BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Comrad

#1976 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Ne kontam sta vam smetaju navijaci, meni su bili korektni. Smetaju vam crnci sto plesu sa zastavama. :-) :roll:

Po mom misljenju publika je ok i sto puta su nas kulturnije docekali od komsija. Tako da malo smanjite sa tom pricom. Ljudi navijaju za svoju repku, sta treba da sjede, spavaju i jedu kokice. Bolje nam je da se malo ugledamo na ono navijanje.

Mislim, zaboli me karina za Gruzijce, ali mozda malo pretjerujete.

:bih:
veella

#1977 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by veella »

Uffff mene jos uvijek ne popusta draz pobjede :D , usput kada se vracaju junaci u Bosnu???
JThomas

#1978 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by JThomas »

sad imamo godinu dana da poradimo na odbrani. jer ovako neće ići na evropskom prvenstvu. ovakve šuterske noći će uvijek biti izuzetak, a ne pravilo. ovako isto nas je i protiv hrvatske na evropskom očepilo, ali nedovoljno za prolaz dalje...
shake69

#1979 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shake69 »

Gdje su ti mediji, posebno ovi citaniji portali, da sada pozovu bar navijace s Dobrinje da dodju na aerodrom oko 13 sati i cestitaju nasim kosarkasima sjajan uspjeh!? Zasluzili su zbog radosti koju su priredili navijacima u cijeloj zemlji i iseljenistvu.
jazzer

#1980 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by jazzer »

JThomas wrote:sad imamo godinu dana da poradimo na odbrani. jer ovako neće ići na evropskom prvenstvu. ovakve šuterske noći će uvijek biti izuzetak, a ne pravilo. ovako isto nas je i protiv hrvatske na evropskom očepilo, ali nedovoljno za prolaz dalje...
Vjerujem da je Aco svjestan toga. Jednom prilikom je izjavio da, nakon onog turnira i prvih utakmica u
kvalifikacijama, dobija pozive ''nekih'' igraca koji mu se nude da igraju za reprezentaciju. Znaci pored Gordica,
eventualno Bavcica, pronaci jos 2,3 kvalitetna igraca i spremiti se za Sloveniju. Vremena ima dovoljno.

A za onu predstavu od juce :thumbup:

:bih: :bih: :bih:
Comrad

#1981 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

Jbt i onaj Nurkić je odigrao bez pardona. Ubio je onu pahulju, jedino ga je iskustvo spasilo...

Dobili smo jos jednog odlicnog igraca. :thumbup: :bih:
shalla

#1982 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shalla »

kakavdanakneiskustvu wrote:ko bi mogao na EP još igrati,gordić,bavčić vjerovatno,ko još?
Gordić, Bavčić, vjerovatno i Pašalić, možda taj Savović... Šteta što je Miralem Halilović stagnirao, od njega je mogao biti jako fin igrač...
veljaca

#1983 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by veljaca »

Bravo za Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ...

Trebamo poraditi na odbrani ..... tu imamo jos mogucnost napretka ....

Oni sudci su bili kriminalni: Milija Vojnovic (Srbija), Borys Ryzhyk (Ukrajina) i Zafer Jilmaz (Turska), a pogotovo ovaj prvi djilkos ..... :x
north

#1984 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by north »

Svaka čast za pobjedu, ali slažem se sa onima što nisu toliko zadovoljni načinom na koji igramo, jer ako ćemo samo igrati samo oslanjajući se na šut Mirze i eventualno Mašića ili crnca, bez izgrađenih akcija, pa ko ono "uđe-uđe", to neće donijeti u konačnici donijeti slatku...sinoć je upalilo, ali smo na prethodnom tekmama vidjeli šta znači kad ne ulaze dalekomentni projektili sa 8 metara i kad se nema ideje...znači, dosta poraditi na odbrani, na prvenstvu pokušati iskopati barem još dvojicu-trojicu solidnih igrača koji mogu kolio toliko zamijeniti crnca i Mirzu kad počnu disati na škrge i možemo se nadati nečemu na prvenstvu.....sa ovakvim fondom igrača i identičnom igrom na prvenstvu nemamio šta tražiti....

I na kraju poruka ovima što su odmah navalili i dočekali (samo ne znam šta), sa parolama sa "đe ste pljuvači"....ne znam ko je pljuvao, ja jesam kritikovao, ali to nije pljuvanje, pljuvanje bi bilo psovanje i vrijeđanje svega i svačega igračima i treneru..a toga mislim da nije bilo nikako..., ali je neoboriva činjenica da smo u većini prethodnih utakmica bili grozni...za sinoć stvarno svaka čast, šut skoro pa perfektan, samo kad bi poradili više na skoku i jače i čvršće u odbrani, puno bi to bolje izgledalo....

Nema razloga za "obračune" po forumu, svi žele najbolje repki, ali normalno je da se kritikuje kad je nešto odron, ali i da se pohvali kad treba i kad se zasluži...
debeljko20

#1985 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by debeljko20 »

ova utakmica je bila va bank. igralo se bez odbrana pa ko više ubode. acina logika mi je tu jasna, nema dovoljan broj igrača koji će igrati odbranu, ionako su svi na kraju imali po 4-5 ličnih, ali mi kokoškov nije jasan, ali to je briga gruzijaca.

igrači utakmice mašić, avdibegović i kikanović. mašić i avdibegović su pogađali kad je trebalo održati priključak i šutevima iz daljine i slobodnim bacanjima a kikanović je sam igrao početkom treće četvrtine kad je gruzija krenula da napravi odlučujuću razliku. da su se tad odlijepili mogli bi teletović i wright dati i po 50 poena bilo bi uzalud. sve čestitke na plasmanu ali ova divlja košarka na ozbiljnom turniru neće proći. čim stane šut biće 20 razlike za bilo koga.

fali jedan ozbiljan centar i odbrana.
El_comadante

#1986 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

naši trebaju vježbati skok igru u odbrani jer "pola" lopti da smo uhvatili u odbrani bilo bi sinoče preko 10 razlike za naše sigurno. ali eto primjetan je napredak samo naprijed, pa na slijedečoj utakmci još jedan korak naprijed itd.
just principe

#1987 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

svakako se pojacati sa jos dva igraca koji zbog povreda nisu mogli nastupiti ( Gordic i Bavcic ). Ovo ostalo nista ne dirati. Momci koji su iznijeli teret kvalifikacija trebaju i da igraju na Eurobasketu
velikibrnjo

#1988 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by velikibrnjo »

Ja se nadam da ce se do EP pojaviti jos koje ime i da ce Aco privuc jos kojeg otpadnika da se predomisli i obuce nas dres
Realno kosarkasi su svijetla tacka bh sporta vec godinama (ako izuzmemo period kad ih je vodio kreten bajramovic) i nepravedno su stavljeni u dr plan u odnosu na susiceve balerine :D
Nema te sile, sudije i cudesa ako hoces onda i mozes, to smo vidjeli sinoc i pun mi je klinac vadjenja na sudije u fudbalu (primjerice utakmica sa FRA jer da smo se potrudili i dali zadnji atom snage mi bi te kokosi pobjedili a ne raditi po usadjenom instinktu, predajuci se prije kraja - jos bolji primjer je hr reprezentacija u fudbalu i njihove igre protiv italije i spanije, kad ono vidis, nase bi objesio o svilen gajtan :D )

I sa onim mlitavim timom, proslo EP mi smo serbez mogli u dr krug, nadam se da ce ovi momci to konacno i ostvariti ako se sve poklopi
PapeSusic

#1989 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by PapeSusic »

ma mislim da moremo do medalje s malo srece
madner

#1990 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by madner »

Pobjedili su protiv siljenja sudija. Sto ne znaci da isti nisu bili faktor. Vratili ljudi Gruzijce u igru :roll:
žuti

#1991 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by žuti »

Bravo :-D :bih:
Romanista 101%

#1992 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Romanista 101% »

usporedimo izjave trenera nase dvije najpopularnije selekcije:

Aco Petrovic (kvalifikacije nisu ni pocele): "Plasiracemo se na EP 100%!"

Safet Susic (pred utakmicu sa amaterima, najgorom ekipom u Evropi): "Mozemo se nadati pozitivnom rezultatu!"
hrastov žižak

#1993 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

madner wrote:
taxi_driver wrote: jesmo li mi gledali istu utakmicu? Djedovic je nas najlosiji igrac i najslabija karika u timu.ubaci dvije trice na guzove,ali je zato upropastio desetak lopti. imali 6 razlike on usao gruzija izjednacila. I takav je tokom cijelih kvalifikacija.

Teletovic, ne znam ali manje od 50 procenat suta i tebi je to odlicno? Pa ispucavao se u kriticnim momentima. mi idemo u polukontru i 2 minuta do kraja, i on se ispucava za tricu, jedva obruc pogodi.
Mirzin TS % je 64%
Sto je fantasticno.
Šta ti je TS?

Zanimljivo je da statistika kaže kako s Nurkićem na parketu imamo +11 za onih 8 minuta što je proveo na parketu. Ispao je 2-3 put na preuzimanju, ali odlično je branio reket, odlično za tako mladog momka.Za 3-4 godine će Kikaknović naspram njega izgledati kao noćna mora, pod uslovom da Juka nastavi s radom.
madner

#1994 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by madner »

hrastov zizak wrote:
madner wrote:
taxi_driver wrote: jesmo li mi gledali istu utakmicu? Djedovic je nas najlosiji igrac i najslabija karika u timu.ubaci dvije trice na guzove,ali je zato upropastio desetak lopti. imali 6 razlike on usao gruzija izjednacila. I takav je tokom cijelih kvalifikacija.

Teletovic, ne znam ali manje od 50 procenat suta i tebi je to odlicno? Pa ispucavao se u kriticnim momentima. mi idemo u polukontru i 2 minuta do kraja, i on se ispucava za tricu, jedva obruc pogodi.
Mirzin TS % je 64%
Sto je fantasticno.
Šta ti je TS?

Zanimljivo je da statistika kaže kako s Nurkićem na parketu imamo +11 za onih 8 minuta što je proveo na parketu. Ispao je 2-3 put na preuzimanju, ali odlično je branio reket, odlično za tako mladog momka.Za 3-4 godine će Kikaknović naspram njega izgledati kao noćna mora, pod uslovom da Juka nastavi s radom.
True shooting percentage.

http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

Ne moze procenat suta biti 40% ako iz 15 pokusaja ubacis 25 poena.

Ili jednostavniji primjer, ako te fauliraju pri sutu (fulis sut) i ubacis 2 slobodna bacanja, koji ti je procenat suta? :D
vozač

#1995 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vozač »

veljaca wrote:Bravo za Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ...

Oni sudci su bili kriminalni: Milija Vojnovic (Srbija), Borys Ryzhyk (Ukrajina) i Zafer Jilmaz (Turska), a pogotovo ovaj prvi djilkos ..... :x
meni se čini, barem po TV prenosu da nas je turčin trpao, a komšija preko drine je bio regularan, ne znam možda i griješim ali čini mi se da je ovo đubre sviralo one silne uzastopne faulove sinanoviću, fotka je loša, ali to je on, pravi šupak,
http://www.bgbasket.com/en/referee.php?id=798

a ovo je komšo preko drine, on mi je bio kolko tolko regularan

http://bgbasket.com/en/referee.php?id=120
hrastov žižak

#1996 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

madner wrote:
hrastov zizak wrote:
madner wrote:
Mirzin TS % je 64%
Sto je fantasticno.
Šta ti je TS?

True shooting percentage.

http://www.basketball-reference.com/about/glossary.html

Ne moze procenat suta biti 40% ako iz 15 pokusaja ubacis 25 poena.

Ili jednostavniji primjer, ako te fauliraju pri sutu (fulis sut) i ubacis 2 slobodna bacanja, koji ti je procenat suta? :D
Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igre :-D
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit :mrgreen:
hrastov žižak

#1997 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

vozač wrote:
veljaca wrote:Bravo za Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine ...

meni se čini, barem po TV prenosu da nas je turčin trpao, a komšija preko drine je bio regularan, ne znam možda i griješim ali čini mi se da je ovo đubre sviralo one silne uzastopne faulove sinanoviću, fotka je loša, ali to je on, pravi šupak,
http://www.bgbasket.com/en/referee.php?id=798

a ovo je komšo preko drine, on mi je bio kolko tolko regularan

http://bgbasket.com/en/referee.php?id=120
Ne možeš tako, na ovom forumu Srbin mora biti negativac, a Turčin pozitivac. Pokvariš im film.
palermo

#1998 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

hrastov zizak wrote:[
Pa ne računaju se promašeni šutevi kad si fauliran svakako. A slobodno bacanje je 8 puta lakši šut nego iz igre :-D
Mirzini procenti šuta iz igre su bezvezni i to je to, nema mu se šta navlačit :mrgreen:
Što ti Mirzu nešto ne možeš, to je čudo.
hrastov žižak

#1999 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

palermo wrote:
hrastov zizak wrote:[
Što ti Mirzu nešto ne možeš, to je čudo.
vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.
palermo

#2000 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by palermo »

hrastov zizak wrote: vidi se da ne čitaš ovaj forum osim kad repka igra. Odi na onu temu o njemu i vidi šta sam zadnje napisao. A ovo ovdje je činjenica, ni manje, ni više.
Klasični revolveraš. Igra s njim je uvijek kocka. Nevjerovatan šuter s manjkom košarkaškog IQ-a. Nekompatibilan za ekipu gdje bi igrao pod kontrolom.
Na ovo misliš ?

Mislim, nebitno je posve, ti imaš pravo da Mirzu ne šmekaš, ja samo rekoh da je to vrlo uočljivo iz tvojih postova.

A svrnem ja na svaku temu da čitucnem pomalo.
Locked