Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
On je izdvojio generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića kao čovjeka koji je najviše doprinio osvajanju zlatne medalje.
"Logično je da su sada oči uprte u ekipu i struku, međutim, smatram da je prvi čovjek koji stoji iza ove medalje generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović. On je svojim radom uspio spriječiti dalje devastiranje košarke u BiH u smislu odlazaka najvećih talenata. Onog trenutka kad je to zaustavljeno, počele su se slagati kockice, tako da je jedna iznimno talentovana zemlja barem u startu uspjela zadržati sve svoje talente na okupu. Ova zlatna medalja je produkt toga", kazao je Petrović.
kakav šamar za neznalice i hejtere ovog časnog covjeka i spasioca BH košarke, a ima ih pun q na ovom forumu koji su mjesecima siktali na covjeka....sami ce se prepoznati
Sikiraš je karijeru počeo u Košarkaškom klubu Tri poena na Palama, zatim je igrao u Bijeljini, a već dvije godine član je italijanskog kluba Stelaazuro. Njegoša su željeli i u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, ali i Srbije. Ne mareći za finansije, nakon razgovora sa bivšim selektorom kadetske košarkaške reprezentacije Emirom Halimićem, izabrao je zemlju u kojoj je i rođen.
"Mislim da je to dobar potez. Moram reći da je Njegoš rođen u Bosni, mi smo rođeni u Sarajevu, njegovi djedovi, čukundjedovi. Njegoš nije Srbijanac, on je Srbin iz Bosne ", kaže Njegoševa majka Slađana Sikiraš i dodaje: "Pale su navijale sinoć za BiH i to je njegov uspjeh".
On je izdvojio generalnog sekretara KSBiH Haruna Mahmutovića kao čovjeka koji je najviše doprinio osvajanju zlatne medalje.
"Logično je da su sada oči uprte u ekipu i struku, međutim, smatram da je prvi čovjek koji stoji iza ove medalje generalni sekretar KSBiH Harun Mahmutović. On je svojim radom uspio spriječiti dalje devastiranje košarke u BiH u smislu odlazaka najvećih talenata. Onog trenutka kad je to zaustavljeno, počele su se slagati kockice, tako da je jedna iznimno talentovana zemlja barem u startu uspjela zadržati sve svoje talente na okupu. Ova zlatna medalja je produkt toga", kazao je Petrović.
kakav šamar za neznalice i hejtere ovog časnog covjeka i spasioca BH košarke, a ima ih pun q na ovom forumu koji su mjesecima siktali na covjeka....sami ce se prepoznati
Tako je LSD kako covjek dodje u savez pokrenu se BH kosarka i evo prvog naslova evropskog prvaka.
Tacno sam ljubomoran na ove sto ih mogu docekati u Sarajevu, valjda mi je jos vise zao zato sto sam bio na doceku kad smo se plasirali na svjetsko pa znam koliko pozitivne energije bude-