BiH, kvalifikacije za EP 2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Romanista 101%
#1876 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mnogo jace ekipe bi "pukle" u onakvoj atmosferi pred 9.000. Stvarno kapa do poda svim igracima i Aci kako su uspjeli izdrzati pritisak. O sudijama je stvarno nepotrebno govoriti, bruka i sramota. Jos ne znamo tacno koliki je domet ove nase reprezentacije ali ocigledno da ima jos dosta prostora za napredak. Ovo je velika pobjeda i velika skola za ove momke.
- Bosanski_kralj
#1877 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Pratiš pažjivo cijele kvalifikacije i onda propustiš jedno ovakvo poluvrijeme.kakavdanakneiskustvu wrote:čestitke našima,drugo polovrijeme nisam skoro nikako gledao,svaka im čast
- animus
#1878 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Sudijskim lopovlukom gruzijci su dali tri poena iz slobodnih bacanja i dva iz napada nakon toga. Nevidjena kradja koja daje ovoj pobjedi puno veci znacaj. Gledam im lica za vrijeme time-out-a, mi vodimo i skoro je rijesena utakmica a oni nabacili onaj cinicni osmjeh koji govori da su i oni nemocni vise da ista promijene.
Neko kaze da je to normanlo kad gostujes ali ja se pitam kako to ja nisam vidio nikada dosada kad mi igramo kuci. I to ni u jednom sportu. Kad se sjetim rukometa protiv danaca ili fudbala protiv madjara i grka. Fuj ne da nisu za nas sudili nego izrazito protiv nas. Jedino pravilo kod sudjenja kad mi igramo je da nas niko ne respektuje i moje misljenje je da samo pobjede u ovakvim utakmicama nam mogu osigurati normalno sudjenje. Kosarakasi su uspjeli a i fudbaleri ce aBd uskoro.

Neko kaze da je to normanlo kad gostujes ali ja se pitam kako to ja nisam vidio nikada dosada kad mi igramo kuci. I to ni u jednom sportu. Kad se sjetim rukometa protiv danaca ili fudbala protiv madjara i grka. Fuj ne da nisu za nas sudili nego izrazito protiv nas. Jedino pravilo kod sudjenja kad mi igramo je da nas niko ne respektuje i moje misljenje je da samo pobjede u ovakvim utakmicama nam mogu osigurati normalno sudjenje. Kosarakasi su uspjeli a i fudbaleri ce aBd uskoro.
-
Ambrozija
#1879 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Svaka cast nasim momcima
A ja koja se ni najmanje ne razumije u sport, sam vidjela sve ono sto sudije "nisu vidjele"...Uzas, ali ovako je pobjeda jos sladja!
A ja koja se ni najmanje ne razumije u sport, sam vidjela sve ono sto sudije "nisu vidjele"...Uzas, ali ovako je pobjeda jos sladja!
-
The Realist
#1880 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
The Realist wrote:Gledam malo tabelu i šta bi bilo da mi izgubimo od Rumuna, nedao Bog?
Imali bi mi 5-3, Gruzija, ako dobije do kraja sve, bi imala 6-2, a Latvija ako dobije ove dvije i izgubi od Gruzije, bi imala 5-3. Zar oni nisu nas dobili više razlike i mi bi mogli biti treći? Ili?
Druga opcija je da mi i Gruzija imamo 5-3 (ako Latvija dobije sve do kraja) i OK, tu smo bolji u međusobnom omjeru, ako se to gleda.
Znači da se nismo još plasirali. Ne znam samo zašto onda ovakve vijesti. Samo ćemo nešto izbaksuziratiEvo o čemu sam govorio: Bosnia and Herzegovina moved to within touching distance of a spot in next year's EuroBasket by winning at Georgia on Wednesday.
- shalla
#1881 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Pričajte vi šta hoćete, Bavkinih 7-8 minuta (u kojima bi skupio nekoliko skokova i sasvim sasvim solidno odigrao odbranu) bi izvanredno došlo da se Mirza odmori i da odmoran nastavi sa paljbanjem...
-
riko-ga
#1882 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Kada je dosudjena onakva peta licna Sinanovicu i povrh toga i tehnicka ja sam znao da uzimamo.Pa ono sudjenje se moralo vratiti kao bumerang Gruzicima.
-
Mr. Brightside
#1883 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
http://www.eurobasket2013.org/en/cid_8X ... _2013.htmlThe Realist wrote: Znači da se nismo još plasirali. Ne znam samo zašto onda ovakve vijesti. Samo ćemo nešto izbaksuzirati.
stručnjak, sam zaključi
- Tkd
#1884 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Nisu Gruzijci krivi što se onako sudilo drug. Sudije su odradile, odnosno pokušali su da odrade prljavo utakmicu, no pravda je ta koja pobjeđujeriko-ga wrote:Kada je dosudjena onakva peta licna Sinanovicu i povrh toga i tehnicka ja sam znao da uzimamo.Pa ono sudjenje se moralo vratiti kao bumerang Gruzicima.
Ne treba psovati, a ja kako sam skontao Sinan mu je opsovao ili rekao nešto kao mrš, a zna se kome
- ultima_palabra
#1885 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Iskreno mi se ne sviđa stil košarke kakav igramo... ali to nije razlog da ne navijam za naše i čestitam im na velikoj pobjedi
Sad imamo godinu dana da popravljamo neke stvari 
- It_is_a_Leclerc
#1886 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Evo za dedu i unuka :buzzer wrote:ljudi ima li gdje repriza, ili snimak utakmice?
obradujte jednog osmogodisnjaka i njegovog dida koji nisu uspjeli gledati...
dok je tata ganjao streaming na poslu, po cijenu belaja sa sefom....![]()
www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg
klikni na BHT1, i onda na ovo "Košarka: Kvalifikacije za Eurobasket 2013, Gruzija (130 min)", malo ubzraj jer je na početku naka serija, i od 10 minute imaš snimak tekme..
-
am2804
#1887 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ma imali smo šut za 10, to je ove najviše frustriralo, pa čak i sudije koji su se u momentima čudili, ni oni nisu mogli ništa. Čuvali su Mirzu, a drugi su trpali, sada još više vjerujem da Aco nije džaba govorio da smo šuterski vrlo jaki. Čak šta više, posljednje dvije četvrtine nije bilo tako ishitrenih šuteva, duži i pamatni napa. Mali Avdibegović, ključni igrač, sa par koševa nas je u određenom periodu održao u igri. Kikan, sjajan, Ante, nemam riječi, Zeko ubitačan, Niho joooj, a Mirza - haubica. Oni prekrašaji prilikom pokušaja za trojku, su pokazali da im je bilo jasno da smo večeras bili šuterski raspoloženi.
Svaka čast momci, ovako se gine za repku. Podrška u subotu od momenta pojavljivanja na parket.
Svaka čast momci, ovako se gine za repku. Podrška u subotu od momenta pojavljivanja na parket.
- hrastov žižak
#1888 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
moram se složit s tobom.ultima_palabra wrote:Iskreno mi se ne sviđa stil košarke kakav igramo... ali to nije razlog da ne navijam za naše i čestitam im na velikoj pobjediSad imamo godinu dana da popravljamo neke stvari
- buzzer
#1889 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
hvala do neba.It_is_a_Leclerc wrote:Evo za dedu i unuka :buzzer wrote:ljudi ima li gdje repriza, ili snimak utakmice?
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg
klikni na BHT1, i onda na ovo "Košarka: Kvalifikacije za Eurobasket 2013, Gruzija (130 min)", malo ubzraj jer je na početku naka serija, i od 10 minute imaš snimak tekme..
- It_is_a_Leclerc
#1890 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
I da - neko kaže "Imali smo sreće".
Sreća ti može poslušiti da nekog pobijediš na guzove. Za dati 107 koševa ekipi poput Gruzije koja te smlavi u skok-igri, treba ti puuuuuuuuuno više od sreće..
Još jednom ponavljam - pobijedimo li Rumune u subotu, a Latvija fasuje od Gruzije, onda smo prvi u grupi.
Sreća ti može poslušiti da nekog pobijediš na guzove. Za dati 107 koševa ekipi poput Gruzije koja te smlavi u skok-igri, treba ti puuuuuuuuuno više od sreće..
Još jednom ponavljam - pobijedimo li Rumune u subotu, a Latvija fasuje od Gruzije, onda smo prvi u grupi.
- Edin H.
#1891 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Sintor wrote:zadnja minuta tekme o/
- ultima_palabra
#1892 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Haj šta ti fali, neće ti ništa bithrastov zizak wrote:moram se složit s tobom.ultima_palabra wrote:Iskreno mi se ne sviđa stil košarke kakav igramo... ali to nije razlog da ne navijam za naše i čestitam im na velikoj pobjediSad imamo godinu dana da popravljamo neke stvari
- skenderija04
#1893 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ima li kakve vaznosti biti prvi ili dtugi? Mislim na sesire na izvlacenju zavrsne faze u Sloveniji.It_is_a_Leclerc wrote:I da - neko kaže "Imali smo sreće".
- Djidjimilovich
#1894 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
hvala druze, svaka cast!It_is_a_Leclerc wrote:Evo za dedu i unuka :buzzer wrote:ljudi ima li gdje repriza, ili snimak utakmice?
http://www.bhtelecom.ba/webtv.html#nowepg
- Edin H.
#1895 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Ne znam koliko je tacno, ali neko je vec ranije napisao da imaskenderija04 wrote:Ima li kakve vaznosti biti prvi ili dtugi? Mislim na sesire na izvlacenju zavrsne faze u Sloveniji.It_is_a_Leclerc wrote:I da - neko kaže "Imali smo sreće".
- skenderija04
#1896 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Edin H. wrote:Ne znam koliko je tacno, ali neko je vec ranije napisao da imaskenderija04 wrote:Ima li kakve vaznosti biti prvi ili dtugi? Mislim na sesire na izvlacenju zavrsne faze u Sloveniji.It_is_a_Leclerc wrote:I da - neko kaže "Imali smo sreće".
- It_is_a_Leclerc
#1897 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Mislim da ima, ali nisam siguran...skenderija04 wrote:Ima li kakve vaznosti biti prvi ili dtugi? Mislim na sesire na izvlacenju zavrsne faze u Sloveniji.It_is_a_Leclerc wrote:I da - neko kaže "Imali smo sreće".

Dude, do you need some Aloe ?! Because you just got - burrrrrrrrrrrrrrned !
- Tkd
#1898 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Citirao je pjesmu Lešinara koji vole da pevaju da im titula ne treba jer Bosna nije njihova država, no nebitno. Pustimo paćenike sada 
- shake69
#1899 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
Izgleda Latvija dobija Holandjane, ali nema veze
- hrastov žižak
#1900 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013
ma dobiće njih Gruzijci.shake69 wrote:Izgleda Latvija dobija Holandjane, ali nema veze