Gdje kupiti kod nas arganovo ulje?Irish wrote:ricinusovo, maslinovo, arganovo (najbolje po mpm misljenju)????radenska wrote:Ja sam opadanje rijesila cickovim uljem. Jednom sedmicno 15ak minuta masiram vlasiste i cijelu kosu cickom. Ne ostaje poslije pranja nista ulja a mnogo lakse je feniram, izgleda mnogo zdravije. Super su ova ulja, ako imate jos neko da mi preporucite.
@fatamorgana_o, pomenuti Crni sampon je za sve probleme sa kosom i vlasistem
kosa ;(((( HELP!!!
Moderator: anex
-
*mima*
#126 Re: kosa ;(((( HELP!!!
-
fatamorgana-oaza
#127 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Koristila sam oronazol i pomogao mi je, ali cim sam presla na upotrebu redovnog sampona opet se pojavila perut, htjela sam ga ponovo uzeti ali nema ga ni u jednoj apoteci u kojoj sam bila kao ne može da se naruci
Ako neko zna gdje ima da se kupi, javljajte...
- Irish
#128 Re: kosa ;(((( HELP!!!
@michun, Crni sampon, dr. Tempt- pisala sam jucer da sam nevjerovatno iznenadjena njegovim djelovanjem
Od prvog pranja djeluje, a sada, nakon cca 3 sedmice---seboreje nema, osim jedne roze flekice, za koju ocekujem da se povuce
@mima, ne znam u kojem si gradu - u Sa sam ga nasla JEDINO u BBi-u u onoj biljnoj apoteci (sta li je vec) na petom spratu. Dobiju samo 3-4 bocice mjesecno, pa mozes naruciti
Od prvog pranja djeluje, a sada, nakon cca 3 sedmice---seboreje nema, osim jedne roze flekice, za koju ocekujem da se povuce
@mima, ne znam u kojem si gradu - u Sa sam ga nasla JEDINO u BBi-u u onoj biljnoj apoteci (sta li je vec) na petom spratu. Dobiju samo 3-4 bocice mjesecno, pa mozes naruciti
-
*mima*
#129 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Irish wrote:@michun, Crni sampon, dr. Tempt- pisala sam jucer da sam nevjerovatno iznenadjena njegovim djelovanjem![]()
Od prvog pranja djeluje, a sada, nakon cca 3 sedmice---seboreje nema, osim jedne roze flekice, za koju ocekujem da se povuce![]()
Hvala draga.....ta apoteka je preskupa....ali cu otic u svakom slucaju.
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#131 Re: kosa ;(((( HELP!!!
I ja sam koristila taj Oronazol,pa i nije los,ali me on pecko'
Fazon je sto u mene nema vidljive peruti,meni je problem vlasiste koje svrbi,svrbi uzasno svrbi
pa ne mogu se non stop ceskat,mogu kad sam kod kuce,ali cim izadjem u javnost moram trpit
Ne napisah,juce sam se naslusala savjeta za ispadanje kose,i svi do jednog preporucuju ispiranje kose korijenom žare ili koprive,ali za ovo se mora cekat proljece,ljeto kad je ima...
Fazon je sto u mene nema vidljive peruti,meni je problem vlasiste koje svrbi,svrbi uzasno svrbi
pa ne mogu se non stop ceskat,mogu kad sam kod kuce,ali cim izadjem u javnost moram trpit
Ne napisah,juce sam se naslusala savjeta za ispadanje kose,i svi do jednog preporucuju ispiranje kose korijenom žare ili koprive,ali za ovo se mora cekat proljece,ljeto kad je ima...
- Michun
#132 Re: kosa ;(((( HELP!!!
ja narucujem sa ebay - nije tako skup.*mima* wrote:Irish wrote:@michun, Crni sampon, dr. Tempt- pisala sam jucer da sam nevjerovatno iznenadjena njegovim djelovanjem![]()
Od prvog pranja djeluje, a sada, nakon cca 3 sedmice---seboreje nema, osim jedne roze flekice, za koju ocekujem da se povuce![]()
Hvala draga.....ta apoteka je preskupa....ali cu otic u svakom slucaju.
e ondaK cu da kupim to crno cudo. meni opada kosa...ne trenutno da je strasno ali inace imam problem.
-
*mima*
#133 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Hos mi porucit kad budes sta kupovala?Michun wrote: ja narucujem sa ebay - nije tako skup.
e ondaK cu da kupim to crno cudo. meni opada kosa...ne trenutno da je strasno ali inace imam problem.
- Pasiflora
#134 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Oronazola nema?fatamorgana-oaza wrote:Koristila sam oronazol i pomogao mi je, ali cim sam presla na upotrebu redovnog sampona opet se pojavila perut, htjela sam ga ponovo uzeti ali nema ga ni u jednoj apoteci u kojoj sam bila kao ne može da se naruci![]()
- Michun
#135 Re: kosa ;(((( HELP!!!
ja imam jos malo - pa kad budem sebi i tebi cu jednu bocicu - od ovog lika kupujem. puzdan i brzo salje.*mima* wrote:Hos mi porucit kad budes sta kupovala?Michun wrote: ja narucujem sa ebay - nije tako skup.
ali idem na put ubrzo i vraca se krajem jan. pa ako ti nije dugo cekati...
http://www.ebay.com/itm/100-PURE-ORGANI ... 7dbd85d842
Last edited by Michun on 05/01/2012 11:44, edited 1 time in total.
- thea
#136 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ako ti je ostecena vlas, to nije nista strasno, samo treba vremena da zaljecis.
Ja ti preporucujem, da odes kod nekog dobrog frizera, da ti skine maksimalno vrhove, nakon tog,
kupi etericna ulja, etra djevicansko maslinovo ulje, zumance jaje, arganovo ulje, lumun sve to ismjesaj i dobro natopi na vlas, ne moras korijen.
Nakon min 30 min drzanja, isperi mlakom vodom. Ne samponom, ostavi tako.
Nakon 3 dana uradi isto, ovaj put saperi svojim samponom. Za to vrijeme vezikosu ili ne znam sto, izgledat ce prljavo zalizi!
Ja ti preporucujem da ovaj postupak 1 mj radis svake sedmice.1x
Nakon 1 mjesec, idi opet frizeru nek ti skine malo kose.
Nastavi sa tretmanom 3 mjeseca.
Rezultat kosa ce ti ponovo biti ziva, osijetiti ces svaku vlas, jer si susenjem izvukla svu njenu vlaznost.
Pij 8 casa vode na dan, jedi povrce i voce, tako ce ti maska imati duplo svojstvo.
Kosa se mora takder njegovati hranom koju unosimo.
sretno
Ja ti preporucujem, da odes kod nekog dobrog frizera, da ti skine maksimalno vrhove, nakon tog,
kupi etericna ulja, etra djevicansko maslinovo ulje, zumance jaje, arganovo ulje, lumun sve to ismjesaj i dobro natopi na vlas, ne moras korijen.
Nakon min 30 min drzanja, isperi mlakom vodom. Ne samponom, ostavi tako.
Nakon 3 dana uradi isto, ovaj put saperi svojim samponom. Za to vrijeme vezikosu ili ne znam sto, izgledat ce prljavo zalizi!
Ja ti preporucujem da ovaj postupak 1 mj radis svake sedmice.1x
Nakon 1 mjesec, idi opet frizeru nek ti skine malo kose.
Nastavi sa tretmanom 3 mjeseca.
Rezultat kosa ce ti ponovo biti ziva, osijetiti ces svaku vlas, jer si susenjem izvukla svu njenu vlaznost.
Pij 8 casa vode na dan, jedi povrce i voce, tako ce ti maska imati duplo svojstvo.
Kosa se mora takder njegovati hranom koju unosimo.
sretno
-
*mima*
#137 Re: kosa ;(((( HELP!!!
ma nije problem.....Michun wrote:ja imam jos malo - pa kad budem sebi i tebi cu jednu bocicu - od ovog lika kupujem. puzdan i brzo salje.*mima* wrote:Hos mi porucit kad budes sta kupovala?Michun wrote: ja narucujem sa ebay - nije tako skup.
ali idem na put ubrzo i vraca s ekrajm jan. pa ako ti nije dugo cekati...
http://www.ebay.com/itm/100-PURE-ORGANI ... 7dbd85d842
-
nova_korisnica
#138 Re: kosa ;(((( HELP!!!
sta radis stim uljem? mazes?
ja sam pravila onaj shampon sa onim kapima, pantenolom i shamponom od koprive...blaga katastrofa...kosa me tako svrbila...morala sam je prati svaki drugi dan...u jednom momentu sam pomislila da nemam mozda vaske :s meni nije odgovarao nimalo...i kosa mi je kao metla bila
idemo dalje...znaci argan ulje? i sta rece da radis?
ja sam pravila onaj shampon sa onim kapima, pantenolom i shamponom od koprive...blaga katastrofa...kosa me tako svrbila...morala sam je prati svaki drugi dan...u jednom momentu sam pomislila da nemam mozda vaske :s meni nije odgovarao nimalo...i kosa mi je kao metla bila
idemo dalje...znaci argan ulje? i sta rece da radis?
- Michun
#139 Re: kosa ;(((( HELP!!!
preporucuj da se to ulje namaze na vlasiste i drzi 2-3 sata prije pranja. umasiras lagano.
kazu da je odlicno i za kosu koja je naelektrisana ili ono fazi od vlage - nisam probala jer imam kremu neku za to. ali citala sam bukvalno jedna kap na dlan, rastopiti na dlanovima i po kosi.
dobro je i za lice - bore i tako to.
dosta ljudi koji imaju psorijazu su ga koristili po tijelu i tjemenu i kazu da je fantasticno.
ima na www mnogo recenzija i komentara. ali eto za kosu ne moze skoditi da se namaze bar sedmicno po tjemenu.
kazu da je odlicno i za kosu koja je naelektrisana ili ono fazi od vlage - nisam probala jer imam kremu neku za to. ali citala sam bukvalno jedna kap na dlan, rastopiti na dlanovima i po kosi.
dobro je i za lice - bore i tako to.
dosta ljudi koji imaju psorijazu su ga koristili po tijelu i tjemenu i kazu da je fantasticno.
ima na www mnogo recenzija i komentara. ali eto za kosu ne moze skoditi da se namaze bar sedmicno po tjemenu.
-
saga
#140 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Hjoj, meni je tjeme poludilo otkad se osisah nakratko (skroz - 1cm), em svrbi, em nekad boli, em neke cudne bubuljicice... bacam se i ja na ta ulja (ako koje nadjem), i taj crni sampon...
Mada ako se ne popravi, kad otopli pustam kosu :s
I da, zadnjih par godina, fen sam koristila mozda 2-3 puta... perem samo sa baby samponom (bila kupila i fitoval protiv peruti, jer mi se i ona pojavila al od njega me vise svrbi glava)...
Mada ako se ne popravi, kad otopli pustam kosu :s
I da, zadnjih par godina, fen sam koristila mozda 2-3 puta... perem samo sa baby samponom (bila kupila i fitoval protiv peruti, jer mi se i ona pojavila al od njega me vise svrbi glava)...
- WipeOut
#141 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Meni doktorica juce rece da obavezno koristim fen
a ja prije nikad nisam susila kosu sa njim ...
a ja prije nikad nisam susila kosu sa njim ...
-
nova_korisnica
#142 Re: kosa ;(((( HELP!!!
je i taj sampon tempt ili temt? ako je temt, pogledajte ovo:
http://wko.at/wknoe/ig8/shampoo.htm
(nadjeni su kancerogeni sastojci u shamponu)
ako je tempt ima li neko neku sliku? ja ne mogu nista naci pod tim imenom :s
- thea
#143 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ja mislim da sam ti ljepo rekla da ti fali valznosti u kosi.
3 zumanca, 3 kasike maslinovog ulja, 2 kasike arganovog ulja, 1kasiku limuna. Sve to dobro izmiksas.
i stavis na kosu, posudu stavis u umivaonik, spustis glavu ka posudi i tako pomalo uzimas i masiras vlas.
sve zene koje su koristile ovu mjesavinu su se preporodile. Inace se ova mjesavina koristi jos od prije 2500 godina.
Ne zaboravi vec otici kod frizera da ti skine ostecene vrhove, tako da se dlaka lakse ceslja da pada lakse
Normalno posle prve maske tvoja kosa ce vec da osijeti promijenu, kao da si stavila subrinu ili ne znam sta vise zene koriste.
Jedine maske koje koristim su ove, obavezno na ljeto posle 10 dana suncanja.
Inace, zaboravi na peglanja kose, sve dok ti se vlas ne povrati vlaznost. Meni osobno ne treba nikakvo feniranje niti bilo kakvi proizvodi za njegu kose, ja ne farbam, ne koristim peglu, jedino feniranje lagano.
Pij puno vode, jedi voce i povrce.
3 zumanca, 3 kasike maslinovog ulja, 2 kasike arganovog ulja, 1kasiku limuna. Sve to dobro izmiksas.
i stavis na kosu, posudu stavis u umivaonik, spustis glavu ka posudi i tako pomalo uzimas i masiras vlas.
sve zene koje su koristile ovu mjesavinu su se preporodile. Inace se ova mjesavina koristi jos od prije 2500 godina.
Ne zaboravi vec otici kod frizera da ti skine ostecene vrhove, tako da se dlaka lakse ceslja da pada lakse
Normalno posle prve maske tvoja kosa ce vec da osijeti promijenu, kao da si stavila subrinu ili ne znam sta vise zene koriste.
Jedine maske koje koristim su ove, obavezno na ljeto posle 10 dana suncanja.
Inace, zaboravi na peglanja kose, sve dok ti se vlas ne povrati vlaznost. Meni osobno ne treba nikakvo feniranje niti bilo kakvi proizvodi za njegu kose, ja ne farbam, ne koristim peglu, jedino feniranje lagano.
Pij puno vode, jedi voce i povrce.
- Irish
#144 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Jos kada bih znala njemackinova_korisnica wrote:je i taj sampon tempt ili temt? ako je temt, pogledajte ovo:
Moj je sampon dr. Temt, i meni su rekli da ga slooobodno koristim iako dojim
Ovdje sam doduse jedino razumjela da se radi o Zutom samponu, a ovo je Crni ( a znam da postoje oba + jos neki + sapun), pa sada ne znam ima li ta razlika kakve veze
- Irish
#145 Re: kosa ;(((( HELP!!!
plus su mi rekli da je potpuno prirodan 
-
radenska
#146 Re: kosa ;(((( HELP!!!
gdje rekoste da se to agranovo ulje ima kupiti
-
nova_korisnica
#147 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Irish,
ovo je objavilo austrijsko ministarsvo za drustvenu sigurnost i upuceno je privrednoj komori austrije (mislim da su oni zastupljeni i kod nas)
u pravu si da se radi o zutom shamponu, sa mirisom vanilije...ima i link do proizvodjaca...objavljeno je 2002. god...vjerovatno su to do sada suzbili...ali meni opet nekako shuhva
vidjela sam da na svojoj stranici vrbuju da je sve prirodno bla bla bla...ali eto, cisto da znate info...
ovo je objavilo austrijsko ministarsvo za drustvenu sigurnost i upuceno je privrednoj komori austrije (mislim da su oni zastupljeni i kod nas)
u pravu si da se radi o zutom shamponu, sa mirisom vanilije...ima i link do proizvodjaca...objavljeno je 2002. god...vjerovatno su to do sada suzbili...ali meni opet nekako shuhva
- Michun
#148 Re: kosa ;(((( HELP!!!
gdje se kupuje crni sampom dr. temt i koliko kosta - hvala
- Irish
#149 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Ima ga, ja mislim, u vecini apoteka. Ja kupila u apoteci Dina, na Č. Vili..Kosta 27 KMMichun wrote:gdje se kupuje crni sampom dr. temt i koliko kosta - hvala
Moram opet pohvaliti njegovo dejstvo..stvarno mi je tjeme sve bolje i bolje, a da dodam da mi je oicela rasti nova kosica na prorjedjenim mjestima (gubim kosu od nedavnog poroda)
Jedina mana mi je sada to sto mi se brze masti, kako nema suhih ljuspica da je isusuju
- WipeOut
#150 Re: kosa ;(((( HELP!!!
Meni doktorica rece da mi se kosa masti bas zbog ovih ljuspicaIrish wrote:
Jedina mana mi je sada to sto mi se brze masti, kako nema suhih ljuspica da je isusuju![]()
masno perutanje
danas sam narucila i onaj crni sampon od dr.tempt sto si pricala
ne mogu docekat da operem kosu