Korzo u Titovoj
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
teletrader
#53 Re: Korzo u Titovoj
Eee moja Tigris "Kako je to bilo prije"...tigris wrote:pricaju li vam mame tetke i amdzince kako je to bilo prije........cini mi se puno romanticnije i zanimljivije nego danas.....
kaze meni tetka....mladja raja je hodala dole oko parkuse a ovi ozbiljniji preko puta......pa kaze ....kibicnes se sa momkom tokom setnje gore dole
...pa te otprati kuci...pa dobijes pismo
![]()
![]()
Onda se taman nafuras za sutrasnji izlazak a ono brat i babo ne daju, vrate te sa po ulice i to ne samo oni vcc bilo koji komsija![]()
![]()
pa onda igranke na ekonomskom fakultetu...plesalo se....nije bilo ono sjedi pij i pushi![]()
ko sad......
ps. ne zanima me vas misljenje![]()
..temu sam otvorila iz revolta prema danasnjem nacinu kibicanja i muntanja i izlazenja
![]()
......a i docadno mi je
Moja jedina veza sa tim,"kako je bilo prije" je preko mojih rodiltelja i njihovih prijatelja koje mi je dusa slusati,jednostavno bez obzira sto u ono doba nisu imali kablovsku televiziju sa 100+ kanala,internet,10+ vrsta pudinga u svakoj rafi samoposluge (a imaju ih recimo 5 u krugu od 100metara) itd. itd.
Bili su sretniji..
puno vise su im znacile medjuljudske veze,druzhenja,prijateljstva..
Moj stari je recimo upoznao moju mamu na zamisli studentskom tefericu..
Danas da neko pokusa tako nesto organizovati ismijali bi ga
I prica on meni kako je to pocelo,nije bilo mobilnih,nije imao auta da ode po nju nego je svaki put doprati pjeske kuci..i meni govori "kakvi ste vi danas momci,tebi bi bilo mrsko otici na Ilidzu po djevojku"
Nekadasnji sarajevski mangupi su jos tu,nisu svi otisli van,problem je sto ih je poklopio zhivot,krediti,familija pa im bas nije do cirkusa..
A ovi danasnji su blijeda kopija nekadasnjeg vremena..
posto sam ja odrastao na drugom kontinentu,a ovaj silni "sminkeraj" po sarajevu je nesto sto me uvijek iznenadi..I pitam ja starce je li tako i "nekad" bilo..I kazhu mi nikada,uvijek se trebalo znati nositi..ali smo vise radili na sebi nego na onome sto je na nama..
Tako ti je to Tigris,kome cu ja na danasnjem vaktu pricati kako sam se davne '86 zamalo udavio u rijeci po kojoj nosis ime
Bolje mi je da kupim kakvog novog Audija 6 (ili nesto sto je danas "in") pa da krenem u lov i ribolov
-
teletrader
Cekaj.._BosanaC wrote:ma cekaju ove s pasosimablack wrote:pa kad vam je tako tesko naci muskarca onda predjite na zenenemoj im rusiti snove
jel to znaci da ovi sto imaju vise pasosa imaju pravo na vise zhena?
-
onaaaaa
A i ove sto imaju vise pasosa imaju pravo na vise muskaracateletrader wrote:Cekaj.._BosanaC wrote:ma cekaju ove s pasosimablack wrote:pa kad vam je tako tesko naci muskarca onda predjite na zenenemoj im rusiti snove
jel to znaci da ovi sto imaju vise pasosa imaju pravo na vise zhena?
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#56 Re: Korzo u Titovoj
jel TDI sa crvenim DI?teletrader wrote:Bolje mi je da kupim kakvog novog Audija 6 pa da krenem u ribolov
imas li istaknuto odobrenje?
ako ispunjavas gore navedene uslove moja komsinica ce ti odmah dati guze