nasao sam ovo:
http://www.fiba.com/pages/eng/fc/even/r ... nkMen.html
ali tu nema svih evropskih zemalja
Moderators: Charuga, Tomahawk11

Ostale nemaju nikakve bodove, zato ih nema. U košarci je skroz čudno ovo bodovanje i nerealno. Uglavnom, računaju se samo rezultati s velikih takmičenja, i to po pozicijama. Što veća pozicija, više bodova.victom wrote:pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.
nasao sam ovo:
Promjeni ovo gdje pise Sort by zone na FIBA Europe i eto ih nasi na 22 mjestu a u svijetu 50. valjdavictom wrote:pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.
nasao sam ovo:
Rekoh ti što sam zadnje napisao. Evo zadnje rečenice:palermo wrote:hrastov zizak wrote: vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.Na ovo misliš ?Klasični revolveraš. Igra s njim je uvijek kocka. Nevjerovatan šuter s manjkom košarkaškog IQ-a. Nekompatibilan za ekipu gdje bi igrao pod kontrolom.
Mislim, nebitno je posve, ti imaš pravo da Mirzu ne šmekaš, ja samo rekoh da je to vrlo uočljivo iz tvojih postova.
A svrnem ja na svaku temu da čitucnem pomalo.
Stvarno sam tog košarkaša uvijek gotivio, sada malo manje jer ne igra odbranu, a morao ju je do sada počet igrat. Ali nemam namjeru da lažem sebe i govorim da je on nešto što nije. Imao on dosta vrlina, ali ima i mana, jebiga, možda sam ja previše očekivao od njega, pa sam mislio da će postat kompletan igrač.Ja sam se svađao s ljudima koji su govorili da neće ništa biti od njega jer nije baš najbistriji u igri, ali onakve predispozicije se ne javljaju svaki dan. Samo govorim što jeste i kakav igrač je Mirza.
Crna Gora tek 77.crkvice wrote:Promjeni ovo gdje pise Sort by zone na FIBA Europe i eto ih nasi na 22 mjestu a u svijetu 50. valjdavictom wrote:pitanje, jel gdje mogu naći oficijelnu rang listu evropskih nacionalnih timova.
nasao sam ovo:
Ja se sjecam da smo tukli litvaniju u gostima (jel to ono kad je u zadnjim sekundama, Firic presjekao napad i poentirao za pobjedu) ali mislim da tada nije Sabonis igrao. Igrao je u revansu i razyebali su nas u Sarajevu. Jos se sjecam izreke jednog razocaranog navijaca nakon utakkmice: "jbt, jest ova kosarka nerealan sport. Covjek se rodi i naraste na dva i dvaset i yebe ostale u zdrav mozakRomanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima.
Comrad wrote: Samo mu zamjeram onaj jedan sut iz kontre, wtf, sta je ono bilo.Idemo u kontru, on nesta skoci sa trice i osuta.
Ali ajd, mora se nekad pogrijesiti.
Pa ako bar pola oceva domacih navijaca dodje na utakmice, bicemo bare - bareRomanista 101% wrote:Comrad wrote: Samo mu zamjeram onaj jedan sut iz kontre, wtf, sta je ono bilo.Idemo u kontru, on nesta skoci sa trice i osuta.
Ali ajd, mora se nekad pogrijesiti.
ponijele ga emocije![]()
u Sloveniji cemo igrati pred "domacom" publikom, mislim da cemo imati najvise navijaca od svih reprezentacija osim domacina.
crkvice wrote:Ja se sjecam da smo tukli litvaniju u gostima (jel to ono kad je u zadnjim sekundama, Firic presjekao napad i poentirao za pobjedu) ali mislim da tada nije Sabonis igrao. Igrao je u revansu i razyebali su nas u Sarajevu. Jos se sjecam izreke jednog razocaranog navijaca nakon utakkmice: "jbt, jest ova kosarka nerealan sport. Covjek se rodi i naraste na dva i dvaset i yebe ostale u zdrav mozakRomanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima."
hrastov zizak wrote:Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igremadner wrote:True shooting percentage.hrastov zizak wrote:Šta ti je TS?
Zanimljivo je da statistika kaže kako s Nurkićem na parketu imamo +11 za onih 8 minuta što je proveo na parketu. Ispao je 2-3 put na preuzimanju, ali odlično je branio reket, odlično za tako mladog momka.Za 3-4 godine će Kikaknović naspram njega izgledati kao noćna mora, pod uslovom da Juka nastavi s radom.
http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html
Ne moze procenat suta biti 40% ako iz 15 pokusaja ubacis 25 poena.
Ili jednostavniji primjer, ako te fauliraju pri sutu (fulis sut) i ubacis 2 slobodna bacanja, koji ti je procenat suta?![]()
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit
da, treba dati masicu da puca preko ruke 15 lopti...i fuli 14. ma maske je biser, kakav mirza divljaner. nikakao da mirza ostane sam na sutu, misa mu, kako to?!hrastov zizak wrote:vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.palermo wrote:Što ti Mirzu nešto ne možeš, to je čudo.hrastov zizak wrote:[
Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igre![]()
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit
Malo se ostarilo, pa neki detalji su isparili, ali ta mi je slika ostala, kako Firke krade loptu...Kao sto neko rece, danasnja generacija podsjeca na tu nasu najboljudenimb wrote:crkvice wrote:Ja se sjecam da smo tukli litvaniju u gostima (jel to ono kad je u zadnjim sekundama, Firic presjekao napad i poentirao za pobjedu) ali mislim da tada nije Sabonis igrao. Igrao je u revansu i razyebali su nas u Sarajevu. Jos se sjecam izreke jednog razocaranog navijaca nakon utakkmice: "jbt, jest ova kosarka nerealan sport. Covjek se rodi i naraste na dva i dvaset i yebe ostale u zdrav mozakRomanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima."
Upravu si nije bilo Sabonisa u gostima, dosao je u skenderiju i izgubili smo 30 razlike![]()
Prvo je Neno presjekao loptu, pa je napravljen faul nad njim...zar se ne sjecas njegovih slobodnjaka i deranja Bahe, KOS, KOS
Poslije je i Firic samo potvrdio pobjedu.
I to su bili ludi kosarkaski dani. Dzevdina izjava poslije te utakmice u skenderiji, nakon ''borbe'' sa Sabonisomdenimb wrote:Upravu si nije bilo Sabonisa u gostima, dosao je u skenderiju i izgubili smo 30 razlike![]()
Prvo je Neno presjekao loptu, pa je napravljen faul nad njim...zar se ne sjecas njegovih slobodnjaka i deranja Bahe, KOS, KOS
Poslije je i Firic samo potvrdio pobjedu.
DANI: Je li uopce bilo moguce igrati protiv Sabonisa? Kako taj covjek izgleda na parketu?
...Prvo, mislili smo da je pomalo nespreman, jer nije dugo igrao.![]()
..Sa 150 kilograma, on razmislja i igra kao bek. I pored ogromne visine, on ne igra na snagu, nego na tehniku. Sreca je pa on nije bio gladan koseva.
... Da je htio, mogao nam je zabiti 50 komada. A cini mi se sada, kada razmisljam o njemu, da je on u stanju da me, zajedno sa loptom, ubaci u kos.
IstinaRomanista 101% wrote:Ako cemo realno najveca pobjeda ove reprezentacije je ona protiv Litvanije (sa Sabonisom) u gostima.
ultima_palabra wrote:Sjećam se jedne akcije iz Skenderije kad Dževdo položi preko SabonisaBio je to najbojažljiviji ulaz koji sam ikada vidio plus što je bio klasičan faul u napadu
Ali sudije nisu imale srca da sviraju...