BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Phantasy

#4276 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

MOSALJOZE wrote:
Phantasy wrote:
MOSALJOZE wrote:Laki ti si košarkaška NEZNALICA,nemoj da se petljas gdje ti nije mjesto.Kritikujes Dzanana,koji jedini ima pazi sad MUDA DA UZME LOOPTU,i opuca na koš.
Ovoj djeci nema ko šta prigovoriti,njihovi rezultati dovoljno govore.
Još jednom
SJAŠITE
Jebes muda kada nemas sut da ih opravdas
Evo šta kaže najbolji
Image
Da vas podsjetim
http://m.avaz.ba/clanak/227448/fascinir ... -u-ameriku

Ali eto znaju pljuvači bolje od Jordana
Sad se Musa poredi i sa Jordanom. Stvarno ne zelis da idemo dublje
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4277 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

dječak sa šibicama

#4278 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Jordan ima svoj kamp i "letecu skolu" koja svake godine okuplja talentirane djecake iz cijelog svijeta, jednako kao i Adidas (svojevrsna konkurencija)
Musa je bio u tom kampu u Zagrebu, i naravno da je primjecen. Kao i mnogi drugi talenti, kamp(ovi) se odrzavaju vec godinama.
arzuhal

#4279 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by arzuhal »

Utikač kompjutera sam danas nako iščupo iz utičnice, nisam im'o kad gasit normalno...što ti je sabur pred iftar :mrgreen: ...ni sekunde nisam ljut na momke, nako, čisto zbog izgubljene partije koja se mogla i drukčije završit al' štaš...
Tomahawk11
Globalni moderator

#4280 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Veliko hvala svima na podršci. Hvala Bahi i uredništvu sportsport.ba kao i ostalim medijima koji su tu uz nas. Hvala mom klubu za koji vrijedi dati svaki atom snage. I u konačnici hvala svim ISKRENIM navijačima koji šalju poruke podrške, te našim porodicama koje nas nikad ne napuštaju. Niko od nas više nije htio pobjedu, ali to je sport. Noć je duga, ali jutro nosi nove izazove!!!
:thumbup:
USAblues

#4281 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by USAblues »

Ne mogu da vjerujem da se ovdje Kritikuje Musa ..... Hallooo ba ... Njemu je tek 17 g ..... Jos neko napisa " nesto mu fali " :lol: :lol: :lol: pa Sta ste Vi radili ( i ja ) sa 17 g ... Gdje ste bili ???
Sa onakvom inteligencijom , rezoniranjem , radnim navikama i talentom ..... svjestan je da samo radom radom i radom može da bude najbolji ....a to samo buduće zvijezde mogu ....
Momak ce biti jedan od najboljih koje je Evropa ikada imala... Garantiram ... .. Sretno momčino !!!
Phantasy

#4282 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

USAblues wrote:Ne mogu da vjerujem da se ovdje Kritikuje Musa ..... Hallooo ba ... Njemu je tek 17 g ..... Jos neko napisa " nesto mu fali " :lol: :lol: :lol: pa Sta ste Vi radili ( i ja ) sa 17 g ... Gdje ste bili ???
Sa onakvom inteligencijom , rezoniranjem , radnim navikama i talentom ..... svjestan je da samo radom radom i radom može da bude najbolji ....a to samo buduće zvijezde mogu ....
Momak ce biti jedan od najboljih koje je Evropa ikada imala... Garantiram ... .. Sretno momčino !!!
Njegovo forsiranje i zapostavljanje suigrača pokazuje upravo suprotno.
It_is_a_Leclerc

#4283 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Pojedinci su baš fiksirali Musu.
Pitam se zašto. Iako odgovor naslućujem.

Šampionski, liderski - Džanan Musa. Omiljen od saigrača i navijača.

Dušmani na aparatima. I tu će ostati. Dugo dugo.
Phantasy

#4284 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

It_is_a_Leclerc wrote:Pojedinci su baš fiksirali Musu.

Da trebali smo se fokusirati npr. na Kočića, BEKA koji nije uputio šut izvan reketa.
Musa se treba zanemariti, to što sam potroši više od pola napada ekipe je nebitno
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4285 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Tačno treba prestati posjećivati ovu temu dok random gledaoci košarke jednom godišnje ne zaborave da ovi momci uopšte igraju... Na kraju će im najviše škoditi što ih je prosječni bošnjo počeo gledati ponekad.
luckylaka

#4286 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by luckylaka »

MOSALJOZE wrote:Laki ti si košarkaška NEZNALICA,nemoj da se petljas gdje ti nije mjesto.Kritikujes Dzanana,koji jedini ima pazi sad MUDA DA UZME LOOPTU,i opuca na koš.
Ovoj djeci nema ko šta prigovoriti,njihovi rezultati dovoljno govore.
Još jednom
SJAŠITE
Jesam kosarkaska neznalica ali sam danas svasta vidio.Pa jebem ga ako sut ne ide sto ga forsiras.Ovo je toliko naivno izgubljeno za nepovjerovati
luckylaka

#4287 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by luckylaka »

USAblues wrote:Ne mogu da vjerujem da se ovdje Kritikuje Musa ..... Hallooo ba ... Njemu je tek 17 g ..... Jos neko napisa " nesto mu fali " :lol: :lol: :lol: pa Sta ste Vi radili ( i ja ) sa 17 g ... Gdje ste bili ???
Pa juce cijeli svijet kritikuje Messija naki dan Ronalda najbolje na svijetu a tip se cudi sto se Musa kritikuje.Nevjerovatno.>momak se ne vrijadja,ponizava,omalozava samo se kritikuje zbog lose partije i ljudima to cudno.Svasta.I jos pita gdje smo mi bili sa 17. :-) Sta mislis da smo svi Musa,Kobe,Pape,Pele,Maradona,Messi...mos zamisliti svi velikani :D
SkyLimit

#4288 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Koja je bila alternativa tome da Musa forsira? Možda da asistira Mirkoviću, Kočiću, Barukčiji, Jankoviću...? Jesu li tokom turnira više puta demonstrirali da nisu u stanju pogoditi najobičniji zicer pod košem? Džabe asistencije, džabe sve.
hrasno38

#4289 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pojedinci su baš fiksirali Musu.

Da trebali smo se fokusirati npr. na Kočića, BEKA koji nije uputio šut izvan reketa.
Musa se treba zanemariti, to što sam potroši više od pola napada ekipe je nebitno
Zahvaljujuci prije svega tom istom Musi danas si mogao gledati ovu utakmicu i predhodne tri jer je svojim igrama, svojim kosevima odveo zajedno sa Sikirasem i camparom nasu reprezentaciju na svjetsko prvenstvo. Ja sam rekao da ovdje postoje bolesni ljudi koji iz ne znam kojeg razloga konstantno pljuju po nasim najvrijednijim i najboljim sportistima...rijetkim sportistima koji pronose sportsku slavu ove zemlje. Pa gdje ste vi majku mu jebem...ajde dajte da za vas navijamo....meni nije bitno da li je to Edin, Musa, Pero, Jovo....bitno je da nesto radi za moju zemlju. Ajde @phantasy ispricaj nam ti svoju pricu.....svoj bol koji ti nanosi Dzanan Musa...ili je bol uzrokovan generalno prema omladinskim selekcijama u kojima ili ti ili mozda tvoj sin nisu imali mjesta. Ovako postajes smijesan kosarkaski anonimus koji kritikuje najboljeg mladog igraca Evrope do 17 godina!!!
Ovdje su recimo neki tvoji komentari sa evropskog prvenstva...

http://forum.klix.ba/bih-nacionalne-sel ... #p11633397

sa posebnim apostrofom na Pandzu koji nije nestao ni poslije osvajanja titule. I ja sam bio kritican prema Pandzi na prvim utakmicama Evropskog prvenstva a onda sam se javno ovdje posuo pepelom i priznao da sam pogrijesio. Medjutim to kod tebe nema jer ti kazes:

"Pandza je najbolji mladi trener u Bosni i Hercegovini. Jadna nam majka ako je to istina, jer su njegove trenerske zasluge za uspijehe reprezentacije ravne nuli. On je nivo Sušića u fudbalu i Markovića u rukometu. Nikakva taktika, samo jedan jedini napad ili soliranje do besvjesti a kada nas skontaj..."

Dakle u fokusu su najbolji mladi igrac Evrope (nisam ga ja proglasio nego mu Sabonis licno predao trofej) i zasigurno sada najuspjesniji mladi trener u BiH (dakako sa svim svojim manama i vrlinama). I nikoga drugog ti ne spominjes!!! Vrlo vrlo interesantno ali i providno!
I da ne zaboravim citavo EP si konstantno kritikovao javljao se samo kad nasi izgube a kada smo osvojili tofej kometarisao si Bahine emocije sto o tebi vise nego dovoljno govori!
Last edited by hrasno38 on 29/06/2016 01:21, edited 1 time in total.
phillie

#4290 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

Treba kritikovati, pogotovo ovi kriticari koji se sjete ove teme nakon Francuske i Australije. Samo opletite....

Inace, zao mi je momaka sto su danas onako izgubili tekmu. Imali su Australiju "na konopcima" ali vratise se tricama one sedmice...a nase nisu htjele u kos...mozda su se vratile one sto su usle prosle godine protiv Spanije.
Idemo dalje, slijede EP za U16, U18, U20...pa ce kriticari opet imati priliku za kazu koju. Zamisljam ih da i na basketu u komsiluku ovako kritikuju :D :D :D
hrasno38

#4291 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

luckylaka wrote:
Pa juce cijeli svijet kritikuje Messija naki dan Ronalda najbolje na svijetu a tip se cudi sto se Musa kritikuje.Nevjerovatno.>momak se ne vrijadja,ponizava,omalozava samo se kritikuje zbog lose partije i ljudima to cudno.Svasta.I jos pita gdje smo mi bili sa 17. :-) Sta mislis da smo svi Musa,Kobe,Pape,Pele,Maradona,Messi...mos zamisliti svi velikani :D
Ama @laka druze je li tebi jasno da osim Muse i Campare ne postoji u ovoj reprezentaciji treci covjek koji moze ista konkretno uraditi. Ako si gledao mogao si to vidjeti svojim ocima. Slazem se ja i meni smeta takva igra ali kada skontas u masi situacijajednostavno ne postoji drugo rjesenje. Na EP Musa je imao puno vise asistencija ali prema kome? Prema Njegosu jer Njegos zna igrati kosarku, zna igrati posta, zna se otvorati i na sutu a to sadasnji suigraci jednostavno ne znaju osim pomalo Mutic i Cerkezovic. Mene licno ne pogaca Musino sutanje jer je to skoro pa jedini nacin da se dobije utakmica nego me nervira njegovo sutanje iz losih pozicija. Da kritikujse se Mesi i ostale zvijezde koji imaju ugovore po 100 mil EURA a ovaj decko ide jos uvijek u srednju skolu i odradjuje stipendijski ugovor vjerovatno, dolazi iz jebene i za sport neperspektivne BiH, iz grada Bihaca koji nikada nije imao prvoligasa i najbolji je igrac u Evropi!!!! Ko smo mi i odakle nam pravo da mi kritikujemo nekoga tako mladog a vec planetarno poznatog. To mogu samo oni u kojima iz raznoraznig razloga tinja neka zavist i niko drugi!
hrasno38

#4292 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

phillie wrote:Treba kritikovati, pogotovo ovi kriticari koji se sjete ove teme nakon Francuske i Australije. Samo opletite....

Inace, zao mi je momaka sto su danas onako izgubili tekmu. Imali su Australiju "na konopcima" ali vratise se tricama one sedmice...a nase nisu htjele u kos...mozda su se vratile one sto su usle prosle godine protiv Spanije.
Idemo dalje, slijede EP za U16, U18, U20...pa ce kriticari opet imati priliku za kazu koju. Zamisljam ih da i na basketu u komsiluku ovako kritikuju :D :D :D
Kurac kritikuju...tamo se moze i fasovat ako previse pametujes!
Bosanski_kralj

#4293 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Bosanski_kralj »

Ovaj naš narod nije normalan da ga jebeš.
phillie

#4294 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

:lol: :lol: :thumbup:
Mustang1

#4295 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Mustang1 »

U ovim godinama nisu cilj titule nego da se osigura bolja buducnost. Do vneki dan ih nije niko ni pratio ni znao za njih. A sad kao svi sve znaju..
It_is_a_Leclerc

#4296 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Musa ima pravo da uzme koliko šuteva želi i "potroši" koliko napada mu prohtije. Kome smeta, neka gleda golf.
BHF_Manijak

#4297 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Musa je lider ove ekipe, najbolji pojedinac na terenu i on ce i trositi najvise lopti svaku utakmicu, uzimati najvise suteva... Pojedinci k'o da ne prate kosarku.
Nije Musa kriv sto je sam na terenu sa 4 (ispod)prosjecna igraca. K'o da on ne bi volio da se rastereti i da ima barem jos jednog slicnih kvaliteti, koji ce preuzeti rizik.

Neovisno od njega samog, i sami saigraci ga stalno traze i kriju se iza njega kad zagusti, jer niko nema kuveta da preuuzme odgovornost. Spocitavate mu, pojedinci, tako normalne stvari za kosarku, totalno amaterski od vas.
luckylaka

#4298 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Musa ima pravo da uzme koliko šuteva želi i "potroši" koliko napada mu prohtije. Kome smeta, neka gleda golf.
Naravno da ima samo zato kolektiv ispasta. Cuj ima pravo da suta kad hoce I kad nece uglavnom ima da puca. :-)
samkoF

#4299 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by samkoF »

House wrote:ne želim slaviti poraze btw
Ta jebena Australija je aktuelni viceprvak svijeta I to dva put zaredom.Mislim slazem se da smo ovakvu australiju morali I trebali dobiti I bez Sikirasa ali potcjenjivati protivnika a pogotovo nekog ko je igrao dva zadnja finala svjetskog prvenstva I nazvaiti je "jebenom" je blago receno retardirano.
SSemir

#4300 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SSemir »

"Apsolutno nema potrebe negirati to da je Musa bez dileme najbolji igrač na ovom turniru. Bosanska senzacija se nalazi pod ‘reflektorima’ već nekoliko godina i žele ga mnogi najbolji evropski klubovi. Trenutno je lider prvenstva u prosjeku poena po utakmici, a ‘usput’ dodaje i po osam skokova te tri asistencije".

Bravo Musa. Pravo je bogatstvo imati jednog ovakog talenta. za koju godinu u kombinaciji sa nurkicem i teletovice, i jos pokojim igracem, imat cemo odlicnu seniorsku ekipu.
Post Reply