pretpostavljam da ti ni prije uzimanja pilule ciklusi nisu bili redovni zbog cisti? Ja sam pila preko 2 godine pilule i sad sam napravila pauzu zbog negih drugih razloga ne zbog toga sto mi nisu odgovarale, i ja sam pitala na str1 za Qlairu, kazu da je sasvim prirodna tako da smanjen broj svih mogucih nuspojava...mene zanima da li je uopste ima kod nas i koliko kosta jer prije 2-3 mjeseca kad sam provjeravala nije ih bilo kupiti kod nas u apotekama nego samo u HR i Srb. Ono sto je meni pomoglo da opet ustalim ciklus poslije pilule (prvo put je kasnilo 9 dana, drugi put 4 a trci put je bilo ono 1 dan razlike) je PMS free od enciana, sastav mu je biljka konopljika jako dobra stvar. Mislim da ih i neko od bh firmi proizvodi ali pod drugim imenom, ja nisam mogla naci ove druge pa sam kupovalal pms free. a nasla sam nesto o Dabrostonu: http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=8808Critty Bo wrote:Ja sam bila na yazu godinu dana zbog pcos. U pocetku je bilo super, ali nakon 7-8 mjeseci su pocele promjene raspolozenja, debljanje i kad sam pocela da divljam na svaku sitnicu prestala sam da ih pijem. A onda sam prestala i da dobijam, prava pravcata amenoreja. Sad dobila Dabroston da prizovem mjesecnu gospu, pa najvjerovatnije pilula, Qlaira, haman su najnovije.
Je li koja koristila Dabroston ili Qlairu i kakva su iskustva?
kontracepcijske tablete "yaz"
Moderator: anex
- male_okice
#26 Re: kontracepcijske tablete "yaz"
- alica.k
#27 Re: kontracepcijske tablete "yaz"
je, ima i cid konopljiku...
- Critty Bo
#28 Re: kontracepcijske tablete "yaz"
Nije mi nikad bilo redovno. Prije pilula sam dobijala obicno svaki drugi mjesec, u nejednakim intervalima. A kad sam se "skinula" sa pilula, skroz sam prestala da dobijam. Nakon 4 mjeseca mi je gin isprovocirao menstruaciju tako sto sam popila 8 diane 35 pilulica, dvije dnevno i onda sam trebala opet otici da mi da neke pilule, ali ja sam se sve nesto nadala da ce se samo koliko toliko srediti, jer ne bih mogla prolaziti isti pakao kao u ona 4 posljednja mjeseca na pilulama. Izgleda da cu morati.male_okice wrote:pretpostavljam da ti ni prije uzimanja pilule ciklusi nisu bili redovni zbog cisti? Ja sam pila preko 2 godine pilule i sad sam napravila pauzu zbog negih drugih razloga ne zbog toga sto mi nisu odgovarale, i ja sam pitala na str1 za Qlairu, kazu da je sasvim prirodna tako da smanjen broj svih mogucih nuspojava...mene zanima da li je uopste ima kod nas i koliko kosta jer prije 2-3 mjeseca kad sam provjeravala nije ih bilo kupiti kod nas u apotekama nego samo u HR i Srb. Ono sto je meni pomoglo da opet ustalim ciklus poslije pilule (prvo put je kasnilo 9 dana, drugi put 4 a trci put je bilo ono 1 dan razlike) je PMS free od enciana, sastav mu je biljka konopljika jako dobra stvar. Mislim da ih i neko od bh firmi proizvodi ali pod drugim imenom, ja nisam mogla naci ove druge pa sam kupovalal pms free. a nasla sam nesto o Dabrostonu: http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=8808Critty Bo wrote:Ja sam bila na yazu godinu dana zbog pcos. U pocetku je bilo super, ali nakon 7-8 mjeseci su pocele promjene raspolozenja, debljanje i kad sam pocela da divljam na svaku sitnicu prestala sam da ih pijem. A onda sam prestala i da dobijam, prava pravcata amenoreja. Sad dobila Dabroston da prizovem mjesecnu gospu, pa najvjerovatnije pilula, Qlaira, haman su najnovije.
Je li koja koristila Dabroston ili Qlairu i kakva su iskustva?
Ja sam ga bas jucer pitala za Qlairu i on kaze da ih ima kod nas i da je bas nedavno bio na nekom simpoziju gdje je bilo rijeci o njima i da ne bih trebala imati problema s njima, bar ne koliko na Yazu. Pa kad pocnem, izvjestavacu
A to za Dabroston, iscitala sam linkove i iskustva. Kao i obicno, neka dobra, neka grozna, vidjecemo iduce sedmice.
Pila sam (sta pila, naljevala se) caj, mjesavina biljaka, bilo je i nevena i konopljike (kucna radinost, mama od neke tete zbavila). Naljevala se dva mjeseca svaki dan i jedina je reakcija bilo trcanje da piskim svako malo, absolutamente nada
-
sombra
#29 Re: kontracepcijske tablete "yaz"
Prije 3-4 mjeseca sam pocela sa uzimanjem Yaz pilula, prvenstveno radi PCOS.... Kod prvog i drugog pakovanja menstruacija se pojavila u 3. sedmici, nakon cega sam (prema uputstvu) nastavila sa ruzicastim pilulicama.... Medjutim, nakon 3. pakovanja menstruacija je izostala. Sad sam na polovini cetvrtog, jos se nije pojavila.... Citala sam da je za ocekivati prvih par mjeseci neredovne cikluse, dok se ne uspostavi hormonalna ravnoteza.
Buduci da vjerujem piluli, nismo koristili nikakvu drugu kontracepciju. U uputstvu pise, ukoliko se izostanak desi dva ciklusa zaredom da postoji mogucnost trudnoce.
Da li je neko imao slicnih iskustava?
Buduci da vjerujem piluli, nismo koristili nikakvu drugu kontracepciju. U uputstvu pise, ukoliko se izostanak desi dva ciklusa zaredom da postoji mogucnost trudnoce.
Da li je neko imao slicnih iskustava?