Ja sam mislio da ih ima vise.istocnjak wrote:Allahov dž.š. (Boga Uzvišenog) zadnji poslanik Muhammed s.a.v.s u svom hadisu kaže "Sve što šteti tijelu je haram (nedozvoljeno)" shodno tome je i štetno jesti svinjsko meso. Opšte je poznato da se svinja hrani otpadom pa je shodno tome jesti njeno meso štetno (haram) upravo iz razloga jer svinja je kolektor, čistač otpada i otrova u prirodi. Slično svinji imamo još jednu korisnu životinju to jeste pticu zvanu lešinar koja kao što svi znate jede meso uginulih životinja i tako sprečava epidemije i širenje raznih bolesti što i u prirodi to i svinja radi - kupi otpad i otrove. Vezano za ovo gore što ste pisali m92 mogu vam reči da sam zahvalan Allahu dž.š. (Bogu Uzvišenom) koji me je izveo iz tame u svjetlost i uputio na pravi put ne '92 godine več slijedeče godine - m'93.Ovdje sam iznio svoja lična saznanja vezana za štetnost konzumiranja svinjskog mesa, koja možete prihvatiti ili odbaciti pa ne vidim razloga za nekim bezpotrebnim vrijeđanjima. Zar ne?
On topic: Nijedno meso nije zdravo, barem u kolicinama u kojima se konzumira u nasem drustvu.