BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
neno#4

#151 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

El_comadante wrote:
neno#4 wrote:
El_comadante wrote:kažu imamo slabu klupu. pa to su valjda znali i prije kvalifikacija pa što nisu riješili taj problem a ne ovako...
A kako bi ti to rijesio?
Niko nije racunao na povrede Gordica, Pasalica, Bavcica, Adamovic je pozvan pa se i on povrijedio, Kuzmic otisao sa priprema. Navedi nam igrace koji bi po tebi mogli igrati.
neznam ja to treba selektor znati a da ja znam bio bi ja selektor. valjda u Širokom i Igokei ima koji kvalitetan igrač. šta je naprimjer sa Vaslijevićem, Nešovićem, Ikonićem, Kuzmićem itd...
Molim te budi ozbiljan. Ako ne pratis reprezentaciju onda se informisi. Vasiljevic i Ikonic su se oprostili od reprezentacije, Nesovic je klasicni basketas koji ne moze nigdje igrati. Napisao sam ti za Kuzmica da je otisao sa priprema, ali naravno nisi procitao. U Igokei i Sirokom vecinom igraju igraci koji nemaju bh. pasos, tako da..

Fale Gordic, Bavcic, Pasalic, plus Savovic i eventualno 1-2 i ovaj tim ce da bude bitno drugaciji i jaci za 30%.
El_comadante

#152 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

opet ti kažem selektor treba da prati igrače i selektuje ih u ekipu ako kaže da mu je kratak klupa onda je on kriv što ej to tako. kog je trebao dovesti neznam ja on to treba znati a ima vljda 1 igrač se bh pasošem u Igokei i Širokom koji bi se moga priključiti a ako nema ima Zrinjski borac valjda a čitao sam da je Zrinski i Posušje rasadnik talenata pogotovo u mladjim uzrastima a to su dva kluba iz Hercegovine...
neno#4

#153 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

Ne znam zasto se ja raspravljam uopce s tobom. Zrinjski je ispao iz nase prve lige, a Posusje vec igra u prvoj ligi Herceg Bosne. I sta onda dalje da ti napisem :lol: :lol:

Selektor kriv sto su Gordic, Pasalic, Bavcic, Adamovic povrijedjeni?

Prati fudbal i ne sikiraj se.
It_is_a_Leclerc

#154 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

neno#4 wrote:Ne znam zasto se ja raspravljam uopce s tobom. Zrinjski je ispao iz nase prve lige, a Posusje vec igra u prvoj ligi Herceg Bosne. I sta onda dalje da ti napisem :lol: :lol:

Neno, kakav je problem sa licenciranjem Brkića i može li se popraviti ?
neno#4

#155 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

Mora mu HKS dati ispisnicu. Meni je samo zao sto Bebek (Jozo Brkic) nece ubiljeziti nastup za repku. U Sloveniji na prvenstvu iduce godine ako Bog da ce biti prekobrojan :D :D
vryzas

#156 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

neno#4 wrote:Ne znam zasto se ja raspravljam uopce s tobom. Zrinjski je ispao iz nase prve lige, a Posusje vec igra u prvoj ligi Herceg Bosne. I sta onda dalje da ti napisem :lol: :lol:

Cinjenica je da nemamo dovoljno kvalitetnih igraca, a pitanje je hocemo li za 10 godina moci sastaviti petorku. Nije selektor kriv zbog povreda ali cinjenica je da sa 7 igraca u rotaciji nismo "ozbiljna" reprezentacija.
Bodkin

#157 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Bodkin »

vryzas wrote:

Cinjenica je da nemamo dovoljno kvalitetnih igraca, a pitanje je hocemo li za 10 godina moci sastaviti petorku. Nije selektor kriv zbog povreda ali cinjenica je da sa 7 igraca u rotaciji nismo "ozbiljna" reprezentacija.
cinjenica je da ni ovih 7 igraca ne igra kako treba. odbranu na piku smo presmijesno igrali. suterska ekipa a ovi ne iskacu nego KAO trznu ga i ostanu na pola pa centar ili zakuca ili ovaj trojku uvali. napad nam je cirkus, sve mrtva improvizacija, itd itd.

za ove sto kontaju da ce sinanovic nesto napraviti, on je taraba koja sluzi da ovi pomisle kako imamo dominaciju u reketu. njegovo je da odmori kikana 5-8 min i to je to. ako se bavcic vrati onda cemo kao biti jos malo visi tu u reketu ali sve je to tanko. tradicionalno losi na visokim.

i da, manje lopti mirzi sa onakvom igrom i izborom suta a vise nihi da probija
El_comadante

#158 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by El_comadante »

vryzas wrote:

e ovo i ja pokušavam da kažem. samo me neno4 nerazumije.
neno#4

#159 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

vryzas wrote:

Nas savez je tek sada poceo ozbiljno raditi sa mladim kategorijama. Tj. da igraju za nas. Niko ne moze predvidjeti sta ce biti za godinu, a kamoli za deset. Sinoc smo morali dobiti utakmicu, u grcu smo odigrali, veliki pritisak na igracima. Oprostili su se Vasiljevic, Ikonic, Bajramovic, nema Varde, nema Domercanta, Gordic i Bavcic su povrijedjeni, sve mahom igraci koji su nas nosili u prethodnim godinama.
vryzas

#160 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

neno#4 wrote:
vryzas wrote:

Nas savez je tek sada poceo ozbiljno raditi sa mladim kategorijama. Tj. da igraju za nas. Niko ne moze predvidjeti sta ce biti za godinu, a kamoli za deset. Sinoc smo morali dobiti utakmicu, u grcu smo odigrali, veliki pritisak na igracima. Oprostili su se Vasiljevic, Ikonic, Bajramovic, nema Varde, nema Domercanta, Gordic i Bavcic su povrijedjeni, sve mahom igraci koji su nas nosili u prethodnim godinama.
neno#4, uz duzno postovanje, vidim da "baratas materijom ali za mladje kategorije nije "odgovoran" savez! Vjerujem da znas proces "proizvodnje igraca"...savez tu dodje kao neko "sito" gdje se proberu "najbolji".
Obzirom na situaciju u domacim klubovima crno nam se pise u buducnosti...imas par ekipa koje rade "ozbiljno" sa mladjim kategorijama, a i kod tih ekipa je upitan nivo strucnosti "strucnog" kadra, a da ne govorim o uslovima u kojima djeca treniraju.

Pozz :wink:
Tomahawk11
Globalni moderator

#161 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Koliko ja kontam, nama je postala praksa da kupimo nase talente po Evropi. Pitanje je sta ce biti kad iscrpimo ta nalazista, jer je domaca klupska kosarka :? :skoljka: E, onda cemo biti truba. Taman da mi srce rikne kad budemo gubili od velesila Luksemburga, Albanije i sl. :(
S druge strane, nadam se da ce ova nadolazeca generacija premostiti, da ce se nasa klupska kosarka trznuti, jer gore ne moze biti.
neno#4

#162 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

neno#4, uz duzno postovanje, vidim da "baratas materijom ali za mladje kategorije nije "odgovoran" savez! Vjerujem da znas proces "proizvodnje igraca"...savez tu dodje kao neko "sito" gdje se proberu "najbolji".
Obzirom na situaciju u domacim klubovima crno nam se pise u buducnosti...imas par ekipa koje rade "ozbiljno" sa mladjim kategorijama, a i kod tih ekipa je upitan nivo strucnosti "strucnog" kadra, a da ne govorim o uslovima u kojima djeca treniraju.

Pozz
Sve si ti upravu, ali u proteklom periodu je Savez bio kriv za dosta stvari, pa su nam pobjegli Preldzic, Rizvic, Omic i ostali. Sada to nece biti slucaj.

Mi trenutno imamo toliko talenata po Evropi da nismo ni svjesni toga. Mali Samir Sehic je '96 godiste, u Americi dominira. Sandro Gacic je '96 i igra u Caji Laboral. Djedovic mladji je u Barceloni, vidjet cemo sta ce biti s njim. Omeragic igra za kadeta Spanije, njegov otac je rekao da ce se odluciti za koga ce igrati u seniorskim danima, plus masa talenata po Njemackoj i ostalim zemljama.
It_is_a_Leclerc

#163 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja ne razumijem ove pljuvače...

Jeste gledali vi reprezentaciju pod Sabitom Hadžićem ?!
vryzas

#164 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

neno#4 wrote:

Pozz
Sve si ti upravu, ali u proteklom periodu je Savez bio kriv za dosta stvari, pa su nam pobjegli Preldzic, Rizvic, Omic i ostali. Sada to nece biti slucaj.

Mi trenutno imamo toliko talenata po Evropi da nismo ni svjesni toga. Mali Samir Sehic je '96 godiste, u Americi dominira. Sandro Gacic je '96 i igra u Caji Laboral. Djedovic mladji je u Barceloni, vidjet cemo sta ce biti s njim. Omeragic igra za kadeta Spanije, njegov otac je rekao da ce se odluciti za koga ce igrati u seniorskim danima, plus masa talenata po Njemackoj i ostalim zemljama.
Niko ne spori da su nam neki igraci "pobjegli" zbog uhljupa u savezu i ovo sto spominjes u prvom dijelu posta je pozitivan napredak. "Novi" savez se bori da nam se ne rasipaju igraci...kapa dole!

Ta "baza" je premala da bi se mogli u buducnosti osloniti samo na "produktivnost dijaspore". Masa tih talenata ce propasti, nestati i tu je kraj price! Kosarka u BiH "umire" lagano, a sa kosarkom i mnogi drugi sportovi! :(
Jokericious

#165 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Jokericious »

Kako ce biti dobrih igraca kod nas, kad ih treniraju neznalice. Cesto igram basketa protiv momaka koji su trenirali ili i dalje treniraju. Pola ih ne zna ni loptu voditi kako treba. Prave neke akcije koje su naucili napamet bez obzira na situaciju na terenu. Otvoren mu put prema kosu on se nesto okrece, vraca nazad...
Comrad

#166 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne razumijem ove pljuvače...

Sa ovim timom i Sabitom Hadzicem ja garantujem 100% da bi izgubili onu tekmu protiv Latvije, o Mensi i da ne govorim. I nije da imam nesto protiv njihv dvojice, nego su jednostavno ograniceni treneri koji su vodili neke zklj ekipe. Njima uopste nije bilo mjesto u repki.

Meni se kod Ace svidja, sto covjek zna kad treba prekinuti igru. Sjetite se Mense, pa lika ko da je stid trazit time out, handre nas 7+, pa 10+, nista lik, naprave ti seriju od 10-15 + i on stoji, sjebe se.

Aco je izjavio da ce Nurkica prikljuciti u drugom dijelu kvalifikacija, dok se zavrsi ovo ep u b diviziji. To je takodjer dobro, da se mladi lagano ubacuju u tim. Pa nam se nece desiti ko sada, da dodje covjek i mora fakticki cijeli tim ponovo sastaviti, jer ti pola igraca prestalo igrati, malo povrijedjeno itd.
vryzas

#167 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

CollegeGunner wrote:Kako ce biti dobrih igraca kod nas, kad ih treniraju neznalice. Cesto igram basketa protiv momaka koji su trenirali ili i dalje treniraju. Pola ih ne zna ni loptu voditi kako treba. Prave neke akcije koje su naucili napamet bez obzira na situaciju na terenu. Otvoren mu put prema kosu on se nesto okrece, vraca nazad...

basket ima "kosarke" nekih 10% :wink:
Last edited by vryzas on 17/08/2012 09:20, edited 1 time in total.
vryzas

#168 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja ne razumijem ove pljuvače...

Koje "pljuvace"?

Gledao sam reprezentaciju pod S.H. i kakve to veze ima sa utakmicom protiv Latvije? Mislis da smo protiv Latvije odigrali dobru ili bar solidnu utakmicu????
strong69

#169 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by strong69 »

Ja sam generalno nezadovoljan igrom. U sustini, timski smo jako losi i zavisimo od Wrighta, Teletovica i djelimicno Djedovica i njihovog raspolozenja i individualnog kvaliteta.

Jedan od problema jeste losa skok igra pod nasim i njihovim kosem i mnogo lopti koje su Latvijci uhvatili u ofanzivi i time sebi omogucili novi napad ili sto je bivalo cesce sut za 3 poena. U odbrani su Latvijci narocito bili dominantni.

Izgledali smo neuigrani i odbrana covjek na covjeka kao ni zonska odbrana nisu davale rezultat i najveci broj napada Latvijci bi uspjeli napraviti poziciju za svog igraca koji je sam i neometan na sutu. A znali smo da sutaju itekako dobro.

Treca stvar je veliki broj promasenih zicera. Perisic promasuje cisto polaganje a od toga nisu bili imuni ni Kikanovic i ostali.

Uglavnom, pobijedili smo ali se ove stvari PO MOM licnom misljenju moraju popraviti.
Comrad

#170 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Comrad »

vryzas wrote:
CollegeGunner wrote:Kako ce biti dobrih igraca kod nas, kad ih treniraju neznalice. Cesto igram basketa protiv momaka koji su trenirali ili i dalje treniraju. Pola ih ne zna ni loptu voditi kako treba. Prave neke akcije koje su naucili napamet bez obzira na situaciju na terenu. Otvoren mu put prema kosu on se nesto okrece, vraca nazad...

A ti to izracunao? Ja mislim da se bas prava kosarka moze vidjeti na basketu. Zezancije, driblinzi, fazoni, improviziranje itd. Toga u kosarci, ovoj modernoj nema, barem u evropi. Postavi se igra i tako je, trci tamo - trci ovamo, nemas ti sta svoje nesta provoditi.
shalla

#171 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by shalla »

E raja, a da im damo bar 1% kredita???
Prva zvanična tekma pod novim selektorom, novi tim koji se još uigrava i sl... Papeta pojedinci brane i nakon 2 godine povlačenja nekih loših poteza a košarkaše razapesmo nakon jedne utakmice :-)
vryzas

#172 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by vryzas »

Comrad wrote:
vryzas wrote:

A ti to izracunao? Ja mislim da se bas prava kosarka moze vidjeti na basketu. Zezancije, driblinzi, fazoni, improviziranje itd. Toga u kosarci, ovoj modernoj nema, barem u evropi. Postavi se igra i tako je, trci tamo - trci ovamo, nemas ti sta svoje nesta provoditi.
Nisam "izracunao", znam iz iskustva :wink:. Da ne idemo u off na ovoj temi...
Reprezentacija je ostvarila vaznu pobjedu uz dosta losu igru, pogotovo u defanzivi. Mislim da ce nam "kratka" klupa biti glavni problem u nastavku kvalifikacija. U subotu nece biti lako...
Tomahawk11
Globalni moderator

#173 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

Bice to bolje, dok se prikljuce Gordic, Nurkic i mozda jos Aco prebaci nekog iz mlade selekcije. Doslo je do velikih promjena u reprezentaciji, bitno je da smo dobili utakmicu, a mislim da ce to iz utakmice u utakmicu bolje izgledati.
Polahko, ljudi, ne moze nista preko noci :wink:
neno#4

#174 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by neno#4 »

Ma ja, Latvija je na nivou Azerbejdzana, Albanije i ostalih.

Kad samo pogledas komentare i cujes sta se po dvorani prica isto kao da smo mi Dream team otprilike i da to treba razbiti hladno 30 razlike.
Tomahawk11
Globalni moderator

#175 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tomahawk11 »

neno#4 wrote:Ma ja, Latvija je na nivou Azerbejdzana, Albanije i ostalih.

Kad samo pogledas komentare i cujes sta se po dvorani prica isto kao da smo mi Dream team otprilike i da to treba razbiti hladno 30 razlike.
Jest, al kad dodjes na utakmicu i smatras da znas bolje kosarku od Jordana, a zapravo nemas pojma :)
Gubili smo od Finske (pregazili nas), koja takodje igra brzu kosarku sa puno vanjskih suteva, pa sto bi bilo sramota izgubiti od Latvije?!
Ma ne treba se previse obazirati na te dezurne kriticare koji znaju sve, a ne znaju nista.
Locked