BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#1251 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

neno#4 wrote:Je li idalje vlada misljenje da je Pandza trecerazredni trener..
sad je dogurao do drugorazrednog nivoa. napreduje :oops:
insaneinthebrain

#1252 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

uplacena kotizacija, uz pomoc ljudi iz fis viteza :thumbup:

http://www.klix.ba/sport/kosarka/mahmut ... /150815017
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1253 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

da, u one dvije utakmice je bio trecerazredni trener.......jedino ako im nije bio cilj da izgube u sta cisto sumnjam...mozda protiv Finske da prodje Srbija mada i to cisto sumnjam. Uzmi snimke utakmica pa pogledaj samo rotacije pa ce ti se samo reci ako shvatas sta pricam.
hrasno38

#1254 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

insaneinthebrain wrote:uplacena kotizacija, uz pomoc ljudi iz fis viteza :thumbup:

http://www.klix.ba/sport/kosarka/mahmut ... /150815017
Naravno svaka ima cast i pored svih nedaca koje su zadesile Peru FIS je odgovorio pozitivno savezu za sta sasvim sigurno velike zasluge ima i trener nasih mladih kosarkasa. Neka je stid i sram ono govno od Zvizdica i ostalih izmeta iz vijeca minstara.
neno#4

#1255 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by neno#4 »

hrasno38 wrote:
da, u one dvije utakmice je bio trecerazredni trener.......jedino ako im nije bio cilj da izgube u sta cisto sumnjam...mozda protiv Finske da prodje Srbija mada i to cisto sumnjam. Uzmi snimke utakmica pa pogledaj samo rotacije pa ce ti se samo reci ako shvatas sta pricam.
Vjerovao bi ja tebi mozda da danas nismo u polufinalu. E sad zamisli 12 utakmica od 26. jula do danas i 10 pobjeda. Sve ce ti se samo kazati.
MOSALJOZE

#1256 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Ako veceras Njegos ponovi izdanje kao protiv Njemacke,i ako Cerkezovic odigra dobru odbranu protiv Martineza(zadrzi ga na ispod 15 poena)uzimamo ih.
:bih:
Ferid Avdic

#1257 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Ferid Avdic »

U koliko je tekma? Hoce li opet neko link postaviti,sretno djeco do pobjede ,finala ,a onda i zlata i da Vas docekamo kao sampione.A politicari nek vam se sagnu,nakon ove bruke sa lovom,hvala Bogu pa se rijesilo,nek proradi inat slian bosanski...
Sretno :bih:
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#1258 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Slo Burner »

Bice na YT ponovo :bih:
It_is_a_Leclerc

#1259 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Malo je reći da nije lijepo dolaziti ovdje i loviti izjave i komentare koje ljudi napišu dok su još pod efektom pobjede ili poraza, pa ih onda izvrgavati ruglu...
insaneinthebrain

#1260 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

legle pare i od vijeca ministara, a tamo mahmutovic kmeci da nisu :roll:
phillie

#1261 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by phillie »

:lol:
Naprijed djeco! Jos 6:30 sati :)
Rilkoni

#1262 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Rilkoni »

insaneinthebrain wrote:legle pare i od vijeca ministara, a tamo mahmutovic kmeci da nisu :roll:
I treba da "kmeci" jer je to izgleda jedini način da se odgovorni sjete da postoji državna košarkaška reprezentacija i da je toj reprezentaciji potreban novac kako bi mogla da nastupa. Nije samo problem sa košarkaškom reprezentacijom, nego je problem sa gotovo svim sportskim kolektivima u državi. Željo je od grada i kantona u zadnjih par godina dobio 0 KM, ali su zato protiv Ferencvarosa svinje iz gradske uprave i kantona u svecanim ložama, prvi su kad treba čestitati na uspjehu a kad treba dati pare nema ih ni na mapi, važnije nekom ministru kupiti najnovije neko auto od novca građana koji to finansiraju nego uložiti u sport i kulturu, žalosno i jadno. Naši sportisti u bilo kojem sportu da imaju uslove kao što imaju sportisti u normalnim zemljama uvijek bi osvajali medalje i prva mjesta jer mi talenta imamo i na izvoz..
trcicu trceci

#1263 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by trcicu trceci »

Gdje nesta vijest o vijecu ministara i uplati? odjednom se izgubi sa klixa
MOSALJOZE

#1264 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by MOSALJOZE »

Ne kmeci Harun nego Stojanovic.Druga stvar 100 000 maraka je smijesna cifra.Znate li vi koliko samo reprezentacija nastupa ove godine.Muska i zenska seniorska repke.Eto necemo dalje,sta mislite da je 100 000 km dovoljno SAMO ZA NJIH?Da samo oni nastupaju mozda i ne bi bio problem,ALI NASTUPA jos 6-7 selekcija,i svaka od njih mora proci pripreme,mora im se obezbjediti hotel,putovanja,KOTIZACIJA,i sta sve ne...
Moj dedo je imao obicaj reci"Lahko je sine biti dobar domacin u punoj kuci,hajde u praznoj"
hrasno38

#1265 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

neno#4 wrote:
hrasno38 wrote:
Vjerovao bi ja tebi mozda da danas nismo u polufinalu. E sad zamisli 12 utakmica od 26. jula do danas i 10 pobjeda. Sve ce ti se samo kazati.
Znas sta je @neno generalni Balkanski problem sto mi nemamo krajnosti a niti sredine. Ili valjamo do neba ili ne valjamo do pakla. Moje kritike su upucene na te dvije utakmice a takodje i dalje smatram da je ovim generacijama i te kako potreban autoritet a mislim pored sveg znanja da Pandza to nije. Kazes 10 od 12 pobjeda da ali si zaboravio reci da jedina nasa reprezentacija (doduse nisam gledao Litvu, Tursku) ima tri izuzetna igraca skoro pa podjednakih kvaliteta a sve ostale ekipe maksimalno jednog a to nije zahvaljujci ni Pandzi, ni Mahmutovicu ni tebi ni meni nego se jednostavno poklopilo i dabogda se poklopilo svake godine. Od ovih generacije se sportisti uce da gaze protivnika bez imalo milosti a nama se vec u tri utakmice dogadja da pri kraju moraq vracati prvu petorku. Radi toga smo izgubili od Finske i Crne Gore ali se sad vidi da su ti porazi ajde da kazemo nebitni.
Ja ne sumnjam da ce Pandza biti veliki trener i na zadnjim utakmicama je pokazao skroz drugo lice jer svi mi koji smo nekada bili u kosarci kada sjedimo i gledamo neku utakmicu ujedno je u svojoj glavi i vodimo, pravimo svoje kombinacije, imamo svoje vizije i ja sam odmah sljedecu utakmicu nakon izgubljene od CG pohvalio Pandzu jer je upravo popravio sve ono sto sam mu zamjerao.
E sad posto znam da znas u kosarci dosta toga reci mi onako iskreno koji trener bi dozvolio Musi onoliko izivljavanje sa loptom??? Na stranu sve sto je on extra klasa za svoje godiste i grize zeli pobjedu ali ako nema discipline kad tad ce se to odbiti o glavu. I ne samo on broj 11 koji po meni je centar ili krilini centar kad uzme loptu neda je nikome u u 99% slucajeva je izgubi. Trener ne regauje. Ali dobro pazi imamo vise nego dobru ekipu, perpektivnu u koju jednostavno mora uskociti jos koji dobar igrac a ima ih to sam siguran i ne treba da budemo odlicni nego perfektni sljedece tri godine pa i do U20 i da ne pobjedjujemo nego da gazimo protivnike.
Volio bih kad bi Pandza do sljedeceg svjetskog bio kod nekog trenerskog macka i posto sam ja uvijek iskren pa bolilo to ili ne savez treba dobro da razmisli zasto Pandza ne bi bio selektorska buducnost BiH ali uz ulaganja u njegovo skolovanje. Ovo je izvanredna prilika kada se kuca pravi od temelja i imas jednu generaciju koja sa odredjenim nadogradjivanjem moze da hara evropskom i svjetskom kosarkom pa ako bi oni ostali na okupu onda nikako ne treba dozvoliti nakon ova dva uspjeha da Pandzu neko makne. Malo organizcije kod Bose, Pesica, Mutapcica, Izica obavezno Ivanovica i mat cemo svjetskog trenera.
hrasno38

#1266 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

MOSALJOZE wrote:Ne kmeci Harun nego Stojanovic.Druga stvar 100 000 maraka je smijesna cifra.Znate li vi koliko samo reprezentacija nastupa ove godine.Muska i zenska seniorska repke.Eto necemo dalje,sta mislite da je 100 000 km dovoljno SAMO ZA NJIH?Da samo oni nastupaju mozda i ne bi bio problem,ALI NASTUPA jos 6-7 selekcija,i svaka od njih mora proci pripreme,mora im se obezbjediti hotel,putovanja,KOTIZACIJA,i sta sve ne...
Moj dedo je imao obicaj reci"Lahko je sine biti dobar domacin u punoj kuci,hajde u praznoj"
svaka cast :thumbup: lijepo je pisalo da Srbija i Hrvatska okvirno imaju po 5 miliona??!!! Zato i imaju evropske, svjetske, olimpisjke i sve moguce prvake. Mi ako uspijemo sa ovakvim parama da osvojimo titulu pravaka evrope to treba da udje u anale svjetskog sporta.
SkyLimit

#1267 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by SkyLimit »

Ova drzava ne brine adekvatno ni o radnicima, ni o penzionerima, ni o porodiljama, ni o studentima...tako da bi bilo sasvim neubicajno da sportistima pruza svu potrebnu podrsku. A djeci sretno veceras, ako krene lose imajte na umu da je to polufinale Europskog prvenstva, mora se nekad i izgubiti, kad naprave glupu gresku ne zaboravite da oni nisu nikakvi profesionalci, cuvajte zivce i nemojte biti pretjerano grubi prema djecici :oops:
It_is_a_Leclerc

#1268 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Pa taman posla da država daje novac Želji, ili bilo kojem drugom privatnom klubu. Eto vas tamo, uprave i navijača, pa ganjajte sponzore, investitore, partnere.. Država treba da finansira vrhunski sport od interesa za državu, a to su državni savezi, reprezentacije i olimpijci. Nažalost, već sam milion puta ponovio, da je 100.000 maraka dato iz tekuće rezerve ministarstva civilnih poslova, jer se sport, najvećim dijelom, zahvaljujući dejtonskom sporazumu, finansira sa nižih nivoa.

I nije do Bakira, Zvizdića, Nikšića i sličnih, već isključivo da SNSD-a, SDS-a i HDZ-a koji spriječavaju bilo kakvu mogućnost da se faking muzej finansira sa nivoa države, a kamoli reprezentacija i sportski savez.
archi_a

#1269 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by archi_a »

Primjer u hejbet primjera.....Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić se nije ni počešao da primi trenutno najbržeg na svijetu Amela T. nego je to uradio Bakir Izetbegović, dakle, sve je na nivou samoinicijative, al šta ćeš ti to secesionisti objašnjavati. :roll:
I opet će opstati i savezi i BiH :bih:
arzuhal

#1270 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by arzuhal »

SkyLimit wrote:Ova drzava ne brine adekvatno ni o radnicima, ni o penzionerima, ni o porodiljama, ni o studentima...tako da bi bilo sasvim neubicajno da sportistima pruza svu potrebnu podrsku. A djeci sretno veceras, ako krene lose imajte na umu da je to polufinale Europskog prvenstva, mora se nekad i izgubiti, kad naprave glupu gresku ne zaboravite da oni nisu nikakvi profesionalci, cuvajte zivce i nemojte biti pretjerano grubi prema djecici :oops:
Kako ne brine o penzionerima: neki dan poslanik u PS BiH, Dušanka Majkić, otišla u penziju s otpremninom od 26.000 KM (dvije i po kotizacije), i isti dan nastavila radit. Dakle država se brine! A doprinos gospoDŽe Dušanke našoj državi je daleko veći nego doprinos tamo neke dječurlije koja ganja loptu po Kaunasu...

Da bi se uspješno borio protiv kriminala i radio za dobro svih nas, ministar Mektić kupuje auto za tričavih 100.000 KM...Prema tome, neka i sportisti malo stegnu kaiš...Ili učkur, nema kaiša na šorcevima...
Koshpa

#1271 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Koshpa »

Veceras prenos na FACE TV :bih:
Droog

#1272 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Droog »

Koshpa wrote:Veceras prenos na FACE TV :bih:
Ako je tako... :thumbup: :thumbup:
hrasno38

#1273 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Koshpa wrote:Veceras prenos na FACE TV :bih:

uuuuuuuu bravo po ko zna koji put FACE TV!!!!! :bih: :bih: :bih: :bih:
banjaluka078

#1274 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by banjaluka078 »

Sa Face FB:
EKSKLUZIVNO: FACE će večeras od 20:10 sati uživo prenositi polufinale Eurobasketa između Bosne i Hercegovine i Španije! Također sutra ćemo prenositi susret za treće mjesto ili meč za zlatnu medalju zavisno od rezultata večerašnjeg meča!
Ove susrete također možete gledati i u My Face u Vilsonovom šetalištu br. 8 u najvatrenijoj atmosferi u gradu.
Gledajte FACE, gledajte domaće, gledajte najbolje!
House

#1275 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by House »

svaka čast FACE
Post Reply