 35 Musa nema pravo na kritiku.Od mene ima i ne samo Musa nego i Tuka,Dzeko,Alic,Dzumhura i ostale BiH klase.Ko misli drugacije to je njegovo pravo
-
samkoF
#4414 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma kako ce imati veze kad je u bosni samo po koridama grmeckim hodao moj tiVelkoski wrote:tolike godine u Americi i opet veze nemaš o košarci![]()
-
samkoF
#4415 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tomahawk11 wrote:Lakija za selektora
- luckylaka
#4416 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Razmjenjivati misljenje sa nekim ko je na nivo Zmaja od Sipova je zaista suvisno,sve ti nesto bez veze,bez reda ,a i da slovo progovoris o temi to bi za tebe vec bio nepredak.Inace za tvoju info prije agresije ni jednu grmecku koridu nisam propustio ni jedan koncert B.Dugmeta,Sklonista,Corbe...(ako si ikada cuo za ove).Postajes i naporan pa mislim da cu te zaobilaziti od sada tj.ides mi na q op sorry ,,ignore"Znaci od 9:30 pm 7/1/16 ne postojis.samkoF wrote:Ma kako ce imati veze kad je u bosni samo po koridama grmeckim hodao moj tiVelkoski wrote:tolike godine u Americi i opet veze nemaš o košarci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, ne moze se to samim dolaskom u usa steci spoznaja o tako lijepom sportu, treba to I voljeti I razumjeti.
-
samkoF
#4417 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
luckylaka wrote:Razmjenjivati misljenje sa nekim ko je na nivo Zmaja od Sipova je zaista suvisno,sve ti nesto bez veze,bez reda ,a i da slovo progovoris o temi to bi za tebe vec bio nepredak.Inace za tvoju info prije agresije ni jednu grmecku koridu nisam propustio ni jedan koncert B.Dugmeta,Sklonista,Corbe...(ako si ikada cuo za ove).Postajes i naporan pa mislim da cu te zaobilaziti od sada tj.ides mi na q op sorry ,,ignore"Znaci od 9:30 pm 7/1/16 ne postojis.samkoF wrote:Ma kako ce imati veze kad je u bosni samo po koridama grmeckim hodao moj tiVelkoski wrote:tolike godine u Americi i opet veze nemaš o košarci![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
, ne moze se to samim dolaskom u usa steci spoznaja o tako lijepom sportu, treba to I voljeti I razumjeti.
-
Phantasy
#4418 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hajde admine par banova, ovo prestaje biti diskusija.
- luckylaka
#4419 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Pa nema razmjene ako ja kazem da za mene nema valjda i onaj drugi treba shvatiti da pisa uz vjetar.Jel treba sad da ja na nesto odgovaramPhantasy wrote:Hajde admine par banova, ovo prestaje biti diskusija.
samkoF, who is currently on your ignore list, made this post.
- hrasno38
#4420 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Komentarisanje rada administracije isto tako podlijeze banu a to sto ti radis spada pod to!Phantasy wrote:Hajde admine par banova, ovo prestaje biti diskusija.
- It_is_a_Leclerc
#4421 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sretno našim dječacima danas, u inat fanovima susjednih reprezentacija, "analitičarima" i "sveznalicama" koji ih ponižavaju.

- hrasno38
#4422 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
I po nekom izgleda obicaju stream sa nese utakmice pocinje sa problemima...tj ne pocinje 
P.S evo ga odcepio:)
P.S evo ga odcepio:)
- SkyLimit
#4423 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Izgleda da dobijamo Kinu. Uz Kineski Tajpej, Koreju i 2x Dominikance.
Poraze smo doživjeli od Francuske i Australije.
Velika razlika između onih koje smo dobijali i one koji su nas dobijali
Poraze smo doživjeli od Francuske i Australije.
Velika razlika između onih koje smo dobijali i one koji su nas dobijali
- phillie
#4424 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tako nam grah pao
Evidentno je da ova ekipa vrijedi mnogo vise od ovog devetog mjesta, ali sta je tu je...
Lijepi prodori Campare.
Evidentno je da ova ekipa vrijedi mnogo vise od ovog devetog mjesta, ali sta je tu je...
Lijepi prodori Campare.
- Muhamed Đakmić
#4425 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Mensina treća četvrtina dominira
Joj ako ovakvi budu u seniorima
Joj ako ovakvi budu u seniorima