KONTRACEPCIJA

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Koji vid kontracepcije koristite?

Kondom
54
41%
Antibebi pilule
25
19%
Plodni/neplodni dani
3
2%
Iskakanje :)
23
17%
Dijafragma
2
2%
Spermicide
1
1%
Kombinaciju gore navedenih metoda
16
12%
Ma ko ce to
9
7%

Total votes: 133

ljubav_aha

#101 Re: KONTRACEPCIJA

Post by ljubav_aha »

meni uopste nije jasno ,zasto se vecina zena ustrucava reci muskarcu o negativnim hormonalnim promjenama ili posljedicama uzimanja pilula,nije ni cudo sto su vecinom muskarci nezainteresovani

ja sam licno spremna informisati svakog muskarca o spomenutoj dilemi,a njihova rekacija mi je sasvim dovljna da znam sa kim imam "posla" :D
mamica papucarka

#102 Re: KONTRACEPCIJA

Post by mamica papucarka »

neprilagodjena wrote:Moram reci da je meni spirala najbolja ;-)

kazu da je Mirena najbolja i najpuzdanija. Ali, hebi ga nije bas za djevojke ;-) Uglavnom je za zene koje vise ne zele radjat ;-) Koliko znam pet godina joj je rok trajanja.
anais_nin

#103 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

pa opcija zaista ima....i to vremenom sve vise i vise :D osim pilula i spirale, kondoma, tu je i dijafragma.....a sada postoji i vaginalni prsten (NuvaRing), koji se stavlja u vaginu i nosi 3 sedmice, a zatim izvadi i ne koristi jednu sedmicu....isti princip kao i pilula bez razmisljanja o tome kad ste uzeli zadnju pilulu, jeste li zaboravili na nju itd itd....prsten ispusta estrogen i progestin, znaci slican sistem kao pilula, slican procenat efikasnosti, druga metoda koristenja :)

zatim postoji i injekacija koja se primi svako 3 mjeseca - ** No links **-Provera. Svako 3 mjeseca zena dobije injekciju progestina. Ova metoda je efikasna nekih 97%.

Takodje postoji i "patch" (Ortho Evra) slican onom sto se nosi da pomogne sa prestajanjem pusenja. Patch se stavlja jednom sedmicno, 3 sedmice, na stomak, guzu, ili na ruku, a cetvrtu sedmicu se ne koristi :D opet isti princip, patch sadrzi hormone koji su kroz kozu pusteni u krvotok....efikasnost 98-99%, nesto manja u zena sa vecom kilazom :)
callmethebreeeze

#104 Re: KONTRACEPCIJA

Post by callmethebreeeze »

da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije :run: :dance:
:D :dance: :run:
mamica papucarka

#105 Re: KONTRACEPCIJA

callmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije :run: :dance:
nije, de nam objasni :lol:
callmethebreeeze

#106 Re: KONTRACEPCIJA

mamica papucarka wrote:
callmethebreeeze wrote:da li je bilo rijeci o "pupak-metodi" kao jos jednom nacinu kontracepcije :run: :dance:
stid me
:oops:
to je ono kad se u finishu izvuce i ejakulira na stomak :mrgreen:
anais_nin

#107 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

zar to nije metoda iskakanja prije stanice :lol: :D
callmethebreeeze

#108 Re: KONTRACEPCIJA

anais_nin wrote:

zar to nije metoda iskakanja prije stanice :lol: :D
:D :D :D
Leonid Breznjev

#109 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Leonid Breznjev »

i to je serijatski dozvoljena metoda! :D samo da se zna! :D
mamica papucarka

#110 Re: KONTRACEPCIJA

callmethebreeeze wrote:
mamica papucarka wrote:
stid me
to je ono kad se u finishu izvuce i ejakulira na stomak :mrgreen:
ne truje organizam i ne kosta nista :lol:
callmethebreeeze

#111 Re: KONTRACEPCIJA

hehehe.
ja da sam zensko ne bih koristio te pilule. ova moja metoda ili kondom i sve u dure.
:D
Leonid Breznjev

#112 Re: KONTRACEPCIJA

Post by Leonid Breznjev »

neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce.. :D jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom... :D :D
callmethebreeeze

#113 Re: KONTRACEPCIJA

Arslan wrote:neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce.. :D jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom... :D :D
:D :D :D
jest' muskosovinisticki, ali je dobar.
anais_nin

#114 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

Arslan wrote:neki dan mi prica prijatelj, koji je bio na zimskom odmoru u CH, kako se tamo zene stite od nezeljene trudnoce.. :D jedna trecina pilulama i kondomima, druge dvije trecine, svojim izgledom... :D :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D
mamica papucarka

#115 Re: KONTRACEPCIJA

povjetarac, za tu metodu valja biti brz :oops: Ako ti se omakne, ijuju :lol:
callmethebreeeze

#116 Re: KONTRACEPCIJA

mamica papucarka wrote:povjetarac, za tu metodu valja biti brz :oops: Ako ti se omakne, ijuju :lol:
brzina mi je vrlina.
:D :run: :dance:
p.s postedite me pitanje "da li si u svemu brz".
:dance: :mrgreen: :skoljka:
pitt

#117 Re: KONTRACEPCIJA

Post by pitt »

callmethebreeeze wrote:
mamica papucarka wrote:povjetarac, za tu metodu valja biti brz :oops: Ako ti se omakne, ijuju :lol:
brzina mi je vrlina.
:D :run: :dance:
p.s postedite me pitanje "da li si u svemu brz".
:dance: :mrgreen: :skoljka:
sta ima zeko :D :D :D
anais_nin

#118 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote:hehehe.
ja da sam zensko ne bih koristio te pilule. ova moja metoda ili kondom i sve u dure.

ja bih tu metodu preporucila samo onima kojima ne bi bio smak svijeta da se ipak omakne :D jer zna pocesto zakazati ta kako je ti zoves "pupak metoda" :lol: :D

kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije isti :D tako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa :) a kompromis obicno zapadne zensko tijelo :D tako nam je, sta cemo :D
mamica papucarka

#119 Re: KONTRACEPCIJA

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote:hehehe.

ja bih tu metodu preporucila samo onima kojima ne bi bio smak svijeta da se ipak omakne :D jer zna pocesto zakazati ta kako je ti zoves "pupak metoda" :lol: :D

kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije isti :D tako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa :) a kompromis obicno zapadne zensko tijelo :D tako nam je, sta cemo :D
ko kaze :lol:
anais_nin

#120 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

mamica papucarka wrote:
anais_nin wrote: kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije isti :D tako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa :) a kompromis obicno zapadne zensko tijelo :D tako nam je, sta cemo :D
pricali mi :oops: :D ja nisam upoznata :D ja sam neduzna :lol: :D

evo da parafraziram :) zakljucak donesen na osnovu konsultacija sa osobama zenskog roda koje ja poznajem :D nekima ta razlika ne smeta, nekima smeta, ali uglavnom se izjasnise da razlike u samom osjecaju ipak ima :D sa i bez :D providnog kaputica :lol:
pitt

#121 Re: KONTRACEPCIJA

Post by pitt »

a sta ako je onaj "for her pleasure"? :D :D :Dizrezbareni :D :D
callmethebreeeze

#122 Re: KONTRACEPCIJA

anais_nin wrote:
mamica papucarka wrote:
anais_nin wrote: kondom jeste najsigurnije rijesenje posebno jer je to jedini nacin da se zastiti od spolnoprenosivih bolesti i HIVa....medjutim i iz zenske perspektive, osjecaj definitivno nije isti :D tako da cesto postoji potreba za nekom vrstom kompromisa :) a kompromis obicno zapadne zensko tijelo :D tako nam je, sta cemo :D
pricali mi :oops: :D ja nisam upoznata :D ja sam neduzna :lol: :D

evo da parafraziram :) zakljucak donesen na osnovu konsultacija sa osobama zenskog roda koje ja poznajem :D nekima ta razlika ne smeta, nekima smeta, ali uglavnom se izjasnise da razlike u samom osjecaju ipak ima :D sa i bez :D providnog kaputica :lol:
mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju. :D
anais_nin

#123 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

pitt wrote:a sta ako je onaj "for her pleasure"? :D :D :Dizrezbareni :D :D

taj je muskarac dizajnirao :D nema tu nista "for her pleasure", samo oni vise podnosljivi i oni manje podnosljivi :D
anais_nin

#124 Re: KONTRACEPCIJA

Post by anais_nin »

callmethebreeeze wrote: mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju. :D
neizvodivo :D nemoj da postavljam crtez zasto :lol: :D
callmethebreeeze

#125 Re: KONTRACEPCIJA

anais_nin wrote:
callmethebreeeze wrote: mozel' kompromis? srolati ga, ali samo do pola, i vuk sit i ovce na broju. :D
neizvodivo :D nemoj da postavljam crtez zasto :lol: :D
ko kaze da ne moze?
moze li crijevo svinjsko?
Post Reply