BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3576 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Kanadjani dobise Australiju koja je jedan od favorita pored USA
- hrasno38
#3577 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Imali smo 24 izgubljene lopte a DR 26! Da su pioniri puno je!red evil wrote:Dajte ljudi, svejedno +25 ili +40, igrali smo koliko nam je bilo potrebno. Da smo htjeli dobili bismo ih tih 40 razlike. Tačno je šta će morati bolje protiv Francuza, štio će i biti i ne možeš igrati sa 100% koncentracije protiv ekipe gdje vodiš kontanstno oko 20 razlike. Ima tu i egzibicije, ne ideš sa 100%. Neće biti onih grešaka u dodavanju, bit' će to dosta ozbiljnije. Sabura ljudi.
- insaneinthebrain
#3578 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
bravo omladino, musa razvalio

- SkyLimit
#3579 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Glupost koju su plasirali polupismeni novinari jednog našeg sportskog portala. Pogledali statistiku sa prošlog U - 16 EP, vidjeli da je taj bio prvi strijelac Francuske, da ga sad nema u timu i povezali 2 i 2 i ispali glupi.hrasno38 wrote:Francuzima je pred samo takmicenje otpao njihov najbolji igrac i najbolji strijelac tako da ne cudi ovaj rezultat.Tomahawk11 wrote:Koreanci deru France. Hjoj, sta cemo mi tek da im radimo...mislim, Francima. Koreanci ce svakako biti
Prvo, je li iko zapravo vidio kako izgleda taj famozni "najbolji, najučinkoviti" igrač Francuske koji je otpao? Kao fudbaler. Nizak, robustan. Nema od njeg ništa u seniorskoj košarci. Spletom okolnosti, usljed povreda i loše forme najvećih francuskih talenata u svojoj generaciji, on je iskočio na prošlom U - 16 EP. Nije ni on odigrao ništa posebno, bio je prvi među jednako lošima, 12 poena prosječno, tako nešto.
Hoard koji je danas postigao 41 poen Koreji. Crnac, visok, skočan, dugoruk. E to ti je pravi talenat i najbolji igrač Francuske. I onda još njih nekoliko njemu sličnih. A naši zakukali za bljedolikim dječakem od 180 cm, ni u francuskim medijima ne spominju da propušta SP koliko u našim.
Last edited by SkyLimit on 23/06/2016 14:38, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3580 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nesto si ti to pomjesao. Kanadjani su bili favoriti protiv Australije.hrasno38 wrote:Kanadjani dobise Australiju koja je jedan od favorita pored USA
- hrasno38
#3581 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Aha..... od do sad tri odigrana SP USA bila tri puta prva a Australija dva puta druga....Kanadjana nema ni na mapi medju prve 4 ekipe!Tomahawk11 wrote:Nesto si ti to pomjesao. Kanadjani su bili favoriti protiv Australije.hrasno38 wrote:Kanadjani dobise Australiju koja je jedan od favorita pored USA
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3582 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ja ti kazem da su bili favoriti, a ti kako hoces. Nema to veze sa ranijim prvenstvima. Mislim da su sad Kanadjani doveli dosta jaku ekipu.hrasno38 wrote:Aha..... od do sad tri odigrana SP USA bila tri puta prva a Australija dva puta druga....Kanadjana nema ni na mapi medju prve 4 ekipe!Tomahawk11 wrote:Nesto si ti to pomjesao. Kanadjani su bili favoriti protiv Australije.hrasno38 wrote:Kanadjani dobise Australiju koja je jedan od favorita pored USA
- hrasno38
#3583 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote:Aha..... od do sad tri odigrana SP USA bila tri puta prva a Australija dva puta druga....Kanadjana nema ni na mapi medju prve 4 ekipe!
Cuj nema veze pa status favorita dobijas na osnovu nekih dosadasnjih rezultata a ne na osnovu onoga sto bi moglo biti.Tomahawk11 wrote:Ja ti kazem da su bili favoriti, a ti kako hoces. Nema to veze sa ranijim prvenstvima. Mislim da su sad Kanadjani doveli dosta jaku ekipu.
*****Da se ispravim jednom jesu Kanadjani osvojili bronzu ali su je osvojili i Hrvatska i Srbija koje evo ne igraju na SP
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3584 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Cekaj malo, pa nas nigdje nije bilo 100 godina, evo nas sad na SP.hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:Aha..... od do sad tri odigrana SP USA bila tri puta prva a Australija dva puta druga....Kanadjana nema ni na mapi medju prve 4 ekipe!Cuj nema veze pa status favorita dobijas na osnovu nekih dosadasnjih rezultata a ne na osnovu onoga sto bi moglo biti.Tomahawk11 wrote:Ja ti kazem da su bili favoriti, a ti kako hoces. Nema to veze sa ranijim prvenstvima. Mislim da su sad Kanadjani doveli dosta jaku ekipu.
*****Da se ispravim jednom jesu Kanadjani osvojili bronzu ali su je osvojili i Hrvatska i Srbija koje evo ne igraju na SP
Sta sad ispada, da smo truba?
Pogotovo ove omladinske selekcije. Jedno prvenstvo bude odlicna generacija, sljedece ko zna.
Sto je nemoguce da Kanada bude favorit kontra Australije?
Eto Hrvatska i Srbija ne igraju....a kad gledas neke ranije nastupe, bili bi tu u top 8, je li tako?
Status favorita dobijas na osnovu sastava ekipe koji je dosao na prvenstvo i nikako drugacije.
-
vryzas
#3585 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno38 wrote:
Imali smo 24 izgubljene lopte a DR 26! Da su pioniri puno je!
- SkyLimit
#3586 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
hrasno na putu da privatizira, zaješe, uništi još jednu temu i rastjera drugu raju sa nje 
- hrasno38
#3587 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Nismo truba jer dolazimo kao prvaci Evrope....Tomahawk11 wrote:Cekaj malo, pa nas nigdje nije bilo 100 godina, evo nas sad na SP.hrasno38 wrote:hrasno38 wrote:Aha..... od do sad tri odigrana SP USA bila tri puta prva a Australija dva puta druga....Kanadjana nema ni na mapi medju prve 4 ekipe!Cuj nema veze pa status favorita dobijas na osnovu nekih dosadasnjih rezultata a ne na osnovu onoga sto bi moglo biti.Tomahawk11 wrote:Ja ti kazem da su bili favoriti, a ti kako hoces. Nema to veze sa ranijim prvenstvima. Mislim da su sad Kanadjani doveli dosta jaku ekipu.
Sta sad ispada, da smo truba?
Pogotovo ove omladinske selekcije. Jedno prvenstvo bude odlicna generacija, sljedece ko zna.
Sto je nemoguce da Kanada bude favorit kontra Australije?
Eto Hrvatska i Srbija ne igraju....a kad gledas neke ranije nastupe, bili bi tu u top 8, je li tako?
Status favorita dobijas na osnovu sastava ekipe koji je dosao na prvenstvo i nikako drugacije.
- hrasno38
#3588 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A sta bi ti volio da pisem lazi? Ako ti se ne svidja imas ignore listu i ne citaj sto sam napisao. Mozda ja serem ali kad neko na utakmici izgubi 24 lopte onda za mene tu nema nista leprsavo a nemam nigdje statistike koliko je promasno onih cistih ko suza zicera kad je igrac sam ispod kosa. To se ne smije desavati ucesnicima SP sa 17 godina.....u vasim glavama mozda ali u kosarci ni pod razno!!...naravno ako se mislimo boriti za visok plasman a ako smo dosli samo da odigramo ovo je bila fantasticna partija!SkyLimit wrote:hrasno na putu da privatizira, zaješe, uništi još jednu temu i rastjera drugu raju sa nje
- hrasno38
#3589 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
dzaba jarane kad pojedinci jednostavno ne shvataju koliko je to ogroman broj za ovaj sport! Da docaram na utakmici Francuska:Koreja sa jednim produzetkom bilo je sve ukupno 33 izgubljene lopte obadvije ekipe a protiv tih ekipa nam tek valja igrati za prolaz. Kanada je imala 15 i zato je i porazila Australiju koja je imala 25.vryzas wrote:hrasno38 wrote:
Imali smo 24 izgubljene lopte a DR 26! Da su pioniri puno je!![]()
Last edited by hrasno38 on 23/06/2016 15:43, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3590 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Gdje se u statistici vidi koliko je zicera promaseno?
-
vryzas
#3591 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Stvarno je puno izgubljenih lopti, a da su fulali zicere malo je rec
...bar ovo u drugom sto odgledah. Btw. ucini mi se da je obruc tvrd ko beton
tako da je to mozda igralo ulogu.
- hrasno38
#3592 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Ne vidi se u statistici taj podatak ali govorim jer sam gledao kompletnu utakmicu i zaista nista lose ne mislim tim sjajnim momcima ali jednostavno tako su igrali a znam 100% da mogu i te kako sigurnije i bolje. Kazem ti nije problem loseg suta, nije problem ni kad ti protivnik uzme loptu...problem je kad u pasu ti das protivniku bez ikakvog razloga loptu u ruke i kad ostanes sam ispod kosa i biras hoces li loptu poloziti na obruc ili tablu a ti prebacis citav obruc.Tomahawk11 wrote:Gdje se u statistici vidi koliko je zicera promaseno?
Last edited by hrasno38 on 23/06/2016 15:48, edited 1 time in total.
- hrasno38
#3593 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
E sad i mnei se ucinilo recimo da je Musa imao problem citavu utakmicu sa loptom jer mu je stalno ispadala ai to sto si rekao za obruc vrlo je moguce.vryzas wrote:Stvarno je puno izgubljenih lopti, a da su fulali zicere malo je rec...bar ovo u drugom sto odgledah. Btw. ucini mi se da je obruc tvrd ko beton
tako da je to mozda igralo ulogu.
- It_is_a_Leclerc
#3594 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Sve je ovo Pandža zategao pod crtu, i evidentna motivisanost svakog pojedinačnog igrača naprosto izbija iz svakog poteza i koraka. Nijedna lopta nije prepuštena bez borbe, nijedan faul napravljen bez potrebe. Igra djeluje dobro, dopadljivo, sa Musom koji zaista izgleda kao dijete s druge planete za sve u svom uzrastu (pa neka puknu i crknu dušmani !), sa nekakvom modifikovanog "run and gun" taktikom koja, eto, istina bog, i rezultira većim brojem promašenih zicera, ali svakako ništa što se ne može korigovati. Pa čak i da jest sve tako užasno loše kao što to pojedinci tvrde ovdje, ovo je te prva utakmica, a u žaru želje i pod imperativom debija na SP-u - greške se dešavaju. Ne sumnjam da će u nastavku prvenstva situacija ići samo na bolje. Istaknuo bih impozantan doprinos Lazara Mutića u odbrani i skok igri općenito.
Ja se samo nadam da je ovogodišnja zaliha "crnih rupa" potrošena u onoj grozomornoj utakmici protiv Španije i da će ovo ići samo prema vrhu.
Ja se samo nadam da je ovogodišnja zaliha "crnih rupa" potrošena u onoj grozomornoj utakmici protiv Španije i da će ovo ići samo prema vrhu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#3595 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Vidjecemo prekosutra kako ce sa Francuskom. Ovi su svakako bili truba da bismo nesto konkretno sudili. Grijesili jesu, gubili lopte, fulali, al opet na kraju +25.hrasno38 wrote:Ne vidi se u statistici taj podatak ali govorim jer sam gledao kompletnu utakmicu i zaista nista lose ne mislim tim sjajnim momcima ali jednostavno tako su igrali a znam 100% da mogu i te kako sigurnije i bolje. Kazem ti nije problem loseg suta, nije problem ni kad ti protivnik uzme loptu...problem je kad u pasu ti das protivniku bez ikakvog razloga loptu u ruke i kad ostanes sam ispod kosa i biras hoces li loptu poloziti na obruc ili tablu a ti prebacis citav obruc.Tomahawk11 wrote:Gdje se u statistici vidi koliko je zicera promaseno?
Siguran sam da ce se popraviti, ovo je prva na SP, djeca su to.
- hrasno38
#3596 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Jedva sam cekao tvoj standadarni "Kontra Splita" komentar. Znas li sta je utakmica protiv Spanije bila za ovu...rapsodija.I niko nije rekao da je sve lose jer da je tako ne bi dobili sa tolikom razlikom ali kosarka je bas sport u kojem statistika govori mnogo toga. I ponavljam Dominikanska Republika je u odnosu na nas cista amaterska ekipa sto se moglo vidjeti iz mase aspekata i njihove igre na terenu.It_is_a_Leclerc wrote:Sve je ovo Pandža zategao pod crtu, i evidentna motivisanost svakog pojedinačnog igrača naprosto izbija iz svakog poteza i koraka. Nijedna lopta nije prepuštena bez borbe, nijedan faul napravljen bez potrebe. Igra djeluje dobro, dopadljivo, sa Musom koji zaista izgleda kao dijete s druge planete za sve u svom uzrastu (pa neka puknu i crknu dušmani !), sa nekakvom modifikovanog "run and gun" taktikom koja, eto, istina bog, i rezultira većim brojem promašenih zicera, ali svakako ništa što se ne može korigovati. Pa čak i da jest sve tako užasno loše kao što to pojedinci tvrde ovdje, ovo je te prva utakmica, a u žaru želje i pod imperativom debija na SP-u - greške se dešavaju. Ne sumnjam da će u nastavku prvenstva situacija ići samo na bolje. Istaknuo bih impozantan doprinos Lazara Mutića u odbrani i skok igri općenito.
- hrasno38
#3597 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
Da tu se svakako slazemo jer cemo u dva dana (subotu i nedelju) imati dvije jake utakmice jer samom pobjedom nad Francuskom Koreja se nametnula kao ozbiljan protivnik. Ja se iskreno nadam da je ovo danas zaista bio nemotivirani laksi trening bez apostrofa na koncentraciju i da se ovaki propusti vise nece desavati. Na kraju ja volim ove sve momke kao rod rodjeni ali to ne znaci da kad nesto ne valja treba da kazem "odlicno".Tomahawk11 wrote:Vidjecemo prekosutra kako ce sa Francuskom. Ovi su svakako bili truba da bismo nesto konkretno sudili. Grijesili jesu, gubili lopte, fulali, al opet na kraju +25.hrasno38 wrote:Ne vidi se u statistici taj podatak ali govorim jer sam gledao kompletnu utakmicu i zaista nista lose ne mislim tim sjajnim momcima ali jednostavno tako su igrali a znam 100% da mogu i te kako sigurnije i bolje. Kazem ti nije problem loseg suta, nije problem ni kad ti protivnik uzme loptu...problem je kad u pasu ti das protivniku bez ikakvog razloga loptu u ruke i kad ostanes sam ispod kosa i biras hoces li loptu poloziti na obruc ili tablu a ti prebacis citav obruc.Tomahawk11 wrote:Gdje se u statistici vidi koliko je zicera promaseno?
Siguran sam da ce se popraviti, ovo je prva na SP, djeca su to.
- hrasno38
#3598 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A evo i dokaza da sam 100% u pravu za sve sto sam napisao!!!
http://sportsport.ba/bh_kosarka/pandza- ... sku/198327
http://sportsport.ba/bh_kosarka/pandza- ... sku/198327
-
kakavdanakneiskustvu
#3599 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
ima li negdje link sa sastavima timova ?
- Mali_Vuk
#3600 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta
A sad idemo nakelefati Francuze