BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- and
#3951 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno je postavio a evo i fiba
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3952 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo se stvarno rijetko vidja i kod senioraand wrote:hrasno je postavio a evo i fiba
![]()
-
zlajapravaraja
#3953 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Te glupane, koji su za kosarku saznali u kladionici, a sigurno i bili pali igrajuci na BiH protiv 60-milionske Francuske s milionima skocnih crnaca, ne treba nazivati sportskim novinarima samo zato sto im je neko odradio websajt, pa se imaju gdje prosipati u pacovskoj utrci za klikove.
-
Juliuscezar
#3954 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ovo je bilo odmah poslije Time outa znak koliko je i trener dobar.hrasno38 wrote:Ovo se stvarno rijetko vidja i kod senioraand wrote:hrasno je postavio a evo i fiba
![]()
- hrasno38
#3955 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ha ne znam ja sam u zivotu uglavnom susretao trenere koji svojom eksplozivnoscu podizu ekipu, vikanjem, pritskom i na igrace i na sudije a Pandza je susta suprotnost toga...gubili ili dobijali on je miran ko svecenik:)bhnapoleon1 wrote:Ovo je bilo odmah poslije Time outa znak koliko je i trener dobar.hrasno38 wrote:Ovo se stvarno rijetko vidja i kod senioraand wrote:hrasno je postavio a evo i fiba
![]()
- MOSALJOZE
#3956 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne znam koliko ste to primjetili,ali bitan detalj.
Uglavnom kada naši pogriješe,Josip se okrene prema pomoćnicima,izgalami se,onda se okrene prema terenu i da podrsku momcima
Pedagog prije svega
Uglavnom kada naši pogriješe,Josip se okrene prema pomoćnicima,izgalami se,onda se okrene prema terenu i da podrsku momcima
Pedagog prije svega
- hrasno38
#3957 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da zaista je tako...MOSALJOZE wrote:Ne znam koliko ste to primjetili,ali bitan detalj.
Uglavnom kada naši pogriješe,Josip se okrene prema pomoćnicima,izgalami se,onda se okrene prema terenu i da podrsku momcima![]()
Pedagog prije svega
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3958 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tako i treba.MOSALJOZE wrote:Ne znam koliko ste to primjetili,ali bitan detalj.
Uglavnom kada naši pogriješe,Josip se okrene prema pomoćnicima,izgalami se,onda se okrene prema terenu i da podrsku momcima![]()
Pedagog prije svega
Dosta je psovaca medju djecom.
- hrasno38
#3959 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Medjutim cinjenica je da su i najbucniji treneri bili i najuspjesniji treneri pocevsi od Bose Tanjevica, Vujosevica, Dude Ivkovica, Zoca Obradovica pa nekada Aleksandra Nikolica....e Mirko Novosel nije bio bas bukac. Sve ima svoje i galama i ovakav pristup s tim da ovakvim pristupom nema sanse da razbudis ekipu ako se uspava:)
- SkyLimit
#3960 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Što se tiče tih lijepih poteza.
Meni je nekako najljepša ona asistencija Muse za Čerkezovića u prvoj utakmici. Šteta što je prošla neprimjećeno od strane Fibe, mogao se taj potez "izrezati".
Da ne opisujem, sami pogledajte od 17 : 35
Meni je nekako najljepša ona asistencija Muse za Čerkezovića u prvoj utakmici. Šteta što je prošla neprimjećeno od strane Fibe, mogao se taj potez "izrezati".
- hrasno38
#3961 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da jeste svakako onaj iza ledja je isto bio maestralan!SkyLimit wrote:Što se tiče tih lijepih poteza.
- BHF_Manijak
#3962 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ma dobro, treba ipak shvatiti da su ovi jos djecaci i Bog zna kako bi na njih uticala vika i galama. Bio sam svjedok citavu sezonu u Sparsima kad se galamilo na pojedine igrace, ubijalo ih u pojam, a ne ide to bas tako, nije pedagoski.hrasno38 wrote:Medjutim cinjenica je da su i najbucniji treneri bili i najuspjesniji treneri pocevsi od Bose Tanjevica, Vujosevica, Dude Ivkovica, Zoca Obradovica pa nekada Aleksandra Nikolica....e Mirko Novosel nije bio bas bukac. Sve ima svoje i galama i ovakav pristup s tim da ovakvim pristupom nema sanse da razbudis ekipu ako se uspava:)
Zbog toga mi nisu jasni ni ovi tekstove pojedinih portala. Jarane ba ne moze isto pisati o seniorima i omladinskim selekcijama, nikako! Nece isto uticati tekst na nekog starohana i na dijete od 17 godina. Zato su mi fuj ovi tekstovi Nermina Bisea sa portala 24info, bas fuj, dno dna!
Upravo! Mi smo na tom EP-u zijanili 3 utakmice ako se ne varam i to od Finske, Crne Gore i Francuske.Tomahawk11 wrote:Da prati, znao bi da smo i na tom EP imali crna rupa situacija, pa na kraju uzesmo.
-
Phantasy
#3963 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Molim te genijalac pojasni mi sta je bolje, izgubiti u polufinalu ili u finalu? Meni je nekako bolje ovo drugo ali da pitamo covjeka sa 17 godina kosarkaskog iskustva.hrasno38 wrote:Na kakvim si ti drogama matere ti????? Kakvi Ameri??? Evo ti malo pa studiraj i uci sine.....dok je ziv covjek uci...ali i lupa!!Phantasy wrote:Eto ti kosarkaskog iskustva, prvo mjesto, pa na amere, pa kuci.hrasno38 wrote:Bravo decki![]()
![]()
odlicno odradjen posao da je bila samo trunkica jos koncetracije i ozbiljnosti bez problema je moglo ici na +30 i prvo mjesto...
http://www.fiba.com/world/u17/2016/groups#tab=brackets
-
Phantasy
#3964 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
??Muhamed Đakmić wrote:Ma decka malo baca....valjda groznica....ne znam kako je samo skonto da nasa grupa ima sad ikakve veze sa grupom gdje je USA...Sa USA se mozemo sastati samo u finalu i nikako prijePhantasy wrote:Pa dobro, sa njima bi igrali tek u polufinalu, a do polufinala bi bilo otvoreno. Ovamo moraš Španiju izbaciti za polufinale.hrasno38 wrote: Eto ti kosarkaskog iskustva, prvo mjesto, pa na amere, pa kuci.
- SkyLimit
#3965 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Tačno.Phantasy wrote: ??Da smo prvi u grupi sa njima bi se sastali u polufinalu
Samo što da smo bili prvi u osmini finala bi igrali protiv Kine a u četvrtfinalu protiv pobjednika duela Litvanija - Egipat. Što znači da bi imali otvoren put do polufinala, gdje bi nas dočekali Amerikanci. Ali kad se dokopaš polufinala, imaš dvije meč lopte za medalju.
Ovako kao drugi u grupi igramo sa jakom Australijom u osmini finala, a ako prođemo dalje u četvrtfinalu nas čeka domaćin Španija. U polufinalu nas zaista ne bi čekali Amerikanci(već pobjednik izglednog četvrtfinalnog duela Kanada - Turska, a Kanađani su po mnogima drugi najveći favoriti prvenstva), no put do polufinala sada je trnovit i neizvjestan, valja propišat krv da bi se upalo među četiri ekipe.
Svakako je samo bilo bitno ne završiti kao treći u grupi što bi već u četvrtfinalu donijelo Ameriku a cilj svih ostalih sedam ekipa u četvrfinalu je da ne budu baš oni ti koji će već tada igrati sa SAD, a od ova dva puta vjerovatno ima različitih mišljenja koji je bolji.
Nismo mi ni birali, kakvu kalkulisanje kakvi bakrači, ubili nas Francuzi ko mraz paprike.
- hrasno38
#3966 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ajde matere ti ne filozofiraj vise ziv bio procitaj recenicu koju si napisao i iz koje ispada da smo bili prvi odmah idemo na amere i kuci.... kuci pa pametuj!!!!Phantasy wrote:Molim te genijalac pojasni mi sta je bolje, izgubiti u polufinalu ili u finalu? Meni je nekako bolje ovo drugo ali da pitamo covjeka sa 17 godina kosarkaskog iskustva.
-
Phantasy
#3967 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kada sam napisao prvi odmah idemo na amerehrasno38 wrote:Ajde matere ti ne filozofiraj vise ziv bio procitaj recenicu koju si napisao i iz koje ispada da smo bili prvi odmah idemo na amere i kuci.... kuci pa pametuj!!!!Phantasy wrote:Molim te genijalac pojasni mi sta je bolje, izgubiti u polufinalu ili u finalu? Meni je nekako bolje ovo drugo ali da pitamo covjeka sa 17 godina kosarkaskog iskustva.
Bolje da si tih 17 godina iskoristio za ucenje razumijevanja teksta
- hrasno38
#3968 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
"Eto ti kosarkaskog iskustva, prvo mjesto, pa na amere, pa kuci."Phantasy wrote:Kada sam napisao prvi odmah idemo na amerehrasno38 wrote:Ajde matere ti ne filozofiraj vise ziv bio procitaj recenicu koju si napisao i iz koje ispada da smo bili prvi odmah idemo na amere i kuci.... kuci pa pametuj!!!!Phantasy wrote:Molim te genijalac pojasni mi sta je bolje, izgubiti u polufinalu ili u finalu? Meni je nekako bolje ovo drugo ali da pitamo covjeka sa 17 godina kosarkaskog iskustva.?
Bolje da si tih 17 godina iskoristio za ucenje razumijevanja teksta
Jesam li ovo napisao ja ili ti?
- It_is_a_Leclerc
#3969 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Hrasno37 se stalno s nekim svađa
Htio bih samo gore reći za one neki koji se čude frazemu - "zemlja kengura". Ako niste znali, a teško je pomisliti da ima neko ko to ne zna, kengur je životinja nacionalni simbol Australije, i Australci su vrlo ponosni na to što su - zemlja kengura. Tako da u tome nema nikakvog potcjenjiva ili podsmijavanja.
Htio bih samo gore reći za one neki koji se čude frazemu - "zemlja kengura". Ako niste znali, a teško je pomisliti da ima neko ko to ne zna, kengur je životinja nacionalni simbol Australije, i Australci su vrlo ponosni na to što su - zemlja kengura. Tako da u tome nema nikakvog potcjenjiva ili podsmijavanja.
- SkyLimit
#3970 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Koje podcjenjivanje, eto ja ne znam da je Kengur simbol AustralijeIt_is_a_Leclerc wrote:Hrasno37 se stalno s nekim svađa![]()
Treba pogledati kontekst čitave rečenice, kao simpatični momci iz "zemlje Kengurova" nam ne bi trebali predstavljati problem, totalno podcjenjivački ton.
Ja ću ponoviti da Australija ima 9 NBA igrača tako što se tiče košarke nemamo mi nikakve osnove za podcjenjivati ih, ali taj novinar na šta i drugi u BiH nisu imuni ima taj ničim osnovan gard kao da smo mi Bogom dani, najači, najpametniji, najtalentovaniji...a realno samo u tračanju smo svjetska klasa.
- hekaton
#3971 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ko je Nermin Bise "novinar" koji potpisuje clanak sa naslovom:
"24sata/FOTO - U-17 SP u košarci - Debakl i blamaža umišljenih momaka"
a onda nakon ispadanja engleza sa eura izbacuje jos jedan clanak u kojem izmedju ostalog navodi:
"Svugdje osim na brdovitom Balkanu, u majčici Bosni gdje se potentni i nadareni 17-godišnjak, MVP Eurobasketa za dječake tretira kao, neuzubillahi, božanstvo. Gdje ćes Musu i Rooneya porediti?
Rooney će biti kritikovan, a Džanan ne smije. Laku noć lijepa Bosno i Hercegovino."
Ne razumijem stvarno kakvi su ovo kompleksi i gdje je povod za ovakvo pisanje po Musi koji je objektivno jedan od nasih navjecih sportskih talenata i nada...jel momak to zasluzuje jer gledao sam utakmice nasih mladih kosarkasa i ne vidim povod za ovakve maliciozna clanke i pisanje!?
a onda nakon ispadanja engleza sa eura izbacuje jos jedan clanak u kojem izmedju ostalog navodi:
"Svugdje osim na brdovitom Balkanu, u majčici Bosni gdje se potentni i nadareni 17-godišnjak, MVP Eurobasketa za dječake tretira kao, neuzubillahi, božanstvo. Gdje ćes Musu i Rooneya porediti?
Rooney će biti kritikovan, a Džanan ne smije. Laku noć lijepa Bosno i Hercegovino."
Ne razumijem stvarno kakvi su ovo kompleksi i gdje je povod za ovakvo pisanje po Musi koji je objektivno jedan od nasih navjecih sportskih talenata i nada...jel momak to zasluzuje jer gledao sam utakmice nasih mladih kosarkasa i ne vidim povod za ovakve maliciozna clanke i pisanje!?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3972 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Čekaj, čekaj... Inače ne volim komentarisati rad kolega, al' ovo spada u rubriku 'tobejarabi'.
http://24sata.info/sport/fudbal/265066- ... HyB2s.dpuf
Kompletan 'članak'... Votafak?
http://24sata.info/sport/fudbal/265066- ... HyB2s.dpuf
Kompletan 'članak'... Votafak?
- Muhamed Đakmić
#3973 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ova debilčina škodi kompletnoj profesiji.
- ILVIIR
#3974 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
koja patetika. mora da cita ovu temuhekaton wrote:Ko je Nermin Bise "novinar" koji potpisuje clanak sa naslovom:
-
zlajapravaraja
#3975 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Svejedno. Treba ga namlatiti.
Ima li mu ko email adresu, da ja njemu nesto napisem...?
Ima li mu ko email adresu, da ja njemu nesto napisem...?