KONTRACEPCIJA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Koji vid kontracepcije koristite?

Kondom
54
41%
Antibebi pilule
25
19%
Plodni/neplodni dani
3
2%
Iskakanje :)
23
17%
Dijafragma
2
2%
Spermicide
1
1%
Kombinaciju gore navedenih metoda
16
12%
Ma ko ce to
9
7%

Total votes: 133

pitt

#126 Re: KONTRACEPCIJA

Post by pitt »

anais_nin wrote:
pitt wrote:a sta ako je onaj "for her pleasure"? :D :D :Dizrezbareni :D :D

taj je muskarac dizajnirao :D nema tu nista "for her pleasure", samo oni vise podnosljivi i oni manje podnosljivi :D
pa dizajnirajte....ko vam brani :D zar moramo mi uvijek sav posao obavljati :D :D :D :D :D
anais_nin

#127 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote: ko kaze da ne moze?
moze li crijevo svinjsko?
:D

jesi to probao? :D i nije bilo odsjecanja krvotoka? niti daljnjeg srolavanja? :D niti sklizavanja istog? :D

kakvo crno crijevo? :? :shock: :D
callmethebreeeze

#128 Re: KONTRACEPCIJA

Post by callmethebreeeze »

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote: ko kaze da ne moze?
moze li crijevo svinjsko?

jesi to probao? :D i nije bilo odsjecanja krvotoka? niti daljnjeg srolavanja? :D niti sklizavanja istog? :D

kakvo crno crijevo? :? :shock: :D
necu nikakvih detljnih odgovora na ovo pitanje, da ne ispadne kako se hvalim. :D

pa ja sam cuo da su se prvi kondomt pravili od svinjskog crijeva.
mamica papucarka

#129 Re: KONTRACEPCIJA

Post by mamica papucarka »

gloho bilo svinjetina :lol:
pitt

#130 Re: KONTRACEPCIJA

Post by pitt »

mamica papucarka wrote:gloho bilo svinjetina :lol:
pashchetina :D
ljubav_aha

#131 Re: KONTRACEPCIJA

Post by ljubav_aha »

sta se dsilo sa metodom odcjepljenja kanala sjemoneovoda prema izazu penisa,aha :D

komorpomis ipapk postoji ;-)
alphonse kauders

#132 Re: KONTRACEPCIJA

Post by alphonse kauders »

Neki dan sam u jednoj apoteci kupio Durex kondome (tip Arouser) ili sam barem ja mislio da jesam.
Kada je došlo vrijeme da se iskoriste, skontao sam da nešto nije u redu, em nisu imali tipičan "miris", niti je bilo dovoljno lubrikanta, niti su se mogli navući, a nisu ni imali onako rebraste krugove što je tipično za marku Arouser.

Kako god, shvatio sam da je riječ o "dupljaku", mada se s vana ne može nikako skontati, tj. dizajn kutije je sasvim dobro skinut. Najgore je što sam otpakovao sva 3 kondoma pa mi bilo glupo s tim otići u apoteku da se žalim, a vjerovatno ih i dalje prodaju.

Zato, ljudi oprez - nije sve Durex što i izgleda tako.

Btw. zna li ko kome bi se mogao ovako žaliti na te šupljake što prodaje apoteka?
Je li se ikome desilo išta slično?
anais_nin

#133 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

alphonse kauders wrote:Neki dan sam u jednoj apoteci kupio Durex kondome (tip Arouser) ili sam barem ja mislio da jesam.
Kada je došlo vrijeme da se iskoriste, skontao sam da nešto nije u redu, em nisu imali tipičan "miris", niti je bilo dovoljno lubrikanta, niti su se mogli navući, a nisu ni imali onako rebraste krugove što je tipično za marku Arouser.

Kako god, shvatio sam da je riječ o "dupljaku", mada se s vana ne može nikako skontati, tj. dizajn kutije je sasvim dobro skinut. Najgore je što sam otpakovao sva 3 kondoma pa mi bilo glupo s tim otići u apoteku da se žalim, a vjerovatno ih i dalje prodaju.

Zato, ljudi oprez - nije sve Durex što i izgleda tako.

Btw. zna li ko kome bi se mogao ovako žaliti na te šupljake što prodaje apoteka?
Je li se ikome desilo išta slično?

mislim da bi to najvise zanimalo samu kompaniju Durex :) imaju predstavnistvo u BiH...prijavi im ovo za dupljake sigurno ce se oni pobrinuti za dalje :D

http://www.durex.com/BA/index.asp?browser=ok&flash=ok
vareshka

#134 Re: KONTRACEPCIJA

Post by vareshka »

Prodaju li se igdje u Bosni Trojan kondomi? Obisla sam masu apoteka i inih prodavnica, i jedino vidim Durex.
Unaprijed hvala
neprilagodjena

#135 Re: KONTRACEPCIJA

Post by neprilagodjena »

mamica papucarka wrote:
neprilagodjena wrote:Moram reci da je meni spirala najbolja ;-)

kazu da je Mirena najbolja i najpuzdanija. Ali, hebi ga nije bas za djevojke ;-) Uglavnom je za zene koje vise ne zele radjat ;-) Koliko znam pet godina joj je rok trajanja.
Pa mozda bas zato sto im je rok trajanja 5 godina i jeste dobra za djevojke ;-) ;-) znas zaborave tabletu ili ne kupe kondome a spirala je uvjek tu :) :) a menstruacije nigdje :-D :-D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#136 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anjusha »

Tokom godina uzimala sam po godinu- godinu i pol 3 vrste kontraceptivnih pilula: Microgynon, Logest i Triquilar.
Medjutim, imam utisak da mi te tablete nekako ubijaju spolni nagon. MIslim, kad se poredim u pauzama (posto svake godine pravim pauzu od jedno 2 mjeseca) i u toku pilula, razlika je ocigledna. Ima li neko objasnjenje za to, ili prijedlog?
- PS: Pod liječničkim sam nadzorom i redovno idem teta gliši :)
debela

#137 Re: KONTRACEPCIJA

Post by debela »

pa to je jedna od nuspojava hormonske kontracepcije. cudi me da to ne znas.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#138 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anjusha »

Pa za te pilule kazu da izazivaju i debljanje, i dlakavost i sta ja znam sta jos sve ne. I to je tacno- ali ako uzimas pilule koje ti ne odgovaraju. Ali ja sam evo 3 vrste pilula uzimala i to sve i jedne sam uzimala vise od godinu dana (posto ne volim da ih mijenjam sama) i sve su mi to radile. Je li to obavezna nus pojava, ili samo trebam dalje da tragam?
debela

#139 Re: KONTRACEPCIJA

Post by debela »

pa ukoliko su ti sve izazivale tu nuspojavu onda vjerovatno znaci da je to kod tebe obavezno. ne znam ti reci sta da radis. da se ja pitam ne bi ti to ni pila nikako :)
spanc777

#140 Re: KONTRACEPCIJA

Post by spanc777 »

Da li je neko upucen u cjenu "day after pilula" i gdje se mogu kupiti?
slavkoimamodilera

#141 Re: KONTRACEPCIJA

Post by slavkoimamodilera »

spanc777 wrote:Da li je neko upucen u cjenu "day after pilula" i gdje se mogu kupiti?
Auuuuu nastupila panika!! :mrgreen:

Imas u svakoj apoteci, teta ce te isprepadat da ces sve zivo upropastit, ne'sh nikad moc' rodit, pomrijet ce ti pola rodbine i tri frtalja djece u Africi ako to popijes, ali ce ti svejedno prodat... nekih 40ak KMova ako me sjecanje dobro sluzi - proslo je vremena otkako je mene zadnji put safatala panika :lol:

;-)

P.S. vjerovatno ce ti se desit da ces kroz koji dan dobit menstruaciju :wink:
Aurora Borealis

#142 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Aurora Borealis »

...
Last edited by Aurora Borealis on 29/01/2010 20:53, edited 1 time in total.
dvatricetiri

#143 Re: KONTRACEPCIJA

Post by dvatricetiri »

Meni treba savjet :D
Pijem kontracepciju i od ovog mjeseca mi je ostalo jos 11 tableta. Nakon toga dobijem menstruaciju najcesce nekih 4-5 dana poslije. Problem je sto mi odlazak na more pada tacno prvi dan kada bih i trebala dobiti menstruaciju. Eh sad sta je manje napadno na organizam, da odmah sad prestanem piti tablete pa da ocekujem da mi menstruacija pocne iduce sedmice i nadam se zavrsi prije odlaska na more, ili da odmah po prestanku jedne kutije nastavim piti iducu, mada sam citala da to ne znaci da ce menstruacija potpuno izostati, mozda hoce, mozda nece.
Znam vec da nijedno nije pozeljno ni ok, ali s obzirom da meni krvarenje traje i po 6 dana, od ukupno 10 koliko cu provesti na moru, moram odabrati jednu soluciju :-)
Irm@

#144 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Irm@ »

ja nekako uvijek zaobidjem nonsalantno ovu temu :-D :D
iako nisam avanturista prakticira se iskakanje :D :-D
mada imam osjecaj i kad bih pila pilule da bih ja Dragog opet natjerala na iskakanje jer strah je uvijek bio moj blizak prijatelj :D :-D
Karen

#145 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Karen »

dvatricetiri wrote:Meni treba savjet :D
Pijem kontracepciju i od ovog mjeseca mi je ostalo jos 11 tableta. Nakon toga dobijem menstruaciju najcesce nekih 4-5 dana poslije. Problem je sto mi odlazak na more pada tacno prvi dan kada bih i trebala dobiti menstruaciju. Eh sad sta je manje napadno na organizam, da odmah sad prestanem piti tablete pa da ocekujem da mi menstruacija pocne iduce sedmice i nadam se zavrsi prije odlaska na more, ili da odmah po prestanku jedne kutije nastavim piti iducu, mada sam citala da to ne znaci da ce menstruacija potpuno izostati, mozda hoce, mozda nece.
Znam vec da nijedno nije pozeljno ni ok, ali s obzirom da meni krvarenje traje i po 6 dana, od ukupno 10 koliko cu provesti na moru, moram odabrati jednu soluciju :-)
nastavi odmah sa drugom kutijom, a ako se desi točkasto krvarenje ( a ne bi trebalo), stavi mini tampon :)
Bihnela

#146 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Bihnela »

spanc777 wrote:Da li je neko upucen u cjenu "day after pilula" i gdje se mogu kupiti?

pogledaj ovdje: http://www.cybermed.hr/index.php/pbl/po ... ca_pitanja
vkvmajstor

#147 Re: KONTRACEPCIJA

Post by vkvmajstor »

petunija

#148 Re: KONTRACEPCIJA

Post by petunija »

dvatricetiri wrote:Meni treba savjet :D
Probaj tampone, ja ih redovno koristim u takvoj situaciji. Mislim da je to zdravije nego činiti nasilje nad organizmom "manipulirajući" tabletama.
zvrzgana

#149 Re: KONTRACEPCIJA

Post by zvrzgana »

Da li neko zna gdje u Sarajevu bez recepta mogu kupiti Diane 35? U ladici uvijek imam koju tablu viska, sada sam zavirila ostala sam bez i jedne a za koji dan mi ponovo pocinje ciklus :roll: ne pikaju mi ovaj koji imam jer je od zimus.
neprilagodjena

#150 Re: KONTRACEPCIJA

Post by neprilagodjena »

Jessie B wrote:
neprilagodjena wrote:[q

Je li meni udarilo sunce u glavu? Je li ovaj :-D znači nešto posebno ili ti fakat nešto misliš pod ovim "menstruacije nigdje"
Znaci da mi je drago sto nema menstruacije :-) :-)
Post Reply