Jah.... ma to sto je srce slabo jos bih nekako i podnio stojecki....al ne zeljenu trudnocu gore navedenog tipa...tesko.covjek ima slabo srce
KONTRACEPCIJA
Moderator: anex
- Qler
ovako, ja nekad koristim kondom, kada draga ne koristi pilule, kada korisiti pilile ne koristim kondom, a kad se nema za kondoma, a ona nije pocela piti pilule, onda preskocimo "plodne dane" i ja se bavim iskakanjem
ali uvijek prije nego sudija zvizne, bolje malo na suho nego go u 91. minuti

- alphonse kauders
lud k'o struja ovaj kuler..Qler wrote:ovako, ja nekad koristim kondom, kada draga ne koristi pilule, kada korisiti pilile ne koristim kondom, a kad se nema za kondoma, a ona nije pocela piti pilule, onda preskocimo "plodne dane" i ja se bavim iskakanjemali uvijek prije nego sudija zvizne, bolje malo na suho nego go u 91. minuti
![]()
![]()
- anais_nin
to je kod vas "mesajjjj batooo"Qler wrote:ovako, ja nekad koristim kondom, kada draga ne koristi pilule, kada korisiti pilile ne koristim kondom, a kad se nema za kondoma, a ona nije pocela piti pilule, onda preskocimo "plodne dane" i ja se bavim iskakanjemali uvijek prije nego sudija zvizne, bolje malo na suho nego go u 91. minuti
![]()
![]()
nego sto se iskakanja tice samo da ti kopiram sta napisah na prethodnoj strani: "a sto se iskakanja tice ono je veoma veoma nepouzdano...zato sto i prije svrsavanja u onom prvom naletu iz glavica zna izaci vlazni iscjedak u kojem se obicno nadje po koji spermic....a znamo da je dovoljno jedan da "urodi plodom" "
-
tigris
anais.....ti kazes pilula +iskakanje je dobitna kombinacija...........cemu ona iskakanje ako koristis pilulu.........
i ja razmisljam kao Gazz i najvise se bojim te maljavosti jer sam inace sklona tome...a opet imam velikih problema sa PMS-om i bilo bi mi drago kad bi pilule to rijesile.......bas mi je mucenje svaki put ..imam sve moguce simptome.....plus strah me je ako ih pocenem korisitit da se za tih mjesec dana ili manje do te prve kontrole ne iskomplikuje to sa maljavascu bice kasno onda.....
i pliz da li se prilikom pregleda i konsultacije da ginekologom treba vaditi krvi i sl.?
thx
i ja razmisljam kao Gazz i najvise se bojim te maljavosti jer sam inace sklona tome...a opet imam velikih problema sa PMS-om i bilo bi mi drago kad bi pilule to rijesile.......bas mi je mucenje svaki put ..imam sve moguce simptome.....plus strah me je ako ih pocenem korisitit da se za tih mjesec dana ili manje do te prve kontrole ne iskomplikuje to sa maljavascu bice kasno onda.....
i pliz da li se prilikom pregleda i konsultacije da ginekologom treba vaditi krvi i sl.?
thx
- manijak1
StariPa vako ako sam ja rijesio da preskocim (tj apstiniram) ....ko mi garantuje da su svi ostali zauzeli identican stav po tom pitanju....recimo komsija....pa i postar, mljekar, vodoinstalater niko od njih se nije decidno izjasnio po tom pitanju....do trudnoce moze doci uprkos mojoj odluci da taj fenomen preskakanjem izbjegnem.
No u vezi teme , tefter je zakon
- anais_nin
sto se pilule tice iskakanje nije potrebno, ali eto ja fakat nemam nikakvu zelju da u skoroj buducnosti postanem mama pa ne zelim da rizikujem ni to 0,1% ma koliko malo vjerovatno bilo....tigris wrote:anais.....ti kazes pilula +iskakanje je dobitna kombinacija...........cemu ona iskakanje ako koristis pilulu.........
thx
sto se maljavosti tice, znas svoje tijelo ako se bilo kakvi znakovi pocnu pojavljivati koji tebi ne odgovaraju taj dan prestanes piti pilule i gotovo...ne moras ni zavrsiti taj prvi mjesec...ali to je procentualno vjeruj mi veoma veoma rijetko...drugi problem je sto kod nas na trzistu postoji jos dosta pilula iz starijih generacija, jer se koriste cesto kao vid hormonalne terapije i vidjela sam ginekologa koji i dalje prepisuju curama te tablete NEPOTREBNO jer vecina ovih novih generacija pilula sadrzi stvarno minimalnu kolicinu hormona....i da stvarno pomazu sa simptomima PMSa i fizickim i psihickim....
sto se ginekologa kod nas tice, koliko znam ne vade krv pri prepisivanju tableta...po meni je preporucljivo uraditi papa test kad odes na konsultaciju, ili ako si ga radila u zadnja 3 mjeseca onda je to ok....i dobro je da ti provjeri pritisak....u kanadi provjeravaju krvnu sliku, ali ovdje ocigledno ne, barem niko od ginekologa s kojima sam se ja susretala....
gledaj ovo nije pilula za svakoga....stalno to ponavljam...ali mi bude zao kad zene preskacu nesto sto im moze uveliko olaksati zivot zbog nekih nerealnih strahova koji su nam nametnuti kroz neosnovane i nepotvrdjene price....ja sam dozivljavala to od svoje mamice, tipa, to je hemija to ti svasta organizmu radi, zene radjale deformisanu djecu (pu pu pu gluho bilo)....jeste hemija, ali kao sto rekoh takodje je i andol pa ga svejedno pijemo
- Bumbar
eh to sa maljavoscu spomeni ginekologu...zato sto se najcesce koriste kontraceptive za rjesavanje tog problema (moja rodica koristi Dijanu upravo iz tog razloga)...tigris wrote:anais.....ti kazes pilula +iskakanje je dobitna kombinacija...........cemu ona iskakanje ako koristis pilulu.........
thx
- anais_nin
pa izbor kontracepcije je individualna stvar...meni licno je bolje i ljepse BEZ KONDOMA...ali svak treba da nadje ono sto njemu/njoj pase...Diona wrote:Pa sta fali kondomu? Ja sam skroz protiv pilula.![]()
Za mene je to trovanje organizma.
Ali svako ima svoje misljenje, ja to samo za sebe pricam.
a tigris zaboravih spomenuti kad si na piluli u kombinaciji sa spermicidom onda se rijesavas i iskakanja a obezbjedjeni ste 100%
nego je li iko probao zenske kondome?
- Bumbar
A wrote:
vadi, vadi ! hebi ga ....
Anais kad spomenu zenske kondome...zar ih uopste ima kupiti u BiH???
Ako znas gdje postiraj info
Meni su oni ludi totalno...licno mislim da je ono neki muskarac dizajnirao...da je zensko to uradilo bilo bi mnogo manje zahmeta prilikom stavljanja.
- anais_nin
A wrote:Feminista u meni kaze da je pilula definitivno oslobodila zene vijekovne ovisnosti o muskoj volji i sposobnosti (vadi, vadi ! hebi ga ...) - nema pijanske, niti bilo koje druge okolnosti u kojoj bi vas buduci zivot ovisio o nekom drugom, osim o vama.
Bumbarko ne znam ima li ih kupiti kod nas, ali mi smo bili dobili kvalitetnu zalihu u Abrasevicu u MO, ja mislim da bismo trebali dobiti jos koju turu, pa smo ih besplatno raji na koncertima dijelili...ako dodje druga tura, sacuvam ti koji, pa kad budemo isle pupak busiti donesem ti
- Bumbar
???????anais_nin wrote:[
Bumbarko ne znam ima li ih kupiti kod nas, ali mi smo bili dobili kvalitetnu zalihu u Abrasevicu u MO, ja mislim da bismo trebali dobiti jos koju turu, pa smo ih besplatno raji na koncertima dijelili...ako dodje druga tura, sacuvam ti koji, pa kad budemo isle pupak busiti donesem ti
Super
- anais_nin
OKC Abrasevic = Omladinski Kulturni Centar Abrasevic...mladi, nadobudni, kreativni
ma mi smo ti mreza nevladinih organizacija u MO i izmedju ostalog imamo centar koji se bavi promocijom seksualnog zdravlja tako da dobivamo i te zenske kondome 
-
tigris
Bumbar wrote:eh to sa maljavoscu spomeni ginekologu...zato sto se najcesce koriste kontraceptive za rjesavanje tog problema (moja rodica koristi Dijanu upravo iz tog razloga)...tigris wrote:anais.....ti kazes pilula +iskakanje je dobitna kombinacija...........cemu ona iskakanje ako koristis pilulu.........
thx
bumbar,anais.....mene je strah toga da ako se ta maljavost pogorsa u tih mjesec......kasno je stati kad se vec pojavi sta onda??? ne gine mi laser a za to mi se ne daje lova......
bumbar oprosti kazes da tvoja rodica koristi Dijana tablete za kontracepciju radi sprecavanja maljavosti jel? mislim ne bukvalno sprecavanja vec ono da se ne pogorsa????? unaprijed hvala ako mi pojasnis puno bi mi znacilo???? jer imam problema sa pms-om a i skolona sam ovom drugom...tako da sam u velikoj dilemi??? a ako odem na razgovor sa gin.definitvo cu traziti da mi se izvadi krv...
- Henry Chinaski
A sta je sa onim stapicem koji se ugradjuje ispod koze ?
- Bumbar
trazi da ti izvadi krv i spomeni maljavost obavezno...ne ona je pocela maljaviti na ne-zenskim mjestima (eto hajd da to tako stavimo) i imala je problema sa tenom...neke od tih tebleta se koriste i kod problema sa aknama (a govorimo ovdje o djevojci od 23 god) i kod pojacane maljavosti. Za maljavost (da se ublazi pa zavisno do rjesavanja mislim da u nekim ne ekstremnim slucajevima moze ici) treba cekati par mjeseci. ali neces imati pojacanje u tom periodu.tigris wrote:[
bumbar,anais.....mene je strah toga da ako se ta maljavost pogorsa u tih mjesec......kasno je stati kad se vec pojavi sta onda??? ne gine mi laser a za to mi se ne daje lova......
bumbar oprosti kazes da tvoja rodica koristi Dijana tablete za kontracepciju radi sprecavanja maljavosti jel? mislim ne bukvalno sprecavanja vec ono da se ne pogorsa????? unaprijed hvala ako mi pojasnis puno bi mi znacilo???? jer imam problema sa pms-om a i skolona sam ovom drugom...tako da sam u velikoj dilemi??? a ako odem na razgovor sa gin.definitvo cu traziti da mi se izvadi krv...
- Henry Chinaski
A koje su opcije za muskarce osim kondoma i iskakanja?
-
Explorer-ka
apstinencijaHenry Chinaski wrote:A koje su opcije za muskarce osim kondoma i iskakanja?
- Bumbar
bila sam na stranici...interesantne stvarianais_nin wrote:OKC Abrasevic = Omladinski Kulturni Centar Abrasevic...mladi, nadobudni, kreativni![]()
ma mi smo ti mreza nevladinih organizacija u MO i izmedju ostalog imamo centar koji se bavi promocijom seksualnog zdravlja tako da dobivamo i te zenske kondome
- anais_nin
hehehe bude svirki u sarajevu i jos nekih situVacija koje organizujemo, dodji fino u Mostar pa uzivaj u spektaklu...zongliranje i one fore s vatrom su fenomenalne...da ne bude da kvarimo temu kad te neko od raje s onom vatrom dofati dodje ti ko vid kontracepcije